Ziare.com

Ce spune Tudorel Toader, despre protocoalele secrete MJ-SRI

de Redactia Ziare.com
Duminica, 07 Octombrie 2018, ora 14:40

   

Ce spune Tudorel Toader, despre protocoalele secrete MJ-SRI
Ministrul Tudorel Toader sustine ca in acest moment se verifica de catre cine si in ce conditii au fost semnate cele doua protocoale clasificate incheiate intre Ministerul Justitiei si Serviciul Roman de Informatii.

"Verificam sa vedem cine si in ce conditii conditii au fost semnate", a precizat Tudorel Toader pentru Agerpres.

Ulterior, ministrul a venit cu precizari pentru Mediafax: "A nu se confunda protocoalele referitoare la infaptuirea justitiei, cu protocoalele din alte domenii! Spre exemplu, in calitate de Decan al Facultatii de Drept-Universitatea Al.I.Cuza din Iasi, am semnat un protocol cu CSM, in baza caruia studentii fac practica de specialitate! In rest, verificam si comunicam!".

Reactia oficialului vine in contextul in care Ministerul Justitiei a precizat ca are in prezent incheiate doua protocoale secrete cu SRI. Informatia a fost obtinuta de Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania, in urma unei solicitari de acces la informatii de interes public adresata MJ, arata un comunicat al FJR remis duminica Ziare.com.

"La nivelul Ministerului Justitiei exista doua protocoale clasificate incheiate intre Ministerul Justitiei si Serviciul Roman de Informatii. Primul protocol de colaborare este incheiat exclusiv pe problematica prevenirii si combaterii terorismului, iar al doilea protocol reprezinta organizarea si functionarea Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului", se arata in raspunsul oferit FJR de Ministerul Justitiei.

Apoi, institutia mentioneaza ca nu poate divulga nimic din continutul celor doua protocoale clasificate pentru ca documentele "au caracter nepublic" si datele din acest domeniu "sunt exceptate de la liberul acces al persoanelor", acordat in temeiul articolului 31 din Constitutie, ale carui limite sunt stabilite de aliniatul 3, care arata ca "dreptul la informare nu trebuie sa prejudicieze securitatea nationala".

In ultima perioada, ministrul Toader, alaturi de conducerea PSD, au dus o campanie de culpabilizare a protocoalelor incheiate de SRI cu diverse institutii din Justitie.

In plus, Tudorel Toader i-a facut si o evaluare a activitatii manageriale a procurorului general, Augustin Lazar, in contextul protocoalelor incheiate cu SRI. Rezultatele evaluarii nu au fost comunicate inca public.

Mai mult, Toader a indicat diverse cai de atac pentru condamnatii penal care vor sa scape de sentintele date in baza colaborarii dintre procurori si SRI.

Citeste si


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2731 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor