Ziare.com

Surprizele din ordonanta care modifica OUG 7: Doua articole noi care vizeaza intarirea sectiei Adinei Florea

de Ionel Stoica
Vineri, 08 Martie 2019, ora 11:47

   

Surprizele din ordonanta care modifica OUG 7: Doua articole noi care vizeaza intarirea sectiei Adinei Florea
Ordonanta de urgenta 12/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul justitiei a fost publicata, joi seara, in Monitorul Oficial. Este vorba despre modificarile la OUG 7/2019, pe Legile Justitiei, care a generat proteste nationale in randul magistratilor.

Plenul CSM a avizat negativ proiectul de modificare a OUG 7.

Potrivit documentului publicat, sunt abrogate mai multe prevederi controversate. Raman neschimbate insa masurile care vizeaza activitatea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie, denumita Sectia de investigare a magistratilor.

In plus, apar doua noi articole, care nu au fost prezentate CSM-ului si nici in momentul in care proiectul a fost pus in dezbatere publica.

Citeste si: Prevederile nocive care au ramas in OUG 7/2019, dupa modificarile propuse de Tudorel Toader

In esenta este vorba de modul in care sunt detasati politistii si specialistii in cadrul acestei structuri. Sectia Speciala (SS) este condusa de procurorul-sef Gheorghe Stan si adjunctul acestuia, Adina Florea (foto).

Potrivit expunerii de motive, aceste articole au "in vedere necesitatea reglementarii fara intarziere a drepturilor, statutului si rolului ofiterilor si agentilor de politie judiciara detasati in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, precum si a specialistilor din cadrul acesteia, categorii de personal absolut necesare pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii de urmarire penala desfasurata de catre aceasta structura de parchet".

Atrage atentia incadrarea unor specialisti care nu au nicio legatura cu infractiunile in care sunt implicati magistratii, cum ar fi specialistii in domeniul economic sau vamal.

"Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie se incadreaza cu specialisti in domeniul prelucrarii si valorificarii informatiilor, economic, financiar, vamal, informatic, precum si in alte domenii, pentru clarificarea unor aspecte tehnice sau de specialitate in activitatea de urmarire penala", este unul din articolele introduse prin OUG 12/2019.


Sursa: Monitorul Oficial


Care sunt articolele introduse

Este vorba de doua articole introduse in Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

"Dupa articolul 88^9 se introduc doua noi articole, articolele 88^10 si 88^11, cu urmatorul cuprins:

Art. 88^10. - (1) In vederea desfasurarii activitatilor specifice prevazute de Codul de procedura penala, in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie functioneaza, prin detasare, ofiteri sau agenti de politie judiciara sub directa conducere si controlul nemijlocit al procurorilor Sectiei, in limita posturilor prevazute de lege.

(2) Detasarea ofiterilor si agentilor de politie judiciara se dispune la solicitarea procurorului-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie de catre ministrul afacerilor interne, pe o perioada de cel mult 3 ani, cu posibilitatea prelungirii din 3 in 3 ani, cu acordul acestora.

(3) Numirea in functie a ofiterilor si agentilor de politie judiciara prevazuti la alin. (1) se face prin ordin al procurorului-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

(4) Incetarea detasarii ofiterilor si agentilor de politie judiciara se poate dispune inaintea perioadei prevazute la alin. (2) prin ordin motivat al procurorului-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

(5) Pe durata detasarii, ofiterii si agentii de politie judiciara nu pot primi de la organele ierarhic superioare din politia judiciara nicio insarcinare.

(6) Dispozitiile procurorilor din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie sunt obligatorii pentru ofiterii si agentii de politie judiciara. Actele intocmite de acestia din dispozitia scrisa a procurorului sunt efectuate in numele acestuia.

(7) Ofiterii si agentii de politie judiciara prevazuti la alin. (1) au drepturile si obligatiile prevazute de lege pentru ofiterii de politie si agentii de politie, cu exceptiile prevazute de prezenta lege, si beneficiaza, in mod corespunzator, de drepturile prevazute la art. 13 si 23 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 27/2006 privind salarizarea si alte drepturi ale judecatorilor, procurorilor si altor categorii de personal din sistemul justitiei, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 45/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

(8) Salarizarea ofiterilor si agentilor de politie judiciara prevazuti la alin. (1) se realizeaza potrivit dispozitiilor legale aplicabile ofiterilor si agentilor de politie judiciara din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

(9) Atributiile prevazute de lege pentru ministrul afacerilor interne privind drepturile si raspunderile ce revin ofiterilor si agentilor de politie judiciara detasati se exercita de procurorul-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Atributiile privind acordarea gradelor profesionale pentru ofiterii si agentii de politie judiciara detasati se exercita de ministrul afacerilor interne, la propunerea procurorului-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

(10) Dispozitiile art. 6 din Legea nr. 364/2004 privind organizarea si functionarea politiei judiciare, republicata, cu modificarile ulterioare, se aplica in mod corespunzator in raport cu activitatea ofiterilor si agentilor de politie judiciara prevazuti la alin. (1).

Art. 88^11. - (1) Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie se incadreaza cu specialisti in domeniul prelucrarii si valorificarii informatiilor, economic, financiar, vamal, informatic, precum si in alte domenii, pentru clarificarea unor aspecte tehnice sau de specialitate in activitatea de urmarire penala.

(2) Specialistii prevazuti la alin. (1) sunt numiti in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie prin ordin al procurorului-sef al acesteia si au calitatea de functionar public.

(3) Specialistii prevazuti la alin. (1) isi desfasoara activitatea sub directa conducere, supraveghere si control nemijlocit al procurorilor Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie si au drepturile si obligatiile prevazute de lege pentru functionarii publici. Salariile de baza pentru specialistii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie sunt cele prevazute la art. 28 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personajului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborat cu art. 1 lit. e) si art. 22 alin. (1) - (3) din capitolul VIII al anexei nr. V din aceeasi lege. Specialistii beneficiaza, in mod corespunzator, de drepturile prevazute la art. 13 si 23 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 27/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 45/2007, cu modificarile si completarile ulterioare".


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14240 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ciuma Rosie !!!

Am fost sigur ca Ciuma Rosie va prelua multe din institutiile nazistilor.
Iata ca acum infiinteaza SS-ul sub conducerea GESTAPO-ului numit siij!!!
Urmeaza si Lagarele de Concetrare-Reeducare!!!
Se fuge in nestire din Romania,cum se fugea si din Germania cand nazistii au acaparat puterea!!!

 

PSD-ALDE nu are cum accesa zona Schengen

PSD-ALDE nu are cum accesa zona Schengen depărtand justitia de modelul UE.

 

ADINA FLOREA tinde sa piarda din eleganta si o perspectiva

de alura europeana cu un profil de silfida , adepta unui stil lipsit de dogme , cel putin in moda , sub tutela psd-ului , pare sa semene tot mai mult cu dna Pipidi , ultima troglodita care ne-a dezamagit !

Perfidia lui Putorel nu are egal decat perfidia analfabetei.

Nivelul moral al guvernului de paie este o amenintare serioasa la securitatea tarii, dublat de certitudinea dezastrului economic si politic.

La sfarsitul guvernarii Ciolos, aproape toti indicatorii necesari ridicarii MCV-ului si accesului in Spatiul Schengen erau indepliniti. Acum, in numai 2 ani de guvernare a lui dracnea, nu mai lipseste decat Articolul 7. Frumoasa involutie!

Praful s-a ales de tot ce a atins ciuma rosie.
Si asta doar ca sa nu faca puscrie o duzina de mafioti.

 

Cu alte cuvinte, Sectia isi face si serviciu propriu de informatii,

un fel de SRI-Dragnea.

 

E simplu

Urmeaza ordonanta pentru infiintarea camerelor de tortura in cadrul SS si angajarea de macelari profesionisti care sa se ocupe de magistratii incomozi care urmeaza sa fie bagati in valize !
Vorba celor care intrau in vila lui Stalin : Stiam cand intram, dar nu mai stiam daca iesim vii de acolo ! Ne desparteam de familie ca si cand ar fi fost ultima oara cand ne vedeam ! Era o bucurie fantastica daca ne intorceam acasa teferi !

 

Dragnea si-a creat structuri copiate de la nazisti sau din

manualul nkvd. A transformat jandarmeria in batalioane de asalt, iar acum si-a creat un fel de Gestapo, infiintand in cadrul SS o politie politica, dublata de un serviciu de informatii.

Protestele nationale pentru o justititie nationala umana sunt nule

Ce vor de fapt revoltatii nationali? Vor o justitie nationala umana. Justitie nationala umana, nu justitie colectivista de tip Auschwitz pe care o vrea Macron si macronistii europeni.
Au iesit europenii nationali francezi revoltati sa-l dea jos de la putere pe Macron cel ce va deveni dictatorul Europei. Au reusit? Nu! Blindajul jandarmilor europeni nationali francezi a fost prea puternic.
Macronistii europeni lucreaza la crearea unei Constitutii dupa regulamentele de la Auschwitz pentru viitorul Lagar Colectivist European Macronist.
Nu cred ca mai are rost o lupta si actiuni la nivel national, cand la nivel continental o caracatita macronista dictatoriala isi intinde tentaculele pentru a distruge natiunile europene, inclusiv natiunea romana.
Lupta si revolata trebuie sa fie fata de macronistii europeni nu fata de autoritatile natiunilor din Europa.
Dar cum macronistii s-au infiltrat printre autoritatile natiunilor din Europa, lupta si revolta fata de macronisti nu are sorti de izbanda.
Asa ca, vom privi neputinciosi spre instaurarea Lagarului Colectivist European Macronist cu regulemante de tip Auschwitz.
Colectivizarea comunista macronista a continentului european va fi cea mai groaznica actiune a macronistilor.

 

astampara-te

ca nu functioneaza
aici sunt oameni inteligenti care nu pun botul la propaganda fesebista

...

...dar nu se poate abtine si gata: adevarul e ca sunt macronisti peste tot, am vazut si eu vreo doi in gradina!!

Dom'ne, io crez că sectia adinutzei

are nevoe si de o armată dotată cu tunuri, airoplane si vapoare, de niscai industrie si de ambasadori, că e deja stat in stat.

 

Pe cine vrea fioroasa din poză să omoare?

Cine a dat ordinul căci cutia de transmisie,e cunoscută din disputele de doi ani de zile dar,cel care TREBUIA de fapt judecat,condamnat definitiv,se lăfăie cu nemernicie prin incăperile acelei clădiri,numită Casa Poporului!Bine,fie și Casa unde reprezentanții poporului,dau legi și vor să ne fericească...măcar cat și pe ei!
Da de unde!Fericirea noastră ii incurcă,ii descumpănește că nu se poate ca neamul ăsta ce trece destul de des prin perioade de supraviețuire,a reușit să se ridice și să pornească pentru copiii și nepoții lor,să recucerească locul de țară europeană,să-și găsească locul printre națiile ce pot oferii pilde de efort intelectual,de hărnicie și spirit,putere de a obține medalii sportive!
Tribul ăsta,azi la putere,cu ce se poate lăuda că a avut in program de guvernare,astfel de acte strălucite,de palmares?
De doi ani,ei se zbat să se reboteze,dar jegul depus prin minciună și ură la adresa populației,ii menține cum sunt de fapt:infractori ce nu se pot ***ăța nici măcar prin CĂINȚĂ!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor