Un deputat PSD cere "evacuarea" lui Chiuariu din USL: Nu se trateaza un cancer cu paracetamol

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 14:56
4152 citiri
Un deputat PSD cere "evacuarea" lui Chiuariu din USL: Nu se trateaza un cancer cu paracetamol
Foto: enational.ro

Deputatul PSD Florentin Gust cere excluderea lui Tudor Chiuariu din PNL, si implicit din USL, apreciind ca demisia senatorului liberal de la sefia comisiei juridice este un simplu "paracetamol" administrat "cancerului neincrederii" in Parlamentul Romaniei.

Deputatul social ii adreseaza cererea presedintelui PNL, Crin Antonescu, reamintidu-i ca Tudor Chiuariu a fost condamnat definitiv si irevocabil de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la 3 ani si jumatate de inchisoare pentru abuz in serviciu si pentru un prejudiciu de aproximativ 8 milioane de euro adus statului roman.

"Daca intelegem sa ne urmam, in acest an electoral, angajamentul dreptatii pana la capat, atunci domnul Chiuariu nu mai poate fi membru sau asociat in vreun fel cu Uniunea Social - Liberala. Protejarea prin inactiune a unui condamnat definitiv este in masura sa afecteze grav credibilitatea noastra si sa ii faca pe cei care ne-au votat sa ne intoarca spatele cand avem mai mare nevoie de ei.

Cancerul neincrederii in Parlamentul Romaniei nu poate fi tratat cu paracetamolul demisiei domnului Chiuariu din functia de Presedinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari a Senatului. Pentru ca nu a manifestat in niciun fel intentia de a face un pas in spate, domnul Chiuariu trebuie evacuat din USL", subliniaza Florentin Gust intr-un communicat remis Ziare.com.

Mai mult, social-democratul considerea "o rusine si un pas foarte gresit al USL" ca Tudor Chiuariu sa ramana membru al Comisiei comune a Camerei Deputatilor si a Senatului pentru revizuirea Constitutiei.

"Avem datoria de a nu pune sub semnul penalului un demers fundamental pentru viitorul statului roman. Imi exprim speranta ca domnul Antonescu si colegii liberali vor intelege urgenta disocierii de domnul condamnat definitiv si irevocabil Chiuariu", se arata in incheierea comunicatului de presa.

Florentin Gust nu este singurul parlamentar PSD care cere inlaturarea lui Tudor Chiuariu din toate functiile, dupa condamnarea acestuia de Inalta Curte.

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a declarat, marti, ca senatorul liberal Tudor Chiuariu ar trebui sa faca "un pas in lateral" din functia de presedinte al Comisiei juridice a Senatului, pentru ca aceasta este cea mai importanta comisie, "dupa cutumele unui stat democratic".

La randul sau, senatorul PSD Mircea Geoana i-a cerut lui Chiuariu sa demisioneze din Parlament, impreuna cu deputatul PPDD Monica Iacob Ridzi, condamnata in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare.

"Cum sa poti sa mergi in fata opiniei publice romanesti, atunci cand ai doi politicieni de varf, fosti ministri, recent condamnati de justitia romana, un senator, fost minsitru al Justitiei si o doamna, fost ministru al Tineretului si Sportului, condamnati recent de catre justitia romana, si acesti oameni nu isi dau demisia din Parlamentul national? Cum poti sa crezi ca cineva te va crede ca vei face o lege sau vei face legi si legislatie serioasa din acest punct de vedere?", a spus Mircea Geoana.

Ulterior, a aparut pe surse informatia ca Tudor Chiuariu si-ar fi semnat demisia inca din 26 ianuarie, ea urmand sa intre in vigoare cu data de 1 februarie.

De asemenea, la redactie a fost primit un e-mail semnat de Lucia Efrim, consiliera lui Tudor Chiuariu, care contine o "declaratie de presa" a senatorului PNL in care se arata: "Nu primesc lectii de niciun fel de la slugile comice ale d-lui Sorin Ovidiu Vintu. Pentru ca domnul Mircea Geoana e si el un fel de jurist, il invit la o dezbatere publica despre acest dosar. In rest, ramane cum a spus domnul Ion Iliescu" (care l-a facut pe Geoana prostanac - n.red.).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Gust Chiuariu exclus USL, #Tudor Chiuariu demis Parlament, #Chiuariu condamnat , #PNL