Ministrul Toader si-ar dori o evidenta a celor care au fost arestati si ulterior achitati, dar si a procurorilor care i-au anchetat

Marti, 15 Mai 2018, ora 14:54
3212 citiri
Ministrul Toader si-ar dori o evidenta a celor care au fost arestati si ulterior achitati, dar si a procurorilor care i-au anchetat
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, doreste realizarea unei evidente a persoanelor care au fost anchetate si arestate, iar ulterior achitate pentru a sti in acest mod cati romani au suferit pe nedrept, precizand ca nu ar fi lipsit de interes sa cunoasca si numele procurorului care a anchetat persoana respectiva.

Tudorel Toader a fost intrebat marti, intr-o conferinta de presa, la Constanta, ce parere are despre achitarea lui Toni Grebla, fost judecator al Curtii Constitutionale.

"Dar, de ce vorbim noi e grav ca l-a achitat pe Ponta? E normal, daca nu sunt probe, e foarte bine, daca s-a facut actul de justitie. Sau Toni Grebla? Dar ca om, ca si cetatean, de ce facem deosebire ca l-a achitat pe unul dupa ce nu stiu cat, dar cati anonimi pe care nu-i stim noi nu au trecut prin aceste furci, nevinovati.

Trebuie sa vedem fenomenul, nu exemplele, exemple sunt asa de nuanta, ca e ala, e ala, care e deosebirea, are tot un buletin, tot un CNP, tot un suflet, tot o suferinta, tot o familie, tot o degradare sociala, poate si fizica si psihica", a spus ministrul.

El a precizat ca este posibil sa vina si vremea cand va exista o evidenta riguroasa a celor anchetati, arestati si care apoi nu au fost condamnati.

"Probabil ca va veni vremea in care sa vedem o evidenta riguroasa a celor care au fost anchetati, arestati, detinuti eventual si ulterior achitati necondamnati. Sa stim si noi un tablou al romanilor care au suferit pe nedrept.

Nu stiu daca vom realiza sau nu, dar poate nu ar fi lipsit de interes sa stim si faptul ca X a fost tinut in ancheta trei ani de zile, eventual trimis in judecata, eventual arestat, de catre procurorul Y", a spus Tudorel Toader.

Sa stim cine a facut ancheta!

El sustine ca ar trebui sa se stie si numele procurorilor care i-au anchetat pe cei care in cele din urma vor fi achitati de instanta.

"Poate nu e lipsit de interes sa stim si noi de ce pe unul care fura il punem la zid si spunem ca asta e condamnat si cutare si cutare si dupa aceea el e nevinovat. Ne pare rau, iti dam despagubiri, du-te la CEDO, iti dau aia de la CEDO, vezi daca nu facem o intelegere si o semneaza ministrul Justitiei si scoatem procesul de pe rol, ii dam 2-3 mii de euro, la revedere.

Credeti ca trei mii de euro acopera suferinta a trei ani de puscarie nemeritata? Categoric, nu. Si atunci de ce il punem la zid, a furat, e infractor, e cutare, e cutare, e grav, e foarte grav, dar ala care a facut represiunea asta nedreapta nu trebuie sa-l stim si pe ala? Poate va veni vremea cand lucrurile se vor limpezi...Nu e nevoie de legiferare, e foarte simplu, statistic", a explicat Tudorel Toader.

Tudorel Toader se afla marti la Constanta, avand intalniri cu prefectul judetului, cu conducerea Curtii de Apel Constanta, urmand sa faca o vizita si la Penitenciarul Poarta Alba.

Citeste si Ludovic Orban a fost achitat definitiv in dosarul de coruptie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Toader evidenta arestati achitati, #evidenta persoane arestate achitate , #ministrul Justitiei