Traian Ungureanu: USL ar trebui sa suspende imnul de stat in mandatul lui Basescu

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 14:28
2676 citiri
Traian Ungureanu: USL ar trebui sa suspende imnul de stat in mandatul lui Basescu

Traian Ungureanu, europarlamentar PDL, ironizeaza pe blog scandalul iscat de modul in care Marcel Pavel a cantat imnul national, sustinand ca USL ar trebui sa suspende imnul de stat in restul de mandat al presedintelui Traian Basescu.

"Prostia, acel mic efort personal care invita creierul la relaxare definitiva, e un drept intim. Din acest punct de vedere, Marcel Pavel, Mircea Sandu si alti colegi de concediu mental sunt persoane profund private. Imnul de stat nu are, insa, nimic de-a face cu sfera de incapacitate, dume, narozii, tampenii si vehicule avariate la Caracal aflate in posesia dnilor de mai sus", scrie Traian Ungureanu, pe blog.

Europarlamentarul PDL sustine ca Pavel Marcel si presedintele FRF, Mircea Sandu, au ajuns la intelegerea de a canta imnul trunchiat, "in varianta depolitizata", "dupa consultari de prostie comuna". Traian Ungureanu remarca si ca versul boicotat este "Triumfator in lupte, un nume de Traian" si nu "Biruitor in alegeri, Presedintele Basescu".

"Operatia executata de Pavel pe viu asupra imnului a fost teoretizata, mai intai, de Victor Ponta care s-a trezit remarcand, acum cateva luni, ca strofa cu Traian o sa plece din imnul national.

Masura tatonata de Ponta e un proiect personal care n-a prins Programul USL, dar ideea merita dezvoltata. Deocamdata, in varianta emisa de Ponta, ea e imatura si sta tocmai bine in gura celui ce da alaturi de subordonatul Crin, Imaturitatea Bicefala a USL. Insa maturizarea proiectului e posibila", mai scrie Traian Ungureanu.

Acesta indeamna USL sa suspende imnul de stat pe durata ramasa din mandatul lui Basescu si adauga ca, "dupa logica lui Marcel Pavel, PSD si PNL se afla intr-o pozitie foarte buna".

"Istoria Romaniei nu cunoaste voievozi pe numele lor de botez Victor sau Crin. Asta fereste cele doua partide de orice suspiciuni si garanteaza, totodata, lipsa de partinire a proiectului. Ramane numai ca PSD si PNL sa excluda din partid, fara intarziere, orice Mihai si Stefan. Numele sunt mentionate in strofa a patra a hit-ului remixat de Marcel Pavel.

Asta cere epurarea liderilor vinovati de asociere onomastica viitoare cu imnul de stat. Problema numitului Matei C., prezent tot in strofa a patra, nu se pune, decat in masura in care Victor si Crin vor dori sa scape de Matei incomozi", conchide Traian Ungureanu, adaugand ca Marcel Pavel "a deschis involuntar calea spre exercitarea plenara a imaturitatii politice", ocazie pe care Crin Antonescu si Victor Ponta o asteapta de multa vreme.

Inainte de meciul Romania - Franta, solistul Marcel Pavel a cantat doar o singura strofa din imnul national, eliminand partea in care se facea referire la imparatul Traian. Acesta a explicat gafa sustinand ca pronuntarea numelui Traian s-ar fi interpretat politic si ca masura a fost luata cu acordul presedintelui FRF, Mircea Sandu. Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaiei, s-a sesizat in acest caz si a dat o amenda solistului si Federatiei Romane de Fotbal, deoarece modificarea imnului de stat este ilegala.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Traian Ungureanu, #Ungureanu imn USL, #Ungureanu suspendare imn , #PDL
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Pentru aceasta afirmatie a politrucului Ungureanu ce autoritate se..
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Cred ca deja se bat campii