Ministrul Justitiei cere amanarea dezbaterilor privind gratierea, pentru ca Guvernul sa vina cu masuri complementare

Marti, 21 Martie 2017, ora 15:59
3425 citiri
Ministrul Justitiei cere amanarea dezbaterilor privind gratierea, pentru ca Guvernul sa vina cu masuri complementare
Foto: captura Privesc.eu

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut, marti, la dezbaterile din Comisia juridica a Senatului privind Legea gratierii amanarea discutiilor pentru ca Executivul sa vina cu masuri "complementare".

Acesta considera ca gratierea executarii pedepselor nu reprezinta o solutie "miracol", ci trebuie sa faca parte dintr-un pachet. Presedintele Comisiei, Serban Nicolae, a sustinut punctul de vedere al ministrului, dar a cerut ca proiectul Guvernului sa fie totusi discutat, urmand sa aiba loc o dezbatere ampla ulterioara.

"Problema pe care o discutam este foarte importanta. Problema supraaglomerarii din penitenciare este foarte importanta. Daca e sa pun in balanta celeritatea rezolvarii proiectului de lege cu importanta problemei care trebuie rezolvata, in opinia mea balanta ar inclina catre importanta proiectului de lege, penitenciarelor, perspectiva deloc placuta a deciziei pilot (a CEDO - n.red.) ", a spus ministrul Justitiei.

El a mentionat ca gratierea nu reprezinta o "solutie miracol, minune", ci trebuie sa faca parte dintr-un pachet mai amplu. Ministrul spune ca va merge saptamana aceasta la Bruxelles, unde va avea discutii pe aceasta tema si cu oficialii europeni. Din acest motiv, Tudorel Toader a cerut amanarea dezbaterii din Senat.

"E necesara, utila, amanarea dezbaterii, sa venim din urma cu masurile complementare care ar rezolva problema penitenciarelor", a spus el.

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Serban Nicolae, a spus ca este de acord cu aceasta propunere, ca dezbaterea ampla pe gratiere sa fie amanata pentru un moment ulterior, cand Executivul va avea un pachet complet, dar considera ca proiectul depus de Guvern trebuie totusi discutat in comisie, avand in vedere si ca pe 25 aprilie se va indeplini termenul de adoptare tacita.

La dezbaterea de marti participa membrii Comisiei juridice a Senatului, reprezentanti ai ANP, AMR, UNBR si ai Ministerului Justitiei.

Senatorii juristi au reluat, marti, dezbaterea proiectului de Lege de gratiere a unor pedepse, proiect care a fost amanat pe 7 martie. Printre amendamentele depuse la proiectul initial al Guvernului se afla unul al senatorului PSD Serban Nicolae, presedintele Comisiei juridice, prin care printre beneficiarii gratierii se vor afla si persoane condamnate pentru coruptie.

  • Serban Nicolae: Nu este exclus sa renuntam la Legea gratierii daca ea nu ajuta sa scapam de amenda CEDO
  • Dragnea le cere explicit social democratilor sa voteze impotriva amendamentelor lui Serban Nicolae
  • Reactia lui Serban Nicolae dupa ce Dragnea i-a cerut sa-si retraga amendamentele: Sunt dispus oricand, dar le zic invitatilor ca au venit degeaba?
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
    #Ministrul Justitiei Legea gratierii, #ministrul Justitiei dezbatere gratiere, #Toader amanare dezbatere gratiere , #ministrul Justitiei
    Comentarii
    Poza Nonpolitikon
    Nonpolitikon
    rank 5
    Lungește, Doamne, boala...
    Poza MosGerila
    MosGerila
    rank 5