Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.404 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Reprezentanti ai administratiei publice din judetul Tulcea, in vizita de lucru in Spania

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 07:13

Reprezentanti ai administratiei publice din judetul Tulcea, in vizita de lucru in Spania Evenimentul este organizat de Asociatia "Cele mai frumoase sate din Romania", in colaborare cu Federatia Asociatiilor de Romani din Spania (FEDROM) si s-a desfasurat in perioada 2-5 aprilie 2014.

La aceasta vizita au participat 25 de primari din trei judete (Bacau, Arad si Tulcea) si trei vicepresedinti de Consilii Judetene. Din judetul Tulcea, au participat la acest eveniment vicepresedintele Consiliului Judetean Tulcea, Vasile Strat, primarul din Topolog, Ion Olteanu, primarul din Slava Cercheza, Ivan Ignat, viceprimarul din Jurilovca, Teleuca Galina si primarul din Jijila, Dumitru Nicoara.

Joi, delegatia a vizitat comunele Ayllon, Maderuelo, Pedraza, iar vineri dimineata, delegatia a ajuns in comuna Uruena.

Conform organizatorilor, in ultima zi a vizitei (sambata, 5 aprilie), la hotelul Catalonia Gran Via din Madrid, incepand cu ora 17.00, a fost organizata o conferinta de promovare a Romaniei (pe tema: "Cultura si Turism") o expozitie fotografica, un targ de promovare turistica. De asemenea, a fost organizata ziua prieteniei romano-spaniole (degustare de vin si de produse traditionale romanesti).

Actualitate / stiri Actualitate 42 vizite [ Obiectiv ]

Proiect de protejare a Lacului Beibugeac

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 00:14

Proiect de protejare a Lacului Beibugeac Societatea Ornitologica Romana va realiza pe parcursul acestui an planul de management al ariei naturale protejate Lacul Beibugeac, inscris in cadrul siturilor Natura 2000.

Documentul, care ulterior va fi aprobat de Ministerul Mediului, va contine inclusiv activitatile permise si interzise in aceasta zona.

"Proiectul urmareste mentinerea statutului favorabil de conservare al biodiversitatii specifice a bioregiunii stepice prin sprijinirea implementarii retelei Natura 2000. De asemenea, proiectul isi propune sa promoveze bioregiunea stepica in general si elementele naturale specifice din situl Lacul Beibugeac in mod special, prin derularea activitatilor de informare si constientizare a publicului larg.

Obiectivele general al proiectului este mentinerea statutului favorabil de conservare a biodiversitatii specifice a bioregiunii stepice prin sprijinirea implementarii retelei Natura 2000. De asemenea, proiectul are in vedere elaborarea si aprobarea de catre autoritatea centrala a planului de management pentru aria naturala protejata Lacul Beibugeac; evidentierea fizica

si documentara a limitelor ariei naturale protejate Lacul Beibugeac si promovarea in randul comunitatii locale a elementelor naturale specifice din aria naturala protejata Lacul Beibugeac", precizeaza SOR.

Lacul Beibugeac este situat in sud-estul judetului Tulcea, in vecinatatea satului Plopu, comuna Murighiol. Specialistii Societatii Ornitologice Romane spun ca aici se afla habitatul mai multor ...

Business / stiri Business 33 vizite [ Obiectiv ]

Senatorul Motoc a induplecat ANAF: Unitatile fiscale din Sulina nu se desfiinteaza

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 00:13

Senatorul Motoc a induplecat ANAF: Unitatile fiscale din Sulina nu se desfiinteaza In luna februarie a anului curent, senatorul liberal Octavian Motoc i-a interpelat pe ministrul Finantelor Publice, colegul sau, Daniel Chitoiu, si pe presedintele ANAF, cerandu-le celor doi importanti decidenti sa nu desfiinteze Biroul de Trezorerie Sulina sau Serviciul Fiscal Orasenesc Sulina.

Parlamentarul tulcean si-a sustinut demersul cu argumente multiple, de la specificul zonei si gradul de izolare la particularitatile transportului naval si conexiunile deficitare la internet.

Iata ca actiunea senatorului a dat roade, conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala renuntand la intentia de desfiintare a celor doua entitati, desi ANAF anuntase ca va reduce unitatile fiscale din teritoriu pana cand, la nivelul fiecarui judet, din punct de vedere al administrarii fiscale, va ramane un singur organ fiscal.

Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, l-a instiintat pe Octavian Motoc ca "In urma reanalizarii oportunitatii desfiintarii Serviciului fiscal orasenesc Sulina, conducerea ANAF a dispus prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 326/2014 functionarea in continuare a unitatii fiscale amintite".

Intr-o conferinta de presa, Motoc - la cauza caruia a aderat si presedintele PNL Tulcea, deputatul Octavian Popa - a declarat ca "de foarte multe ori, necunoscand situatiile specifice din Delta Dunarii, o zona cu totul si cu totul periferica si... marginalizata, guvernantii opereaza din simple consideratii ...

Actualitate / stiri Actualitate 29 vizite [ Obiectiv ]

Tinerii care controlau traficul de droguri din municipiu raman dupa gratii

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 00:13

Tinerii care controlau traficul de droguri din municipiu raman dupa gratii *La finalul saptamanii trecute, Curtea de Apel Constanta a respins contestatiile depuse de cei sase tulceni care au ajuns dupa gratii in arest preventiv, fiind acuzati de trafic de droguri

Acestia au fost retinuti in urma unor ample perchezitii organizate in urma cu o saptamana pe raza municipiului Tulcea. Reteaua este mult mai ampla, dar numai sase dintre tulceni (cei care coordonau activitatea infractionala) au fost arestati, in baza unor mandate emise de Tribunalul Tulcea.

Imediat dupa ce li s-a spus ca vor fi cercetati in stare de arest preventiv, cei sase au depus contestatii a Curtea de Apel Constanta, in speranta ca magistratii constanteni vor fi dispusi sa ii lase in libertate (eventual cu o alta masura).

Magistratii constanteni au pastrat, insa, decizia celor din Tulcea si au decis ca cei sase (in frunte cu Soporan) vor fi cercetati, in continuare, in arest preventiv.

Acuzatii: Ioan Valeriu Soporan (zis "Sopo"), Vasilica Lucian Costel, Ionut Sultan, Vlad Adrian Doru, Ilie Poltorac, Neculae Trifan.

Conform oamenilor legii, cei sase s-ar face vinovati de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri, trafic de droguri de mare risc si efectuarea, fara drept, de operatiuni cu produse, stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Dupa cum se arata intr-un comunicat de presa, liderul gruparii finanta activitatea infractionala, iar un altul aproviziona dealerii de zona.

