Ministrul Justitiei si-a dat demisia. Anuntul a fost facut pe Facebook

Joi, 15 Iunie 2017, ora 10:26
13550 citiri
Ministrul Justitiei si-a dat demisia. Anuntul a fost facut pe Facebook
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Tudorel Toader a demisionat, joi dimineata, din functia de ministru al Justitiei, exprimandu-si astfel solidaritatea cu ceilalti ministri PSD-ALDE care au facut acelasi lucru inca de miercuri.

Demisia ministrului independent a fost anuntata pe Facebook.

"Orice Guvern se sprijina pe doi piloni - unul politic, conferit de catre alianta de guvernare, si altul juridic, conferit de catre Parlament! Prin retragerea sprijinului politic, fata de Guvern, se retrage sprijinul politic si fata de fiecare membru al Guvernului!", a postat mai intai pe Facebook Tudorel Toader.

Dupa cateva minute, acesta a revenit cu o noua postare.

"Exprimand deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de ministru al Justitiei! ", a scris pe Facebook Tudorel Toader.

Urmareste LIVE pe Ziare.com principalele declaratii si evolutii ale crizei din coalitia de guvernare PSD-ALDE.

Joi dimineata, Tudorel Toader a raspuns destul de evaziv cand a fost intrebat de jurnalisti daca demisioneaza.

"Cred ca, in momentul in care se retrage sprijinul politic pentru un guvern in ansamblul lui, se retrage si pentru fiecare membru al Guvernului, chiar daca e membru de partid sau independent (...) Eu v-am repetat si va repet, eu ma duc acuma la ora 9:00 avem o dezbatere pe proiectul de lege pentru modificarea legii cetateniei (...) La orele 12:00, particip la sectia de judecatori a CSM. Asadar, imi indeplinesc obligatiile pana in ultimul moment. Eu sunt ministrul Justitiei astazi inca si indeplinesc aceste obligatii (...) Afirmatiile domnului premier Grindeanu sunt evident afirmatiile dumnealui (...) Nu fac parte din nicio tabara. Nu uitati ca sunt ministru independent", declarase Toader in aceasta dimineata.

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au anuntat miercuri seara ca PSD-ALDE, coalitia de la guvernare, a decis schimbarea Guvernului Grindeanu, insa premierul a refuzat sa demisioneze, sustinand ca plecarea sa este dorita de "un singur om care vrea toata puterea", adica Liviu Dragnea.

Miercuri seara, evaluarea activitatii Guvernului a fost prezentata de Darius Valcov, arestat preventiv si trimis in judecata in doua dosare de coruptie. Acesta a sustinut ca guvernul Grindeanu nu si-a indeplinit satisfacator misiunea.

Comitetul Executiv al PSD a mai anuntat ca toti ministrii PSD-ALDE au demisionat si a decis ca oricine va accepta postul de ministru la propunerea lui Sorin Grindeanu va fi exclus din partid. In replica, Sorin Grindeanu a anuntat ca nu demisioneaza pana nu obtine asigurari ca presedintele Klaus Iohannis va numi tot un premier de la PSD.

Joi dimineata, Sorin Grindeanu a transmis un mesaj de solidaritate catre sustinatori si colegii din PSD: Sa nu va fie frica sa fiti de partea buna!.

La ora 11 purtatorul de cuvant al Administratiei Prezindentiale sustine o declaratie de presa in care va prezenta, cel mai probabil, pozitia presedintelui Klaus Iohannis fata de acest scandal.

Citeste mai multe despre tensiunile din PSD:

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Tudorel Toader demisionat, #Tudorel Toader demisie , #ministrul Justitiei