Tudose a dat ultimatum pentru pachetul de legi ale Justitiei: Pana la 1 septembrie sa fie gata

Luni, 21 August 2017, ora 10:41
4834 citiri
Tudose a dat ultimatum pentru pachetul de legi ale Justitiei: Pana la 1 septembrie sa fie gata
Foto: Facebook / Tudorel Toader

Premierul Mihai Tudose a precizat, duminica seara, ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are termen 1 septembrie pentru a finaliza pachetul de legi ale Justitiei.

Intrebat, la Antena 3, daca este multumit de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, Tudose a evitat sa raspunda direct: "Domnul Toader are o sarcina foarte, foarte grea, de a finaliza acel pachet de legi ale reformei in Justitie. Pana in septembrie trebuie sa le termine".

La insistentele moderatorului, Tudose a aratat ca termenul este 1 septembrie.

"Pana la 1 septembrie, fiindca acolo nu vorbim doar de acele voci care spun ca vrem ceva, altceva. Avem impuneri de la UE, de la CCR. Trebuie facute, implementate", a spus Tudose.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, la inceputul lunii, pe 2 august, ca propunerea de modificare a legilor Justitiei va fi facuta publica pe 23 august, intr-o conferinta de presa care va fi tinuta la ora 11:00, la sediul Ministerului Justitiei.

Anterior, pe 1 august, premierul Tudose afirma ca nu exista un termen stabilit pentru legile Justitiei.

Tudorel Toader a discutat despre pachetul de legi ale justitiei

Conform unui comunicat al MJ, in cadrul intalnirii avute la Bruxelles, ministrul Justitiei a subliniat ca "abordarea reformelor este facuta cu o anumita cadenta, ritm si ordine a unor masuri pe termen scurt, mediu si lung".

"Intre acestea se numara punerea in acord a codurilor penal si de procedura penala cu deciziile Curtii Constitutionale, transpunerea directivelor europene privind drepturile victimelor si confiscarea extinsa, modernizarea legilor sistemului judiciar pentru a imbunatati stabilitatea acestuia, transpunerea obligatiilor din decizia pilot a CEDO referitoare la conditiile de detentie, legislatia privind executarea pedepselor, legea privind gratierea, evaluarea aplicarii si functionarii noilor coduri.

Au fost prezentate si elemente de calendar aferente acestor masuri, din perspectiva guvernamentala a elaborarii si adoptarii proiectelor legislative. Sub acest aspect, ministrul a subliniat abordarea transparenta, bazata pe consultarea institutiilor sistemului judiciar si a altor factori interesati prin dezbateri publice. Contributiile primite pe aceasta cale vor fi analizate si concretizate in proiectele legislative ce vor fi transmise Parlamentului spre adoptare in procedura legislativa ordinara, fireasca", mai arata sursa citata.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost cel care a cerut insistent modificarea codurilor penale.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Tudorel Toader pachet legi justitie , #ministrul Justitiei