Articole despre "icre confiscate tulcea"

Rezultatele 1 - 24 din 24 (0.567 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Iar "dispare" braconajul: "doar" 21 de tone de peste si 3 tone de icre confiscate

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 11:18

Iar "dispare" braconajul: "doar" 21 de tone de peste si 3 tone de icre confiscateServiciul de Politie "Delta Dunarii" din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a prezentat un bilant al activitatii din primele noua luni ale acestui an, ianuarie - septembrie 2017, si chiar daca rezultatele sunt spectaculoase si demne de o activitate intensa concluzia e ca...
"analizand activitatile desfasurate, rezultatele obtinute si fenomenul braconajului piscicol in ansamblul sau, apreciem ca infractionalitatea piscicola se situeaza pe un trend
descrescator".

Verificari la 26

Actualitate / stiri Actualitate91 vizite[ Obiectiv ]

Peste 220 kg peste fara documente legale si plase monofilament, confiscate de politistii de frontiera tulceni

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 15:16

Peste 220 kg peste fara documente legale si plase monofilament, confiscate de politistii de frontiera tulceniPolitistii de frontiera tulceni au descoperit intr-un atelaj hipo, condus de un cetatean roman, 24 unelte de plasa tip monofilament, interzise la detinere, in care se aflau peste 220 kilograme peste, pentru care barbatul nu detinea documente legale.

In data de 05.11.2017, in jurul orei 16:00, actionand in baza unei informatii, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul S.T.P.F. Tulcea si inspectori ai Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a oprit pentru control, pe

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Ziarul de Tulcea ]

Peste 500 de kilograme de peste confiscate la Tulcea

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 12:17

Peste 500 de kilograme de peste confiscate la TulceaPolitistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat, in zona de competenta a Sectorului P.F. Tulcea, trei cetateni romani care transportau peste 500 de kilograme de peste, fara documente legale, in valoare de peste 2.500 lei.

* In data de 24.01.2017, in jurul orei 18:00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tulcea, actionand in baza unei informatii, au depistat pe raza localitatii Tulcea, doi cetateni romani, domiciliati pe raza judetului Tulcea, care

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Ziarul de Tulcea ]

ACEsIUNE A POLIEsISTILOR IN DELTA DUNARII

Joi, 08 Septembrie 2016, ora 12:17

ACEsIUNE A POLIEsISTILOR IN DELTA DUNARIIPolitistii Serviciului de Politie ,,Delta Dunarii' au ridicat 610 kilograme de peste, 3 ambarcatiuni, 2 motoare de ambarcatiuni, 78 unelte de pescuit, in lungime totala de 4.400 de metri, in urma unei actiuni desfasurate in zona litorala a Marii Negre, a fluviului Dunarea, pe bratele Sfantul Gheorghe si Chilia, precum si a lacurilor adiacente.

In perioada 26 augustaEuro"2 septembrie a.c., politistii Serviciului de Politie,,Delta Dunarii' din cadrul Directiei de Politie Transporturi aEuro" I.G.

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Ziarul de Tulcea ]

ACEsIUNI PENTRU PROTEJAREA FONDULUI PISCICOL

Joi, 28 Iulie 2016, ora 09:17

ACEsIUNI PENTRU PROTEJAREA FONDULUI PISCICOLPolitia Romana continua actiunile pentru prevenirea si combaterea faptelor de braconaj piscicol. Astfel, politistii au efectuat 4 controale in Delta Dunarii si unul la Marea Neagra, in urma carora au ridicat 75 de kilograme de peste, 12 kilograme de icre, o ambarcatiune si un motor de ambarcatiune, 4 setci cu fir textil, 10 unelte din plasa monofilament si un pripon de Dunare, cu 56 de carlige.

In perioada 22 aEuro" 24 iulie a.c., Politia Romana a continuat actiunile pentru prevenirea si

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Ziarul de Tulcea ]

Peste 56 de tone de peste si rapana, pescuite ilegal, confiscate de politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta in anul 2015

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 09:22

Peste 56 de tone de peste si rapana, pescuite ilegal, confiscate de politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta in anul 2015* In anul 2015 politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au efectuat, independent sau in cooperare cu alte institutii ale statului, actiuni preventive si de combatere a braconajului piscicol, atat in lacurile litorale, pe fluviul Dunarea, cat si la Marea Neagra, in urma carora, au ridicat in vederea confiscarii aproximativ 24 tone de peste si 32,5 tone de rapana (melci de mare), 1.222 plase si unelte de pescuit in lungime totala de 64.479 metri, 53 de ambarcatiuni si 30 de motoare de

Actualitate / stiri Actualitate130 vizite[ Ziarul de Tulcea ]

Perchezitii la domiciliile unor tulceni suspectati de braconaj

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 12:18

Perchezitii la domiciliile unor tulceni suspectati de braconajPolitistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au efectuat perchezitii la domiciliile a doi cetateni romani care erau banuiti de braconaj si comercializare ilegala a produselor din peste, in urma carora au fost confiscate peste 200 kg peste, barci de pescuit, unelte interzise de lege si alte bunuri.

In urma activitatilor informativ-operative desfasurate de politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tulcea, in perioada 15.08.-30.09.2015, s-a stabilit ca mai multe

Actualitate / stiri Actualitate158 vizite[ Ziarul de Tulcea ]

20 kilograme de icre confiscate de politistii de frontiera constanteni de la un tulcean

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 12:20

20 kilograme de icre confiscate de politistii de frontiera constanteni de la un tulceanPolitistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, identificand un cetatean roman care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 20 kilograme de icre din specia stiuca fara a indeplini conditiile legale.

In cauza au fost efectuate trei perchezitii in judetul Tulcea, in urma carora au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor mai multe documente financiar-contabile si suma de 1.200 de euro.

Actualitate / stiri Actualitate159 vizite[ Ziarul de Tulcea ]

Braconaj la sturion. Un tulcean a fost prins cu peste si icre negre in valoare de 60.000 lei

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 10:53

Braconaj la sturion. Un tulcean a fost prins cu peste si icre negre in valoare de 60.000 leiPolitistii de frontiera tulceni au dat lovitura. Ultima lor prada a fost un tulcean caruia i-a suris un castig imens. Barbatul a fost prins cu trei exemplare de sturion si 25 kilograme de icre negre.

Reprezentantii Garzii de Coasta Constanta spun ca individul a fost prins de catre politistii de frontiera de la Isaccea in cadrul unei actiuni impotriva braconajului piscicol. Oamenii legii au oprit o ambarcatiune de tip lotca condusa de un barbat de 46 ani.

Banuielile politistilor de

Actualitate / politie214 vizite[ Adevarul ]

Peste confiscat la Tulcea

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 13:11

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au desfasurat actiuni pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, in urma carora au identificat doi cetateni romani care aveau asupra lor 253 kg peste fara documente legale, precum si unelte de pescuit comercial fara a avea autorizatie. In data de 21.11.2012, in jurul orei 22.00, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial Politiei de Frontiera Tulcea aflati in actiune pe malul lacului Razim, de pe raza localitatii Sarichioi, au depistat doua persoane cu varste de 39 si 29 ani, aflate intr-o barca tip lotca din lemn cu motor.

In urma verificarilor a fost descoperita cantitatea de 253 kilograme peste proaspat, din specii diferite (salau, caras, babusca), precum si 10 bucati setci tip monofilament.

Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii cantitatea de peste, evaluata la aproximativ 467 lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societati comerciale de profil, iar barca a fost data in custodie pe baza de proces verbal, numitului G.A.

Persoanele in cauza le-au fost intocmite actele premergatoare, pentru savarsirea infractiunii de "producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa monofilament", fapta prevazuta si sanctionata de art. 64, lit. n din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009, precum si pentru savarsirea infractiunii de "detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a ...

Actualitate / stiri Actualitate113 vizite[ Obiectiv ]

Smecherii cu sute de kilograme de icre confiscate

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 11:12

Smecherii cu sute de kilograme de icre confiscateConfiscarea a 200 kilogramede icre realizata, la finele lunii trecute, de politistii de frontiera din Sectorul Tulcea al Garzii de Coasta a declansat un scandal de proportii intre mai multe institutii.

In timp ce politistii de frontiera se lauda pe toate drumurile cu respectiva captura cuantificata ca un prejudiciu de 17.000 de lei, reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) si ai Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) pun sub semnul intrebarii modul cum s-a organizat valorificarea sutelor de kg de icre.

Traficarea icrelor, sub ochii autoritatilor

Politistii de frontiera care au capturat imensa cantitate de icre spun ca ar fi destructurat una din cele mai importante retele de colectare a icrelor provenite din actiunele de braconaj din Delta Dunarii. Conform informatiilor pe care le detinem, pe faleza din Tulcea, actioneaza de mai multi ani cel putin trei retele de colectare a icrelor braconate in delta. Una din retele actioneaza in preajma hotelului Delta, alta in zona Casei Sindicatelor si cea de a treia in zona autogarii. Dupa captura semnificativa de icre realizata de catre politistii de forntiera, niciuna din cele trei retele de colectare nu pare a fi destructurata.

Cum au ajuns icrele confiscate in restaurante?

Cert este ca in baza unor mandate de perchezitii emise de magistratii tulceni, politistii de forntiera au descoperit, la finele lunii martie, in gospodaria unui tulcean, 50 de kilograme de icre de stiuca si de crap. Persoana ...

Actualitate / stiri Actualitate350 vizite[ Obiectiv ]

Prins cu 45 de kilograme de peste

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 12:06

Prins cu 45 de kilograme de pesteJoi in jurul orei 14.30, pe comunicatia Grindu - I.C. Bratianu din judetul Tulcea, a fost identificat un barbat de 42 ani, domiciliat in localitatea Grindu, care transporta intr-un microbuz 45 kilograme de peste proaspat fara a detine documente de provenienta si transport.

Cantitatea de peste,

Actualitate / stiri Actualitate222 vizite[ Ziarul de Tulcea ]

Captura de 200 kg de icre de stiuca a politistilor de frontiera

Joi, 29 Martie 2012, ora 13:10

Captura de 200 kg de icre de stiuca a politistilor de frontieraS-a actionat la pont, data fiind "greutatea marfii". Ieri dimineata, o echipa operativa a politistilor de frontiera tulceni, cu sprijinul specializat al DGIPI, a perchezitionat, in baza unui mandat judecatoresc, doua locuinte de pe raza municipiului.

Acasala B.F.sila G.F.s-au gasit200 kgde icre de stiuca si crap, pentru care cei doi nu au putut prezenta acte de provenienta. Valoarea icrelor confiscate se ridica la suma de 17.000 lei. Marfa a fost confiscata, iar pe numele celor controlati s-au intocmit dosare penale.

Actualitate / stiri Actualitate428 vizite[ Obiectiv ]

Buget crescut pentru ARBDD in acest an

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 10:43

Buget crescut pentru ARBDD in acest anBugetul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) a crescut anul acesta cu aproape 15 milioane de lei fata de cel de anul trecut, cresterea substantiala fiind inregistrata la capitolul 'Proiecte'.

'Am primit propunerea de buget pe anul 2012 si avem o crestere a bugetului ARBDD de circa 15 milioane de lei, de la 21 de milioane in anul 2011, la 36 de milioane anul acesta, cresterea cea mai mare fiind la capitolul proiecte, de circa 13 milioane de lei si pentru cheltuielile curente ale ARBDD.

La capitolul cheltuieli de personal este prevazuta o crestere a salariilor cu 194 de lei pe luna, crestere care s-a realizat prin introducerea stimulentelor legale pe care personalul din Ministerul Mediului avea dreptul sa le obtina si au fost introduse in salariul de baza', declarat guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu.

Printre prioritatile pentru acest an, conducerea ARBDD le-a mentionat pe cele legate de aprobarea actelor normative necesare punerii in aplicare a noii legi a Administratiei, aprobarea planului de management al institutiei, a ordinului pentru infiintarea Consiliului stiintific si Consiliului consultativ ale Administratiei, aprobarea Regulamentului de acces si circulatie in Delta Dunarii, precum si a Regulamentului de functionare si organizare a ARBDD.

'Totodata, in cadrul prioritatilor ramane asigurarea numarului de personal necesar pentru functionarea Directiei de paza si inspectie ecologica ce va prelua cu mai multa autoritate ...

Business / afaceri326 vizite[ AGERPRES ]

Razia mascatilor printre braconieri. Grosul confiscarilor s-a facut in Delta

Joi, 02 Iunie 2011, ora 16:34

Razia mascatilor printre braconieri. Grosul confiscarilor s-a facut in DeltaOperatiunea "Monstrul" la Tulcea. In Delta, zona Sulina, au fost efectuate 28 de perchezitii, la persoane fizice si firme * Au fost constatate 36 de infractiuni * Peste confiscat, 2.191 kg din care 527 kg sturion (in celelalte 3 judete s-au confiscat 400 kg de peste din care 200 kg de sturion, per total) * Plase confiscate 6.400 metri liniari (in celelalte 3 judete - 300 m.l.) * Icre confiscate, 24 kg icre de crap, 2,5 kg icre negre (numai din Tulcea) * Au mai fost confiscate un motor de barca, un aparat electric de pescuit, 103 paragate cu 3.000 de carmace (scule pentru sturion), doua prostovoale, doua vintire, doua lazi fri-gorifice, iar doua camere frigorifice au fost indisponibilizate pana la definitivarea cercetarilor.

Actualitate / stiri Actualitate584 vizite[ Obiectiv ]

Prefectul, nemultumit de activitatile anti-braconaj

Marti, 28 Iunie 2011, ora 08:24

Prefectul, nemultumit de activitatile anti-braconajAutoritatile judetului Tulcea par sa fie nemultumite de activitatile de prevenire si combatere a braconajului derulate de institutiile statului in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (RBDD), guvernatorul RBDD, Grigore Baboianu, sustinand necesitatea existentei unei singure autoritati cu competente in domeniu care sa colaboreze cu celelalte institutii.

'Ca prefect, nu sunt multumit de ceea ce se intampla in acest Comitet (n.r. - Comitetul Judetean pentru Combaterea Braconajului din RBDD). S-ar putea face mult mai mult, dar exista si justificari pentru nerealizari - lipsesc resursele umane din cauza ca lipsesc si resursele financiare.

Este loc de mai bine in ceea ce priveste activitatea Politiei si a tuturor institutiilor implicate in acest Comitet', a declarat luni, intr-o conferinta de presa, prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu. In acelasi timp, in opinia guvernatorului RBDD, Grigore Baboianu, ar trebui sa existe o singura autoritate care sa aiba ca obiect de activitate prevenirea si combaterea braconajului in Delta.

'Poate ca ar trebui sa existe o singura autoritate care sa se ocupe de aceasta problema. Ramane sa se decida insa ce institutie. Garda de Mediu are atributii foarte concrete si nu e dedicata exclusiv braconajului.

Am convingerea ca ar trebui sa fie o singura institutie cu aceasta responsabilitate, iar celelalte pot participa ca si colaboratori', a mentionat guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu. In 2006, la initiativa Ministerului ...

Business / afaceri455 vizite[ AGERPRES ]

Braconajul, un mod de viata

Luni, 28 Iunie 2010, ora 05:07

Braconajul, un mod de viataPolitistii au intocmit, in 10 zile, 68 de dosare penale

Oamenii legii au confiscat bunuri in valoare de aproximativ 80.000 lei

In prima jumatate a anului, Serviciul de Politie "Delta Dunarii" a confiscat aproximativ 3 tone peste si 39 kilograme icre

In perioada 14-24 iunie, politistii au intocmit dosare penale si au confiscat peste o tona de peste, icre negre, plase de pescuit monofilament, setci, dispozitive electrice de pescuit, prostovoale, dar si ambarcatiuni, motoare si rezervoare

Actualitate / Delta Dunarii313 vizite[ Observator de Constanta ]

Creste valoarea bunurilor confiscate de la braconieri

Joi, 25 Februarie 2010, ora 11:09

Creste valoarea bunurilor confiscate de la braconieriValoarea bunurilor confiscate de lucratorii celor 10 institutii de control membre ale Comitetului de combatere a braconajului in Delta Dunarii a fost, in 2009, de aproape patru ori mai mare decat cea din anul anterior. Astfel, conform informatiilor furnizate de Prefectura judetului, in 2009, cele 10 institutii de control din Delta au efectuat 3.351 verificari, cu aproape 600 mai multe decat cele din 2008, in timpul carora au constatat 707 infractiuni fata de cele 273 din 2008. De asemenea, anul trecut s-au constatat 478 de contraventii in valoare de 169.360 lei, numarul avertismentelor aplicate fiind de 372, de aproape doua ori mai mare decat cel din 2008.

In timpul controalelor s-au confiscat 68.849 kilograme de peste, de aproape doua ori mai mult decat cele ridicate in 2008, precum si 183 de kilograme de icre, cu 24 de kilograme mai putin decat cantitatea confiscata in 2008. Cea mai spectaculoasa crestere s-a inregistrat la capitolul bunuri confiscate, unde numarul uneltelor ridicate de la braconieri a fost anul trecut de 37.938, fata de 16.641 cate s-au confiscat in 2008. De asemenea, oamenii legii au ridicat 167 de barci, de aproape trei ori mai multe decat cele din 2008, precum si 105 motoare, fata de 38, cate au fost confiscate in 2008.

In aceste conditii, cele 10 institutii de control din Delta Dunarii au confiscat anul trecut bunuri in valoare de 1.772.418,2 lei, valoarea bunurilor confiscate in anul anterior fiind de 458.305,7 lei. In 2006, la initiativa ...

Actualitate / braconaj262 vizite[ AGERPRES ]

Icre de contrabanda, confiscate de "Frontiera"

Joi, 18 Februarie 2010, ora 11:03

Comert ilicit cu icre, astfel au incadrat politistii de frontiera de la Sectorul Tulcea fapta unui nene din Sfantu, prins in municipiu cu doua genti pline cu icre si peste, marfa pentru care nu avea acte.
La controlul bagajului pe care de-abia il cara, s-au gasit 21 kg de icre de crap si 24 kg de

Actualitate / frontiera196 vizite[ Obiectiv ]

13 tone de peste braconat confiscate

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 14:52

Peste 13 tone de peste si aproape 100 de barci au fost confiscate, de la inceputul anului, de lucratorii Serviciului Politiei Delta Dunarii, in urma actiunilor antibraconaj derulate in Delta. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Tulcea, Daniela Condrea, a declarat pentru AGERPRES ca pe langa cele 13 tone de peste si 92 de barci ridicate in vederea confiscarii, politistii au ridicat si 55 de motoare, 19 kilograme de icre, opt aparate electrice si un atelaj hipo.

La ultima actiune antibraconaj derulata de IPJ, la Carcaliu, a fost depistat un barbat care transporta cu un autoturism 107 kilograme de peste fara documente de provenienta. In plus, tanarul nu detinea nici permis de conducere, iar autoturismul era neinmatriculat, motiv pentru care lucratorii IPJ i-au intocmit dosar penal

Actualitate / stiri Actualitate298 vizite[ AGERPRES ]

Braconierilor le e teama de politistii de frontiera

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 15:25

Braconierilor le e teama de politistii de frontieraCantitatea de peste confiscata de politistii de frontiera tulceni de la braconieri anul trecut a fost mai mica decat cea din anul precedent cu aproape doua tone. Potrivit Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Tulcea, in 2009, au fost ridicate in vederea confiscarii 8.314 kg de peste in valoare de 22.246 lei, 82 kg icre de peste, 172 kg de sturion si 1.089 unelte de pescuit. 'Pe linia combaterii braconajului piscicol si cinegetic, anul trecut, au fost constatate 143 de cazuri cu 236 de persoane implicate. Totodata, au fost aplicate 164 de contraventii in valoare totala de 60.000 lei', se arata intr-un comunicat de presa semnat de purtatorul de cuvant al IJPF, Natalia Agighioleanu.

Cantitatea de peste confiscata de lucratorii IJPF in timpul actiunilor antibraconaj desfasurate anul trecut este mai mica cu aproape doua tone decat cea din 2008, atunci cand s-au confiscat 10.494,6 kg, dar mai mare decat cea din 2007, atunci cand s-au confiscat 5.224,6 kilograme de peste. 'Este firesc ca in 2009 cantitatea de peste confiscata sa fie mai mica in conditiile in care in perioada 2007-2008, a existat o intensificare a controalelor pe linia combaterii braconajului piscicol, astfel ca anul trecut au fost vizibile efectele acestor actiuni, chiar daca activitatea pe aceasta linie de munca a fost mentinuta si in 2009 la nivel anilor anteriori', a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al IJPF, Natalia Agighioleanu.

La sediul IJPF Tulcea a avut loc joi ...

Actualitate / frontiera193 vizite[ AGERPRES ]

Opriti braconajul!

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 12:09

Braconajul pestelui pe Dunare, in Delta, dar si pe raurile si lacurile interioare a luat in ultima vreme o amploare de neimaginat pentru o tara civilizata, membra a Uniunii Europene. Sub privirile neputincioase ale autoritatilor se braconeaza si se vand pe piata neagra cantitati uriase de peste si de icre. Nimeni nu cunoaste dimensiunile reale ale acestui jaf national. Zi si noapte are loc un adevarat macel, chiar si asupra speciilor protejate, pentru care s-a interzis pescuitul, cum ar fi

Actualitate / braconaj318 vizite[ Jurnalul National ]

Alerta de grad zero. Mihaiule, jos palaria fata cu braconajul ! Atat !

Sambata, 25 Octombrie 2008, ora 12:30

Raidurile aproape zilnice impotriva braconierilor, cu echipe mixte cu lovituri si de jos si de sus, i-au pus serios pe ganduri pe braconierii de anvergura. Pentru ca este greu de crezut ca fostii mari concesionari peste luciile de apa ale Deltei, un Raduta, un Bittner, un Verbina & Co nu au gasit variante. Ce-i mira foarte mult pe pescari? Uite dom'le, s-a gasit unul din Bucuresti, nascut in Sulina, sa faca ordine cu pestele. Si, intr-un fel, acesti oameni ai baltii au dreptate pentru ca

Actualitate / braconaj284 vizite[ Obiectiv ]

Promovarea acvaculturii, o solutie de combatere a braconajului

Vineri, 13 Iunie 2008, ora 12:55

Promovarea produselor piscicole din acvacultura este, in opinia prefectului judetului Tulcea, Lucian Simion, una dintre principalele metode de combatere a braconajului in Delta Dunarii, transmite corespondentul ROMPRES.

''Trebuie gasite mijloacele prin care sa acceleram sistemul de piata, in sensul ca odata ce va incepe sa functioneze piata produselor din peste din acvacultura, produse care se vor impune la preturi mai mici decat cele obtinute din braconaj, cu siguranta se va produce un soc la nivelul celor care prefera braconajul'', a declarat prefectul judetului Tulcea, care este in acelasi timp presedintele Comisiei de prevenire si combatere a braconajului.

Referindu-se la criticile aduse de premierul Calin Popescu Tariceanu autoritatilor din judet care au competente in combaterea braconajului in Delta, prefectul Lucian Simion a afirmat ca emiterea unor acte legale de insotire a pestelui pentru pescari ar putea constitui un alt mod de diminuare a fenomenului braconajului din Delta Dunarii, demersurile in vederea promovarii unui act normativ in acest sens fiind deja demarate.

''Nu stiu cine va reusi vreodata sa elimine braconajul. Important este sa diminuam la maximum amploarea acestui fenomen si sa aplicam masurile prin care acesta sa dispara'', a precizat prefectul Simion. Potrivit datelor centralizate ale Comisiei de prevenire si combatere a braconajului, cele 913 controale efectuate, de la inceputul acestui an, de cele sase institutii ale statului cu ...

Personalitati / Calin Popescu Tariceanu265 vizite[ AGERPRES ]


Cele mai citite stiri
Fara isterie despre frane si piedici
Pentru ca nu dorim sa tulburam somnul linistit al orasului, pentru ca ne-am invatat lectia predata ...
Pe "teava" la POIM: Proiecte in valoare totala de peste 85 de milioane de lei pentru Aeroport
Consilierii judeteni tulceni au aprobat in sedinta ordinara de luni, 21 mai 2018, doua proiecte ce ...
Papusile Elenei din Dobrogea, mozaicul judetean al minoritatilor
Intr-o zi cu multi de 18, adica 18 mai 2018, ora 18.00, artistul tulcean Elena Orbocea a umplut Casa ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor