Articole despre "primar i c bratianu viorel chirita"

Rezultatele 1 - 16 din 16 (0.483 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

ANI: Doi primari si un consilier local, in conflict de interese

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 17:20

ANI: Doi primari si un consilier local, in conflict de intereseAgentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca p
rimarii din comuna I.C.Bratianu, judetul Tulcea, si comuna Olari, judetul Prahova, si un consilier local in comuna Mitoc, judetul Botosani, au incalcat regimul juridic al conflictului de interese de natura administrativa.

Viorel Chirita, primarul comunei I.C.Bratianu din judetul Tulcea, pe perioada exercitarii mandatului din 2008 - 2012, a incheiat patru contracte de inchiriere a unor terenuri agricole apartinand domeniului privat al

Actualitate / autoritati307 vizite[ Romania Libera ]

Primar erou in deszapezire, nominalizat de vicepremierul Dragnea!

Luni, 03 Februarie 2014, ora 14:12

Primar erou in deszapezire, nominalizat de vicepremierul Dragnea!Chiar daca la nivelul altor judete, grav afectate saptamana trecuta de codul rosu de ninsoare si viscol, s-a lasat cu demiteri din functii, Tulcea a fost nominalizata permanent cu "foarte bine" desi situatia nu a fost neaparat... foarte buna.

Faptul ca a fost o coordonare foarte buna a autoritatilor membre ale Comitetului Judetean de Urgenta, ca toate problemele au fost semnalate iar prefectul, in calitate de presedinte al acestui comitet, a fost tot timpul informat pentru a informa mai departe a contat foarte mult in raport cu alti prefecti "habarnam".

Totusi, pentru situatia de la Tulcea si cum a fost ea gestionata, vicepremierul Liviu Dragnea l-a nominalizat pe Ion Olteanu, primarul comunei Topolog, ca pe un erou, la una din videoconferintele cu prefectii.

Trebuie spus aici faptul ca aceasta comuna de hotar a judetului Tulcea, pe drumul spre si dinspre Bucuresti, a fost una in care nu atat ninsoarea cat mai ales viscolul a blocat drumurile. Atat cel national, DN 22 A, cel judetean, DJ 222 B, cat si cele comunale.

Cu ce s-a remarcat primarul din Topolog astfel incat sa ajunga nominalizat de vicepremierul Liviu Dragnea?

Zeci de masini au fost oprite de Politia locala Topolog din dispozitia primarului Ion Olteanu, pentru a fi informati conducatorii auto ca spre Tulcea sau spre Saraiu de Constanta nu se circula in conditii de siguranta si risca sa ramana blocati in camp. Mai mult, zeci de persoane, pe durata codurilor portocalii sau rosu, au fost oprite peste ...

Actualitate / stiri Actualitate420 vizite[ Obiectiv ]

DNA-ul a lovit si la I.C. Bratianu: Primarul Chirita, trimis in judecata pentru "invarteli" cu teren. Cu fiica-sa...

Luni, 03 Februarie 2014, ora 14:12

DNA-ul a lovit si la I.C. Bratianu: Primarul Chirita, trimis in judecata pentru "invarteli" cu teren. Cu fiica-sa...*Viorel Chirita este acuzat de conflict de interese
Virginia Roxana Dumitru Chirita, fiica primarului este acuzata de fals in declaratii, folosire de documente ori declaratii false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene si de inselaciune *Viorel Caulea, fost administrator de ferma, este acuzat de fals in declaratii, complicitate la folosirea de documente ori declaratii false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene si complicitate la inselaciune

Pamant pentru fata mea, varianta DNA

Conform rechizitoriului, la data de 28 martie 2011, primarul Viorel Chirita, in exercitarea atributiunilor de serviciu si fara sa fie emisa o hotarare de Consiliu local sau sa fie organizata vreo licitatie publica, a incheiat un contract prin care Primaria a inchiriat fiicei primarului, Virginia Roxana Dumitru Chirita, o suprafata de 37,5 ha, contra unei chirii anuale de 250 lei/ha. Ulterior, acest contract, impreuna cu alte inscrisuri, a fost folosit de catre Virginia Roxana pentru sustinerea cererii formulate in vederea obtinerii de fonduri in cadrul "Masurii 112 - Instalarea tinerilor fermieri". Aceasta cerere a fost depusa de Virginia Roxana impreuna cu inscrisurile anexate la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Constanta la data de 12 decembrie 2011. Printre inscrisurile depuse de catre Virginia Roxana s-au numarat si doua declaratii pe proprie raspundere ce contin date nereale (intocmite de ea si respectiv de Viorel Caulea) din cuprinsul carora rezulta ...

Actualitate / stiri Actualitate575 vizite[ Obiectiv ]

Primar tulcean judecat pentru coruptie. Acuzat ca a inchiriat fiicei sale 37,5 hectare pentru o chirie anuala de 250 lei!

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 16:24

Primar tulcean judecat pentru coruptie. Acuzat ca a inchiriat fiicei sale 37,5 hectare pentru o chirie anuala de 250 lei!Procurorii DNA Constanta au dispus trimiterea in judecata a lui Viorel Chirita, primar al comunei I.C.Bratianu, jud.Tulcea, pentru conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in acelasi dosar au fost deferiti justitiei Roxana Dumitru-Chirita, fiica primarului, si Viorel Caulea, fost administrator al unei ferme.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in 28 martie 2011, inculpatul Chirita, in exercitarea atributiilor de serviciu si fara sa fie

Actualitate / stiri Actualitate369 vizite[ Evenimentul Zilei ]

LA I.C.BRATIANU, UNII CU MUNCA, ALTII CU CHIULUL!

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 10:03

LA I.C.BRATIANU, UNII CU MUNCA, ALTII CU CHIULUL!Patru indivizi dubiosi ajunsi consilieri locali au blocat timp de luni de zile activitatea Consiliului Local din comuna tulceana I.C Bratianu. Desi alesi de localnici pentru a-i reprezenta in administratia locala, Alexe Iordan (PNL), Danila Ilie (UNPR), Munteanu Danila Marian (UNPR) si Grigore Marcel (PPDD) au chiulit pur si simplu, neprezentandu-se la munca!

Mai mult, dupa ce a fost ales si viceprimar, liberalul sustinut de conducerea de la Tulcea, Alexe Iordan, nu a catadicsit sa mai vina

Actualitate / stiri Actualitate273 vizite[ Ziarul de Tulcea ]

Tribunalul Tulcea a hotarat dizolvarea Consiliului Local I.C. Bratianu!

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 16:12

Tribunalul Tulcea a hotarat dizolvarea Consiliului Local I.C. Bratianu!Primarul din I.C. Bratianu, Viorel Chirita, a ramas fara Consiliu local dupa ce instanta, respectiv Tribunalul Tulcea, prin Hotararea 3664 din 25 septembrie 2013 s-a pronuntat in Dosarul 1881/88/2013 si in temeiul art.55 alin.1 lit.a din Legea nr.215 din 2001, republicata, cu modificarile ulterioare a constatat dizolvarea de drept a Consiliului Local al comunei I.C. Bratianu.

Hotararea a fost comunicata partilor, respectiv Unitatea Administrativ Teritoriala I.C. Bratianu prin Primar Chirita Viorel in calitate de reclamant si Consiliul local comuna I.C. Bratianu in calitate de parat, precum si Institutiei Prefectului judetului Tulcea.

Anuntul privind dizolvarea Consiliului local comuna I.C. Bratianu a fost facut public zilele acestea pe site-ul Primariei comunei I.C. Bratianu si la avizier (a se vedea documentul alaturat).

Actualitate / stiri Actualitate342 vizite[ Obiectiv ]

ACoR Tulcea face ordine interioara

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 16:12

ACoR Tulcea face ordine interioaraFiliala Tulcea a Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR) se reuneste joi la varf. Presedintele Stefan Ilie, primarul Luncavitei, a anuntat ca profita de faptul ca in ziua mentionata, timp de ore, in Sala "Mihail Kogalniceanu" este planificata sedinta Colegiului Prefectural. Pentru ca tot se discuta probleme curente ale comunelor din judet, Ilie ii roaga pe primarii sai sa trimita din timp si Institutiei Prefectului Tulcea lista cu problemele speciale din mediul rural.

La propunerea anumitor primari, se impune realizarea unui acord de cooperare privind organizarea si exercitarea actiunilor si activitatilor Departamentului pentru registrul agricol, cadastru agricultura si activitati sanitar - veterinare. Cu acelasi prilej va fi reactualizat Regulamentul de Ordine Interioara al Filialei Judetene Tulcea a ACoR, asa cum a fost modificat in cursul acestui an printr-o dispozitie a presedintelui.

A fost convocat, totodata, Consiliul Director al ACoR Tulcea, format din prim - vicepresedintele Alexe Anastase (primarul comunei M. Kogalniceanu), vicepresedintii Viorel Chirita (I. C. Bratianu), Georgeta Ciupitu (Chilia Veche), Nicolae Cosovei (Somova), secretarul general Vitali Finoghen (Sarichioi), precum si membrii Nicolae Musat (Cerna), Vasile Marculescu (Smardan), Aurelian Sevastian (Maliuc), Marian Naiman (Frecatei) si Sorin Vals (Greci).

Actualitate / stiri Actualitate159 vizite[ Obiectiv ]

Rezultatele finale ale alegerilor de duminica: structura politica a consiliilor locale

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 13:37

Rezultatele finale ale alegerilor de duminica: structura politica a consiliilor localeIn urma centralizarii pe judet a voturilor, pentru alegerea primarilor, PDL a obtinut 44.484 voturi (40,53%), USL 41.510 voturi (37,82%) si PP-DD 10.789 voturi (9,83%). USL a castigat 32 de fotolii de primar, PDL 17, PP-DD 1, UNPR 1.

Lista primarilor si structura politica a consiliilor locale, in urma scrutinului de duminica:

Tulcea - primar Constantin Hogea PDL; mandate Consiliul Local: 9 USL, 9 PDL, 3 PP-DD

Babadag - primar Georgian Caraman PNL; mandate CL: 5 PNL, 5 PSD, 5 PDL, 1 UNPR, 1 PP-DD

Sulina - primar Aurel Dimitriu PDL; mandate CL: 6 USL, 5 PDL, 1 PP-DD, 1 PRM

Isaccea - primar Anastase Moraru USL; mandate CL: 8 USL, 6 PDL, 1 PP-DD

Macin - primar Nicolae Topoleanu PDL; mandate CL: 8 PDL, 7 USL, 1 UNPR, 1 PP-DD

Baia - primar Nicolae Ianus USL; mandate CL: 10 USL, 3 PDL

Beidaud - primar Constantin Camburi PDL; mandate CL: 6 PDL, 4 USL, 1 PP-DD

Bestepe - primar Dumitru Tipirigan USL; mandate CL: 4 USL, 4 PDL, 2 PP-DD, 1 UNPR

C.A. Rosetti - primar Florentina Hancerenco PDL; mandate CL: 3 PDL, 2 PNL, 2 PSD, 1 CRLR, 1 PP-DD

Carcaliu - primar Anica Toma USL; mandate CL: 5 USL, 3 PDL, 3CRLR

Casimcea - primar Gheorghe Tilinca USL; mandate CL: 8USL, 3 PDL

Ceamurlia de Jos - primar Viorica Donciu USL; mandate CL: 6 USL, 4 PDL, 1 PP-DD

Ceatalchioi - primar Tudor Cernega UNPR; mandate CL: 3 UNPR, 2 USL, 2 PDL, 1 PNEsCD, 1 PP-DD

Cerna - primar Neculae Musat USL; mandate CL: 6USL, 4 PDL, 2 PP-DD, 1 UNPR

Chilia Veche - primar Georgeta ..

Actualitate / stiri Actualitate684 vizite[ Obiectiv ]

"Am primit doar un sfert din cat am solicitat"

Luni, 01 Martie 2010, ora 14:35

Primarul comunei IC Bratianu, Viorel Chirita, spune ca impartirea bugetelor locale s-a facut tot timpul pe criterii politice. Anul acesta, suma alocata destinata comunei pe care o administreaza inseamna doar un sfert din cea solicitata.
"Tinand cont ca este un an de criza, si in speranta ca vor mai fi rectificari bugetare, sa spunem ca suntem multumiti. Noi, ca si reprezentanti ai Asociatiei Comunelor, am solicitat la conferinta de la Bucuresti, ca la rectificarile bugetare ulterioare sa se tina cont de comunele care au inca facturi neachitate inca din anii 2008 - 2009, si sa ne sprijine Guvernul, sa tina cont de alocarile viitoare. Intelegem ca banii vor veni pe rand, ca toti odata nu se poate. Impartirea a fost ca totdeauna partinitoare, si unii sunt multumiti, altii nu, indiferent de partidul din care fac parte. Eu am primit doar un sfert din cat am solicitat", a spus edilul-sef al comunei I.C. Bratianu.
In aceeasi masura, primarul comunei Valea Nucarilor, Ileana Persinaru, sustine ca din cauza partidului din care face parte, PRM, tot timpul bugetul comunei pe care o reprezinta a fost mai mic decat al celorlalte.
"Eu tot ce mi-am propus, voi realiza, cu fonduri proprii. Am sperat ca vom primi mai multi bani de la bugetul Consiliului Judetean, dar daca nu s-a putut, asta este situatia. Ne conformam. Eu cred ca banii au fost impartiti pe criterii politice, la fel ca si in anii anteriori. Defavorizata am fost in toate cele trei mandate pentru ca eu, fiind de la ...

Personalitati / PRM275 vizite[ Obiectiv ]

Primari nemultumiti de numarul mic al politistilor

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 14:42

Unii primari tulceni sunt nemultumiti din cauza numarului mic al politistilor din unitatile administrativ-teritoriale, reprezentantul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) atragand insa atentia ca problemele din aceasta cauza se vor repeta in curand. Seful Serviciului de management organizatoric din cadrul IPJ, subcomisarul Lucian Tugui, a declarat luni, in timpul sedintei Colegiului Prefectural al judetului Tulcea, ca doua primarii risca sa fie sanctionate conform prevederilor legale in vigoare din cauza ca nu au asigurata paza bunurilor, in replica, edilii-sefi sustinand ca numarul politistilor din comune este insuficient.

'La noi in comuna, figureaza ca avem trei agenti de politie. Dar unul este trei luni cu caine la dresaj in Sibiu, mai vine o luna, apoi isi ia concediu de odihna, altul pleaca la Galati si ramanem cu un singur om, care trebuie sa faca de toate. Ne mai trebuie cel putin un politist' - a afirmat primarul comunei I. C. Bratianu, Viorel Chirita. Si primarul comunei Cerna, Neculae Musat, a declarat ca la cele patru posturi ale politiei din localitate exista doar un singur angajat, primarul comunei Luncavita, Ilie Stefan, sustinand ca exista si alte categorii de bugetari care nu beneficiaza de sporuri, dar care isi desfasoara activitatea.fost cazuri cand la noi in comuna am transportat bani de la Trezorerie singuri, desi legea cerea ca un politist sa fie langa noi' - a spus primarul comunei Luncavita.

La randul sau, reprezentantul IPJ a declarat ..

Actualitate / sindicat251 vizite[ AGERPRES ]

Nereguli in distribuirea ajutoarelor acordate de Uniunea Europeana

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 14:36

Unii primari tulceni sunt nemultumiti din cauza modului in care se acorda ajutoarele, constand in alimente, din partea Uniunii Europene. Primarul comunei IC Bratianu, Viorel Chirita, a atras atentia, in timpul sedintei Colegiului prefectural al judetului, ca autoritatile locale nu au fost consultate in momentul intocmirii listelor in baza carora populatia beneficiaza de alimente, astfel ca au aparut o serie de anomalii.

''Avem in comuna o pensionara care a primit alimente, dar sotul ei are o pensie de 2.500 de lei, in timp ce o alta persoana care intretine singura patru copii nu a primit nimic. Mai sunt persoane care au luat ajutoarele si imediat dupa aceea le-au vandut si am o lista intreaga cu asemenea cazuri, iar singura mea rugaminte este sa fim consultati atunci cand se intocmesc listele cu beneficiari pentru ca oamenii vin la noi si spun ca ajutoarele se acorda pe criterii politice'', a declarat primarul Viorel Chirita.

De altfel si alti primari prezenti la reuniune au sustinut ca exista familii sarace care nu beneficiaza de ajutor. La mijlocul acestei luni, autoritatile judetene au inceput actiunea de distribuire a alimentelor acordate de Uniunea Europeana familiilor dezavantajate, ajutoarele constand in acordarea a cate patru kilograme de zahar si 15 kilograme de faina. Numarul total al beneficiarilor din judetul Tulcea este de 32.800.

Actualitate / copii311 vizite[ AGERPRES ]

Cu sprijinul primarilor sau fara,Taloniada medicala continua la Tulcea

Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 12:55

Doar o treime din taloanele repartizate primarilor la sfarsitul lui septembrie au fost distribuite populatiei In municipiu, taloanele au fost distribuite, fara implicarea Primariei, doar prin intermediul medicilor de familie si al asistentilor comunitari Nu stim la altii cum se intampla, dar in judetul Tulcea taloniada continua. Cum, nu stiti ce este taloniada? Este imposibil sa nu fi auzit de re-repartizarea taloanelor puse in circulatie anul trecut in cadrul derularii Programului Nationale de

Actualitate / medici183 vizite[ Obiectiv ]

Tulcea, un judet portocaliu. * Majoritatea primariilor de comune sunt conduse de P.D.-L.

Sambata, 07 Iunie 2008, ora 12:19

Candidatii Partidului Democrat - Liberal pentru functiile de primari ai comunelor sau oraselor din judetul Tulcea au obtinut majoritate de voturi din partea alegatorilor, in primul tur de scrutin. Astfel, din cele 23 de localitati unde edilii au fost deja desemnati, 12 au fost castigate de democrat - liberali, cinci de Partidul Social Democrat, patru de Partidul National Democrat si doar cate o primarie de comuna au castigat Partidul Noua Generatie al lui George Becali si Partidul Romania Mare,

Personalitati / Corneliu Vadim Tudor250 vizite[ Obiectiv ]

Situatia alegerilor pentru functia de primar in localitatile judetului Tulcea

Marti, 03 Iunie 2008, ora 17:47

Tulcea: Constantin Hogea (PD-L)Macin: Nicolae Topoleanu (PD-L) si Andone Ichim (PSD)Babadag: Ioan Dardac (PSD) si Nicoara Timis (PD-L)Isaccea: Ilie Petre (PD-L) si Anastase Moraru (PSD)Sulina: Aurel Dimitriu (PD-L)Baia: Mugurel Marsavela (PSD) si Nicolae Ianus (PNL)Beidaud: Constantin Camburi (PD-L)Bestepe: Dumitru Tipirigan (PSD) si Anisoara Pavel (PRM)C.A. Rosetti: Antonel Pocora (PSD) si Nicolae Monahov (PC)Carcaliu: Misa Panait (PD-L)Casimcea: Gheorghe Tilinca (PNL)Ceamurlia de Jos: Mihai

Personalitati / PNG-CD582 vizite[ Ziarul Acum ]

Comuna ciopartita

Luni, 12 Martie 2007, ora 10:40

Fostul lac, fosta crescatorie piscicola de la marginea comunei Jijila (pe harta inca figureaza Lacul Jijilei), actualmente desecat si concesionat, este pe cale de a fi trecut ,cu acte in regula ,din perimetrul administrativ-teritorial al comunei Jijila, in perimetrul comunei Smardan.
Un alt vecin, comuna I.C. Bratianu, asteapta la cotitura, gata sa puna mana pe Cantonul de Drumuri Garvan, obiectiv, de asemenea, aflat in perimetrul comunei Jijila. Aceste demersuri de a se smulge halci din

Actualitate / drumuri269 vizite[ Obiectiv ]


Cele mai citite stiri
Saru' mana: Peste 9 milioane de lei de la Guvern pentru Aeroport
Printr-o hotarare adoptata ieri de Guvern, pentru trei judete din tara, printre care si Tulcea, au ...
Parintele Bogdan Herta si cucernicia binelui
Preotul Bogdan Herta, parohul Catedralei Episcopale "Sf. Nicolae", nu vorbeste despre sine, iar ...
Tulcea ONG Fest
Samb ata, 19 mai, intre orele 10.00-12.00, in Piata Civica din municipiul nostru se desfasoara ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor