Ziare.com

Esecul Nabucco: Suma uriasa platita de Transgaz pentru rezilierea contractelor

Vineri, 02 August 2013, ora 13:43

   

Esecul Nabucco: Suma uriasa platita de Transgaz pentru rezilierea contractelor
Compania nationala de transport al energiei electrice, Transgaz, va cheltui suma de 6,6 milioane de lei in urma esecului proiectului Nabucco, in principal pentru rezilierea unor contracte, pe langa un provizion de 110,7 milioane de lei.

In urma unei intrebari adresate de catre actionari privind destinatia sumei de pana la 6,6 milioane de lei pe care Transgaz o va cheltui in plus fata de provizionul de 110,7 milioane de lei constituit in urma deciziei consortiului Shah Deniz II de a nu selecta proiectul Nabucco drept ruta de transport al gazelor spre Europa, potrivit unui raport publicat pe site-ul companiei.

"Potentiale alte cheltuieli in sarcina SNTGN Transgaz SA Medias, ce decurg din calitatea de asociat in cadrul companiei Nabucco Gas Pipeline International GmbH, reprezinta in principal costuri cu rezilierea tuturor contractelor aflate inca in derulare (contracte de consultanta, contracte de inchiriere a spatiilor pentru birouri, contracte leasing autoturisme s.a.), costuri privind personalul, costuri privind arhivarea si gestionarea bazei de date si documente ale companiei Nabucco Gas Pipeline International GmbH si ale companiilor nationale Nabucco", se arata in raport.

Esecul proiectului Nabucco: Ce suma a pierdut Transgaz

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

De asemenea, reprezentantii Transgaz spun ca nu se asteapta sa recupereze vreo suma de bani din iesirea din asocierea consortiului Nabucco.

"Avand in vedere incertitudinea monetizarii activelor financiare ale companiei Nabucco Gas Pipeline International GmbH, provizionul pentru deprecierea imobilizarilor financiare a fost constituit la nivelul contributiei efective a SNTGN Transgaz SA la capitalul social al Nabucco Gas Pipeline International GmbH si nu a luat in considerare probabilitatea unor vanzari efective de active reziduale ale companiei in care suntem asociati", se arata in raport.

C.S.

Citeste mai multe despre pierderi Transgaz Nabucco esec Nabucco
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1268 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Este o situatie vremelnica, lucrurile nu vor sta pe loc, ...

... un alt proiect va lua locul raposatului Nabucco!
Rolul Romanikai va fi mai mare, deci, cuvantul sau, mai puternic si, cu aceasta ocazie, toate pierderile provocate de Nabucco se vor transforma in kastiguri! Spre bucuria rusilor, si a celorlaltzi pafaristi care, in sinea lor, ne doresc tot raul din lume!!

 

cosmarul prostului.....

raul de pe lume vi-l facetzi voi prin comportament!!!nu altzii v -au vandut tzara ci voi,nu altzi v-au distrus tzara ci voi,nu altzi sunt cu publicitatea negativa in Europa ci voi !!!neputintza o aruncatzi in carca altora....!!!si asta se vede ,...ca urmare profita cel ce stie sa profite iar prostalaul ramane cu visele si iluziile....!!!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor