Chiuariu, cercetat in dosarul lui Hrebenciuc - ar fi cerut spaga 2,5 milioane de euro

Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 16:14
7408 citiri
Chiuariu, cercetat in dosarul lui Hrebenciuc - ar fi cerut spaga 2,5 milioane de euro
Foto: Realitatea

Tudor Chiuariu este cercetat in dosarul retrocedarilor ilegale, in care Viorel Hrebenciuc a fost arestat.

Fostul ministru al Justitiei a fost audiat la DNA Brasov, sambata, in dosarul lui Hrebenciuc, potrivit unor jurse judiciare citate de B1 TV.

Chiuariu este cercetat pentru trafic de influenta si spalare de bani. El ar fi cerut mita 2,5 milioane de euro, deghizata in onorariul de avocat, de la Paltin Sturza si Viorel Hrebenciuc, pentru a interveni pe langa prefectul de Bacau.

Tudor Chiuariu este cercetat de procurori sub control judiciar, dar poate fi arestat preventiv, daca nu va respecta conditiile impuse de procurori.

DNA a solicitat sprijinul SRI in aceasta ancheta.

Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza au fost arestati preventiv

Viorel Hrebenciuc a fost arestat pe 29 octombrie, el fiind acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, trafic si cumparare de influenta, spalare a banilor, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, incepand cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, impreuna cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza si Dan Bengescu, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare unui teren forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotarare judecatoreasca a Tribunalului Covasna.

Acesta nu este primul dosar al lui Tudor Chiuariu.

In ianuarie anul trecut, fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a fost condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Telecomunicatiilor Zsolt Nagy a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Posta Romana, in care cei doi au fost acuzati de abuz in serviciu si prejudicierea statului cu peste 8 milioane de euro.

Procurorii DNA au sustinut ca cei doi ministri au parafat, prin Hotarare de Guvern, transferul unui imobil situat in centrul Capitalei din proprietatea Postei Romane in proprietate privata, prin falsuri si la un pret mai mic cu 3,6 milioane de euro decat cel real. Prejudiciul estimat in acest caz este de 8.619.787 euro, reprezentand valoarea de piata a terenului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Chiuariu control judiciar, #Chiuariu audiat Hrebenciuc , #stiri Tudor Chiuariu