Chiuariu: Nu m-am gandit sa-mi dau demisia de la Senat. Sunt nevinovat

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 14:42
3198 citiri
Chiuariu: Nu m-am gandit sa-mi dau demisia de la Senat. Sunt nevinovat
Foto: Arhiva Ziare.com

Tudor Chiuariu a declarat vineri ca nu are de gand sa-si dea demisia din Senatul in urma trimiterii sale in judecata, sustinand ca este nevinovat si ca nu el a semnat contractul despre care vorbesc anchetatorii, nu l-a negociat si nici nu a stabilit el suma pentru asistenta juridica.

"Nu m-am gandit sa-mi dau (demisia din Senat, n.r.) ", a spus Tudor Chiuariu, inainte de inceperea sedintei de judecata a primului termen din dosarul retrocedarii ilegale de paduri, in care senatorul este acuzat de trafic de influenta.

Stenograme in dosarul "Mafia retrocedarilor": Cum negocia Chiuariu onorariul de 3 milioane de euro

Intrebat daca s-a intalnit cu membrii grupului organizat care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor, Tudor Chiuariu a spus ca nu.

Despre contractul de asistenta juridica despre care procurorii spun ca a fost semnat pentru a ascunde faptul ca ar fi primit o suma mare pentru interventii privind retrocedarea in cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, Chiuariu a spus ca era un contract de asistenta juridica la fel ca oricare altul, in care nu el a stabilit valoarea.

"Nu am stabilit eu valoarea si nu-mi mai aduc aminte, sunt evenimente de acum cel putin doi ani. Am fost surprins, mai ales ca urmarirea penala in acest dosar este de peste un an de zile si eu am fost chemat acum o saptamana. M-am intalnit cu Paltin Sturdza. Este un contract de asistenta juridica si am incercat sa vedem daca el mai este in vigoare, pentru ca era incheiat de mandatarul domnului Sturdza", a precizat Chiuariu.

Referitor la acuzatia procurorilor ca si-ar fi lasat telefoanele in masina cand a avut intalniri cu Paltin Sturdza, Chiuariu a spus: "Nu-mi aduc aminte, dar eu cu siguranta nu mi-am lasat telefoanele".

"Eu sper sa fie ridicata masura controlului judiciar, pentru ca nu este niciun motiv sa fie luata. Nu ma simt vinovat. In niciun fel nu ma simt vinovat. Totul s-a desfasurat in baza unui contract de asistenta juridica pe care nu l-am semnat eu, nu l-am negociat eu si exista un metru cub de acte, dosare de instante, corespondente cu autoritatile. Ceea ce trebuie sa intelegem este ca exista si exista in continuare o hotarare irevocabila si executorie. Dupa parerea mea, nu poti sa faci trafic de influenta ca sa pui in executare o hotarare judecatoreasca. In orice stat de drept, o hotarare judecatoreasca trebuie pusa in executare", a mai spus Tudor Chiuariu.

Senatorul a explicat si care a fost obiectul dosarului de asistenta juridica, pentru care, sustin procurorii, ar fi cerut trei milioane de euro.

"Pana la acest moment, si cu atat mai mult acum doi ani, exista o hotarare judecatoreasca executorie pe care toata lumea trebuia sa o respecte si sa o puna in executare. Asta a fost obiectul contractului de asistenta juridica de care am vorbit", a spus Chiuariu.

Primul termen in dosarul retrocedarilor de paduri are loc vineri, cand sunt verificate, in procedura de camera preliminara, masurile preventive dispuse fata de unii dintre inculpati. Ulterior, judecatorii vor verifica rechizitoriul si actele din dosar, vor da copii ale actului de inculpare celor judecati si vor emite citatiile. Dupa aceste proceduri, magistratii vor stabil un prim termen de fond al procesului.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu si alte 13 persoane au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, in dosarul retrocedarii ilegale de paduri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tudor Chiuariu mafia retrocedarilor, #Tudor Chiuariu DNA, #Tudor Chiuariu demisie , #PNL