Ziare.com

Transgaz: Reducerea numarului de angajati, investitii de jumatate de miliard de euro

Luni, 26 August 2013, ora 23:38

   

Transgaz: Reducerea numarului de angajati, investitii de jumatate de miliard de euro
Numarul de angajati Transgaz va fi redus in urmatorii ani, deoarece structura actuala este una aglomerata si ineficienta, au transmis membrii Consiliului de Administratie al companiei.

Totodata, se doreste mentinerea unui nivel de crestere a cheltuielilor salariale in limita ratei inflatiei, se arata in planul de administrare a companiei in perioada 2013-2017, elaborat de Consiliul de Administratie al Transgaz, noteaza Mediafax.

Directorul general al Transgaz, salariu lunar de cel putin 10.000 de euro

In planul de administrare se precizeaza si ca va fi elaborat un nou normativ de personal, pana la finalul anului 2014. In plus, se mai arata ca structura companiei este aglomerata si ineficienta fata de ale altor transportori de gaze naturale din Uniunea Europeana, dar si ca ponderea angajatilor de peste 50 de ani este de 40 la suta.

La sfarsitul anului 2013, compania avea 4.980 de angajati, iar contractul colectiv de munca este in vigoare pana in luna iulie 2014.

Cel putin 540 de milioane de euro pentru investitii, pana in anul 2017

In acelasi timp, in planul de administrare a companiei se mai arata ca este nevoie de 541 de milioane de euro pentru derularea mai multor investitii pana in anul 2017, banii fiind necesari pentru modernizarea retelelor de gaze sau construirea de conducte.

Acestea vor fi necesare atunci cand va incepe productia de gaze in Marea Neagra, prin care sa se transporte gazele la tarm.

Suma de 541 de milioane de euro ar putea insa sa creasca odata cu clarificarea acestor proiecte de exploatare on-shore si off-shore din Romania.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1089 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dar:

- pe cand actionarul majoritar isi va face curat in propria ograda?
- cam in ce secol va reusi sa creasca colectarea la buget?
- in ce mileniu va avea rezultate cat ca cat in lupta contra evaziunii fiscale?
......
traisca actionarul majoritar

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor