Chiuariu, Nagy, Babiuc, Nastase si Mitrea - investigati la Cotroceni

Luni, 24 Septembrie 2007, ora 06:45
1937 citiri
Chiuariu, Nagy, Babiuc, Nastase si Mitrea - investigati la Cotroceni

Comisia prezidentiala pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea de infractiuni de catre membri ai Guvernului in timpul mandatului se intrununeste, din nou, luni, la Palatul Cotroceni, pentru a lua prima data in discutie cererile DNA de urmarire penala in cazurile ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, fostului ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, si fostului sef al MApN, Victor Babiuc.

- Chiuariu reclama doua incompatibilitati la comisia de la Cotroceni

Tot luni continua si analizarea dosarelor Nastase si Mitrea, pentru care DNA a cerut inceperea urmaririi penale.

Conform unui comunicat al DNA, Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu sunt acuzati de abuz in serviciu, intr-o afacere cu privire la un imobil pe care Posta Romana l-ar fi cumparat la un pret mult subevaluat, iar Victor Babiuc este cercetat pentru un schimb de terenuri intre Ministerul Apararii si omul de afaceri Gigi Becali.

Sapamana trecuta, tot luni, s-a inceput lecturarea materialelor cuprinse in dosarele primite de comisie odata cu cererea adresata Presedintiei de conducerea DNA in legatura cu inceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase si a lui Miron Mitrea.

Membrii Comisiei, formate din Stefan Deaconu, Marius Iosif, Laura Stefan, Stefan Iancu si Gabriel Nita, se intalnesc din nou, in a doua sedinta referitoare la sesizarile primite de la DNA in legatura cu faptele fostilor demnitari Nastase si Mitrea.

Seful Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a solicitat, in data de 11 septembrie, presedintelui Traian Basescu sa-si dea avizul, pentru a se putea declansa urmarirea penala a fostului premier Adrian Nastase, "in legatura cu savarsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta, instrumentate in dosarul 114/P/2007".

Acesta este al treilea caz constituit pe numele lui Adrian Nastase, de catre procurorii anticoruptie, surse judiciare sustinand ca acest dosar este o disjungere a unor fapte dintr-un alt dosar pentru care fostul premier a fost deferit justitiei.

Potrivit unui comunicat din 13 noiembrie 2006, prin care era anuntata trimiterea in judecata a fostului premier, Adrian Nastase este cercetat intr-un alt dosar penal pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, cercetarile vizand dobandirea proprietatii asupra intregului imobil situat in Bucuresti, strada Muzeul Zambaccian 16, din sectorul 1 al Capiatlei, imobilul fiind evaluat la peste 1.500.000 de euro, cu toate dotarile aferente, inclusiv sistemul de supraveghere.

Daniel Morar a solicitat, in 13 septembrie, presedintelui Traian Basescu sa-si dea avizul, pentru a se putea declansa urmarirea penala a lui Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, in legatura cu acelasi dosar in care este cercetat si fostul premier Adrian Nastase.

"In conformitate cu prevederile art. 12, art. 16 alin. 2 si art. 19 din Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala, republicata, si avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr. 665 din 5 iulie 2007, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie l-a sesizat pe Presedintele Romaniei pentru ca acesta sa ceara urmarirea penala fata de Miron Tudor Mitrea (ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada decembrie 2000 - iunie 2003, respectiv al Transporturilor, Constructiilor si Turismului in perioada iunie 2003 - decembrie 2004) pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua in legatura directa cu infractiuni de coruptie, instrumentate in dosarul numarul 49/P/2006", a informat Biroul de presa al DNA.

Avizul comisiei in aceste cazuri are valoare strict consultativa, pentru ca decizia finala ii apartine presedintelui Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Finalizarea şi prezentarea cât mai repede a rezultatelor cercetării în cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Bucureşti sunt foarte importante, însă este...
FBI a deschis o anchetă în cazul prăbușirii podului din Baltimore. Al patrulea cadavru a fost recuperat de scafandri FOTO/VIDEO
FBI a deschis o anchetă în cazul prăbușirii podului din Baltimore. Al patrulea cadavru a fost recuperat de scafandri FOTO/VIDEO
FBI a anunţat că a deschis luni, 15 aprilie, o anchetă penală în cazul prăbuşirii podului Francis Scott Key din Baltimore, iar oficiali locali au confirmat recuperarea unui al patrulea...
#chiuariu, #Mitrea, #ancheta, #Cotroceni , #ministrul Justitiei