Un deputat PSD il critica vehement pe ministrul Justitiei: Acest Usain Bolt care alearga invers

Miercuri, 16 August 2017, ora 13:31
6001 citiri
Un deputat PSD il critica vehement pe ministrul Justitiei: Acest Usain Bolt care alearga invers
Foto: Arhiva (Ministerul Justitiei)

Tudorel Toader este "atletul absolut al fugii de decizii", sustine deputatul PSD Liviu Plesoianu, suparat ca ministrul Justitiei nu trimite presedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din functie a procurorului general sau a procurorului sef al DNA.

Reactia vine la scurt timp dupa ce, miercuri dimineata, ministrul Justitiei a anuntat public ca ia in considerare sesizarea Inspectiei Judiciare in cazul procurorului general Augustin Lazar, pe motiv ca acesta nu si-ar fi asumat responsabilitatea de a trimite la Parlament dosarul penal deschis in cazul alegerilor din 2009, preferand sa ceara mai intai opinia CSM pe acest subiect.

"Domnul Tudorel Toader, suparat ca Procurorul General face apel la CSM in privinta solicitarilor Comisiei de Ancheta, face si domnia sa apel - la Inspectia Judiciara... Prin urmare, desi suparat ca Procurorul General nu isi ASUMA o pozitie si fuge repede sa-l SCAPE CSM, ministrul Justitiei nu isi ASUMA la randul sau o pozitie si fuge repede sa-l SCAPE Inspectia Judiciara...

Atat de mult FUGE domnul Tudorel Toader de propriile responsabilitati, incat cu greu ar putea fi ajuns din urma chiar si de un sprinter experimentat. Tudorel Toader - acest Usain Bolt (care alearga invers) al Justitiei romanesti, atletul absolut al fugii de decizii...", a comentat pe Facebook Liviu Plesoianu.

Acesta mai sustine ca "ministrul Justitiei poate trimite catre Presedintele Romaniei solicitarea de revocare din functie a Procurorului General sau a Procurorului-sef DNA CHIAR DACA CSM nu e de acord".

In plus, deputatul PSD il intreaba pe ministrul Justitiei "unde va mai fugi" in cazul in care Inspectia Judiciara nu va gasi decat "probleme minore" la evaluarea DNA si Ministerului Public, fara sa argumenteze de ce, in opinia sa, ar trebui revocati cu orice chip Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar.

Membru al comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, Liviu Plesoianu a devenit cunoscut dupa ce a cerut ca PSD sa organizeze o contramanifestatie in replica la demonstratiile #Rezist.

Tot el a cerut limitarea atributiilor sefilor serviciilor secrete, a refuzat sa voteze investirea Guvernului Tudose si a vrut sa depuna plangere penala pe numele sefei DNA, pentru ca a refuzat sa se prezinte la audieri in comisia parlamentara de ancheta.

C.B.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Plesoianu Tudorel Toader revocat procurori , #ministrul Justitiei