Ce s-a confiscat: 28 de telefoane mobile, ...

Actualitate / stiri Actualitate 106 vizite [ Obiectiv ]

Sambata 12 aprilie 2014, ora 19.00 la Teatrul "Jean Bart" Tulcea, Tudor Gheorghe in Turneul "Lectia"

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 00:11

Sambata 12 aprilie 2014, ora 19.00 la Teatrul "Jean Bart" Tulcea, Tudor Gheorghe in Turneul "Lectia" Maestrul Tudor Gheorghe va sustine o serie de concerte in primavara lui 2014, atat in Romania cat si in Republica Moldova.

"Dictionarul explicativ al limbii romane da cinci definitii pentru cuvantul "lectie". Departe de a cadea in didacticism, spectacolul meu "Lectia" are cate ceva din toate cele cinci definitii. De la pledoaria pentru pastrarea curateniei limbii romane, la redescoperirea primelor manifestari literare prezentate cu umor, unele sub formula "stiati ca?", de la candoarea exprimarii poetice a iubirii, romantice sau erotice, pana la cea mai frumoasa poezie de dragoste si pana la cum ne-am pierdut vocalele din cuvinte sau despre ce n-ar trebui sa uitam: sa iubim. Iata cateva din temele pe care le vom dezbate in spectacolul Lectia." (Tudor Gheorghe)

Pret bilet 60 lei.

Program agentie bilete:

Luni inchis,

Marti-Vineri 10.00-18.00,

Sambata-Duminica 17.00-19.00

Telefon agentie bilete 0240 532 115

Life Show / cultura 16 vizite [ Obiectiv ]

Mafie cu epoleti la SPF Sulina (III). A ramas ca-n...balta DNA a dibuit vinovatii de fraudarea examenelor din 2011, dar atat

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 16:11

Mafie cu epoleti la SPF Sulina (III). A ramas ca-n...balta DNA a dibuit vinovatii de fraudarea examenelor din 2011, dar atat La data de 15 aprilie 2013, DNA-ul a finalizat si depus la dosarul de urmarire penala raportul de constatare tehnico-stiintific grafoscopic

* In capitolul concluzii se arata ca in urma analizarii intregului material probator a rezultat ca un numar de 37 de lucrari de examen au fost inlocuite, iar scrisul executat in matricola foii de examen nu apartine candidatului al carui nume a fost inscris in aceasta rubrica

Pe acest caz, intr-un material publicat in noiembrie, anul trecut, spuneam ca un procuror de la DNA Constanta a dispus inceperea urmaririi penale fata de Anatole George Munteanu, la vremea respectiva membru in comisia de examinare si Mihaela Ana Cernamorit, subofiter in cadrul Sectorului Sulina al Politiei de Prontiera. Faptele pentru care procurorul a dispus inceperea urmaririi penale au fost comise in timpul desfasurarii concursului de departajare, organizat la nivelul Sectorului Sulina, in luna iulie 2011.

Ce s-a intamplat atunci

In data de 30 iulie 2011, la Sectorul Sulina al Politiei de Frontiera s-a desfasurat un examen tip grila. Din comisia de examinare si corectare a lucrarilor au facut parte: Octavian Jinga (presedinte), Nicolae Furca (secretar), Anatole Munteanu (membru), toti trei avand grad de comisar sef, Chirila Leonte (membru) comisar si Valentin Slataru (observator sindicat) inspector de politie. Marea mirare s-a produs la afisarea rezultatelor, atunci cand in dreptul a 33 de candidati au aparut note foarte mari, cei mai multi dintre ...

Actualitate / stiri Actualitate 82 vizite [ Obiectiv ]

Muntii Macinului, scena unui film realizat de regizorul Radu Jude

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 00:11

Muntii Macinului, scena unui film realizat de regizorul Radu Jude Filmul "Aferim" al regizorului Radu Jude va fi realizat partial in Muntii Macinului, zona care se potriveste foarte bine perioadei anilor 1800, cand se desfasoara actiunea filmului. Povestea are loc in Valahia, in secolul al XIX-lea, mai exact in anul 1830, o perioada cand Principatele Romane erau separate si foarte putin modernizate. Una dintre realitatile acelei perioade era sclavia romilor. Filmarea se va realiza in zonele Culmea Pricopanului, Dealul cu Drum si Valea Fagilor.

"Este vorba de un proiect al regizorului Radu Jude, care a mai regizat si filmele "Toate lumea din familia noastra", sau scurt metrajul "O umbra de nor" care a fost prezentat la Cannes anul trecut si a luat foarte multe premii. Regizorul este foarte interesat de relatiile de familie, de relatiile dintre oamenii normali. Este un scenariu care se intampla intre un zapciu si fiul sau care pleaca, acum aproape 200 de ani, in cautarea unui rob rrom fugar. Actiunea in mare parte are loc in Campia Romana, si nu in Dobrogea, dar este inclus si acest peisaj foarte bun pentru filmul nostru. Protagonistii filmului trebuie sa treaca prin peisaje cat mai pustii si printr-o natura care sa aduca aminte de zone din 1830. Filmarea ar dura aici doua zile, ar insemna ca cei doi actori sa treaca prin Muntii Macinului cu doi cai pe un drum ce duce inapoi catre conacul boieresc pe robul fugar. Filmul este o incercare de a filma pe pelicula un film alb negru, intr-un stil oarecum asemanator cu western-urile. Regizorul ...

Life Show / stiri Life Show 19 vizite [ Obiectiv ]

Lucrari de desecare a unor incinte agricole din Tulcea

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 00:14

Lucrari de desecare a unor incinte agricole din Tulcea Circa 37 de mii de hectare sunt desecate de catre ANIF, intr-un program de intretinere si reparare a amenajarilor de imbunatatiri funciare din domeniul public si privat al statului.

"Pentru ca statiile de desecare sa functioneze, din partea beneficiarilor se poate face o solicitare scrisa, ce contine nota de comanda lunara cu obligativitatea de a suporta cheltuielile cu energia electrica aferente volumelor de apa evacuate. In acest sens, in aceasta perioada au functionat 11 statii de pompare de desecare, in cinci amenajari de desecare. S-a evacuat un volum de peste 10 mii mc, utilizandu-se 356 Mwh", precizeaza reprezentantii ANIF Tulcea.

Potrivit aceleeasi surse, una dintre zonele unde se realizeaza lucrari de desecare este amenajarea Tulcea - Nufaru, lucrarile fiind realizate la propunerea Institutiei Prefectului.

