Articole despre "dosar coruptie fost primar macin"

Rezultatele 1 - 8 din 8 (0.678 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

NUMELE COMANDANTULUI POLITIEI TULCEA APARE INTR-UN DOSAR D.N.A.! CE CALITATE ARE COMISARUL SEF OLTU IN DOSAR

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 23:59

NUMELE COMANDANTULUI POLITIEI TULCEA APARE INTR-UN DOSAR D.N.A.! CE CALITATE ARE COMISARUL SEF OLTU IN DOSARSeful inspectoratului Judetean de Politie Tulcea, comisarul sef Iulian Viorel Oltu are calitatea de martor in dosarul instrumentat de D.N.A., dosar in care procurorul Constantin Balaban este acuzat de infractiuni de coruptie. In dosar mai apar ca martori procurorul Rusu Fanel, un agent de politie din Macin, Perianu Ticu-Dumitru-Alexandru, dar si un om de afaceri din Macin-Staicu Bogdan Mirel, ce are legaturi cu o firma abonata la afacerile cu Primaria Tulcea, Gaz Control.

Din cate se pare,

Actualitate / stiri Actualitate510 vizite[ Ziarul de Tulcea ]

Pronuntare intr-un dosar de coruptie cu fonduri europene Fostul primar de Macin, Ichim Andone: 4 ani de inchisoare

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 07:14

Pronuntare intr-un dosar de coruptie cu fonduri europene Fostul primar de Macin, Ichim Andone: 4 ani de inchisoare* "Trec prin cele mai grele momente ale vietii mele pentru lucruri pe care nu le-am facut"- declara Andone

In 2 octombrie a.c., o instanta a Tribunalului Tulcea s-a pronuntat in dosarul de coruptie cu fonduri europene, privind pe fostul primar al orasului Macin, Ichim Andone si functionarul public de la primarie, Constantin Maria. Ambii au fost condamnati la cate 4 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi.

Cititi amanunte in editia tiparita a cotidianului Obiectiv!

Actualitate / stiri Actualitate583 vizite[ Obiectiv ]

Declinare de competenta: Dosarul de coruptie al fostului primar de Macin a fost mutat la Tribunal

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 16:11

Declinare de competenta: Dosarul de coruptie al fostului primar de Macin a fost mutat la TribunalJudecatoria Tulcea, pe rolul careia a fost inregistrat dosarul de coruptie instrumentat de DNA Constanta pe numele lui Ichim Andone, s-a pronuntat de la primul termen, prin declinare de competenta in favoarea Tribunalului judetean, prin aplicarea Noilor Coduri.

Pronuntare in 28 februarie: Declinare de competenta. "In baza art.50 Noul Cod procedura penala raportat la art.36 ali.1 lit.a) Noul Cod procedura penala, cu referire la art. 6 din Legea 255/2013, declina competenta de solutionare a cauzei penale ce formeaza obiectul dosarului 9155/327/2013, privind pe inculpatii Ichim Andone si Constantin Maria, in favoarea Tribunalului Tulcea. Cheltuielile judiciare avansate in cauza raman in sarcina statului".

Ce spune DNA. "In cursul anilor 2008-2009, in calitate de primar al orasului Macin, inculpatul Ichim Andone, in numele Consiliului local, a formulat cereri de acordare a sprijinului financiar in cadrul schemei de plata unica pe suprafata pentru suprafete de teren mult mai mari decat cele pe care era indreptatit si a comunicat aceste date nereale functionarilor APIA prin intermediul mai multor inscrisuri. Astfel, s-a primit de la APIA sprijin financiar in mod necuvenit pentru cate 511,89 ha, respectiv suma totala de 499.741,55 lei (126.357 de euro) aferenta cererilor formulate pentru anii 2008-2009. In calitate de inspector de specialitate in consultanta agricola la Primaria Macin, functionarul Constantin Maria, a inlesnit sa fie mentionate aspecte nereale privitor la ...

Actualitate / stiri Actualitate325 vizite[ Obiectiv ]

Trimis in judecata pentru fapte de coruptie, "Fostul" de Macin, Andone, la prima infatisare, joi

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 00:13

Trimis in judecata pentru fapte de coruptie, "Fostul" de Macin, Andone, la prima infatisare, joiPostura nefericita de inculpat pentru fapte de coruptie a fostului primar de Macin, Ichim Andone, doua mandate la rand, a impartit Macinul in doua: cu pareri pro si contra prestatiei de fost conducator al orasului.

Insa dincolo de faptele de coruptie pentru care DNA-ul i-a instrumentat un dosar si l-a trimis in judecata, Ichim Andone ramane unul dintre cei mai eficienti primari pe care i-a avut Macinul. A cazut, insa, in pacat, iar acum va trebui sa demonstreze in fata judecatorilor ca nu este vinovat. DNA-ul, conform rechizitoriului trimis la instanta, sustine ca este. Pentru ca: "In cursul anilor 2008-2009, in calitate de primar al orasului Macin, inculpatul Ichim Andone a formulat, in numele Consiliului local, cereri de acordare a sprijinului financiar in cadrul schemei de plata unica pe suprafata pentru suprafete de teren mult mai mari decat cele pe care era indreptatit si a comunicat aceste date nereale functionarilor APIA prin intermediul mai multor inscrisuri. Astfel, s-a primit de la APIA sprijin financiar in mod necuvenit pentru cate 511,89 ha, respectiv suma totala de 499.741,55 lei (126.357 de euro), aferenta cererilor formulate pentru anii 2008-2009. In calitate de inspector de specialitate in consultanta agricola la Primaria Macin, functionarul Maria Constantin, a inlesnit sa fie mentionate aspecte nereale privitor la suprafata totala de teren, cu destinatia pasune, detinuta in proprietate de Consiliul local orasenesc".

Prin urmare, APIA Tulcea s-a ...

Actualitate / stiri Actualitate283 vizite[ Obiectiv ]

Fostul primar din Vacareni cere revizuire in dosarul de coruptie

Joi, 13 Februarie 2014, ora 00:12

Fostul primar din Vacareni cere revizuire in dosarul de coruptie*In cursul saptamanii trecute, Sterian Gherghisan, fostul primar din comuna Vacareni, a cerut revizuirea in dosarul in care a fost deja condamnat la inchisoare pentru fapte de coruptie

Cererea sa a fost inregistrata la Judecatoria Macin, prima instanta care l-a condamnat pe Gherghisan Sterian la inchisoare pentru faptele de care il acuzat cei de la DNA. Urmatorul termen de judecata stabilit in acest dosar este 26 februarie 2014.

Amintim faptul ca Sterian Gherghisan a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanta la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie. El era acuzat de DNA de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incorecte care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor si fals intelectual, in forma continuata.

Conform procurorilor, Gherghisan Sterian, in calitate de primar al comunei Vacareni, judetul Tulcea si de reprezentant al Consiliului Local Vacareni, "a solicitat A.P.I.A. - Centrul Judetean Tulcea o cerere pentru acordarea de fonduri F.E.G.A., pentru schemele de sprijin pe suprafata pentru anul 2008, in care a mentionat, in mod nereal, ca unitatea administrativa Consiliul Local Vacareni utilizeaza 445,53 ha pasune, desi dreptul de folosinta pentru aceasta categorie de terenuri era doar pentru 176 ha".

Actualitate / stiri Actualitate410 vizite[ Obiectiv ]

Pronuntare la Macin intr-un dosar de coruptie: Violeta a luat 2 ani cu suspendare, Cristinel a scapat

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 00:13

Pronuntare la Macin intr-un dosar de coruptie: Violeta a luat 2 ani cu suspendare, Cristinel a scapatEste vorba de inculpatii Violeta Hagiu (fosta Dulgheru) si Cristinel Dulgheru, din Vacareni, amandoi acuzati de inselaciune si de participatie improprie la infractiunea de fals intelectual.

