Dupa devastatorul raport GRECO, organizatiile #Rezist solicita demisia lui Toader de la Universitatea din Iasi

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 14:52
30335 citiri
Dupa devastatorul raport GRECO, organizatiile #Rezist solicita demisia lui Toader de la Universitatea din Iasi
Foto: Facebook/Tudorel Toader

Mai multe grupari civice aparute in urma protestelor OUG 13 cer demisia lui Tudorel Toader ca urmare a publicarii raportului GRECO, care a criticat modul in care ministrul Justitiei a incercat revocarea sefei DNA si in care s-a cerut Romaniei sa abandoneze sectia pentru investigarea magistratilor.

Intr-o scrisoare numita "Spuneti NU imposturii si servilismului!", grupurile #Reset, #Iasul nu tace, #REZISTENTA, Coruptia ucide, Initiativa Romania, #VavedemdinBucuresti si #Insist sustin ca, "ajuns din functia de rector al Universitatii Al. I. Cuza Iasi in scaunul de ministru al Justitiei, dl Tudorel Toader, in tandem cu un Parlament dominat de o coalitie interesata exclusiv de masacrarea Justitiei, a inceput un adevarat asediu la temelia statului de drept, in pofida si cu sfidarea tuturor semnalelor venite din partea institutiilor europene".

Acestia noteaza ca Parlamentul European a luat atitudine prin organizarea mai multor reuniuni pe tema statului de drept, Comisia Europeana a criticat vehement demersurile legislative in contextul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) si spun ca raportul GRECO este cel mai dur primit vreodata de Romania de la mineriade pana in prezent.

"Invocand in mod insidios si manipulator anumite decizii ale CCR, necesare si clarificatoare, dl Toader a introdus, cu o harnicie suspecta, initiative legislative care nu au nimic de-a face cu publicul larg, ci cu o 'elita selecta' de politicieni, unii aflati in faza de cercetare. Intre lege si faradelege, dl Toader a ales sa apere faradelegea. Intre victima si infractor, a ales drepturile celui din urma.

Iar intre rigurozitatea legii si senzationalismul televizat bazat pe alegatii nedovedite si trunchiate, dl Toader a ales solutia a doua, convenabila si salvatoare pentru un grup de interese care a acaparat Romania in ultimii 20 de ani", se arata in scrisoarea adresata mediului academic.

In aceste conditii, grupurile respective considera ca singurul gest de demnitate si respect fata de intregul mediu academic si tot ceea ce inseamna si a insemnat cea mai veche universitate din Romania este demisia lui Toader din functia de rector.

"Dupa cele mai recente 'fapte de arme' ale dlui Toader, simpla asociere a numelui sau cu aceasta institutie reprezinta o sfidare si un afront la adresa intregului corp profesoral si a notiunii de verticalitate, integritate si... normalitate!

Va rog sa va alaturati demersului nostru si sa spuneti NU imposturii si servilismului!", se incheie scrisoarea.

Amintim ca GRECO a publicat un raport devastator privind Justitia din Romania, in care isi exprima serioase ingrijorari asupra modificarilor pe care majoritatea politica le aduce legislatiei privind justitia, dar si celei penale. Grupul aminteste de incercarile controversate de inlaturare din functie a sefei DNA, dar si de intentia de a pune prag la abuz in serviciu la 200.000 de euro.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Toader demisie Universitate Iasi, #Toader raport GRECO , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Hai nu va mai rezistati pe voi! Componenta guvernului nu e facuta