Stelian Ion (USR) explica de ce OUG anuntata de Toader e neconstitutionala: Cata ticalosie din partea ministrului Justitiei!

Duminica, 20 Ianuarie 2019, ora 21:38
9031 citiri
Stelian Ion (USR) explica de ce OUG anuntata de Toader e neconstitutionala: Cata ticalosie din partea ministrului Justitiei!
Foto: Facebook/Stelian Ion

Stelian Ion, deputat USR si membru al Comisiei speciale pentru Legile Justitiei din Parlament, sustine ca ministrul Tudorel Toader da dovada de "ticalosie" cand propune o ordonanta de urgenta pentru desfiintarea hotararilor judecatoresti, despre care sustine ca este "vadit neconstitutionala".

"Cata ticalosie din partea ministrului Justitiei!...

Repunerea in termen se face de catre judecator, nu la partid!

Prin "repunerea in termenul de contestatie in anulare" se deschide calea desfiintarii tuturor hotararilor penale definitive pronuntate de completele de 5 judecatori de la ICCJ in ultimii 5 ani.

Se incalca in felul asta in mod grosolan autoritatea de lucru judecat!

Si indiferent ca sunt vinovati, foarte multi infractori vor scapa pentru ca a intervenit prescriptia raspunderii penale.

Vor sa o dea prin OUG ca sa nu o putem contesta la CCR, inaintea publicarii in MOf.

Evident Avocatul Poporului (Victor Ciorbea - n.red.) va dormi in papusoi cum a facut-o si pana acum. E jale!

Degeaba s-a dovedit in instanta vinovatia unor ticalosi, infractori corupti care au furat din buzunarele tuturor romanilor, PSD-ul, ALDE, CCR-ul ii scapa de raspundere!", scrie Stelian Ion intr-o prima postare pe Facebook in aceasta seara.

Ulterior, deputatul USR revine pentru a sustine ca "propunerea lui Tudorel Toader e vadit neconstitutionala!".

"Tudorel Toader ar trebui sa mai puna mana pe carte.

Probabil ordonanta e scrisa de Viorica Dancila, nu de un profesor de drept, fost judecator la CCR.

Uitati aici dovada ca "repunerea in termen" coapta de Tudorel Toader e neconstitutionala: deciziile CCR 633/2018, 9/1994.

Tudorel Toader se sterge pe picioare cu Constitutia, incalcand grav principiul neretroactivitatii", adauga Stelian Ion, care ataseaza extrase din cele doua decizii CCR mentionate, in care a subliniat pasaje care arata ca o hotarare judecatoreasca "este supusa conditiilor de fond si de forma stabilite de legea sub imperiul careia a fost pronuntata, fara ca legea noua sa aiba vreo inraurire asupra ei, deoarece ea este socotita de partile care au participat in proces ca are valoarea unui contract incheiat in momentul pronuntarii ei".

Ordonanta lui Toader

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are deja pregatita ordonanta de urgenta prin care sa se extinda termenul contestatiei in anulare la toate cazurile de condamnari de la ICCJ din ultimii 4 ani.

Daca prin OUG se va extinde termenul actual de 30 de zile, ar aparea baza legala pentru invalidarea tuturor sentintelor definitive date de completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie incepand cu anul 2014. Vorbim inclusiv de condamnarea lui Liviu Dragnea in Dosarul Referendumul.

Citeste detalii si declaratiile din aceasta seara ale ministrului Tudorel Toader

Vezi si Reactia USR la ordonanta anuntata de Toader pentru albirea condamnatilor: Sa ne pregatim sa iesim din nou in strada!

B.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Stelian Ion ordonanta Toader condamnati , #ministrul Justitiei