Ministrul Tudorel Toader si povestile nemuritoare din Parlamentul European

Vineri, 24 Martie 2017, ora 11:27
10787 citiri
Ministrul Tudorel Toader si povestile nemuritoare din Parlamentul European

Zilele trecute am asistat la un film prost si ieftin. Ministrul Justitiei Tudorel Toader, audiat de comisia Parlamentului European pentru drepturi si libertati (LIBE), a declarat ca ordonanta 13 nu avea nicio problema. Oamenii s-au enervat doar pentru ca a fost adoptata seara.

"Ordonanta de urgenta in sine nu a fost o problema. Problema a fost poate de procedura: cand si cum a fost adoptata. Societatea a reactionat la faptul ca ordonanta a fost adoptata la 10-11 seara, ceea ce-i foarte adevarat si foarte nefiresc.

Numai ca Guvernul putea sa lase ordonanta sa intre in vigoare in ziua in care a fost publicata in Monitorul Oficial. Guvernul a dat un termen de zece zile pentru ca ordonanta sa intre in vigoare, de unde personal am banuit mai degraba o lipsa de abilitate in tehnica legislativa, decat un gand de a legifera in fapt de seara", a declarat Tudorel Toader.

De multa vreme n-am mai auzit un neadevar oficial spus cu atata nonsalanta, unul care sfideaza bunul simt si ocoleste fondul problemei.

E ca si cum ministrul Justitiei ia sute de mii de oameni drept prosti, ma refer aici doar la cei care au iesit in strada. Sunt sigur ca sunt mult mai multi cei care considera ca ordonanta 13 a fost data exclusiv pentru a-l salva pe Dragnea si acolitii sai.

Ora tarzie arata faptul ca initiatorii ordonantei, Florin Iordache si alti membri ai Guvernului Grindeanu, erau constienti ca se joaca cu focul. Au ales sa legifereze noaptea in primul rand pentru ca ordonanta sa intre imediat in vigoare si sa-si produca efectele, iar in al doilea rand pentru ca opinia publica sa nu poata reactiona.

Foto: Hepta.ro: Ministrul Justitiei a sustinut in Parlamentul European ca ordonanta 13 era in regula

In ce priveste termenul de zece zile pentru a intra in vigoare, pe surse, exista informatii ca a fost trecut in textul ordonantei fara stirea ministrului Iordache de catre un angajat al guvernului care, de frica, a modificat-o.

Iordache a aflat, dar nu avea ce sa mai faca - daca depunea plangere la Parchet, ordonanta nu mai era publicata, daca o rescria, trebuia sa o puna din nou pe masa guvernului deci trebuia amanata. Asa ca a ales "raul cel mai mic." Dar nu acesta era planul.

Gabriel Liiceanu, despre asaltul coruptiei

Modificarea actelor oficiale, introducerea de amendamente in numele altei persoane sunt folosite intens atat in Parlament cat si in Guvern.

Amintim ca articolul prin care detinutilor li se scadea pedeapsa cu 30 de zile pentru o carte este un amendament la o lege comunista introdus in anul 2013 la "propunerea" deputatului Remus Cernea, dar care a declarat oficial ca el nu a scris si nu a depus niciodata la comisia parlamentara un astfel de amendament, acuzand ca textul respectiv e un fals realizat in numele sau. Si acesta e doar un exemplu recent.

Domnul Tudorel Toader nu a spus adevarul in fata membrilor Parlamentului European. Discursul sau a pedalat pe incompetenta fostului ministru Florin Iordache, dar si-a batut joc de sute de mii de oameni care au iesit in strada sa protesteze fata de ordonanta 13.

Oricate explicatii alambicate ar cauta fostul judecator CCR nu poate trece peste faptul ca in fruntea Camerei Deputatilor se afla un condamnat penal care are un nou proces in desfasurare, iar la conducerea Senatului se afla o persoana judecata pentru marturie mincinoasa.

Foto: Hepta.ro: Gabriel Liiceanu a sustinut in discursul sau din Parlamentul European ca politicienii corupti vor anihilarea DNA

In schimb, domnul Gabriel Liiceanu a pus punctul pe i printr-un discurs clar si la obiect in care a sustinut ca Romania se afla in fata unui asalt fara precedent a unor lideri politici corupti care vor sa se aseze deasupra legii.

"Cu atat mai grava e situatia in cazul domnului Toader. In clipa de fata el nu se mai afla pe tabla impartialitatii justitiei, ci pe tabla de sah a politicului. Cum sta intr-un guvern pus de un condamnat penal?", s-a intrebat Gabriel Liiceanu intr-o conferinta de presa sustinuta dupa incheierea audierilor.

E important ca parlamentarii europeni au decis sa audieze oficiali si reprezentanti ai societatii civile in legatura cu ordonanta 13. Acum, criza declansata de PSD a devenit o problema europeana, iar domnii Dragnea si Tariceanu au intrat in colimatorul institutiilor europene, fiindu-le mai greu sa treaca neobservati "noaptea ca hotii".

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României susţine că nu a jucat niciodată la păcănele. În schimb, liderul PSD joacă poker cu prietenii, Catan cu Sorin Grindeanu şi şah cu Mihai Tudose, care...
#Tudorel Toader Ordonanta 13, #Gabriel Liiceanu parlamentul european, #Romania coruptie Uniunea Europeana , #ministrul Justitiei