Chiuariu vrea referendum pentru Constitutie odata cu prezidentialele

Marti, 09 Iulie 2013, ora 12:07
1281 citiri
Chiuariu vrea referendum pentru Constitutie odata cu prezidentialele

Cumularea referendumului pentru modificarea Constitutiei cu alegerile europarlamentare de anul viitor pare putin probabila.

O spune la RFI Romania vicepresedintele executiv al PNL, Tudor Chiuariu. Seful Comisiei Juridice a Senatului crede ca "solutia cea mai rationala" e organizarea referendumului odata cu prezidentialele.

Tudor Chiuariu precizeaza ca decizia privind data la care va fi organizat referendumul pentru modificarea Constitutiei inca nu a fost luata: "Noi inca nu am luat o decizie definitiva privind momentul la care Constitutia revizuita va fi supusa aprobarii prin referendum cetatenilor romani cu drept de vot (...). Interesul tuturor este ca pana la urma cat mai multi romani sa vina la vot si sa se exprime asupra noii legi fundamentale".

Vicepresedintele executiv al PNL apreciaza ca "analiza premierului este corecta, cu amendamentul ca pare mai putin probabil sa fie cumulat referendumul cu alegerile europene, avand in vedere si specificul acestor alegeri.

Eu chiar mi-as dori ca in cadrul campaniei pentru Parlamentul European sa discutam despre problematica Uniunii Europene, despre viitorul Uniunii Europene, despre locul Romaniei in Uniunea Europeana si din punctul asta de vedere, pare mai putin potrivita alaturarea acestor doua tipuri de scrutinuri. Mai mult decat atat, asa cum a dovedit-o experienta de pana acum, alegerile europene sunt totusi alegerile la care prezenta la vot este cea mai scazuta. Ar exista si inconvenientul legat de pragul care potrivit deciziei CCR ar ramane in vigoare. Nu in ultimul rand, trebuie sa luam in considerare ca principalele forte ale Uniunii Social Liberale, PNL si PSD, vor participa la aceste alegeri pe liste separate".

Citeste mai multe despre Chiuariu vrea referendum pentru Constitutie odata cu prezidentialele pe RFI Romania.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Chiuariu revizuire Constitutie, #referendum Constitutie prezidentiale, #referendum modificare Constitutie Chiuariu , #PNL