Fapta

Dosarul a fost instrumentat de DNA Constanta care a stabilit un prejudiciu de 50.271 de euro, reprezentand fonduri europene si fonduri de la bugetul national, suma cu care APIA s-a constituit parte civila. Conform rechizitoriului de trimitere in judecata, procurorii constatasera ca in perioada 2010-2011, Violeta Hagiu a depus la APIA Tulcea, in numele PFA Cristinel Dulgheru, doua cereri de acordare de subventii, iar in sustinerea acestora, atat Violeta cat si Cristinel au prezentat mai multe inscrisuri false prin care era atestat, in mod nereal, faptul ca solicitantul detine in arenda suprafata totala de 67 ha arabil. Pentru a justifica suprafata, Violeta Hagiu (fosta Dulgheru) a falsificat in prealabil si depus la Primaria Vacareni, in vederea inregistrarii, un numar de 28 de contracte de arendare, pretins incheiate de Cristinel, in calitate de arendas. Ulterior, pe baza declaratiilor celor doi inculpati si a existentei contractelor de arendare contrafacute, functionarii de la primarie au eliberat doua adeverinte din care rezulta ca inculpatul Cristinel Dulgheru detine in arenda aceste terenuri. Astfel, PFA Cristinel Dulgheru a obtinut in mod injust suma de 211.139 lei (aproximativ 50.271 euro) reprezentand fonduri europene si de la bugetul national.

Sentinta

Dupa mai ...

Actualitate / stiri Actualitate566 vizite[ Obiectiv ]

Primar tulcean judecat pentru coruptie. Acuzat ca a inchiriat fiicei sale 37,5 hectare pentru o chirie anuala de 250 lei!

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 16:24

Primar tulcean judecat pentru coruptie. Acuzat ca a inchiriat fiicei sale 37,5 hectare pentru o chirie anuala de 250 lei!Procurorii DNA Constanta au dispus trimiterea in judecata a lui Viorel Chirita, primar al comunei I.C.Bratianu, jud.Tulcea, pentru conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in acelasi dosar au fost deferiti justitiei Roxana Dumitru-Chirita, fiica primarului, si Viorel Caulea, fost administrator al unei ferme.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in 28 martie 2011, inculpatul Chirita, in exercitarea atributiilor de serviciu si fara sa fie

Actualitate / stiri Actualitate369 vizite[ Evenimentul Zilei ]

Emotii la Judecatoria Macin: Astazi, pronuntare intr-un dosar de fraude cu fonduri europene, repus pe rol

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 16:13

Emotii la Judecatoria Macin: Astazi, pronuntare intr-un dosar de fraude cu fonduri europene, repus pe rolRechizitoriul a fost finalizat de DNA Constanta si trimis spre judecare la Judecatoria Macin, in 19 iunie a.c. Dupa repunerea pe rol a dosarului si consumarea unui termen de judecata in 21 noiembrie, instanta de judecata de la Macin da pronuntare astazi. Este vorba de inculpatii Violeta Hagiu (fosta Dulgheru) si Cristinel Dulgheru, din Vacareni, amandoi acuzati de inselaciune si de participatie improprie la infractiunea de fals intelectual.

In cauza, DNA Constanta a stabilit un prejudiciu de 50.271 de euro, reprezentand fonduri europene si fonduri de la bugetul national, suma cu care APIA s-a constituit parte civila. Conform rechizitoriului de trimitere in judecata, procurorii constatasera ca in perioada 2010-2011, Violeta Hagiu a depus la APIA Tulcea in numele PFA Cristinel Dulgheru, doua cereri de acordare de subventii, iar in sustinerea acestora, atat Violeta cat si Cristinel au prezentat mai multe inscrisuri false prin care era atestat, in mod nereal, faptul ca solicitantul detine in arenda suprafata totala de 67 ha arabil. Pentru a justifica suprafata, Violeta Hagiu (fosta Dulgheru) a falsificat in prealabil si depus la Primaria Vacareni, in vederea inregistrarii, un numar de 28 de contracte de arendare, pretins incheiate de Cristinel, in calitate de arendas.

Ulterior, pe baza declaratiilor celor doi inculpati si a existentei contractelor de arendare contrafacute, functionarii de la primarie au eliberat doua adeverinte din care rezulta ca inculpatul Cristinel ...

Actualitate / stiri Actualitate351 vizite[ Obiectiv ]


Cele mai citite stiri
Avertizare Aquaserv: Se opreste apa in tot orasul!
Operatorul regional de apa si apa uzata Aquaserv SA, va sista in aceasta seara furnizarea apei in ...
Doi candidati retrasi: Nu au mai vrut sefia Parchetului Tulcea!
Institutul National al Magistraturii a dat publicitatii zilele trecute rezultatele obtinute de ...
Fara isterie despre frane si piedici
Pentru ca nu dorim sa tulburam somnul linistit al orasului, pentru ca ne-am invatat lectia predata ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor