Ziare.com

Declaratiile lui Toader i-au indignat pe procurorii din Brasov: Amintesc de tribunalele populare naziste!

Vineri, 18 Mai 2018, ora 15:44

   

Declaratiile lui Toader i-au indignat pe procurorii din Brasov: Amintesc de tribunalele populare naziste!
Adunarea Generala a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov isi exprima indignarea fata de recentele propuneri legislative care plaseaza magistratul roman pe picior de egalitate cu membrii clanurilor interlope.

Magistratii s-au intrunit astazi pentru a discuta situatia sistemului judiciar prin prisma modificarilor legislative in desfasurare.

In unanimitate, procurorii au formulat opt solicitari, printre acestea: in cazul Legilor Justitiei, Curtea Constitutionala sa astepte avizul Comisiei de la Venetia si sa fie respectate recomandarile GRECO, sa fie sesizata Comisia de la Venetia in cazul modificarilor la Codurile Penale, in Parlament sa aiba loc o dezbatere reala si sa se tina cont de avizele negative emise de CSM si delimitarea fata de Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) si Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR).

Reactia la adresa lui Toader

Procurorii mai cer sesizarea CSM in cazul declaratiilor facute de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, dupa ce acesta a facut mai multe afirmati legate de magistrati "abuzivi".

Citeste si:

"Consideratiile facute de acesta in spatiul public fiind inacceptabile intr-un stat de drept, ..., reprezentand o grava ingerinta in actul de justitie, amintind mai degraba de notiunea de sondergericht decat de un stat european", arata procurorii.

"Sondergericht" sunt curti speciale de judecata introduse de national-socialistii germani dupa preluarea puterii din 1933. Primele astfel de instante au fost infintate in 1934 si se ocupau de cazuri de tradare in legatura cu activitatea politica.

Solicitarile procurorilor de la Parchetul Judecatoriei Brasov:

1. Suspendarea oricaror altor decizii din partea Curtii Constitutionale a Romaniei sau din partea celorlalti factori implicati in procesul legislativ cu privire la Legile Justitiei pana la emiterea avizului Comisiei de la Venetia, organism al Uniunii Europene; in conformitate cu principiile statuate de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene in cauzele Costa c. Enel (C-6/64), Kreil (C-285/98) si Simmenthal (C-106/77), dreptul Uniunii Europene se aplica cu prioritate in fata dreptului national, chiar si in fata Constitutiei.

2. Respectarea intocmai a recomandarilor emise de GRECO cu privire la Legile Justitiei; In conformitate cu prevederile art.11 si art.20 din Constitutia Romaniei, Tratatele internationale la care Romania este parte sunt obligatorii si se aplica cu prioritate, in fata normelor legale interne, astfel ca implicit si recomandarilre GRECO sunt obligatorii pentru legiuitorul roman.

3. Sesizarea Comisiei de la Venetia cu privire la proiectele de modificare a legislatiei penale si suspendarea oricaror dezbateri pana la emiterea avizului consultativ de catre Comisia de la Venetia;

4. Dupa emiterea avizului de catre Comisia de la Venetia atat cu privire la Legile Justitiei, cat si la modificarile Codului Penal si Codului de Procedura Penala, sa aiba loc o consultare reala a magistratilor prin Adunarile Generale cu privire la modificarile legislative propuse, iar dezbaterile sa aiba un caracter efectiv, in care fiecare text legal sa fie discutat, analizat pe larg, nu in bloc, experienta anterioara a procedurilor legislative privind Legile Justitiei care au fost constatate neconstitutionale de doua ori, fiind edificatoare cu privire la efectele negative pe care le are adoptarea unor texte legale in graba si cu nesocotirea opiniei specialistilor in drept si a practicienilor.

5. Luarea in considerare a avizelor negative emise de CSM pana in prezent, cat si a opozitiei manifestate de majoritatea instantelor si parchetelor in Adunarile Generale, cat si in memoriul celor 4.000 de magistrati.

6. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov se delimiteaza de Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) si Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), ideile exprimate de persoane din conducerea acestor asociatii reprezentand opinii personale, nicidecum opinia majoritara a corpului magistratilor.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov sustin demersurile intreprinse de Asociatia Procurorilor din Romania si de Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania, intrucat acestea converg cu opiniile si punctele de vedere ale procurorilor din aceasta unitate de parchet.

7. Referitor la pozitiile publice exprimate recent de ministrul Justitiei, domnul Tudorel Toader, cu privire la solutiile de achitare din sistemul judiciar, aducem la cunostinta opiniei publice ca ministrul Justitiei nu este competent sa aprecieze asupra intrunirii elementelor constitutive ale unor infractiuni, sa stabileasca vinovatia sau nevinovatia unor persoane si nici sa faca aprecieri cu privire la activitatea profesionala a magistratilor, aceste atributii revenind in exclusivitate organelor judiciare, respectiv CSM, consideratiile facute de acesta in spatiul public fiind inacceptabile intr-un stat de drept, solicitarea unor liste de magistrati considerati de ministru abuzivi doar pentru ca unele dosare s-au soldat cu o solutie de achitare (solutie absolut normala intr-un sistem de drept democratic, indicele achitarilor in UE fiind de 25%, cu mult peste procentajul din Romania), reprezentand o grava ingerinta in actul de justitie, amintind mai degraba de notiunea de "sondergericht" decat de un stat european, in care domnia dreptului este unul din principiile fundamentale ale functionarii societatii.

Prin urmare, solicitam CSM analizarea de urgenta a conduitei publice a domnului ministru al Justitiei, Tudorel Toader, in conformitate cu atributia constitutionala a Consiliului de garant al independentei sistemului judiciar si luarea masurilor legale in consecinta.

8. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov isi exprima indignarea fata de recentele propuneri legislative care plaseaza magistratul roman pe acelasi picior de egalitate cu membrii clanurilor interlope, pornind de la prezumtia absoluta ca toti magistratii comit abuzuri, precum si fata de numeroasele texte legislative care se propun a fi introduse si care reglementeaza o serie de infractiuni noi destinate exclusiv magistratilor, in conditiile in care Codul Penal contine deja o serie de infractiuni care sa poata fi retinute in cazul incalcarii legii de catre magistrati.

Apreciem ca astfel de infractiuni, precum si redefinirea notiunii de eroare judiciara prin atribuirea unui caracter penal celei mai mici culpe profesionale, reprezinta o incercare inacceptabila de intimidare a corpului magistratilor, o premiera legislativa absoluta, astfel de dispozitii legale fiind de neconceput in sistemele de drept ale statelor democratice, bazate pe suprematia legii si pe independenta totala a sistemului judiciar.

"Mentionam ca legislatia romana contine deja prevederi referitoare la raspunderea magistratilor atat civila, disciplinara cat si penala, aceste texte fiind in acord cu standardele europene in materie, Rapoartele MCV facute de Comisia Europeana nefacand vreo mentiune cu privire la insuficienta ori neconformitatea cadrului legislativ cu privire la acest aspect", conchid procurorii.

I.S.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9015 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
17 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bietul tudorel buze-reci, face totul anapoda.

este pacat ca nu s-a dus el la putin, sa invete ceva justitie rosie de la sursa :)
ei, mai are si el putin si scapa din guvernul acesta de mascarici.

 

Se pare ca si-a gasit adevarata menire domnul T. T.!

"'Consideratiile facute de acesta in spatiul public fiind inacceptabile intr-un stat de drept, ..., reprezentand o grava ingerinta in actul de justitie, amintind mai degraba de notiunea de sondergericht decat de un stat european', arata procurorii."

