Tudorel Toader, prima aparitie dupa ce a prezentat modificarile din Justitie. Neaga ca e in concediu si refuza sa-i raspunda lui Iohannis: Nu e asta rolul meu

Joi, 24 August 2017, ora 13:02
9919 citiri
Tudorel Toader, prima aparitie dupa ce a prezentat modificarile din Justitie. Neaga ca e in concediu si refuza sa-i raspunda lui Iohannis: Nu e asta rolul meu
Foto: Facebook/Tudorel Toader

Dat disparut dupa ce a prezentat propunerile sale pentru modificarea Legilor Justitiei, existand informatii pe surse in presa ca si-ar fi luat chiar concediu cateva zile, ministrul Tudorel Toader a negat acest lucru, in prima aparitie publica dupa valul de revolta pe care l-a starnit.

Joi dimineata presa a relatat faptul ca Tudorel Toader ar fi in concediu. Informatia era, intr-adevar pe surse, asa ca Ziare.com a cerut lamuriri de la Biroul de Presa al Ministerului Justitiei. De acolo ni s-a spus insa ca nu detin niciun fel de informatii in legatura cu programul si activitatea ministrului.

Explicatiile le-a dat insa insusi Toader, intr-o interventie la Europa Fm.

insa, ministrul a negat acest lucru.

"Absolut neadevarat (ca de azi sunt in concediu, n.red.). E o informatie gresita. Astazi la 08:30, am intrat intr-o sala de sedinta la o judecatorie (judecatoria Urziceni, n.red.). Voiam sa vad de la program, pana la procedurile de desfasurare a sedintei de judecata, iar acum sunt in deplasare catre un penitenciar. Eu am spus de multa vreme ca nu am luat si nu iau concediu", a spus ministrul.

Cum de miercuri de la pranz ministrul a fost atacat din toate partile, aducandu-i-se acuzatii grave la care nu a raspuns in niciun fel, jurnalistul Europa FM a incercat sa obtina o reactie.

"Nu trebuie sa le apreciez eu (reactiile aparute dupa prezentarea sa, n.red.). Propunerile de modificare a legilor privind justitia sunt in continuare cel mai dezbatut pachet de legi, pentru ca pana la urma reformeaza una din ele trei puteri ale statului. Eu am pus in dezbatere liniile directoare pe care vreau sa le modific".

Jurnalistul Europa FM a insistat si l-a intrebat pe ministru despre reactia presedintelui Klaus Iohannis, care a calificat propunerile sale drept un atac la adresa Justitiei.

"Chiar si aceste linii directoare cum le numiti dumneavoastra au generat reactii. Presedintele Iohannis spune ca e un atac la adresa statului de drept. Nu puteti sa nu comentati aceasta reactie...", a spus realizatorul radio.

"De ce sa nu pot sa nu comentez? Este o pozitie oficiala, chiar daca sub forma unui comunicat de presa. Rolul meu nu este sa comentez ce a spus presedintele sau alte autoritati", a fost raspunsul oferit de ministrul Justitiei.

Acesta si-a incheiat interventia, reiterand care va fi parcursul proiectului: zilele urmatoare trimite la CSM forma finala spre avizare, apoi il prezinta in Guvern si il trimite la Parlament daca va fi aprobat de Executiv.

Amintim ca, miercuri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat proiectul de lege prin care vor fi modificate Legile Justitiei, anuntand o serie de schimbari controversate pentru procurori si judecatori.

Apoi, presedintele Klaus Iohannis a reactionat dur, afirmand ca reprezinta "un atac la statul de drept".

In plus, miercuri seara, sute de oameni au protestat fata de aceste propuneri in fata Guvernului.

Citeste si opinia unui expert anticoruptie consultat de Ziare.com: Trecerea Inspectiei Judiciare la MJ este un lucru foarte periculos. Numirea procurorilor sefi de catre CSM, o pacaleala.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Toader propuneri modificari Lege Justitie, #propuneri modificari Lege Justitie , #ministrul Justitiei