Chiuariu: Boc da startul la fraudarea fondurilor UE

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 17:33
1553 citiri
Chiuariu: Boc da startul la fraudarea fondurilor UE
Foto: daylife.com

Deputatul Tudor Chiuariu sustine, intr-o scrisoare adresata presedintelui Romaniei, Traian Basescu, ca perceptia la Bruxelles va fi ca prin desfiintarea DLAF, Emil Boc nu face decat sa dea startul fraudarii fondurilor europene.

Deputatul Tudor Chiuariu sustine in scrisoarea transmisa presedintelui Romaniei, Traian Basescu, ca desfiintarea Departamentului pentru Lupta Antifrauda (DLAF) nu va fi privita cu ochi buni la Bruxelles in legatura cu justitia si lupta anticoruptie din Romania, se arata in textul scrisorii publicat de agentia AmosNews.

Potrivit lui Tudor Chiuariu "departamentul pentru Lupta Antifrauda - DLAF asigura protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene in Romania, iar departamentul are atributia de control al fondurilor comunitare, fiind coordonatorul national al luptei antifrauda si este punctul de contact in Romania al Oficiului European de Lupta Antifrauda" se arata in scrisoarea adresata lui Traian Basescu.

Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, sustine ca, desi s-a vorbit "fara temei legal de diminuarea fondurilor acordate Romaniei, pornind de la mecanismul de cooperare si verificare in domeniul justitiei", desfiintarea DLAF este "una dintre masurile care creeaza un risc real privind suspendarea acordarii fondurilor europene pentru Romania".

Aceasta masura este, alaturi de retragerea Codurilor din Parlament, blocarea posturilor din sistemul judiciar si bugetul insuficient acordat pentru justitie, una dintre cele care ne dau "certitudinea ca monitorizarea Romaniei pe domeniul justitiei va continua si dupa raportul din iulie", mai sustine Tudor Chiuariu.

"Ce credibilitate mai pot avea declaratiile oficialilor de la Bucuresti privind vointa politica de a inlatura monitorizarea, cand una dintre institutiile implicate in lupta anticoruptie este pur si simplu rasa de pe fata pamantului, fiind inlocuita de 'persoane de incredere', care au o singura calitate, ce-i drept, greu de gasit: sunt fideli si PDL, si PSD?", se mai arata in scrisoarea formulata de fostul ministru al Justitiei.

Astfel, in scrisoare, Tudor Chiuariu afirma ca "mai intai prin decapitarea, si acum, desfiintarea DLAF, Guvernul Boc da startul la fraudarea sistematica a fondurilor europene in Romania. Gratie Guvernului Boc am devenit din nou - intoarcere la vremurile bune ale guvernului Nastase si ministrului Puwak - "gaura neagra" in care vor dispare banii europeni".

Tudor Chiuariu face un apel catre presedintele Romaniei, Traian Basescu, si avertizeaza asupra perceptia pe care ar putea sa o aiba la Bruxelles desfiintarea DLAF.

"Avand in vedere gravitatea acestei situatii, va rog sa interveniti, la nivel politic, in coalitia guvernamentala, pentru restabilirea legalitatii si revenirea asupra acestei masuri abuzive", se precizeaza in scrisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Tudor Chiuariu, #scrisoare catre Basescu, #acuzatii catre Boc, #justitia din Romania, #amendata de UE , #stiri Tudor Chiuariu