Toader confirma ca Adina Florea il ancheteaza pe prim-vicele CE, Frans Timmermans

Joi, 21 Februarie 2019, ora 13:06
13458 citiri
Toader confirma ca Adina Florea il ancheteaza pe prim-vicele CE, Frans Timmermans
Foto: Facebook/Ministerul Justitiei

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a confirmat, joi, indirect faptul ca prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, este vizat de un dosar penal in Romania.

Intrebat de jurnalisti daca a comunicat in vreun fel cu Timmermans pe acest subiect, Toader a raspuns scurt: "Nu comentez dosare in curs".

Amintim ca cei de la Luju.ro, site apropiat PSD-ALDE, au depus o plangere penala care ii vizeaza pe Frans Timmermans, comisarul european pe Justitie - Vera Jourova, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania - Angela Cristea si procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar. De asemenea, plangerea ii vizeaza si pe cei care au tehnoredactat ultimul raport MCV, cel din 13 noiembrie 2018.

Informatia a fost facuta publica miercuri de Luju.ro si pana la Toader nimeni nu o confirmase. Ancheta deschisa ca urmare a plangerii Luju vizeaza acuzatii de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual si comunicare de informatii false.

Dosarul a fost inregistrat personal de Adina Florea, cea care a ajuns procuror-sef adjunct al Sectiei de anchetare a magistratilor dupa ce Toader a propus-o de trei ori consecutiv sa preia conducerea DNA, dar Iohannis a refuzat numirea.

Numele lui Lazar ar fi fost adaugat in lista oficialilor europeni tocmai ca dosarul sa poata fi instrumentat de Adina Florea.

Jurnalistii de la Newsweek au vorbit joi cu Adina Florea si au vrut sa afle detalii despre acest caz. Procurorul a sustinut, insa, ca nu tine minte daca a inregistrat sau nu plangerea pe baza caruia s-a deschis dosarul.

Redam integral dialogul purtat de jurnalista Ramona Ursu de la Newsweek cu Adina Florea:

Intelegem ca este un dosar instrumentat de Sectia din care faceti parte in care este investigat Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene.

Adina Florea: Dumneavoastra vreti ca eu sa stiu toate dosarele din Sectie?

Dumneavoastra ati semnat o hartie prin care ati luat la cunostinta ca s-a facut o plangere penala pe numele domnului Frans Timmermans.

Adina Florea: Pai, am semnat, dar am 500 de dosare in lucru.

Nu stiti nimic de un dosar legat de domnul Frans Timmermans?

De unde sa stiu? Probabil ca este o plangere facuta de aceasta chestiune. Haideti sa nu mai lungim discutia, pentru ca oricum dumneavoastra veti fi dispusa sa faceti tot felul de interpretari vis a vis de ceea ce discutati cu mine, asa ca eu va urez o zi buna.

Ziare.com a solicitat un punct de vedere si din partea Comisiei Europene si de la Sectia pentru investigarea magistratilor. Va vom prezenta raspunsurile de indata ce le primim.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Toader dosar penal Timmermans, #Adina Florea dosar penal Timmermans , #ministrul Justitiei