"Avand in vedere necesitatea prevenirii unor calamitati care pot afecta localitatile si infrastructura de imbunatatiri funciare, comisia de specialisti a Institutiei Prefectului Judetului Tulcea a propus punerea in functiune a doua statii de desecare din amenajarea Tulcea - Nufaru. Pe cale de consecinta, statiile de desecare din administrare ANIF, vor evacua excesul de umiditate din amenajarile de desecare, pe baza comenzii beneficiarilor si a sumelor achitate, si numai in cazul situatiei aparitiei unei situatii de urgenta, cu incadrarea in sumele aprobate si alocate de MADR. Mentionam ca aceasta procedura a fost adusa la cunostinta tuturor primariilor pe ...

Business / stiri Business 28 vizite [ Obiectiv ]

Exemplu de buna practica: Curtea scolii, transformata gratis in complex sportiv

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 07:14

Exemplu de buna practica: Curtea scolii, transformata gratis in complex sportiv * Mai mult, scoala are parte si de o cotizatie lunara de 1000 de lei

Decizia de inchidere a curtilor scolilor dupa orele de curs ingradeste accesul copiilor si tinerilor din vecinatate la practicarea unor sporturi. Seara si in week-end, cand, in mod traditional terenurile de sport din cadrul unitatilor de invatamant erau pline de copii jucand fotbal au devenit o raritate.

Pe de alta parte, la Tulcea, toate terenurile virane altadata au fost acaparate de constructii, astfel ca orice forma de practicare a miscarii devine tot mai dificila, iar tinerii si copiii sunt indemnati in acest fel, sa ramana captivii jocurilor pe calculator/tableta/mobil, devenind in tot mai multe cazuri supraponderali.

Totusi, un exemplu de buna practica este Scoala Gimnaziala nr. 12 din Tulcea. Este poate exceptia care intareste acea regula ca fondurile scolilor sunt din ce in ce mai limitate si amenajarile din incinta sunt imposibile. Printr-un parteneriat public privat in trei, scoala-primarie-investitor, un complex sportiv cu doua terenuri de fotbal reduse cu suprafata sintetica, doua tribune de mici dimensiuni si alte facilitati sanitare au aparut in curtea scolii de mai bine de un an, dupa mai bine de sapte ani. Si culmea, totul gratis, ba chiar si cu un beneficiu lunar de o mie de lei.

"Cele doua terenuri de sport nu au aparut peste noapte si sunt un vis implinit dupa circa sapte ani. Am asteptat, e adevarat, ani buni pana am gasit un investitor care sa isi asume amenajarea ...

Actualitate / stiri Actualitate 40 vizite [ Obiectiv ]

Colegiul Medicilor Tulcea organizeaza Ziua Mondiala a Sanatatii

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 07:13

Colegiul Medicilor Tulcea organizeaza Ziua Mondiala a Sanatatii Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Colegiului Medicilor Tulcea, dr. Emilia Stamate, a anuntat ca in prima zi a saptamanii viitoare va fi marcata si la Tulcea Ziua Mondiala a Sanatatii, eveniment care se va desfasura concomitent cu Adunarea Generala a Colegiului. Evenimentul festiv se va organiza cu sprijinul Consiliului Judetean Tulcea la Sala Mihail Kogalniceanu incepand cu ora 10.30 si va presupune o sesiune de comunicari la care este invitat si prof. dr. Sorin Rugina din Constanta, specialist boli infectioase care va sustine un referat pe tema aleasa pentru acest an - "Entitati mici, pericol mare" - bolile transmise prin vectori.

Evenimentul de luni va beneficia si de suportul logistic al altor autoritati din domeniul sanatatii, Directia de Sanatate Publica, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea, Serviciului Judetean de Ambulanta Tulcea, respectiv cu Ordinul Asistentelor si Moaselor din Romania - filiala Tulcea cu sprijinul carora in trei locatii din municipiu se vor amplasa corturi pentru testare gratuita a glicemiei si tensiunii arteriale

In aceeasi zi, medicii pensionari, douazeci la numar, care au ales sa isi continue activitatea in beneficiul pacientilor tulceni vor primi diplome de excelenta din partea Colegiului Medicilor, in semn de recunostinta pentru toata activitatea lor pentru sanatatea tulcenilor.

Actualitate / stiri Actualitate 67 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal Liga a IV-a: Noua Generatie Macin s-a apropiat la un punct de lider

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 00:13

Fotbal Liga a IV-a: Noua Generatie Macin s-a apropiat la un punct de lider Victoria la limita din meciul cu Izbanda i-a adus pe macineni la un punct de locul unu in clasament

Chiar daca meciul derby al etapei si probabil al returului s-a jucat la Tulcea intre Delta Dobrogea si Granitul Babadag, meciul de la Macin dintre Noua Generatie si Izbanda M. Kogalniceanu a fost unul cu o miza la fel de mare. Oaspetii si-au jucat la Macin probabil ultima sansa de a prinde play-off-ul si chiar daca au pierdut la limita cu 1-2, rezultatul poate fi pus si pe seama faptului ca aproape o ora au jucat cu un om in minus dupa eliminarea lui Neacsu la numai jumatate de ora de la startul meciului. "Am ratat mult si rezultatul nu reflecta ce s-a jucat in teren. Chiar daca puteam sa castigam la scor, Izbanda a avut momente in care ne-a pus probleme si cred ca are inca sanse la play-off chiar daca e la zece puncte de Luceafarul", a declarat Elvin Eiub, delegatul echipei din Macin.

Pentru echipa din Slava Cercheza, principala candidata la locul patru ce asigura prezenta in play-off, meciul cu Sarica Niculitel s-a dovedit a fi mai dificil decat se anticipa. Cel putin in prima repriza incheiata la egalitate fara goluri. In repriza secunda gazdele s-au dezlantuit si au inscris de cinci ori, mai aproape de un rezultat normal intre doua echipe cu pretentii diferite in acest sezon.

Chiar daca se anticipa un meci echilibrat, confruntarea dintre Soimii Topolog si Triumf Cerna s-a decis din prima repriza gazdele avand un avantaj de 4-0 la pauza. Cu inca un gol in partea a ...

Sport / sportivi 50 vizite [ Obiectiv ]

Dezbateri despre Delta Dunarii, la Bruxelles

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 00:13

Dezbateri despre Delta Dunarii, la Bruxelles In cursul saptamanii viitoare va avea loc la Bruxelles o dezbatere despre Delta Dunarii, eveniment initiat de comisarul european Dacian Ciolos.

f Cu aceeasi ocazie, vor fi prezentate doua filme documentare despre aceasta zona, unul realizat de Travel Channel in cadrul seriei depre Romania "Wild Carpathia" si filmul documentar "Des racines et des ailes", produs de France 3, ambele prezentand frumusetea Deltei Dunarii dar si schimbarile nu totdeauna bune la care a fost supus acest spatiu.

"Delta Dunarii este un ecosistem unic si o zona fascinanta a Uniunii Europene, dar si un patrimoniu natural mondial. Cu o suprafata de aproape 3,5 mii kilometri patrati, este cea mai mare su cea mai bine conservata delta de Europei, fiind un paradis unde traiesc 300 de specii de pasari, 45 de specii de pesti. Este o zona unde traiesc 15 mii de oameni, cei mai multi in comunitati rurale traditionale", precizeaza comisarul european Dacian Ciolos in invitatia pe care o adreseaza belgienilor dar si altor europeni care locuiesc in Bruxelles.

Proiectia celor doua filme documentare va fi urmata de o dezbatere la care sunt invitati sa participe multiplul campion mondial la caiac-canoe, Ivan Patzaichin, si guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Edward Bratfanof.

Business / stiri Business 41 vizite [ Obiectiv ]

Documentar: Cea mai veche scrisoare tulceana

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 00:14

Documentar: Cea mai veche scrisoare tulceana Tabloul Postasul, Joseph Roulin, realizat de Vincent Van Gogh, in 1888
sc

Cateva dintre articolele, cele mai citite, de pe blogul www.mistereledunarii.ro, au titluri de genul Cea mai veche casa din Tulcea, Cea mai veche fotografie etc. Continuand in aceeasi tonalitate, astazi va propun cea mai veche scrisoare tulceana sau, cel putin, care a trecut prin frumosul nostru oras. Inainte de a continua, sa mai amintim doar ca perioada de timp despre care vom discuta este situata undeva pe la mijlocul secolului al XIX-lea, deci pe la 1850, cand frumosul nostru oras (care nici nu prea era oras), ca si intreaga Dobroge, era sub ocupatie otomana, facand parte dintr-un pasalac al fostului mare Imperiu Otoman, cu capitala la Constantinopol (actualmente Istanbul).

Scrisoare din 1850, trimisa de la Ismail la Tulcea, considerata, pana la aceasta data, cel mai vechi mesaj tulcean

Poate pare interesant, dar posta asa cum o stim cu totii nu arata deloc asemanator, in urma cu 150-160 de ani. Cu toate ca istoria in sine a acestei institutii este foarte veche, existand referiri inca din Egiptul antic, o forma organizata ca monopol de stat apare abia din 1840. Pana atunci, scrisorile circulau, purtate de un fel de curieri, iar plata se facea la primire, cu sume care erau de multe ori exagerate, motiv de refuz al destinatarului. In aceste situatii, nu rare, curierul refuza sa inmaneze scrisoarea, cateodata distrugand-o ostentativ, motiv de scandal si, uneori, chiar de crime. Englezii sunt ...

Life Show / stiri Life Show 27 vizite [ Obiectiv ]

In acest an, Colecta publica a Fundatiei SMURD priveste Delta Dunarii

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 00:12

In acest an, Colecta publica a Fundatiei SMURD priveste Delta Dunarii Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat sambata, la Targu Mures, ca Fundatia pentru SMURD va implementa in acest an un proiect in Delta Dunarii, in valoare de circa 400.000 de euro, bani proveniti din donatiile populatiei de 2% din impozitul pe venit.

"In acest an, pot sa spun ca proiectul major este dotarea Deltei Dunarii si avem deja acordul domnului viceprim-ministru Oprea, ministrul de Interne, pentru a deschide o statie de pompieri in Delta, care sa aiba o barca si un Hovercraft de interventie, pe partea de SMURD si pe partea de incendii. Sunt deja in curs de a fi comandate echipamentele de interventie, este un proiect care atinge aproximativ 400.000 de euro ca si cost si urmeaza sa fie implementat la sfarsitul primului semestru - inceputul celui de al doilea semestru al acestui an", a spus Raed Arafat.

Trebuie spus ca substatia de la Crisan, pentru ca despre acest proiect este vorba, se afla de mai bine de zece ani in planul ISU Tulcea.

Potrivit sefului ISU Delta Tulcea, colonelul Florin Bascau, in masura in care aceste dotari vor ajunge la vara la Crisan, conducerea Consiliului Judetean Tulcea a si identificat locatia in care isi vor desfasura activitatea cei de la substatie, aceasta urmand sa fie pe malul stang al Dunarii.

Actualitate / stiri Actualitate 47 vizite [ Obiectiv ]

Doua sute de ani de la nasterea poetului Taras Sevcenko

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 16:12

Doua sute de ani de la nasterea poetului Taras Sevcenko In acest weekend, reprezentanti ai Consiliului Judetean Tulcea au participat la manifestarile organizate de Uniunea Ucrainenilor din Romania (UUR), filiala Tulcea, cu ocazia implinirii a 200 de ani de la nasterea poetului Taras Sevcenko.

Sambata, de la ora 12.00, vicepresedintele Consiliului Judetean Tulcea, Vasile Strat, a participat la inaugurarea sediului Uniunii Ucrainene din Romania (filiala Tulcea), de pe strada Gavrilov Corneliu din municipiu.

Manifestarile au inceput cu un scurt moment de reculegere in memoria celor care si-au pierdut viata in timpul evenimentelor petrecute in ultima perioada in Ucraina. A urmat, apoi, o slujba de sfintire a sediului, dupa care invitatii au adresat cuvinte de apreciere reprezentantilor UUR - Tulcea pentru activitatile organizate la finalul saptamanii trecute.

La inaugurare au mai participat, alaturi de presedintele Uniunii Ucrainenilor, Dumitru Cernencu, senatorul Octavian Motoc, primarul municipiului, Constantin Hogea.

Duminica, de la ora 11.30, la rotonda personalitatilor de langa Muzeul de Arta din municipiu, Mihai Nicolae, consilier al presedintelui Consiliului Judetean Tulcea, a depus o coroana de flori in amintirea celui care a fost Taras Sevcenko, poetul national al Ucrainei.

Atat evenimentul de sambata, cat si cel de duminica au fost urmate de spectacole organizate la Teatrul "Jean Bart" din Tulcea.

Life Show / cultura 17 vizite [ Obiectiv ]

Discutii pe tema combaterii abandonului scolar la o intalnire de lucru ARE din Serbia

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 16:12

Discutii pe tema combaterii abandonului scolar la o intalnire de lucru ARE din Serbia In perioada 25-27 martie, o delegatie a Consiliului Judetean Tulcea a reprezentat judetul nostru la Novi Sad, Serbia la lucrarile Comisiei de Cultura din cadrul Ansamblului Regiunilor Europene. Din delegatie au facut parte consilierii judeteni Mircea Stoian, Petre Marinescu, George Bejan si Mircea Iordache, consilier in cadrul Biroului Comunicare, Relatii Externe, Anticoruptie si Promovarea Judetului.

Pe ordinea de zi, cel mai important lucru a fost reducerea abandonului scolar in Europa, delegatia Consiliului Judetean Tulcea prezentand cauzele abandonului scolar, grupurile de risc si masurile de interventie propuse pentru a stopa acest fenomen in judetul Tulcea.

In cadrul sedintei, s-a stabilit ca Ansamblul Regiunilor Europene sa depuna un proiect cu finantare europeana in cadrul programului Erasmus +, pentru a ajuta regiunile membre sa lupte impotriva abandonului scolar. Consiliul Judetean Tulcea si-a manifestat interesul de a deveni partener in cadrul acestui proiect cu finantare europeana.

La Novi Sad, delegatia, Consiliului Judetean Tulcea s-a intalnit si cu reprezentantii Consiliului Romanilor din Serbia, informandu-se, astfel, despre situatia minoritatii romane din Voievodina. Aproximativ 28.000 de romani se afla in regiunea mentionata, fiind a IV-a minoritate din Serbia. Au fost propuse schimburi culturale si identificarea unor metode de colaborare in vederea mentinerii vii a constiintei romanesti pentru romanii din Serbia.

Actualitate / stiri Actualitate 19 vizite [ Obiectiv ]

Raliul Deltei 2014 isi tureaza motoarele *Startul festiv este programat pentru 29 mai, in Piata Civica

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 16:11

Raliul Deltei 2014 isi tureaza motoarele *Startul festiv este programat pentru 29 mai, in Piata Civica *Noutatea pe care o aduce editia din 2014 a Raliului "Deltei Dunarii" este aceea ca raliul de la Tulcea va fi etapa candidat in Cupa Europeana

Ieri, presedintele Consiliului Judetean, Horia Teodorescu, si vicepresedintele Vasile Strat au participat, alaturi de primarul municipiului, Constantin Hogea si Mihai Tanase (organizator al competitiei), la o conferinta de presa organizata pe tema Raliului "Deltei Dunarii" din acest an.

Noutatea pe care o aduce editia din 2014 a Raliului "Deltei Dunarii" este aceea ca raliul de la Tulcea va fi etapa candidat in Cupa Europeana. Mai mult, lungimea propusa a probelor speciale ajunge, in acest an, la 158 de kilometri (cu 48 de kilometri mai mult decat in 2013), pentru ca se adauga doua probe noi (Ciucurova - Fantana Mare si Slava Rusa - Babadag), iar superspeciala din municipiu va trece pe la rondul de la Teatrul "Jean Bart".

"Am pregatit un program de promovare pentru ca tulcenii sa stie ce trasee se inchid, ce probe vor avea loc. Am castigat titlul de Cel mai bun raliu al anului 2013 si vrem sa ne mentinem acest titlu", a declarat Mihai Tanase.

Presedintele Consiliului Judetean, Horia Teodorescu, a vorbit despre importanta acestei competitii pentru judetul nostru: "Tulcea a iesit dintr-un con de umbra prin evenimentele organizate aici. Sunt convins ca aceasta editie a Raliului "Deltei Dunarii" va fi un succes". In acelasi sens s-a exprimat si primarul Hogea, care a insistat asupra ideii ca "Romania incepe cu noi, nu se ...

Actualitate / stiri Actualitate 44 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal Liga a IV-a. Derby nedecis: Tulcea - Babadag 1-1 (1-1)

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 16:11

Fotbal Liga a IV-a. Derby nedecis: Tulcea - Babadag 1-1 (1-1) *Ghenciu pentru Delta Dobrogea si Zaharia pentru Granitul au inscris golurile egalului de duminica

La fel de multi spectatori ca la meciurile de Liga a II-a sustinute anul trecut de FC Delta Tulcea au asistat duminica la marele derby al fotbalului tulcean dintre FC Delta Dobrogea Tulcea si CS Granitul Babadag. Meciul a semanat mult cu alte confruntari dintre cele doua orase, reprezentate atunci de AS Santierul Naval Tulcea si AS Granitul Babadag, cu singurul amendament ca la acea vreme echipa din Babadag era formata cu preponderenta din jucatori localnici. Cu un prim "11" alcatuit din "stranieri", Granitul a intrat mai bine in joc si dupa fix un sfert de ora avea avantaj pe tabela prin reusita atacantului cu Champion League in CV, Dorel Zaharia. Acesta a reusit sa inscrie din careu dupa o greseala a mijlocasului de acoperire Maciuca, mai nesigur in acest meci ca de obicei.

Acelasi jucator al Deltei Dobrogea putea sa restabileasca egalitatea zece minute mai tarziu insa mingea s-a dus peste poarta lui David insa in minutul 27, din centrarea lui Maciuca, avea sa inscrie un gol spectaculos, cu capul mijlocasul Ferdi Ghenciu, un jucator de la care se asteapta sa confirme si la Tulcea asa cum a facut-o la Viitorul sau Farul.

Dupa golul egalizator, Granitul a pus presiune pe apararea tulceana bine coordonata de capitanul Florin Nitor (ministrul Apararii) iar Dogaru si Lupu, pistoanele din flancurile oaspetilor au ratat doua ocazii bune de gol.

Totusi, cea mai mare ocazie ..

Sport / stiri Sport 47 vizite [ Obiectiv ]

Penitenciarul Tulcea nu si i-ar dori "inauntru" pe fratii Becali

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 16:11

Penitenciarul Tulcea nu si i-ar dori "inauntru" pe fratii Becali Comisia pentru Stabilirea Regimului de Detentie de la Penitenciarul Poarta Alba a decis ca fratii Victor si Giovani Becali, dar si Cristian Borcea, isi vor executa pedeapsa in regim inchis, dupa expirarea perioadei de carantina.

Ultimul cuvant, insa, il are Administratia Nationala a Penitenciarelor, care va stabili la ce penitenciar vor fi mutati: fie la Tulcea, fie la Slobozia, fie la Rahova. Penitenciarul Tulcea, de Maxima Siguranta, este cunoscut si ca "destinatie" preferata de catre detinuti datorita conditiilor bune de detentie de aici, de unde si sforile care se trag de cei trei condamnati in "Dosarul Transferurilor" de a fi incarcerati la Tulcea.

