Traian Ungureanu: Guvernul Ponta sa introduca in imn numele "Victor"

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 21:12
2119 citiri
Traian Ungureanu: Guvernul Ponta sa introduca in imn numele "Victor"
Foto: Arhiva (Antena3)

Europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu, i-a sugerat, vineri, premierului Ponta sa adopte o ordonanta de urgenta in care sa introduca in imnul tarii cuvantul "Victor", in contextul in care la mitingul USL s-a omis versul care facea referire la "Traian".

"Imnul de stat este unul singur si se difuzeaza sau se interpreteaza integral. Daca asta este o problema pentru USL, atunci ne permitem sa sugeram guvernului Ponta sa adopte o ordonanta de urgenta care sa introduca in imnul de stat cuvantul Victor", a spus Ungureanu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi seara, la finalul mitingului USL in care a fost omisa din imnul national referirea la "Traian" ca ii va certa pe organizatori pentru acest lucru.

Intrebat de ce s-a sarit la deschiderea evenimentului USL peste versul in care apare numele "Traian", Ponta a negat acest lucru. "Eu? Am sarit?", s-a mirat el. La insistentele jurnalistilor, care i-au spus ca cel putin organizatorii au facut acest lucru, Ponta a zis ca ii va certa. "O sa ii cert", a spus el.

"Haideti sa va zic sincer. Sigur ca, ani de zile, normal, numele acesta de Traian nu ma lasa indiferent, acuma cred ca se inchide o epoca si putem sa ne cantam imnul linistiti", a adaugat el.

Mitingul USL de joi seara de la Romexpo a inceput cu intonarea imnului national al Romaniei, "Desteapta-te romane", care a fost fredonat de cei trei co-lideri ai USL. Versurile din strofa a doua, "Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume / Triumfator in lupte, un nume de Traian!", au fost sarite.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, ca "nu a fost ceva intentionat" omiterea numelui "Traian" din imnul national intonat la mitingul USL de la Romexpo.

"Nu cred ca a fost ceva intentionat. Am mai cantat in alte ocazii imnul, nu s-au cantat toate strofele, pentru ca dureaza mult, precum stiti, dar nu...Imnul e imn", a declarat Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Ungureanu Victor Ponta imn national, #Traian imn national USL, #Victor imn national , #PDL