Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tudorel Toader arata cu degetul inspre Parlament, ca raspuns la opinia critica a Comisiei de la Venetia

Sambata, 14 Iulie 2018, ora 14:47
12650 citiri
Tudorel Toader arata cu degetul inspre Parlament, ca raspuns la opinia critica a Comisiei de la Venetia
Foto: Facebook/Tudorel Toader

Asa cum ii este obiceiul, ministrul Justitiei a raspuns criticilor venite de la Comisia de la Venetia privind Legile Justitiei, pe Facebook, intr-o postare cu pretentie de "precizari" si in care ministrul arunca responsabilitatea in curtea Parlamentului.

Ministrul Justitiei raspunde criticilor Comisiei de la Venetia, pe Facebook, declinandu-si orice responsabilitate

"Ministerul justitiei a elaborat un proiect de lege pentru modificarea celor trei legi ale justitiei. Concomitent, pe un numar de 18 pagini, ministerul justitiei a elaborat si proiectul de solicitare a opiniei Comisiei de la Venetia.

Pe data de 25 octombrie 2017, in cadrul Comisiei speciale a Parlamentului am prezentat cele doua documente.

Ulterior, au fost promovate trei initiative parlamentare de modificare a legilor justitiei, care au fost dezbatute si adoptate", scrie Tudorel Toader, intr-o postare pe care o intituleaza "Simple precizari referitoare la elaborarea legilor justitiei!".

Nici Florin Iordache nu se simte vinovat. Romania tine cont de opinia Comisiei de la Venetia asupra Legilor justitiei, a spus si presedintele Comisiei speciale a Parlamentului, deputatul PSD Florin Iordache, care adauga, insa, ca recomandarile forului european privesc aspecte complexe, inclusiv revizuirea Constitutiei.

Florin Iordache a precizat, intr-o declaratie la postul de radio RFI, ca Parlamentul va trimite la toamna un punct de vedere Comisiei de la Venetia.

Comisia de la Venetia a publicat, vineri, un punct de vedere transant, care desfiinteaza modificarile pe care PSD-ALDE le-a adus Legilor Justitiei si prin care, spune forul european, este subminata independenta judecatorilor si procurorilor romani si increderea publicului in sistemul judiciar.

Astfel, Comisia cere puterii politice de la Bucuresti sa nu puna in aplicare aceste modificari, mai ales cele privind numirea si revocarea procurorilor-sef.

Opinia preliminara tine cont de "climatul politic tensionat" si de presiunile si intimidarile magistratilor, mai ales din partea politicienilor de nivel inalt, coordonate inclusiv prin campanii media, se arata intr-un document remis Ziare.com.

Comisia de la Venetia face o serie de recomandari, printre care mentinerea rolului presedintelui Romaniei si al CSM in numirea/revocarea procurorilor de rang inalt.

Comisia de la Venetia bate si obrazul CCR si ii livreaza lui Iohannis argumentele prin care ar fi putut sa nu o revoce pe Kovesi.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Tudorel Toader Comisia de la Venetia , #ministrul Justitiei