Ziare.com

Transelectrica ramane fara Consiliu de Supraveghere din cauza statului

Luni, 06 August 2012, ora 08:33

   

Transelectrica ramane fara Consiliu de Supraveghere din cauza statului
Pentru ca statul roman, actionarul majoritar al "Transelectrica", a lipsit, saptamana trecuta, de la cele doua Adunari Generale ale Actionarilor (AGA) Transelectrica, nu au putut fi stabiliti membrii Consiliului de Supraveghere, dupa ce, in iulie, actionarii au decis trecerea la conducerea dualista a Transelectrica.

Surse din companie au declarat, pentru cotidianul Bursa ca lipsa reprezentantului actionarului majoritar se explica prin faptul ca ordinul de mandatare cu candidatii la Consiliul de Supraveghere nu a fost inregistrat de companie in ziua primirii (luni, 30 iulie) si ca, din acest motiv, nu a fost respectata procedura depunerii imputernicirilor cu minim 48 de ore inainte de AGA. In consecinta, candidaturile nu erau valabil exprimate si nu putea fi luata o hotarare legala, mai sustin sursele noastre.

Transelectrica - Noi schimbari in conducere

Dumitru Beze, presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), a participat la AGA Transelectrica de joi si a declarat: "Nu cunosc motivul absentei reprezentantului statului in AGA, dar pot sa va confirm ca lista candidatilor pentru Consiliul de Supraveghere trebuia depusa cu minim 15 zile inainte de AGA. Ori lista a fost depusa abia luni".

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Potrivit unui comunicat remis BVB de Transelectrica, in AGA de joi, actionarii prezenti au aprobat de principiu numirea membrilor Consiliului de Supraveghere, durata mandatului membrilor, remuneratia, valoarea asigurarii de raspundere profesionala a membrilor Consiliului, forma contractului de administrare si imputernicirea unei persoane pentru a semna in numele si pe seama actionarilor contractul de administrare ce va fi incheiat cu membrii Consiliului de supraveghere.

O alta AGA la o data ce va fi comunicata ulterior.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1639 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor