CSM: Ordonanta Toader se aplica pentru viitor, procurorii DNA si DIICOT raman pe functii!

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 17 Octombrie 2018, ora 13:47
11962 citiri
CSM: Ordonanta Toader se aplica pentru viitor, procurorii DNA si DIICOT raman pe functii!
Foto: Arhiva Ziare.com

Prevederile ordonantei de modificare a Legilor Justitiei, promovate de Tudorel Toader, nu se aplica retroactiv, ci doar pentru viitor, a decis Sectia pentru procurori din CSM.

CSM a luat act astazi de solicitarile DNA, DIICOT si Parchetului General privind aplicarea ordonantei de modificare a Legilor Justitiei, potrivit unui comunicat al CSM remis Ziare.com.

"Sectia pentru procurori, cu unanimitate, a recomandat interpretarea dispozitiilor art.VII din Ordonanta de Urgenta nr.92/2018 in sensul aplicarii pentru viitor a conditiilor de exercitare a functiei in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si al Directiei Nationale Anticoruptie, precum si in cadrul celorlalte parchete", arata sursa citata.

Ce se intampla in continuare

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca procurorii care sunt numiti pe functii raman in continuare in DNA, chiar daca nu au vechimea sau gradul necesar, urmand ca prevederile OUG sa fie aplicate doar pentru viitor.

In cazul procurorilor delegati pe functii, acestia trebuie sa paraseasca Directia, daca nu indeplinesc noile conditii pentru angajarea la DNA.

"Nu pleaca niciun procuror. Nu se discuta despre aplicarea legii intr-un mod retroactiv. Vrem sa dam un mesaj de stabilitate pentru procurori", ar fi mesajul care urmeaza sa fie transmis de CSM.

Ce se discuta astazi la CSM

Sectia pentru procurori din CSM a luat in discutie, miercuri, solicitarile Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism privind interpretarea art.7 din OUG nr.92/2018.

Detaliile despre aceasta prevedere: Activitatea DNA e aruncata in aer printr-un articol-bomba din Ordonanta Toader

Sectia pentru procurori din CSM trebuia sa mai discute astazi o nota a Directiei resurse umane si organizare privind situatia delegarilor din cadrul Ministerului Public.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CSM Tudorel Toader, #Tudoel Toader ordonanta , #ministrul Justitiei