Ziare.com

CE investigheaza Transelectrica in legatura cu practicile antitrust

de Teodora Bodeanu
Marti, 11 Decembrie 2012, ora 15:07

   

CE investigheaza Transelectrica in legatura cu practicile antitrust
Autoritatile antitrust din Uniunea Europeana investigheaza daca bursa de energie OPCOM si compania Transelectrica nu blocheaza investitorii straini pe piata de electricitate din Romania.

Prin cerinta ca investitorii care vor sa efectueze tranzactii sa fie inregistrati in Romania, OPCOM ar putea discrimina firmele straine, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

"Aceasta practica de afaceri ar putea creste costurile pentru investitorii straini care vor sa faca afaceri pe bursa de energie si ii impiedica pe acestia sa intre pe piata de energie, reducand, astfel, lichiditatea si eficienta acestei burse", a declarat un oficial european, citat de Reuters.

Autoritatile europene pot aplica amenzi de pana la 10 la suta din veniturile unei companii pentru incalcarea reglementarilor antitrust si le poate forta sa-si schimbe practicile de afaceri.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1390 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor