Un sef de la Transelectrica, revocat din functie dupa trecerea companiei la SGG

Luni, 17 Februarie 2014, ora 13:47
2934 citiri
Un sef de la Transelectrica, revocat din functie dupa trecerea companiei la SGG
Foto: Arhiva

Florin Mihaita Boiangiu a fost revocat, la finalul saptamanii trecute, din functia de membru al Directoratului Transelectrica de catre Consiliul de Supraveghere al companiei.

Decizia a intrat in vigoare vineri si a fost adoptata in unanimitate, arata un comunicat al transportatorului de electricitate, citat de Mediafax.

Compania nu a transmis motivele revocarii lui Florin Mihaita Boiangiu si nici cine il va inlocui.

Mai mult, tot vineri, Danut Leonard Sandu, presedintele NexteBank, a fost inlocuit in Consiliul de Supraveghere cu Remus Vulpescu, consilier la Ministerul Finantelor.

Deciziile vin la scurt timp dupa ce Transelectrica si Transgaz au fost trecute din portofoliul Finantelor la Secretariatul General al Guvernului (SGG), motivul invocat de Guvern fiind ca transferul este necesar pentru realizarea cablului submarin cu Turcia si conexiunilor energetice cu Republica Moldova.

Ponta le ia liberalilor Transelectrica si Transgaz

Mai mult, in ordonanta de urgenta care stipuleaza aceasta mutare se arata ca, in perioada imediat urmatoare, Ministerul Finantelor Publice va promova o noua lege de reglementare a redeventelor.

"Precizam ca, in conformitate cu normele Uniunii Europene, institutia care reglementeaza nivelul redeventelor nu poate indeplini si functia de administrare a acestor companii", a argumentat Guvernul.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#revocare sef Transelectrica, #revocari Transelectrica, #Transeletrica transfer SGG, #Transelectrica SGG , #stiri Transelectrica