Orban spune ca Toader e prietenul puscariasilor si il ajuta pe Dragnea sa faca bani si din inchisoare

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 21:04
2681 citiri
Orban spune ca Toader e prietenul puscariasilor si il ajuta pe Dragnea sa faca bani si din inchisoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, prin proiectul de lege pe care l-a lansat in dezbatere, il ajuta pe liderul PSD Liviu Dragnea "sa faca bani" chiar si daca va fi condamnat si ajunge la puscarie.

"Am discutat despre un proiect lansat in dezbatere de domnul ministru Tudorel Toader si am ajuns la concluzia ca Tudorel Toader ii pregateste terenul domnului Dragnea. Adica il ajuta pe domnul Dragnea ca si in cazul in care va fi condamnat si ajunge la puscarie sa faca bani.

Vedem ca prietenul puscariasilor, Tudorel Toader, in loc sa se ocupe de imbunatatirea conditiilor de detentie, sa gaseasca solutii reale pentru ca statul roman sa nu fie condamnat la CEDO, domnul ministru al Justitiei inventeaza proiecte de legi in care vrea sa ii despagubeasca chiar si pe cei care nu au cerut sa fie despagubiti cu sume care pot sa se ridice pana la 500 de milioane de euro", a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a sustinut ca ministrul Justitiei "nu are voie" sa puna in dezbatere publica un astfel de proiect fara a avea un studiu de impact.

"Nu ai voie, domnule ministru, sa iesi in spatiul public, in dezbatere publica, fara sa ai un studiu de impact. Nu ai voie sa iesi, daca esti un Guvern responsabil cu plati catre infractori care au iesit din sistemul penitenciar fara sa te gandesti ca decizia CEDO iti impune altceva, si anume sa imbunatatesti conditiile din penitenciare", a spus Gorghiu.

PNL i-a cerut lui Toader "sa nu arunce banii pe geam"

"Este un ultim apel pe care il fac din partea PNL catre actuala coalitie: Tineti banii in bugetul statului, nu-i aruncati pe geam aiurea pentru ca aveti un proiect in Camera Deputatilor, care zace de cateva luni, care cuprinde masuri alternative la executarea pedepselor cu detentie, masuri europene aflate in peste 90% din statele UE, care inseamna bratara electronica pentru supravegherea detinutilor, executarea pedepselor la sfarsit de saptamana, iar un detinut ar costa statul roman, daca s-ar aplica aceste masuri, cam 1.500 de euro pe an, in vreme ce acum statul roman plateste cam 4.000 de lei pe luna. Ar fi o economie la bugetul statului extraordinara si ti-ai putea permite din acesti bani sa faci imbunatatirile in penitenciare", a spus Gorghiu.

Tudorel Toader a anuntat recent ca Ministerul Justitiei lucreaza la un proiect de lege care prevede despagubiri pentru perioada in care un detinut a stat in conditii necorespunzatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Tudorel Toader despagubiri detinuti , #ministrul Justitiei