Toader: Maine voi face public continutul dosarului lui Lazar de candidatura

Luni, 29 Octombrie 2018, ora 16:40
16118 citiri
Toader: Maine voi face public continutul dosarului lui Lazar de candidatura
Foto: Facebook/Tudorel Toader

Dupa ce a promis saptamana trecuta ca va publica ordonanta de clasare data de Augustin Lazar intr-un dosar in care apare numele presedintelui Klaus Iohannis, ministrul Tudorel Toader parea sa faca un pas inapoi.

Intrebat daca va publica ordonanta de clasare despre care a spus ca a fost gasita in mapa de candidatura a lui Lazar, Toader a raspuns evaziv. "Voi face o sinteza...a parcursului decizional!", a spus ministrul pentru Mediafax.

Ministrul Justitiei se refera la traseul decizional privind numirea lui Augustin Lazar in functia de procuror-sef al Parchetului General, procedura pe care o contesta.

Dupa declaratia oferita Mediafax, Tudorel Toader a postat insa si pe Facebook un mesaj.

"Maine voi prezenta procedura si graficul de numire a celui care ocupa postul de procuror general. Maine voi face public si continutul dosarului de candidatura.

Pentru a observa eventualele neconcordante, preferabil ar fi sa cunoastem si continutul dosarului pe baza caruia a fost aprobat si semnat decretul de investitura. In mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie sa aiba un continut identic!", a scris Toader pe Facebook.

La randul sau, Augustin Lazar a primit, luni, in scris raspunsul de la Consiliul Superior al Magistraturii care arata ca la mapa sa de candidatura nu exista o asemenea ordonanta de clasare privindu-l pe presedintele Klaus Iohannis.

Lazar ceruse Directiei resurse umane si organizare din cadrul CSM sa ii dea o copie a "rezolutiei de clasare care privea presedintele Romaniei in functie", document ce s-ar fi aflat la dosarul din 2016 cu propunerea de numire a sa in functie, asa cum a sustinut Toader.

Detalii aici CSM ii da dreptate lui Lazar - in dosarul de candidatura nu e nicio ordonanta de clasare referitoare la Iohannis. Avem documentele oficiale

Amintim ca saptamana trecuta Toader a declansat procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazar. Anuntul a fost facut intr-o conferinta in care a prezentat, timp de o ora, un raport de 63 de pagini si in 20 de puncte, rezultat in urma evaluarii activitatii lui Lazar.

Intr-un raspuns oferit lui Toader, Lazar a spus ca el nu vede nicio contestare reala a activitatii sale, in cele 20 de "capete de acuzare" insirate de ministru, ci doar "exagerari vizibile si interesate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Toader ordonanta mapa Lazar , #ministrul Justitiei