"'Sondergericht' sunt curti speciale de judecata introduse de national-socialistii germani dupa preluarea puterii din 1933. Primele astfel de instante au fost infintate in 1934 si se ocupau de cazuri de tradare in legatura cu activitatea politica."

 

Sa auzi si sa n-auzi!

Mai procurorilor! Atunci de ce darimati guverne fara sa demonstrati ceva, de ce bagati oameni nevinovati in puscarii? Sinteti niste unelte in mina mafiotilor....nu toti dar sint destui santajabili care au pus botul.

 

cine

Este nevinovat?

Un singur exemplu este de ajuns...

....Victor Ponta - prim ministru detronat prin manevre cu dosar politic facut de acesti procurori mafioti. Ulterior s-a dovedit ca este nevinovat si a fost achitat. Mai vrei exemple securistule?

apoulica

si de cand este ponta in puscarie, ca io nu stiam.
si care procuror l-a bagat pe ponta in puscarie?
ca io stiam ca judecatorii ii baga pe hoti in puscarie.
tu si nazistul de putorel buze reci ar trebui sa faceti puscarie pt minciuni raspandiri de acuzatii false.

 

 

apoulica

gura paatosului adevar graieste...:))
acum , in perioada dragnea, este prioada stalinista!

Gura pacatosului...

D-lor procurori, asa este in toata lumea : cine greseste - plateste. V-ati obisnuit sa faceti dosare foarte groase care nu contin nimic, sa ,,frecati menta" ani de zile la un dosar, sa audiati - inutil - sute de martori , cu rezultat zero. Trebuie sa va mai puneti si mintea la contributie si sa tratati cu seriozitate fiecare caz. In tarile civilizate cazurile sunt analizate si numai daca sunt sanse mari de condamnare se incepe urmarirea penala. Procesele pierdute se taxeaza ca atare : pernalizari si , la rigoare, concedierea.

 

Brasoave! gagiii vor sa-si bata joc de justitie si de oameni fara

SA RASPUNDA!

 

Sa plece!

Indignatii astia de lux sunt usor de reperat. Indeobste striga impostorii adica cei cu pregatire mediocra sau deloc si echipierii ramasi fideli securistilor din protocoalele lui Mayor si Koldea. Aceste nulitati sunt primele care tremura de frica ca-si vor pierde malaiul in momentul cand justitia va deveni normala. Justitia nu are nevoie de acesti latrai care nestiind meserie fac politica.

georgica

te referi la putorel, dragnea, vasilika, sobolan nicolae, ciordache, nicolicea, vulguta, coana firea si alte patzachine, nu?!
ca astia latra si urla mai dihai ca 100 de haite de lupi.
si fura de zvant !!!

 

 

Punctul 7 din solicitarile

procurorilor spune totul despre todorel, punctul 7 din Proclamatia de la Timisoara reflecta motivul pentru care nu s-a dorit sa se aplice!
,,Prietenii stiu de ce''!
Era candva o lozinca, ceva de genul; Toderas tu nici nu stii, cat de mic ai sa devii!(si nu e vorba despre statura).

 

Mie mi se pare ca parchetarii sunt exact

ca inchizitorii din feudalism.In epoca informatiilor generalizate,cand ORICE cetatean este urmarit zi si noapte,cand inchizitorul are -esece-trebuie bagat imediat la puscarie.Trebuie urgent scapat de aceasta plaga a societatii folosita de politrucul suprem,indiferent cine este sau cine va fi,ca maciuca politica.

 

A fost vreodata tudorel de partea adevaratei justitii a adevarului??

Ca din tot ce face el protejeaza numai condamnatii penali!!! Ce ministru de justitie mai e si asta??? Un troglodit si sluga fara pereche a penalilor!!!! Toti procurorii,judecatorii si toate institutiile din tara ar trebui sa-si suspende activitatea si sa ceara demisia penalului todarache care de fapt niciodata nu a reprezentat legea democratiei si numai in comunism s-a exprimat tipic sistemului !!!

 


Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor