Deputatii dezbat, marti, motiunea simpla impotriva lui Toader, "un ministru de nota 4"

Marti, 30 Octombrie 2018, ora 07:07
2917 citiri
Deputatii dezbat, marti, motiunea simpla impotriva lui Toader, "un ministru de nota 4"
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Plenul Camerei Deputatilor dezbate, marti, motiunea simpla intitulata "Ministrul Justitiei, un ministru de nota 4 (patru) ", in care PNL si USR ii solicita demisia lui Tudorel Toader. Votul urmeaza a fie dat in sedinta de plen de miercuri.

"'Pentru fiecare dintre noi vine o vreme a evaluarii', spuneati la un moment dat. Astazi, a sosit timpul sa fiti evaluat dumneavoastra, domnule ministru al Justitiei, iar in urma evaluarii noastre, efectuate in temeiul dispozitiilor constitutionale, am concluzionat ca sunteti un ministru de nota 4!", se arata in textul motiunii simple.

Documentul arata ca Tudorel Toader este vinovat de faptul ca ridicarea MCV devine un obiectiv tot mai indepartat pentru romani.

"Organele judiciare nu sunt perfecte, dar Justitia din Romania a facut in ultimii ani progrese evidente, recunoscute chiar si de catre organismele internationale. La inceputul anului 2017, ne-am fi putut apropia de ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare, poate chiar am fi atins acest obiectiv, daca PSD-ALDE nu ar fi declansat, odata cu OUG 13, acest asalt fara precedent asupra Justitiei.

Acum, dupa ce au fost modificate si Legile Justitiei, dar si legislatia penala, ridicarea MCV-ului devine un obiectiv din ce in ce mai indepartat, iar de aceasta situatie regretabila se face vinovat si ministrul Justitei, Tudorel Toader", au scris PNL si USR.

Motiunea sustine ca ministrul Justitiei este "un simplu instrument" in mana celor deranjati de Justitia independenta.

"Pe 22.02.2018, la un an de la momentul investirii dumneavoastra, ati demostrat tuturor ca ati ales sa fiti un simplu instrument in mana domnilor Tariceanu, Dragnea si a tuturor celor care sunt deranjati de justitia independenta. Sigur, potrivit legii, aveati prerogativa de a propune revocarea procurorului-sef DNA, dar stiti bine si definitia de scoala a abuzului de drept si anume exercitarea unui drept intr-un mod contrar scopului sau.

Exact asta ati facut dumneavoastra: nu v-ati exercitat dreptul de a solicita revocarea procurorului-sef DNA in scopul imbunatatirii activitatii si eficientei DNA, ci in scopul decapitarii celei mai incomode si nesuferite de catre corupti institutii din Romania", potrivit textului.

Pe parcursul a 20 de puncte, PNL si USR il acuza pe Toader ca a "promovat politizarea Justitiei".

De asemenea, ministrul Justitiei este acuzat ca a incalcat legea prin OUG pe Legile Justitiei. "Unde ati justificat, domnule ministru, necesitatea si mai ales, urgenta acestor reglementari? Nicaieri: nici in preambul, nici in nota de fundamentare si nici in expunerea de motive a proiectului de lege pentru aprobarea acestei OUG! Ati incalcat, domnule ministru, in mod flagrant legea si Constitutia Romaniei doar pentru a face pe plac infractorilor!", potrivit documentului.

Motiunea simpla adauga ca Toader le-a facut infractorilor "un cadou".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#motiune ministrul Justitiei , #ministrul Justitiei