Ziare.com

Ministrul Justitiei, noi atacuri la Augustin Lazar: Trage de timp, probabil isi va activa pensia la finalul mandatului

Joi, 13 Decembrie 2018, ora 14:26

   

Ministrul Justitiei, noi atacuri la Augustin Lazar: Trage de timp, probabil isi va activa pensia la finalul mandatului
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declansat un nou atac la adresa procurorului general, Augustin Lazar.

Toader s-a referit la demersul in instanta al lui Lazar sustinand ca acesta "foloseste tertipurile si posibilitatile legii de a trage de timp cu speranta finalizarii mandatului", in aprilie anul viitor.

Reactia ministrului vine dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a dat dreptate lui Lazar in cazul instantei care judeca procesul de suspendare a procedurii de revocare a procurorului general. Dosarul a fost trimis la Inalta Curte. CAB a sesizat si CCR cu o exceptie de neconstitutionalitate.

Intrebat despre demersul in instanta al procurorului Augustin Lazar privind revocarea sa si daca putea sa faca acest demers ca persoana fizica, Tudorel Toader a raspuns: "Aici pot spune multe, va dati seama, dar ma rezum la putine. Eu nu am evaluat persoana fizica, am evaluat procurorul general."

"Trage de timp"

"Cred ca e limpede pentru toata lumea. Tot limpede este si faptul ca, procedural, foloseste tertipurile si posibilitatile legii de a trage de timp cu speranta finalizarii mandatului, cred in 19 aprilie la anul.

Dovada: faptul ca s-a dus la Alba Iulia, acasa unde locuieste persoana fizica si nu s-a dus la instanta administrativa, de control administrativ din Bucuresti, unde-si are sediul persoana juridica pe al carei conducator l-am evaluat".

Ministrul Justitiei a spus ca procurorul Lazar nu a evocat "neconstitutionalitatea legii si competentelor procedurilor de evaluare, ci Legea 544 privind contenciosul administrativ, cu o mare dilema daca poate sesiza Curtea, instanta de control, pe persoana fizica sau in numele persoanei juridice".

"Concluziile le trageti si dumneavoastra", a adaugat el.

Sesizarea CCR

El s-a referit si la "faptul ca la Alba Iulia a cerut ca sa fie sesizata Curtea de Justitie a Uniunii Europene, daca un ministru poate sa ceara revocarea".

"In primul rand, raportul de evaluare nu este un act administrativ, nu produce efecte juridice, daca le-ar fi produs, il revocam de atuncea, si a incercat sa aduca la Curtea de Justitie a Uniunii, i s-a respins. Acuma varianta a doua, ne duce mai aproape si o varianta care iarasi sa traga de timp.

Unde, la Curtea Constitutionala, cu un conflict negativ de competenta, ca de cand ii legea nu se stie daca ce judecator, ce instanta e competenta. Ne ducem in conflict negativ, se duce dansul la Inalta Curte, Inalta Curte ii va spune cine are competenta sa judece, va veni inapoi aicea, intre timp isi va activa probabil pensia si isi va incheia mandatul in deplina demnitate", a incheiat Toader.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Toader revocare Lazar
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2871 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

o remarca simpla

augustin lazar nu a fost procuror comunist ca two-dorel si a facut scoala la zi fara sa fie militian.
poate si asta e motivul inversunarii lui gargamel

 

Filiera militisto-securista ardeleneasca

Ghinionul lui taica Lazar: ar fi ajuns un tractorist fruntas daca nu-l impiedicau baietii destepti.

 
 

 

Nea Tumorel nu vrei sa ne zici ce face (DPPD)

Dublu Condamnat Penal Porkar si Manelist SUDIST cu timpul!?? Il Trage sau Impinge??
Nu mai contestează contestația contestata???
Nea Tumorel dar ce destept esti...o observatie Tareeeee Inteligenta!
BRAVO!!

 

Lui Tumorel ii este frica sa nu se pensioneze el fortat :)))))

Are șanse mari!

 

Tulburel călător pasionat pe bani publici

Tulburel iși lua și țiitoare, Safta, in toate cele 20 de excursii pe care le-a făcut ca MJ. Un escroc psdist

loazar puscariabil

asta ar trebui direct la puscarie cu un sut in fund!
"Eu nu am evaluat persoana fizică, am evaluat procurorul general. Cred că e limpede pentru toată lumea. Limpede este și faptul că, procedural, folosește tertipurile și posibilitățile legii de a trage de timp cu speranța finalizării mandatului in 19 aprilie, la anul. Dovadă este faptul că s-a dus la Alba Iulia, acasă, unde locuiește persoana fizică și nu s-a dus la instanța administrativă din București unde iși are sediul persoana juridică pe care am evaluat-o. N-a evocat neconstituționalitatea legii și competențele procedurilor de evaluare, ci Legea 544 privind contenciosul administrativ cu o mare dilemă, dacă poate sesiza Instanța de Control pe persoana fizică sau in numele persoanei juridice. Faptul că la Alba Iulia a cerut ca să fie sesizată Curtea de Justiție a UE, dacă un ministru poate să ceară revocarea. In primul rand, raportul de evaluare nu este un act administrativ, nu produce efecte juridice, dacă le-ar fi produs, il revocam de atunci. A incercat să se ducă la Curtea de Justiție a Uniunii și i s-a respins. Acum, varianta a doua, ne ducem mai aproape și o variantă care iar să tragă de timp. Unde? La Curtea Constituțională. Se duce in conflict negativ, se duce la Inalta Curte și va spune cine are competența să judece, va veni inapoi aici, intre timp iși va activa probabil pensia și iși va incheia mandatul in deplină demnitate.'', a afirmat Tudorel Toader.
loazar si iohannis sunt doua nulitati de oameni!!!
loazar o nulitate din punct de vedere profesional iar iohannis o nulitate din punct de vedere a intelerii actului administrativ/ legislativ/judecatoresc.

 

voi sunteti

chiar ultimii care sa vorbiti despre profesionalism si calitati 'telectuale la cap..

"augustin lazar nu a fost procuror comunist "

Zise cartofi pai!!!!
Intrebare:Atunci de ce lipsesc din CV-ul lui anii 1986-1989 si 1990-1992??!?!

"augustin lazar nu a fost procuror comunist "

Asa e! Loazarica aia mica a fost tractorist de kolhoz. Nu a apucat vremurile bune sa-si faca si el ferma.

Dublu Condamnat Penal Porkar si Manelist de pus in rama sau spirt

dar azi...maine e prea tarziu!!
Mativul de ce Dublu Condamnat Penal Porkar si Manelist SUDIST este foarte buna ca serveste sudul cu Gogosi de al valiza:))
Ministrul Justitiei Tumorel , noi atacuri la Augustin!!

 

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor