Toader subliniaza ca nu el a cerut la CSM amanarea interviului lui Augustin Lazar

Luni, 05 Noiembrie 2018, ora 16:04
3486 citiri
Toader subliniaza ca nu el a cerut la CSM amanarea interviului lui Augustin Lazar
Foto: Arhiva (Ministerul Justitiei)

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, lasa sa se inteleaga, intr-o postare pe Facebook, ca procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a fost cel care a solicitat la CSM amanarea audierii sale. Reactia vine dupa anuntul CSM, privind reprogramarea care s-ar fi facut ca urmare a solicitarilor ministrului Justitiei si procurorului general.

Practic, Sectia pentru procurori din CSM a anuntat ca audierea lui Augustin Lazar, in cazul procedurii propunerii ministrului Justitiei de revocare din functie a procurorului general al Romaniei, a fost reprogramata din data de 13 noiembrie 2018, ora 10:00, pentru data de 19 noiembrie 2018, ora 11:00.

Acest lucru s-ar fi stabilit "urmare a solicitarilor formulate de domnul Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie, si Justitie si de domnul Tudorel Toader, ministru al Justitiei, la datele de 26 octombrie 2018 si 1 noiembrie 2018."

Tudorel Toader a publicat un schimb de mesaje cu vicepresedintele CSM, Codrut Olaru. Potrivit unuia dintre mesaje, Lazar ar fi fost cel care a solicitat reprogramarea pe 20 noiembrie. Pentru ca avea programul facut, Toader a solicitat o alta data. Astfel, a fost stabilita data de 19 noiembrie.

Postarea lui Toader

Simple precizari, pentru a se vedea cine a solicitat CSM sa amane termenul de audiere a procurorului general!

25 octombrie 2018 - CSM - Comunicat de presa. "Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit ca solicitarea ministrului justitiei de avizare a revocarii din functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a domnului Augustin Lazar sa fie analizata in sedinta din data de 13 noiembrie 2018, ora 10.00. Avizul motivat va fi inaintat Ministerului Justitiei la data de 21 noiembrie 2018."

1 noiembrie 2018 - adresa CSM nr. 3/22373/2018 "Stimate domnule Ministru, Va aducem la cunostinta faptul ca, urmare a solicitarii domnului procuror general, Augustin Lazar, sedinta Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii in cadrul careia se va analiza avizarea propunerii ministrului justitiei de revocare din functie a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost programata pentru data de 20 noiembrie 2018 - ora 10.00."

1 noiembrie 2018 - adresa Ministerul Justitiei catre CSM nr. 3/91708/01.11.2018 "Stimate Domnule Vicepresedinte, Am primit adresa dumneavoastra referitoare la reprogramarea sedintei Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, in cadrul careia se va analiza avizarea propunerii ministrului justitiei de revocare din functie a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru data de 20 noiembrie 2018 - ora 10.00. Avand in vedere agenda prestabilita, va rog ca sedinta sectiei sa fie reprogramata la o alta data. Tototdata, pentru evitarea acestor reprogramari, propun stabilirea de comun acord a sedintei. Va multumesc pentru intelegere si colaborare!"

2 noiembrie 2018 - adresa CSM nr. 6/22373/2018 "Stimate domnule Ministru, Urmare a solicitarii dumneavoastra, va aducem la cunostinta faptul ca sedinta Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii in cadrul careia se va analiza avizarea propunerii ministrului justitiei de revocare din functie a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost programata pentru data de 19 noiembrie 2018 - ora 11.00."

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Toader revocare Lazar, #Lazar revocare Toader , #Augustin Lazar