Soarta slugii

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 06 Martie 2019, ora 14:30
20784 citiri
Soarta slugii

Tudorel Toader a fost scutit de votul de la motiunea simpla pentru a putea fi folosit de PSD inca o tura, ca sa mai livreze ceva din marfa dorita pana cand oricum va fi sacrificat, pentru ca si-a depasit termenul de expirare.

Dl Toader a devenit un caz scoala, o mostra pentru ceea ce patesc inevitabil slugile cand aduc pierderi mai mari decat beneficiile, tocmai pentru ca au fost obediente.

Tot ceea ce a facut Tudorel Toader a fost decis de Dragnea si in beneficiul lui Dragnea. Deciziile au fost astfel prioritizate incat sa-i foloseasca in primul rand lui Dragnea pentru rezolvarea problemelor personale, chiar daca asta a insemnat sacrificarea altora.

Sunt putine solicitarile refuzate de Tudorel Toader si asta doar cand a avut si sustinerea Voricai Dancila, terifiata de reactia interna si externa, de exemplu, in chestiunea amnistiei.

OUG 7, care a reusit sa starneasca proteste fara precedent ale magistratilor si sa redestepte in buna masura reactivitatea societatii, a fost gandita tot pentru Dragnea, pentru a-i oferi plutonul de executie perfect, cu care sa execute adversari din partid si din afara lui sau magistrati care-l incomodeaza.

Sectia speciala pentru magistrati (SS), a carei desfiintare este din nou ceruta de organismele internationale, devine o masina de lupta perfecta, in afara oricarui control, inclusiv in afara controlului CSM, de fapt, dupa cum a explicat judecatorul Bogdan Mateescu, si ai carei membri capata practic o imunitate totala, daca nu cumva 5 oameni se vor apuca sa se ancheteze intre ei.

A iesit prost. Pentru ca a fost un demers prost gandit, cu mult prea arogant si cu scop real cu mult prea transparent. Pentru ca magistratii de la conducerea SS au facut gesturi atat de ostentative, au comis enormitati atat de socante incat magistratii cu experienta din toate taberele au inteles ca la un moment dat vor ajunge si ei devorati de aceasta masinarie paralela cu Justitia, de acest parchet paralel al lui Dragnea.

Pentru ca, se pare, conducerea CSM s-a speriat si a facut un neasteptat pas inapoi. Nu stiu daca sefa CSM a promis intr-adevar, inainte de a afla parerea sistemului judiciar, un aviz pozitiv pentru OUG de modificarea OUG 7, dupa cum spune dl Toader.

Nu stiu daca dna Savonea a participat la intalniri de redactare a OUG 7, dupa cum spune consultantul Cristian Hrituc (dna Savonea neaga), dar stiu ca, desi a participat silentios la negocierile pe tema OUG cu dna Dancila si dl Toader, dna Savonea a fost prima care a propus aviz negativ pentru produsul acestor asa-zise negocieri, de la care au lipsit marile asociatii de magistrati si au participat doar cele care au "mai putini membri decat o linie la hochei pe gheata".

Si avizul acesta al CSM l-a lasat pe Tudorel Toader intr-un mare ofsaid, prilej perfect sa fie tavalit si la dezbaterea motiunii simple si prin studiouri de televiziune mai abitir de pesedisti decat de Opozitie.

De ce nu l-a sacrificat inca Dragnea la motiune?

Pe de-o parte, pentru a-l forta ca in schimbul pastrarii functiei sa accepte si masuri care l-ar termina cu totul prin scandalul pe care l-ar genera. Pe de alta parte, si pentru ca Opozitia a fost din nou maiastra si a redactat un text inept al motiunii.

Daca vrei sa obtii un rezultat palpabil, nu doar sa mai bifezi o actiune, calculezi cum sa-i potentezi sansele. Si daca nu ai o majoritate certa, inseamna ca trebuie sa atragi voturi de la adversar. Sigur nu atragi voturi de la PSD cu "PSD-ALDE, luati mainile murdare de pe Justitie!"

Se asteapta cineva ca vreun pesedist sa voteze asa ceva?

Cand Opozitia va intelege ca prostia nu e virtute, asa cum nu e nici slabiciunea generata de prostie, ca stilul pamfletar e deja cam fumat si oricum tine de domeniul presei, nu al unor demersuri parlamentare serioase, poate ca va avea mai mult succes.

Dar orice ar accepta dl Toader sa faca pentru a-si conserva functia, oricat de jos ar fi dispus sa coboare, nu cred ca are vreo sansa. Dimpotriva, cu cat scandalul va fi mai mare, cu atat va fi mai mare si nevoia sa fie decontat de cineva. Si doar nu l-o deconta Dragnea!

Asta e soarta slugii, la care ar trebui multi, inclusiv de prin magistratura, sa mediteze. Cand lucrezi pentru Mafie, te dai la mana ei. Asta inseamna ca vei fi primul care va incasa un glont politic in cap, eventual pe la spate, fara sa fi apucat sa incasezi recompensa promisa.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#motiune Tudorel Toader, #Toader motiune amanare Dragnea , #ministrul Justitiei