Toader ii va raspunde chiar azi premierului Dancila la intrebarile pe "Lista lui Gadea"

Marti, 20 Martie 2018, ora 12:18
3335 citiri
Toader ii va raspunde chiar azi premierului Dancila la intrebarile pe "Lista lui Gadea"
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, marti, ca a primit scrisoarea premierului Viorica Dancila prin care ii solicita sa ii comunice daca in perioada 2012-2018 Comisia Europeana a cerut informatii cu privire la situatia juridica in cazuri de presupusa coruptie la nivel inalt.

El a spus ca va transmite "cu siguranta" un raspuns in cursul acestei zile, dupa o "verificare riguroasa".

Tudorel Toader a facut aceste declaratii la Parlament.

El a spus ca a lasat la minister o echipa care va verifica riguros daca au mai existat solicitari ale CE privind situatia juridica in cazuri de presupusa coruptie la nivel inalt si ca, dupa ce va reveni de la Palatul Cotroceni, unde va lua parte la sedinta CSAT, va avea un raspuns pe care il va transmite premierului.

"Am primit scrisoarea doamnei premier si cu siguranta ii voi da raspunsul astazi. Am lasat o echipa care sa verifice riguros daca au existat astfel de solicitari. Cand revin de la Cotroceni voi avea raspunsul si il voi transmite doamnei prim-ministru", a declarat ministrul Justitiei.

Premierul Viorica Dancila i-a transmis luni o scrisoare ministrului Justitiei Tudorel Toader prin care ii solicita sa ii comunice daca in perioada 2012-2018 Comisia Europeana a cerut informatii cu privire la situatia juridica in cazuri de presupusa coruptie la nivel inalt.

Citeste si Dragnea o pune pe Dancila sa ceara lamuriri la Comisia Europeana cu privire la lista lui Gadea

"In urma dezbaterilor din mass-media si avand in vedere interesul public cu privire la clarificarea unor aspecte extrem de importante, precum si necesitatea functionarii Romaniei ca stat democratic, suveran si independent in care functioneaza separatia puterilor in stat, va solicit domnule ministru, cu celeritate, sa imi comunicati daca in perioada 2012-2018 au mai fost transmise astfel de solicitari Ministerului Justitiei, direct ori in alt context", se arata in scrisoarea Vioricai Dancila adresata ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

Premierul argumenteaza solicitarea prin faptul ca in spatiul public au aparut informatii referitoare la un document oficial transmis de catre Comisia Europeana ministerului, in 2012, prin care se cereau informatii cu privire la descrierea situatiei juridice si la stabilirea pasilor procedurali in cazuri de presupusa coruptie la nivel inalt, dosare aflate in curs de judecata care ii vizau pe Gheroghe Copos, Adrian Nastase, Serban Bradisteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remes, Dan Voiculescu, George Becali, Catalin Voicu si Tudor Chiuariu.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Tudorel Toader scrisoare Dancila raspuns , #ministrul Justitiei