Directorul general al Transelectrica, revocat din functie

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 07:08
2125 citiri
Directorul general al Transelectrica, revocat din functie

Directorul general al Transelectrica, Stefan Gheorghe, a fost revocat marti din functie, in locul sau fiind pus Stefan-Doru Bucataru, membru in Consiliul de Supraveghere al companiei, pana la numirea membrilor Directoratului, potrivit datelor transmise Bursei de Valori Bucuresti.

Stefan Gheorghe a detinut provizoriu calitatea de presedinte al Directoratului sau director general executiv (CEO) pana la selectarea membrilor Directoratului,

"conform prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu aceeasi data incetand contractul de mandat nr.C75/11.03.2013, incheiat cu acesta", mentioneaza BVB. Stefan Gheorghe a preluat conducerea Transelectrica la mijlocul lunii februarie.

Potrivit BVB, Stefan-Doru Bucataru va detine functia de CEO al Transelectrica pana la numirea membrilor Directoratului, prin Decizia Consiliului de Supraveghere, in baza selectiei realizate de consortiul cu care a fost semnat contractul de servicii nr.C145/21.06.2013 avand ca obiect "Servicii de recrutare si selectie prestate de un expert independent - persoana fizica sau juridica specializata in recrutarea resurselor umane care va efectua recrutarea si selectia candidatilor pentru posturile de membri ai Directoratului Societatii CNTEE Transelectrica SA".

Transelectrica este operatorul de transport si de sistem din Romania, care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 80 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a 8 sucursale de transport.

Incepand cu data de 26 iunie 2013, CNTEE Transelectrica SA va plati actionarilor companiei dividendele aferente exercitiului financiar 2012.

Valoarea dividendului brut pe actiune este de 0,404 lei. Actionarii care beneficiaza de dividende sunt cei inregistrati in registrul actionarilor emitentului, la data de 22 mai 2013.

In 2012, Transelectrica a inregistrat venituri de 2,805 miliarde lei (629,5 milioane euro), in scadere cu 13,7%, si cheltuieli de 2,762 miliarde lei (620 milioane euro), cu 11% sub cele din 2011.

Profitul brut estimat pentru acest an este de 44,6 milioane lei (10,2 milioane euro), compania programand investitii de 420 milioane lei (96,4 milioane euro).

Actionarii companiei sunt statul roman - 58,68% din actiuni si Fondul Proprietatea - 13,49%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#director Transelectrica demis, #Transelectrica director concediat, #Transelectrica sef schimbat , #privatizare