Raed Arafat, inlocuit cu Tudor Ciuhodaru

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 14:20
8513 citiri
Raed Arafat, inlocuit cu Tudor Ciuhodaru
Foto: Arhiva

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a anuntat, marti, dupa demisia lui Raed Aarafat din functia de subsecretar de stat, ca deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru il va inlocui, deocamdata, pe fondatorul SMURD.

Avand in vedere ca acesta nu poate ocupa functia de subsecretar de stat, pentru ca este deputat in Parlamentul Romaniei, Ciuhodaru va fi "consilier onorific".

"Este regretabil ca s-a ajuns la aceasta situatie, am incercat sa-l conving pe Raed Arafat sa renunte la ideea demisiei, in ultimele zile, si sa nu proiectam un mesaj negativ legat de acest sistem. Este o decizie personala a domniei sale.

Emil Boc a semnat demisia lui Raed Arafat

Tudor Ciuhodaru va fi consilier onorific - dansul fiind printre printre putinii nostri specialisti in medicina de urgenta", a anuntat Ritli marti, intr-o scurta declaratie de presa.

In plus, ministrul a mai spus ca a cerut directorilor directiilor sanitare din tara sa vina cu propuneri in legatura cu noua Lege a Sanatatii.

"Am avut o teleconferinta si cu directorii directiilor sanitare din tara si am cerut sa vina cu sugestii profesioniste, ca sa ne ajute sa facem o lege-cadru corespuzatoare", a spus ministrul.

Marti dimineata, Ciuhodaru a fost chemat la Cotroceni pentru a-si prezenta CV-ul, fara sa i se propuna insa vreo functie in Ministerul Sanatatii. Medic la Spitalul "Sfantul Spiridon", deputatul UNPR a declarat ca a discutat, la Presedintie, si despre sistemul medical de urgenta.

"Am fost solicitat sa contribui la proiectul legii. Am fost invitat la Presedintie de dimineata (marti dimineata, n.r.), am discutat despre sistemul de urgenta, mi-a fost solicitat CV-ul si informatii despre ce stiu sa fac", a spus Ciuhodaru.

Intrebat daca sustine obiectiile lui Raed Arafat la proiectul Legii Sanatatii, Ciuhodaru a evitat un raspouns clar, spunand doar ca sunt si alti specialisti in sistem si multi dintre ei l-ar dori altfel.

"Suntem in democratie, exista un sistem concurential. Eu cred in sisteme care functioneaza in interesul pacientilor. Orice sistem este perfectibil", a adaugat Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru a mai spus ca el crede ca noua lege trebuie sa aiba o sansa si de aceea si-a oferit serviciile.

"Sunt un politician incomod, sunt un medic incomod, m-au dat afara din partide pentru ca mi-am spus punctul de vedere. Asta voi face si astazi la Ministerul Sanatatii", a mai spus Ciuhodaru.

Medicul Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, si-a depus demisia din functie, ca urmare a nemultumirilor privind asistenta medicala de urgenta reglementata in proiectul noii legi a sanatatii.

Raed Arafat este nemultumit de faptul ca, in opinia lui, sistemul public al asistentei medicale de urgenta ar urma, conform proiectului de lege, sa fie concurat de mediul privat. Subsecretarul de stat a afirmat ca, din punctul sau de vedere, in sistemul asistentei medicale de urgenta, "integrarea inseamna complementaritate, si nu concurenta pe bani".

Arafat a mai spus ca, in cazul in care SMURD va disparea, Ambulanta nu va putea face singura tuturor solicitarilor. Tot Arafat a avertizat cu privire la riscurile ruperii unitatilor de primiri urgente (UPU) de sistemul spitalicesc.

Presedintele Traian Basescu si Raed Arafat au avut luni o disputa, in cadrul unei interventii la Realitatea TV in care seful statului l-a acuzat pe demnitarul din Ministerul Sanatatii ca lanseaza o "psihoza publica" si minte cand indica interese ale guvernului privind noua lege.

Basescu a intervenit telefonic in timpul unei emisiuni la care Arafat a fost invitat in studio sa comenteze proiectul de act normativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Tudor Ciuhodaru, #Raed Arafat demisie, #consilier onorific Ministerul Sanatatii , #Raed Arafat