Ciuhodaru, demis dupa doua zile: Unii sunt rapizi, rezolva situatiile de urgenta - reactii

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 12:16
4019 citiri
Ciuhodaru, demis dupa doua zile: Unii sunt rapizi, rezolva situatiile de urgenta - reactii
Foto: Cdep.ro

Medicul Tudor Ciuhodaru, recent numit consilier onorific la Ministerul Sanatatii si demis de ministrul Ladislau Ritli dupa doar doua zile, explica ironic situatia spunand ca "unii sunt rapizi si rezolva situatiile de urgenta".

"Domnul ministru Ladislau Ritli m-a numit pe acea functie de consilier onorific. (...) Unii sunt rapizi si rezolva situatiile de urgenta, discutiile pe Legea Sanatatii continua, voi oferi sprijinul pe domeniul de urgenta", a declarat Tudor Ciuhodaru, la Romania TV.

Acesta a precizat ca a fost solicitat sa fie consilier la minister intr-o situatie de criza si ca nu isi doreste functii, ci doar sa rezolve problemele din sistemul de urgenta.

Ciuhodaru, demis de la Ministerul Sanatatii la doua zile dupa numire

"Domnul Tudor Ciuhodaru a fost demis de ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, deoarece formula de consilieri a ministrului este in echipa completa. Domnul Tudor Ciuhodaru era consilier onorific al ministrului, nu era intr-o functie platita", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Snatatii, Oana Grigore, pentru Ziare.com.

Se pare ca demiterea lui Ciuhodaru a fost facuta deoarece ministrul Sanatatii s-a aratat deranjat ca acesta i-a prezentat pe Andrei Georgescu, propus sa-l inlocuiasa pe Raed Arafat, si pe Vasile Cepoi, propus pentru functia de secretar de stat, la premierul Emil Boc fara ca el sa stie, informeaza

Evenimentul Zilei.

Reactii la demiterea lui Ciuhodaru

Reactiile la demiterea lui Tudor Ciuhodaru nu au intarziat sa apara si se pare ca nu toata lumea este nemultumita de situatie.

Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, care a participat joi la o sedinta la Ministerul Sanatatii, privind noua Lege a Sanatatii, a spus ca nu il deranjeaaza demiterea lui Ciuhodaru si ca, daca ar spune acest lucru, "ar fi ipocrit".

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a comentat demiterea lui Ciuhodaru pe blogul sau: "Demiterea lui Ciuhodaru de la Ministerul Sanatatii e un record in materie. Nu doar in politica. Un job de doua zile va ajunge oare in CV-ul doctorului de la Iasi?", scrie acesta.

Sulfina Barbu, ministrul Muncii, a declarat ca medicul Ciuhodaru avea legitimitate, in postul pe care il detinea, de a recomanda specialisti pentru posturile din minister.

"Avand in vedere ca Ciuhodaru este medic, avea toata legitimitatea sa recomande specialisti din domeniu sa rezolve o problema care era urgenta - Ciuhodaru are un cuvant important de spus in Legea Sanatatii. Acum secretarul de stat a fost numit, la fel si subsecretarul de stat si sunt convinsa ca o sa isi faca treaba asa cum trebuie", a declarat Sulfina Barbu, la Romania TV.

Marton Arpad, deputat UDMR, a comentat demiterea lui Ciuhodaru, subliniind ca numirea consilierilor se face de catre ministrul Sanatatii, si nu de catre premierul Emil Boc sau de presedintele Traian Basescu.

Se pare ca ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a fost nemultumit de faptul ca Ciuhodaru a fost numit consilier pe probleme ale sistemului sanitar de urgenta fara ca el sa fie consultat, sustin surse guvernamentale citate de televiziunile de stiri.

Ciuhodaru: In calitate de consilier onorific nu primesc niciun ban, e doar un titlu

Ciuhodaru a fost desemnat consilier onorific in Ministerul Sanatatii marti, dupa ce subsecretarul de stat Raed Arafat si-a dat demisia, anuntand ca nu este de acord cu modul in care noua Lege a Sanatatii afecteaza sistemul de urgenta.

Raed Arafat il critica, recent, pe Tudor Ciuhodaru, numit in locul sau la Ministerul Sanatatii, sustinand ca acesta "a distrus SMURD Iasi".

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Tudor Ciuhodaru, #Ciuhodaru demisie, #Ciuhodaru urgenta , #Ministerul Sanatatii