Pe de alta parte, insa, conducerea penitenciarului tulcean nu si-ar dori asemenea celebritati in celule datorita mediatizarii la care s-ar expune prin prezenta la poarta, toata ziua, a televiziunillor. Reversul, insa, ar fi tot felul de sponsorizari din partea celor trei detinuti, in beneficiul unitatii penitenciare. Potrivit Legii 254 din 2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate, regimul inchis se aplica initial persoanelor condamnate la pedepse mai mari de 3 ani, dar care nu depasesc 13 ani. Cum se stie, Cristian Borcea si Ioan Becali au fost condamnati la cate 6 ani si patru luni, iar pe Victor Becali, la 4 ani si 8 luni. O comisie de la Administratia Penitenciarelor urmeaza sa decida unde vor executa cei trei "regimul inchis".

Actualitate / stiri Actualitate 91 vizite [ Obiectiv ]

Tarifele de acces in Delta Dunarii, necunoscute pentru turisti

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 16:11

Tarifele de acces in Delta Dunarii, necunoscute pentru turisti Guvernatorul RBDD, Edward Bratfanof, a declarat recent ca o problema importanta in Delta Dunarii este cea a colectarii tarifelor de acces in Delta Dunarii, aceasta si pentru ca turistii nu stiu ca au nevoie de un permis de acces in perimetrul rezervatiei si nici nu stiu de unde sa le achizitioneze.

"In urma unor intalniri pe care le-am avut cu marii operatori de turism, am constatat ca nu este suficient popularizat tot ceea ce inseamna permis de acces in delta, acces persoane, acces auto sau acces naval. Nici macar operatorii mari nu stiu exact ce inseamna aceste permise, ce valoare au si faptul ca sunt obligatorii. Este totusi o rezervatie si trebuie sa stim ca peste tot in lume permisul este absolut necesar, fie ca intram cu masina sau fara, sau cu o ambarcatiune. Anii trecuti am fost sustinuti de unii agenti economici care au preluat si au vandut permise, dar poate gasim prin diverse protocoale sau prin instalarea acelor automate, ca sa reusim sa intsalam cat mai multe sa reusim sa rezolvam cat mai multe. Dar problema popularizarii este foarte importanta", a mai precizat guvernatorul Edward Bratfanof.

La ora actuala, permisul de acces in rezervatie pentru turisti este de cinci lei de persoana pe zi, 15 lei de persoana pe saptamana si 30 lei de persoana pe an. Tariful de intrare nu se aplica pentru copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989. Aceste taxe pot fi ...

Business / stiri Business 38 vizite [ Obiectiv ]

Ivan Patzaichin propune: Canal ecologic olimpic in zona Zaghen * Canalul ecologic olimpic s-ar putea realiza in imediata apropiere a viitoarei minidelte de la marginea orasului

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 00:13

Ivan Patzaichin propune: Canal ecologic olimpic in zona Zaghen * Canalul ecologic olimpic s-ar putea realiza in imediata apropiere a viitoarei minidelte de la marginea orasului Multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin a fost prezent la sfarsitul saptamanii trecute la Tulcea pentru a prezenta in fata autoritatilor tulcene care i-au sustinut financiar o parte dintre proiectele asociatiei care ii poarta numele un bilant al activitatii si un CV al Asociatiei "Ivan Patzaichin-Mila 23" la trei ani.

Dupa ce au fost prezentate o parte dintre realizarile asociatiei in primii trei ani de activitate, presedintele Consiliului Judetean, Horia Teodorescu, a tinut sa puncteze: "Ivan Patzaichin aduce valoare tuturor evenimentelor in care se implica. Sunt bucuros ca tine aproape de noi, de judetul Tulcea, de zona deltaica si vreau sa subliniez eforturile pe care le presupune aceasta forma de promovare nationala si internationala. Trebuie sa fim mandri ca avem un om in spatele acestei strategii de destinatie ecologica".

Daca proiectele Asociatiei "Ivan Patzaichin-Mila 23" au fost palpabile, cunoscute si promovate ca atare nu doar pe plan local, ci si international, un alt proiect al asociatiei ar putea prinde contur in scurt timp.

"Din pacate, in ultimii 15 ani, in lipsa unei viziuni coerente la nivel local, niciun campion al Romaniei nu a mai fost originar din Delta Dunarii, unde, in prezent, copiilor si tinerilor le este rusine sa mai vasleasca. Consiliul Judetean Tulcea si Primaria Municipiului Tulcea, impreuna cu Asociatia "Ivan Patzaichin-Mila 23" au pus bazele construirii primului canal olimpic pentru competitii de canotaj din Romania, ce va fi ...

Business / stiri Business 30 vizite [ Obiectiv ]

In aceste zile la Tulcea, Concurs national de matematica

Sambata, 29 Martie 2014, ora 00:13

In perioada 28 - 30 martie, se desfasoara la Tulcea etapa a doua a celei de-a sasea editii a Concursului National de Matematica "Laurentiu Panaitopol", concurs inscris in calendarul competitiilor aprobate de catre Ministerul Educatiei.

Anul acesta evenimentul este gazduit de Colegiul Dobrogean "Spiru Haret", fiind prezente elite ale matematicii romanesti, prestigiosi profesori, membri ai Comisiei Nationale, cat si elevi, performeri in matematica, alaturi de reprezentanti ai scolilor de traditie din Bucuresi, Calarasi, Constanta, Galati, Iasi si Tulcea.

Consiliul Judetean Tulcea, partener in acest proiect, alaturi de Societatea de Stiinte Matematice din Romania, Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea si Colegiul Dobrogean "Spiru Haret", asigura premiile Concursului, pentru cele mai straluciti matematicieni din randul elevilor, in valoare totala de 6 mii de lei.

Actualitate / stiri Actualitate 96 vizite [ Obiectiv ]

Ziua Greciei, sarbatorita la Tulcea

Sambata, 29 Martie 2014, ora 00:13

Ziua Greciei, sarbatorita la Tulcea Un impresionant spectacol au pus pe scena Teatrului "Jean Bart" au pregatit de membrii Comunitatii Elene din Municipiul Tulcea (CEMT), condusi de presedintele Ecaterina Kety - Gheorghe, si de Tineretul Comunitatii Elene.

O sala eterogena etnic, cum sta bine dobrogeanului, in care grecii au fost majoritari, a urmarit festivitatea la reusita careia au contribuit, printre altii, profesorul Ioannis Papazoglu, care preda - cu sprijinul Guvernului Elen - la CEMT cursuri de limba greaca, si coregraful Oana Pisaroglu.

Prea Sfantul Visarion Baltat, Episcopul Tulcii, a tinut un cuvant de deschidere, parte in greaca, prin care a pomenit semnificatiile datei de 25 martie, Ziua Greciei, a laudat darzenia grecului si a cadorisit CEMT cu o frumoasa icoana. De altfel, pe PS Visarion il leaga si alte amintiri de 25 martie: acum sase ani, chiar de Bunavestire, a fost intronizat ca Episcop al Tulcii. Si primarul municipiului, Constantin Hogea, a rostit cateva cuvinte inainte de momentele literar - artistice.

Tinerii Comunitatii Elene din Municipiul Tulcea au vorbit despre sensul si importanta Revolutiei grecesti, au recitat poezii dedicate revolutiei, au interpretat cantecul revolutionar "Thourio" (al lui Rigas Feraios), membrii ansamblurilor "Odyssea" si "Elpis" au dansat "Kalamatiano", "Pontiacos", "Podarachi", "Zonaradiko", "Hasapikos" sau "Karaguna". Finalul a ridicat publicul in picioare, emotia intonarii imnurilor Greciei si al Romaniei fiind amplificata si de interpretarea, din ...

Life Show / Teatru Jan Bart 36 vizite [ Obiectiv ]

La Frecatei, Donatie de carte pentru Republica Moldova

Sambata, 29 Martie 2014, ora 00:13

La Frecatei, Donatie de carte pentru Republica Moldova In urma actiunii educationale la nivel international Cu o carte trecem Prutul, elevii Gimnaziului Maxim Topala din satul Briceni, raionul Donduseni, Republica Moldova, au primit numeroase carti de literatura romana din partea elevilor de la Scoala Gimnaziala Frecatei, coordonati de catre doamna profesor Dumitrache Stela.

Life Show / stiri Life Show 14 vizite [ Obiectiv ]

Gimnastica aerobica pentru cei mici, la Palatul Copiilor

Sambata, 29 Martie 2014, ora 00:13

Gimnastica aerobica pentru cei mici, la Palatul Copiilor Peste 200 de copii sunt inscrisi la Cercul de Gimnastica Aerobica de la Palatul Copiilor Tulcea, acestia fiind coordonati de profesorii Mihaela Alexiev si Cristinel Calin.

Noutatea acestui cerc este ca, pe langa elevii claselor I-XII, aici vin si copiii mici, de gradinita, care sunt scosi astfel din fata calculatorului si a televizorului fiind invatati sa faca un sport. De acestia are grija profesorul Cristinel Calin, fost profesor de dans in cadrul mai multor scoli din municipiul Tulcea.

"Pentru mine este primul an ca profesor al Palatului Copiilor, dar am gasit aici copii foarte talentati cu care lucrez usor. Colega mea, doamna Alexiev este cea care coordoneaza grupele de copii mari care participa la competitii si, de-a lungul anilor, a avut rezultate foarte bune la concursuri. Eu am numai incepatori, insa colega mea are si elevi avansati si face si performanta", spune profesorul Cristinel Calin.

Ce invata copiii la cerc

Spre deosebire de orele de sport de la scoala, cei mici invata elemente care combina gimnastica si dansul, invata sa se miste pe un ritm si sa devina prieteni unii cu altii.

"Gimnastica aerobica este un sport mai nou care preia din elementele cele mai bune ale gimnasticii scolare si le transforma intr-o forma mai complexa. La incalzire fac elemente din gimnastica scolara iar eu ii pun sa se miste pe muzica si pe ritm dau mai mult randament. Prin natura orei de educatie fizica, la inceput copiii fac gimnastica, exercitii de incalzire, pentru ...

Sport / sportivi 13 vizite [ Obiectiv ]

Apare primavara, apar si locurile de munca

Sambata, 29 Martie 2014, ora 00:11

Apare primavara, apar si locurile de munca * AJOFM Tulcea a inceput campania de identificare a locurilor de munca vacante pentru bursa din 25 aprilie 2014

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea va organiza, in data de 25 aprilie 2014, in foaierul Casei de Cultura a Sindicatelor, din Tulcea, incepand cu ora 10.00, Bursa Generala a Locurilor de Munca. Actiunea isi propune sa faciliteze contactul direct intre angajatori si persoanele interesate in obtinerea unui loc de munca.

"Obiectivul principal al acestui eveniment il constituie cresterea gradului de ocupare, prin intalnirea directa a cererii cu oferta de locuri de munca, in conditiile unei concurente loiale si transparente, care sa permita realizarea unui echilibru intre acestea in timpul cel mai scurt. La bursa generala sunt invitate sa participe toate categoriile de persoane aflate in cautarea unui loc de munca. De asemenea, agentii economici interesati sa-si recruteze gratuit personal din randul persoanelor in cautarea unui loc de munca sunt invitati sa participe la bursa organizata de AJOFM Tulcea", precizeaza Cristian Denusi, purtator de cuvant al AJOFM Tulcea.

In acest sens, agentii economici interesati de eveniment si care au locuri de munca disponibile, sunt rugati sa contacteze AJOFM Tulcea, avand astfel prilejul sa-si recruteze personalul direct, fara intermediari, in functie de cerintele concrete ale locului de munca pe care il ofera.

Business / stiri Business 58 vizite [ Obiectiv ]

"Fostul USL, actualul USD - aceeasi Marie cu alta palarie"

Vineri, 28 Martie 2014, ora 16:11

"Fostul USL, actualul USD - aceeasi Marie cu alta palarie" Declaratie politica a deputatului Vasile Gudu (PDL)

Cu frecventa saptamanala, aceea cu care si-a obisnuit electoratul, deputatul democrat - liberal Vasile Gudu a sustinut o noua declaratie politica, "Fostul USL, actualul USD - aceeasi Marie cu alta palarie", prin care arata, de fapt, directiile pe care trebuie sa le urmeze Guvernul Ponta III. Redam selectiv al declaratia:

"Fostul guvern USL a pastorit cea mai cinica guvernare. ... Se impune ca Guvernul Ponta III sa opreasca orice demersuri pentru listarea sau privatizarea companiilor din sistemul energetic, in primul rand pentru ca procedurile actuale sunt incorecte si aduc grave prejudicii sistemului energetic national, iar in al doilea rand pentru ca Romania trebuie sa adopte o strategie energetica, care sa prioritizeze sectoarele energetice. Romania nu are o Strategie Energetica adaptata la situatia geopolitica actuala.

Guvernul Ponta III trebuie sa elimine clientelismul politic din conducerea companiilor energetice si sa renunte la luarea unor decizii arbitrare.Reamintesc in acest sens preluarea in subordine directa a doua dintre cele mai performante companii romanesti: Transgaz si Transelectrica, prin Secretariatul General al Guvernului, de la Ministerul de Finante, companiile fiind cotate la bursa.

Sub guvernarile Ponta I, II si III, Romania a trecut, din pacate, de la intentia de a deveni un *pol energetic regional* la un *pol al instabilitatii* si impredictibilitatii* sistemului energetic european. Lipsa ...

Actualitate / stiri Actualitate 35 vizite [ Obiectiv ]

S-a stabilit conducerea Biroului Electoral Judetean

Joi, 27 Martie 2014, ora 07:13

S-a stabilit conducerea Biroului Electoral Judetean In conformitate cu prevederile art.67, alin (2) din Legea nr.33/2007, republicata, privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European si art.10, alin.(3)

din Hotararea Guvernului nr.102/2014 privind stabilirea masurilor pentru buna organizare si desfasurare a alegerilor pentru membrii din Romania in Parlamentul European din anul 2014, la nivelul Institutiei Prefectului - Judetul Tulcea a fost emis Ordinul Prefectului nr.82 din 25 martie 2014 privind asigurarea sediului si dotarea Biroului Electoral Judetean nr.38 Tulcea.

Sediul Biroului Electoral Judetean nr.38 Tulcea pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European din anul 2014 se stabileste in cadrul Institutiei Prefectului - Judetul Tulcea, situata in municipiul Tulcea, strada Pacii nr.18, la Sala sedinte juridic, etajul 1. Datele de contact ale Biroului Electoral Judetean nr.38 Tulcea pot fi vizualizate pe site-ul Institutiei Prefectului - Judetul Tulcea www.prefecturatulcea.ro, sectiunea "Biroul Electoral Judetean nr.38 Tulcea".

Conform ordinului prefectului mai sus mentionat, Institutia Prefectului - Judetul Tulcea va asigura dotarea corespunzatoare a sediului Biroului Electoral Judetean nr.38 Tulcea, in vederea indeplinirii tuturor obligatiilor acestuia, conform legislatiei electorale in vigoare iar Inspectoratul Judetean de Jandarmi va asigura masurile de paza si protectie la sediul Biroului Electoral Judetean nr.38 Tulcea, incepand cu data constituirii acestuia.

Ieri ...

Actualitate / stiri Actualitate 105 vizite [ Obiectiv ]

Program artistic de Ziua Greciei, la Teatrul Jean Bart

Joi, 27 Martie 2014, ora 00:14

Program artistic de Ziua Greciei, la Teatrul Jean Bart Miercuri, 26 martie 2014, incepand cu orele 18.00, la Teatrul Jean Bart din municipiul Tulcea se desfasoara un program artistic organizat de Comunitatea Elena din municipiul Tulcea si Tineretul Comunitatii Elene pentru a sarbatori Ziua Nationala a Greciei.

Evenimentul va include cantece si dansuri traditionale in interpretarea ansamblurilor "Odyssea" si "Elpis".

25 Martie - Ziua Nationala a Greciei, marcheaza inceputul Marii Revolutii a poporului elen din 1821, un urias efort de noua ani, un sir nemasurat de lupte cu succesive victorii si infrangeri.

Un rol important in lupta pentru independenta l-a avut organizatia secreta "Eteria" . Alexandru Ipsilanti, in fruntea rasculatilor, porneste revolutia la Odessa cu intentia de a antrena in insurectie principatele transdanubiene. Eteria trece Prutul si ajunge la Iasi, unde, la Manastirea Trei Ierarhi, primeste binecuvantarea Mitropolitului Veniamin Costachi, si este sfintit steagul revolutiei, apoi isi continua drumul prin Moldova si Valahia, cu Batalionul Sacru. In batalia de la Dragasani, Batalionul Sacru este infrant, luptatorii refugiindu-se la Manastirea Secu, unde cei ramasi iti afla sfarsitul.

Dar revolutia izbucneste concomitent si in Grecia, in Peloponez, la 25 martie 1821, la Manastirea Sfanta Lavra, avandu-l in frunte pe episcopul Ghermanos si se extinde in insule si in Grecia Centrala.

Marea Revolutie de la 1821 a poporului elen a fost un urias efort de a scapa de jugul inrobirii de patru veacuri, de ...

Life Show / cultura 12 vizite [ Obiectiv ]

Cu expertiza specialistilor de la Banca Mondiala, Strategia Deltei Dunarii devine finantabila

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 16:12

Cu expertiza specialistilor de la Banca Mondiala, Strategia Deltei Dunarii devine finantabila Marti, incepand cu ora 9.30, la sala Mihail Kogalniceanu a avut loc o sedinta de lucru pe tema Strategiei Deltei Dunarii, intalnire la care au participat presedintele Consiliului Judetean, Horia Teodorescu, vicepresedintii Vasile Strat si George Siscu, prefectul Lucian Simion, primarul municipiului, Constantin Hogea, guvernatorul ARBDD, Edward Brafanof, primari din judet, directori ai serviciilor deconcentrate, pe de o parte, si oficiali ai Bancii Mondiale, pe de alta parte, delegatie condusa de Elisabetta Capannelli, manager de tara, care a fost insotita de Sumila Gulyani in calitate de manager sector si respectiv Toshiaki Keicho, specialist in dezvoltare urbana.

Scopul sedintei de lucru a fost acela de a fi prezentate principalele concluzii ale Raportului de Diagnostic privind Strategia Deltei Dunarii, dupa care a urmat o masa rotunda centrata pe informatiile furnizate de oficialii Bancii Mondiale, discutii care s-au axat pe dezvoltarea economica prin turism, agricultura si pescuit.

"Cu expertiza specialistilor de la Banca Mondiala, aceasta strategie devine credibila si, ce este mai important, devine finantabila. Judetul Tulcea are potential, are puterea de a deveni un pol de dezvoltare, dar este un judet care nu a beneficiat pana acum de oportunitatile altor judete", a declarat presedintele Consiliului Judetean, Horia Teodorescu, care si-a exprimat dorinta ca doamna Capannelli sa revina la Tulcea dupa trei sau patru ani, pentru a vedea care au fost rezultatele muncii ..

Business / afaceri 15 vizite [ Obiectiv ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima