Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.255 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Week-end la Tulcea

Sambata, 20 Septembrie 2014, ora 00:13

Week-end la Tulcea Braconierii, lansare de carte

Sambata, 20 septembrie, ora 11,30, la Teatrul "Jean Bart", va avea loc o altfel de lansare de carte. O premiera absoluta, film de scurt metraj, sand-art, "Braconierii", in regia Marianei Pachis, dupa romanul cu acelasi nume, de Ned Orson. Va invitam sa asistati la un moment interactiv de perceptie si cunoastere a esentei cartii, aparuta la Editura Polymnia. Un fragment din poveste devine act dramatic, in interpretarea actorilor Gabriela Ciolacu si Mihai Galatan. Vorbesc despre carte conf. univ. dr. George Volceanov, prof. Gheorghe Bucur si prof. Aurelia Vasile.

* Cinematograful Cityplex de la Coral Plaza Mall va asteapta cu o noi productii:

- Life Of Crime - Schimb de dame - Premiera - astazi, ora 18.15, sambata, duminica, orele 14.00, 18.15

Cu douazeci de ani inainte de JACKIE BROWN, Ordell Robbie si Louis Gara ajung sa se cunoasca la puscarie, unde sunt amandoi inchisi pentru furt de masini. Cand Louis e eliberat, lui Ordell ii vine ideea sa santajeze un dezvoltator imobiliar corupt din Detroit, Frank Dawson, care detine milioane de dolari ascunsi prin conturi off-shore. In poveste ajunge sa fie implicata Mickey Dawson, sotia frumoasa a lui Frank, care suferea de plictiseala in casnicia ei nefericita si care trecea printr-o criza de identitate. Louis si Ordell isi inchipuie ca, daca o rapesc pe Mickey si cer un milion de dolari rascumparare, Frank Dawson n-o sa aiba curajul sa mearga la politie sa-i denunte, pentru ca ei, rapitorii, ..

Life Show / stiri Life Show 15 vizite [ Obiectiv ]

Consilierul judetean Radu a optat pentru independenta

Sambata, 20 Septembrie 2014, ora 00:12

Consilierul judetean Radu a optat pentru independenta Consilierul judetean Anisoara Radu a optat martea trecuta pentru statutul de independent, dupa ce fusese ales pe listele Partidului Democrat Liberal. Astfel, Radu este primul ales judetean care se foloseste de prevederile celebrei OUG nr. 55/2014 pentru reglementarea unor masuri privind administratia publica locala.

"Datorita apelor tulburi de pe scena politica am decis sa devin consilier judetean independent, evident asumandu-mi riscul OUG 55/2014. Voi vota proiectele de hotarare in functie de importanta lor si interesul cetatenilor, pentru ca ei sunt cei care mi-au acordat votul cu multa incredere si ma simt obligata sa le reprezint interesele.

Din postura de independent doresc sa urmaresc scena politica si totodata sa ma autoevaluez politic, sa hotarasc daca voi mai continua sau daca a sosit momentul sa pun punct. Consider ca a sosit momentul sa trec pe primul loc sanatatea si familia, dupa care firma in care lucrez si angajatii mei, cu familiile lor, care trec prin situatii financiare destul de dificile, asupra carora ma aplec, si apoi politica. In prezent, pe scena politica nu mai este nimic din ceea ce a fost", ne-a declarat Anisoara Radu.

Actualitate / stiri Actualitate 32 vizite [ Obiectiv ]

Tulceni la Scoala de vara a Tineretului ACL

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 15:36

Tulceni la Scoala de vara a Tineretului ACL Printre cei peste o mie de tineri ACL care au participat la Scoala de vara de la Eforie Nord s-au aflat si zece tulceni. Intre 11 si 14 septembrie a.c., Scoala Politica a Tineretului Aliantei Crestin Democrate s-a desfasurat sub sloganul "Young Ideas - Smart Campaigns".

Tema cursurilor desfasurate a fost "Campania politica in era digitala", iar printre invitatii politici si lectorii care au sustinut prelegeri s-au regasit Ludovic Orban (vicepresedinte PNL), Anca Boagiu (vicepresedinte PPE), Dan Mihalache (Specialist marketing politic), Florin Alexandru-Alexe (presedinte al TNL si vicepresedinte PNL), Sorin Moldovan (presedinte al TDL), Andreea Paul (prim-vicepresedinte PDL), Adriana Saftoiu (purtator de cuvant al PDL), Raluca Turcan (vicepresedinte PDL), Mihai Razvan Ungureanu (prim-vicepresedinte PDL), Gheorghe Vlad-Nistor (PNL), Mihai Voicu (vicepresedinte PNL), Konstantinos Kyranakis (presedinte YEPP) si Christodoulos Ioannou (vicepresedinte YEPP), precum si reputati specialisti romani din domeniul analizei politice, ca Florin Sari (Director programe pentru Romania si Republica Moldova al Fundatiei Konrad Adenauer) si Alexandru Cumpanasu (AID).

Vineri, 12 septembrie, au avut loc si delegatiile permanente ale TNL si TDL, principala decizie luata fiind unificarea celor doua birouri nationale ale TNL si TDL, cu o conducere comuna asigurata de doi copresedinti: Florin-Alexandru Alexe, respectiv, Sorin Moldovan. "Am oficializat unificarea celor doua conduceri, celor doua ...

Actualitate / stiri Actualitate 19 vizite [ Obiectiv ]

O sansa la reintegrare sociala prin meserii traditionale practicate in Delta Dunarii

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 15:12

O sansa la reintegrare sociala prin meserii traditionale practicate in Delta Dunarii Administratia Nationala a Penitenciarelor, alaturi de trei parteneri din tara si din Norvegia, a lansat zilele trecute la Bucuresti proiectul "Stabilirea unui mecanism ecologic de reintegrare sociala a detinutilor".

Proiectul se adreseaza detinutilor cu nivel scazut de scolarizare, proveniti din medii defavorizate si vizeaza facilitarea accesului acestora la programe de reabilitare, derulate in Delta Dunarii.

"Abordand modele experimentate deja cu succes in Norvegia, proiectul va asigura detinutilor abilitati necesare reinsertiei sociale, prin instruirea lor in meserii ecologice de nisa precum constructor de case eco, si le va oferi acestora posibilitatea de a participa la construirea a cinci case, pe Grindul Tataru, Sectia Exterioara Chilia a Penitenciarului Tulcea. Ulterior, in cele cinci case vor fi organizate cursuri de tamplarie, marangozerie (constructor de barci din lemn), impletituri de rachita si olarit. De asemenea, vor fi organizate schimburi de experienta si training specializat pentru ofiterii de penitenciar, sustinute de colegii lor de la Penitenciarul din Bostoy, Norvegia.", a declarat Ion Feodorof.

Proiectul este finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014 si se deruleaza in perioada iunie 2014 - aprilie 2016, de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor, in parteneriat cu Kriminalomsorgen-Region Sor (Serviciile Penitenciare din Regiunea de Sud, Norvegia), Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23 si RomanoButiQ.

Business / stiri Business 19 vizite [ Obiectiv ]

Tribunalul, codas la clasamentul de performanta pe 2013

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 15:11

Tribunalul, codas la clasamentul de performanta pe 2013 Un portal cuprinzand date despre performanta instantelor din tara, lansat de doua organizatii nonguvernamentale, plaseaza Tribunalul Tulcea in coada unui clasment privind performanta, siguranta, operativitatea, incarcatura pe judecator si durata de solutionare a unei cauze.

Cu un indice al performantei de numai 35% si o durata de solutionare a unei cauze de 189 zile, Tribunalul este intrecut in performanta de majoritatea instantelor din sara, lista fiind incheiata cu brio de Bihor (28%), Bistrita Nasaud (24%) si Salaj (20%).

Judecatoria Tulcea se afla la mijlocul listei, cu o performanta de 53% si o durata de solutionare de 72 zile.

Potrivit portalului www.onoratainstanta.ro, durata medie de solutionare in prima instanta a unui dosar in 2013 a fost de 104 de zile la curtile de apel, 138 de zile la tribunale si 86 de zile la judecatorii. Cele mai performante trei curti de apel au fost anul trecut Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Timisoara si Curtea de Apel Iasi. In cazul tribunalelor, cel mai bine au performat Tribunalul pentru minori si familie Brasov, Tribunalul Olt si Tribunalul Prahova. In randul judecatoriilor cel mai bine s-au clasat Judecatoriile din Targu Bujor si Targu Lapus urmate de Judecatoria Odorheiul Secuiesc.

Portalul lansat de Funky Citizens in parteneriat cu fundatia Konrad Adenauer cuprinde si un "ABC juridic" si un "Dictionar legalez-roman" pentru a veni in sprijinul cetatenilor.

Mirela BACIU

Actualitate / stiri Actualitate 17 vizite [ Obiectiv ]

Un nou spectacol marca EUdivers: "Tulcea... 1903"

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 00:16

Un nou spectacol marca EUdivers: "Tulcea... 1903" Sambata trecuta, la Casa Avramide a avut loc spectacolul "Tulcea...1903", in interpretarea celor mai tineri voluntari ai Centrului EUdivers.

In ultimii doi ani, colaborarea dintre Asociatia Centrul European pentru Diversitate si Institutul de Cercetari Eco - Muzeale Tulcea a avut la baza dorinta comuna de promovare a istoriei municipiului Tulcea, iar activitatile s-au concretizat in doua spectacole de teatru, ale caror scenarii au fost elaborate de voluntarii liceeni ai Centrului EUdivers. Inca de la inaugurarea sa, Casa Avramide a devenit un punct de atractie important pentru tulceni, iar decorul de epoca si destinul familiei Avramide au suscitat atentia multor nostalgici.

Din dorinta de a asigura un plus de vizibilitate muzeului, EUdiversii au elaborat un scenariu original, pe care l-au pus in scena in prezenta rudelor si prietenilor. Alexe si Elvira Avramide, importanti membri ai protipendadei tulcene, si-au invitat oaspetii la onomastica stapanului casei. Primarul Nicolae Comisan, un card de tineri si tinere, cateva batrane barfitoare completeaza tablourile in care sunt prezentate fragmente din viata urbei de acum 100 de ani. Idila dintre Hariti Avramide si un angajat al tatalui sau, pregatirea venirii regelui pentru inaugurarea dorobantului, misterul averii lui Avramide sunt doar cateva dintre momentele care au suscitat atentia publicului.

Pentru a sustine activitatile destinate copiilor, organizate la Casa Avramide si la alte sectii ale ICEM, publicul a fost ...

Life Show / spectacol 11 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal, Liga a III-a Seria meciurilor grele pentru Delta Dobrogea continua la Calarasi

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 00:16

Fotbal, Liga a III-a Seria meciurilor grele pentru Delta Dobrogea continua la Calarasi * "Programul competitional ne dezavantajeaza total, dar nu avem ce face" - Florentin Manolache, presedinte Delta Dobrogea

Maine, de la ora 17.00, la Calarasi, echipa de fotbal Delta Dobrogea Tulcea va avea o noua misiune imposibila pe terenul Dunarii, liderul la zi din Seria a II-a a Ligii a III-a.

Dupa infrangerea fara drept de apel de la Bucuresti cu Juventus, viceliderul seriei, acum este randul liderului si un punct din aceasta deplasare ar putea fi la fel de valoros ca si o victorie.

"Programul competitional ne dezavantajeaza total dar nu avem ce face. In primele cinci etape programul ne-a dat cinci dintre cele sase echipe care au jucat in play-off in sezonul trecut iar pentru noi, ca nou promovata si ca echipa construita abia in luna august, era mai bine daca aveam aceste jocuri la finalul turului, atunci cand se mai lega echipa. Dupa Calarasi avem acasa meciul cu Axintele, dupa care vin si meciurile mai usoare. Ar fi extraordinar daca am obtine in urmatoarele doua etape patru puncte, dar si trei ar fi la fel de bune", a declarat Florentin Manolache, presedinte la Delta Dobrogea.

Dupa trei etape, Delta Dobrogea Tulcea ocupa locul 8 in clasament cu 4 puncte din 9 posibile.

Sport / stiri Sport 15 vizite [ Obiectiv ]

Zilele Culturii Armane la Tulcea

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 07:12

Zilele Culturii Armane la Tulcea De luni, timp de o saptamana, in judetul Tulcea Comunitatea aromanilor organizeaza o serie de manifestari cu prilejul traditionalului eveniment "Zilele Culturii Armane".

Seria manifestarilor a debutat luni dupa-amiaza cu vernisajul unei expozitii de sculptura, pictura si carte gazduita de Casa Avramide din municipiul Tulcea.

"Din pacate, simtim ca o parte din traditiile noastre se pierd, iar in cadrul manifestarilor organizate in aceasta saptamana profesori din Bucuresti, Cluj, Timis, Craiova si Constanta vor efectua si o cercetare socio-istorica-antropologica. Primele rezultate ale cercetarii vor fi facute publice la finele saptamanii iar ulterior vor fi publicate intr-un volum", a declarat presedintele Comunitatii aromanilor din Tulcea, Sterica Fudulea.

De ieri seara, singurul film realizat in limba armana, "Nu sunt faimos, dar sunt aroman", regizat de Toma Enache, va fi prezentat la Stejaru, Ceamurlia de Sus, Cogealac si Ovidiu, pentru ca in aceste localitati exista comunitati de armani care nu au reusit sa vada pelicula.

Duminica, in ultima zi a manifestarilor organizate sub genericul "Zilele culturii armane", incepand cu ora 10.00, tot la Casa Avramide din Tulcea, va fi organizat simpozionul "Armanii - Cultura, identitate si destin", in timpul caruia vor fi prezentate rezultatele preliminare ale cercetarilor socio-istorico-antropologice din teren.

Life Show / cultura 21 vizite [ Obiectiv ]

Primul efect municipal al OUG nr. 55: Consilierul Dumitru Valcu s-a inscris in PSD

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 00:39

Primul efect municipal al OUG nr. 55: Consilierul Dumitru Valcu s-a inscris in PSD Ordonanta de Urgenta nr. 55/2014 pentru reglementarea unor masuri privind administratia publica locala produce modificari la nivelul Consiliului Local Tulcea.

Consilierul Dumitru Valcu, ales din partea Partidului Democrat Liberal, a trecut la Partidul Social Democrat. Printr-o adresa depusa la secretarul municipiului, alesul declara ca este membru al PSD incepand cu data de 15 septembrie; conform prevederilor OUG nr. 55, declaratia lui Dumitru Valcu este insotita de un document prin care decidentii Partidului Social Democrat accepta adeziunea acestuia.

Ca atare, noua configuratie politica a CLT este urmatoarea: opt consilieri PDL, sase consilieri PSD, trei consilieri PNL si tot trei consilieri PP - DD. Legislativul Municipal a fost descompletat prin demisia consilierului liberal Ciprian Pericleanu, functionand in prezent cu 20 de consilieri.

Presedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu, a confirmat faptul ca dr. Dumitru Valcu a devenit membru PSD. Prin urmare, acesta va activa in cadrul grupului social - democrat din cadrul Consiliului Local Tulcea.

Seful social - democratilor judeteni insista, insa, asupra faptul ca PSD nu si-a facut un scop din atragerea de primari sau de consilieri din alte partide, dar este de parere ca, in acest context, fiecare ales are dreptul sa opteze pentru formatiunea pe care o simte mai aproape de proiectul lui administrativ si politic.

Actualitate / stiri Actualitate 30 vizite [ Obiectiv ]

Caz confirmat in judet Prima bovina cu "limba albastra", la Jijila

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 00:15

Caz confirmat in judet Prima bovina cu "limba albastra", la Jijila Dupa ce judetele limitrofe Braila si Constanta au confirmat primele cazuri de bluetongue (boala limbii albastre), Directia Sanitar-Veterinara Tulcea a confirmat ieri prezenta bolii intr-o ferma particulara din comuna Jijila.

"Saptamana trecuta ni s-a transmis suspiciunea si laboratorul nostru a confirmat boala. Pentru siguranta, am trimis mostre si la Institutul de la Bucuresti si ni s-a confirmat ca avem primul caz de bluetongue", a declarat directorul DSVSA Tulcea, Mitica Tuchila.

Bovina identificata cu boala limbii albastre va fi tratata timp de 60 de zile, iar ferma a fost izolata.

Potrivit dispozitiilor Prefecturii Tulcea, Comitetul judetean de prevenire si combatere a bolilor a repozitionat la Jijila capcanele fixe si mobile pentru insectele hematofage si va tine sub supraveghere zona.

Actualitate / stiri Actualitate 26 vizite [ Obiectiv ]

Cercetatori din mai multe tari europene, in dezbateri la Tulcea

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 00:15

Cercetatori din mai multe tari europene, in dezbateri la Tulcea In aceste zile se desfasoara la Tulcea cea de-a 23-a manifestare stiintifica internationala care are ca tema "Delta si zonele umede". La reuniune participa peste 100 de oameni de stiinta din Romania, Grecia, Turcia, Ungaria, Italia si Republica Moldova, care isi prezinta rezultatele cercetarilor in domeniul mediului inconjurator.

"Este vorba de un eveniment deosebit de complex pe care noi ne-am straduit sa il organizam cat mai bine. Este o ocazie foarte buna ca oamenii care lucreaza in acelasi domeniu sa se intalneasca intr-un mediu stiintific si totodata relaxat si sa isi prezinta rezultatele muncii lor.

De-a lungul anilor, am reusit sa pastram sectiunile de prezentare pentru ca ele au fost gandite de asa natura sa poata acoperi o paleta larga de preocupari avand in vedere ca cercetarea de mediu inseamna si cercetarea speciilor dar si cercetari de habitate si cercetari practice. Este practic aducerea la zi a informatiilor in ceea ce priveste starea mediului in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii", a declarat directorul Institutului National de Cercetare Dezvoltare "Delta Dunarii" Tulcea, Marian Tudor.

Acesta a spus ca studiile si proiectele de care au nevoie diferite institutii sunt rezultatul unei munci in echipa la care pot participa oameni de stiinta din mai multe domenii si din mai multe tari.

"Este foarte greu pentru colegii mei ca, in conditiile in care 80% din fonduri se obtin prin competitie, competitii la care raspunzi nevoilor beneficiarilor, celor care ..

Business / stiri Business 16 vizite [ Obiectiv ]

Prefectul Marin Badita a deschis anul scolar la Topolog!

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 07:11

Prefectul Marin Badita a deschis anul scolar la Topolog! * Dupa ce a participat la festivitatile de la Colegiul Spiru Haret, prefectul a participat la prima zi de scoala la Topolog

Prefectul Judetului Tulcea, Marin Badita a participat ieri la deschiderea anului scolar in comuna Topolog, dupa ce in cursul diminetii a participat si la festivitatile de la Colegiul Spiru Haret.

La Topolog, acest an scolar va fi unul dintre cele mai importante deoarece se vrea finalizarea campusului scolar din comuna, o investitie ce ar putea polariza la grupul scolar din localitate elevii din comunele limitrofe dupa terminarea gimnaziului.

Trebuie spus ca Topolog este una dintre putinele comune din judet care atrage elevi din alte comune limitrofe nu doar la grupul scolar agrigol, ci si la gimnaziu, fiind considerat unul dintre cele mai bune centre scolare din sud-vestul judetului. Nu doar atat, dar pentru o comuna, peste o mie de elevi se poate spune ca este un record nu doar pentru judetul Tulcea, poate si pentru alte judete.

Actualitate / stiri Actualitate 35 vizite [ Obiectiv ]

Vicepresedintele Vasile Strat a participat la Conferinta internationala "BSB Net-Eco"

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 07:11

Vicepresedintele Vasile Strat a participat la Conferinta internationala "BSB Net-Eco" Ieri, cu incepere de la ora 09.00, Sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean Tulcea a gazduit sesiunea de deschidere a Conferintei internationale "BSB Net-Eco".

La editia de anul acesta, 95 de specialisti, 30 dintre ei din afara Romaniei (Turcia, Grecia, Italia, Republica Moldova), se reunesc la Tulcea pentru a discuta despre realizarile stiintifice actuale si provocarile in cercetare, cu accent pe imbunatatirea capacitatii autoritatilor locale si nationale de a raspunde intr-o maniera cat mai eficienta problemelor legate de nivelul de poluare al Marii Negre. Agenda conferintei este extrem de diversificata, axandu-se pe probleme de mediu, conservarea naturii si biodiversitatii, biomonitorizarea ecosistemelor acvatice si naturale, reconstructia ecologica si impactul antropic in Bazinul Marii Negre toate acestea avand ca scop combaterea fenomenelor de poluare.

Prezent la deschiderea lucrarilor Conferintei internationale "BSB Net-Eco", vicepresedintele Vasile Strat a evidentiat importanta Deltei Dunarii pentru judetul Tulcea, precum si necesitatea pastrarii unui echilibru intre dezvoltarea economica si conservarea zonei care face parte din

patrimoniul UNESCO: "In cativa ani, un drum cu 4 benzi va lega Constanta si Tulcea de coridorul 9 european prin intermediul podului de la Braila, vor fi modernizate 9 porturi turistice din Delta Dunarii si va fi extinsa pista Aeroportului International Delta Dunarii. Cresterea standardelor de viata ale populatiei prin proiectele ..

Business / stiri Business 8 vizite [ Obiectiv ]

Crezul lui Iohannis la Tulcea: "Mai putin spectacol steril si mai multe solutii!"

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 00:40

Crezul lui Iohannis la Tulcea: "Mai putin spectacol steril si mai multe solutii!" Insotit de nume grele ale Aliantei Crestin - Liberale, Klaus Werner Iohannis a ajuns vinerea trecuta la Tulcea.

Dupa o intalnire in sediul Municipalitatii cu primarul Tulcei, Iohannis si suita sa, formata din Petre Roman, Mihai - Razvan Ungureanu, Ludovic Orban sau Cezar Preda, dar si alaturi de co - presedintii ACL Tulcea, Constantin Hogea si Octavian - Marius Popa, au parcurs Piata Sf. Gheorghe si Piata Tricolorului, pentru a ajunge mai apoi la Teatrul "Jean Bart".

Aici, in fata unei sali pline cu membri si simpatizanti ai PNL si PDL, candidatul Klaus Iohannis si-a rostit discursul, recunoscand ca, desi nu e pentru prima data in Tulcea, este pentru intaia oara ca politician.

Candidatul ACL a reunit apele: "In sala sunteti colegi din fostul, vechiul PDL, din fostul PNL, dar astazi suntem toti o echipa, echipa Aliantei Crestin-Liberale!... Dar ar fi putin lucru sa infiintezi un mare partid de dreapta ca sa castigi o data alegerile. Este doar prima data pentru noi! Fiindca noi vom castiga alegerile si in 2016, si in 2019, in 2020 si, daca este posibil, si in 2024!... Iar aceste lucruri nu le facem nici pentru Klaus Iohannis, nici pentru Mihai Razvan Ungureanu, nici pentru altii care sunt politicieni. Aceste lucruri le facem pentru Romania si pentru romani, fiindca vrem sa punem tara pe picioare!". Cat despre proiectul sau de tara, Iohannis s-a raportat la un moment crucial: "Romania, chiar clasa politica din Romania, a dovedit ca atunci cand exista un obiectiv ...

Personalitati / Klaus Iohannis 69 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal, Liga a III-a, Delta Dobrogea Tulcea - Metaloglobus Bucuresti 1-1 (1-0) Victorie refuzata de arbitrul intalnirii

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 00:14

Fotbal, Liga a III-a, Delta Dobrogea Tulcea - Metaloglobus Bucuresti 1-1 (1-0) Victorie refuzata de arbitrul intalnirii Cateva sute de suporteri ai echipei de fotbal Delta Dobrogea Tulcea au asistat sambata dupa-amiaza la cel de-al doilea spectacol fotbalistic dat pe teren propriu, insa spre deosebire de primul de aceasta data a fost o doza de nemultumire la final. Nu doar rezultatul a fost cel care a dezamagit asistenta, cat mai cu seama o decizie luata de arbitrul intalnirii, galateanul Alexandru Burloiu, care pe final de meci a refuzat tulcenilor un penalty clar, dupa un hent vazut si din ultimul rand al tribunei.

Prima parte a jocului a fost sub semnul unui echilibru in exprimarea ofensiva a celor doua echipe, asta pentru ca nici gazdele n-au avut vigoare la actiunile de atac, in timp ce oaspetii au stat mai degraba "la cutie".

Abia pe final de repriza, dupa doar doua faze notabile de gol ce i-au apartinut lui Dragu (min. 26 si 36), o actiune de atac purtata de Chebac a destabilizat apararea exacta pana atunci a bucurestenilor si din centrarea aceluiasi Dragu, altruist la aceasta faza, Chelaru a inscris cu o lovitura de cap.

Imediat dupa pauza oaspetii au iesi la joc, neavand nimic de pierdut, si prin fundasul central Marius Stefan au reusit egalarea la capatul unei faze in care careul tulcenilor a fost, ca niciodata pana atunci, foarte aglomerat.

Dupa golul egalizator, tulcenii au alergat mai bine de 40 de minute dupa victorie care ar fi trebuit sa le apartina daca arbitrul intalnirii ar fi dictat un penalty clar ca lumina zilei cu trei minute inainte de final, atunci cand ...

Sport / stiri Sport 37 vizite [ Obiectiv ]

Scoala gimnaziala "Constantin Brancoveanu" din Babadag a implinit jumatate de secol de existenta!

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 07:12

Scoala gimnaziala "Constantin Brancoveanu" din Babadag a implinit jumatate de secol de existenta! La deschiderea anului scolar 2014-2015 de la scoala "Constantin Brancoveanu" au participat, alaturi de colectivul scolii, presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu, Prea Sfintia Sa, Visarion, Episcopul Tulcii, inspectorul general Dumitru Damian, primarul Georgian Caraman.

Dupa ce directorul scolii, Dumitru Budea, le-a urat copiilor mult succes in activitate, presedintele Consiliului Judetean a continuat ideea, amintindu-le celor prezenti ca educatia este un element definitoriu pentru conturarea unui viitor stralucit.

"Pentru munca pe care dumneavoastra, cadrele didactice, o depuneti zi de zi, pentru modul in care reusiti sa invatati, sa educati, sa formati elevi, caractere, oameni, va multumim si va suntem profund recunoscatori", a adaugat presedintele Teodorescu celor prezenti la deschiderea anului scolar.

Jumatate de secol de existenta a scolii

Anul acesta are o semnificatie importanta pentru comunitatea din Babadag : scoala gimnaziala "Constantin Brancoveanu" (de pe strada Heracleea din localitate) implineste 50 de ani de existenta.

"Anul acesta este anul Brancoveanu", a precizat Prea Sfintia Sa, Visarion Baltat, insistand asupra semnificatiei pe care o au sfintii Brancoveni pentru crestinatate.

"Este un moment deosebit pentru elevii acestei scoli, pentru cadrele didactice, pentru tot cea ce inseamna invatamant in Babadag: in 2014 se implinesc 50 de ani de existenta a scolii gimnaziale din Babadag. La acest moment aniversar, vreau sa le ...

Actualitate / stiri Actualitate 36 vizite [ Obiectiv ]

Dupa doi ani pierduti cu contestatii prin instante, Azi se semneaza contractul pentru ecologizarea Polderului Zaghen

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 07:12

Dupa doi ani pierduti cu contestatii prin instante, Azi se semneaza contractul pentru ecologizarea Polderului Zaghen * In 15 luni, firma Coral SRL trebuie sa faca o minune si sa transforme Zaghenul de azi intr-o minidelta, care se vrea principalul punct de atractie turistica a municipiului

Cel mai premiat proiect derulat de Primaria Municipiului Tulcea si care a fost doar la un singur pas de reziliere, Proiectul "Reconstructia ecologica in polderul Zaghen din Rezervatia Biosferei Transfrontaliere Delta Dunarii Romania/Ucraina" va fi implementat pana la urma, dupa ce licitatia de lucrari s-a atribuit fara contestatii.

Este vorba despre un proiect semnat in primavara anului 2012 intre Ministerul Mediului si Padurilor, in calitate de Autoritate de Management pentru POS Mediu si respectiv Consiliul local Tulcea in calitate de Beneficiar (Contractul de Finantare nr. 1287431/ 05.04.2012) si care in primul an de "implementare" a primit doua prestigioase premii nationale: premiul "Primaria Verde" la Gala Premiilor Infomediu Europa si respectiv "Premiul de excelenta pentru cele mai valoroase proiecte de accesare a fondurilor europene" la Gala Administratie.ro.

Potrivit contractului, semnat cum aminteam mai devreme in primavara anului 2012, durata de implementare ar fi trebuit sa fie de 39 de luni, respectiv pana la data de 04.07.2015. Contestatiile pe banda rulanta care au curs de la procedura de licitatie si pana la licitatia propriu-zisa au facut ca prin act aditional sa se ceara o reprogramare a termenului pana la sfarsitul anului viitor.

Valoarea totala a proiectului la data semnarii ..

Business / stiri Business 47 vizite [ Obiectiv ]

A fost aleasa conducerea BEJ. Judecatorul Iordan Andrei este presedinte

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 07:12

A fost aleasa conducerea BEJ. Judecatorul Iordan Andrei este presedinte Vinerea trecuta, in sediul Tribunalului Tulcea a avut loc tragerea la sorti pentru stabilirea conducerii Biroului Electoral Judetean (BEJ). Potrivit prevederilor Legii nr.370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, BEJ este constituit din trei judecatori, un reprezentant al Autoritatii Electorale Permanente - desemnat de aceasta institutie prin hotarare - si cel mult sapte reprezentanti ai formatiunilor politice care au propus candidati.

Desemnarea judecatorilor s-a facut in sedinta publica si in termenul prevazut de lege, anume de cel mult zece zile de la data intrarii in vigoare a HG privind stabilirea datei alegerilor. Tragerea la sorti a fost efectuata de catre presedintele Tribunalului Tulcea, judecatorul Razvan Arcadiu Vitos, in prezenta reprezentantilor Prefecturii si ai presei.

In urma tragerii la sorti pe functii, judecatorul Iordan Andrei va fi presedintele BEJ, judecatorul Lelia Madalina Surculescu va fi loctiitor, iar judecatorul Daniel Nicola Gheorghiu va fi membru.

Actualitate / stiri Actualitate 39 vizite [ Obiectiv ]

Rata somajului a depasit cinci procente la Tulcea

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 11:25

Rata somajului a depasit cinci procente la Tulcea Cei mai multi someri sunt in mediul rural - 3028 de persoane

Dupa mai multe luni in care rata somajului a scazut constant, primele zile din septembrie au inregistrat la nivelul judetului Tulcea depasirea pragului de cinci procente in ceea ce priveste rata somajului.

Potrivit statisticii AJOFM Tulcea, rata somajului inregistreaza acum o pondere de 5,01% din randul populatiei active a judetului, cu 0,08 puncte procentuale mai mare ca luna trecuta iar numarul de someri inregistrati la sfarsitul lunii august 2014, si anume 4497 persoane, este mai mare cu 311 persoane fata de luna trecuta.

Din totalul somerilor inregistrati la nivelul judetului Tulcea, 1476 sunt someri indemnizati si 3021 neindemnizati, cu o crestere de125 someri indemnizati fata de luna august, si o scadere de 47 de someri neindemnizati fata de august.

"Derularea Programului de Ocupare a Fortei de Munca in luna august 2014 a condus la crearea si ocuparea a 197 de locuri de munca. In ceea ce priveste repartizarea somerilor in mediul rural si respectiv urban, ponderea continua sa fie in mediul rural cu 3028 de someri in timp ce in orasele din judetul Tulcea avem in evidenta doar 1469 someri", declarat Cristian Denusi, purtatorul de cuvant al AJOFM Tulcea.

Business / stiri Business 14 vizite [ Obiectiv ]

Liga a IV-a Debut in forta pentru Unirea Casimcea

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 11:25

Liga a IV-a Debut in forta pentru Unirea Casimcea * Fosta campioana din 2013 a invins cu scor de tenis Noua Generatie Macin cu 6-2

Duminica, in etapa inaugurala a Ligii a IV-a tulcene, fosta campioana din 2013, Unirea Casimcea, revenita dupa un an de pauza, a invins cu scor de tenis, 6-2, una dintre finalistele campionatului trecut, Noua Generatie Macin.

Gazdele au deschis repede scorul prin Agafitei, in min. 9, oaspetii, pe fondul unei evolutii ofensive foarte bune, au reusit egalarea in min. 36 si se parea ca repriza se va incheia nedecis. Un penalty a decis totusi echipa in avantaj la pauza, transformarea de la punctul cu var apartinand capitanului Crecan, revenit la Casimcea de la Granitul Babadag.

Dupa reluare, mijlocasul ofensiv al gazdelor, V. Gheorghe a inscris un hattrick de toata frumusetea, la 5-1 pentru Unirea Casimcea, Neacsu de la Macin si Neacsu de la Casimcea fiind autorii ultimelor doua goluri care au inchis tabela cu un scor de tenis, 6-2.

La Babadag, in derby-ul Granitul Babadag - Triumf Cerna, cele doua echipe au jucat un fotbal de cea mai buna calitate in prima repriza incheiata cu scorul de 2-1 pentru Granitul dupa ce Triumf reusise o egalare meritata la 1-1. In repriza secunda a contat doar jocul gazdelor care au mai inscris de trei ori pana la final si astfel meciul derby considerat unul echilibrat s-a incheiat cu un categoric 5-1 pentru Granitul, alaturi de Unirea Casimcea, cu sanse la disputarea barajului de promovare in vara anului viitor.

La Topolog, meciul dintre Soimii din ...

Sport / stiri Sport 25 vizite [ Obiectiv ]

Peste o suta de locuri de munca pentru absolventii din 2014

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 00:15

Peste o suta de locuri de munca pentru absolventii din 2014 In ultima zi de vineri a acestei luni, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea va organiza in foaierul Casei de Cultura a Sindicatelor incepand cu ora 10.00, "BURSA LOCURILOR DE MUNCA A TINERILOR ABSOLVENTI".

Actiunea isi propune sa faciliteze contactul direct intre angajatori si persoanele interesate in obtinerea unui loc de munca in special absolventii de invatamant, de orice nivel, care doresc sa se incadreze pe locurile de munca vacante insa la aceasta actiune pot participa si alte persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

"Pana in prezent au fost contactati peste 62 de agenti economici, dintre care 178 angajatori si-au anuntat participarea, oferind 102 locuri de munca, din care 11 locuri de munca pentru absolventii cu studii superioare si 91 locuri de munca pentru absolventii fara studii superioare. Cele mai multe meserii se adreseaza absolventilor cu studii medii si aboslventilor cu studii sub nivel mediu respectiv contabil, technician IT, maistru confectii metalice, sef magazin, agent asigurari, agent vanzari, lucrator comercial, dispecer telecomunicatii, facturist, sofer, casier, vanzator; lacatus mecanic, receptioner marfa, sudor, strungar, frezor,

tamplar, ambalator manual, transator, manipulant marfuri, patiser, brutar, femeie de serviciu, barman, bucatar, ospatar, morar, ajutor de bucatar si muncitor necalificat. Pentru absolventii de invatamant superior sunt 11 locuri de munca in meseriile de inginer industrie alimentara, economist ...

Business / stiri Business 43 vizite [ Obiectiv ]

Dupa esecul de la Bucuresti, Delta Dobrogea Tulcea s-a "betonat" in defensiva

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 00:15

Dupa esecul de la Bucuresti, Delta Dobrogea Tulcea s-a "betonat" in defensiva Fundasul Academiei Gheorghe Hagi a semnat saptamana aceasta cu echipa tulceana

Imprumutat in sezonul trecut la Granitul Babadag, fundasul central de 21 de ani Dumitru Bangheorghe a ajuns din nou in judetul Tulcea, dar la echipa de Liga a III-a Delta Dobrogea, incepand de luni. Esecul de la Bucuresti cu Juventus Colentina si suspendarea pentru o etapa a fundasului central Ionut Filip au contat foarte mult in aceasta ultima achizitie a clubului condus de Florentin Manolache.

"Daca saptamana trecuta ne doream cel mai mult sa legitimam un varf de atac pentru a ne asigura compartimentul ofensiv, dupa meciul pierdut la Bucuresti si suspendarea lui Filip am decis ca avem mai mare nevoie de un fundas central. Am hotarat impreuna cu antrenorul Constantin Gache ca Dumitru Bangheorghe poate fi o solutie mai ales ca am mai lucrat impreuna la Navodari", a declarat presedintele de la Delta Dobrogea Tulcea.

La sfarsitul acestei saptamani, sambata, incepand cu ora 17.00, pe stadionul Cozma Zait, Delta Dobrogea Tulcea va intalni tot o echipa bucuresteana, ca si in primele doua etape, de aceasta data o nou promovata, Metaloglobus, echipa fara niciun punct dupa doua meciuri. Dupa meciul de la Tulcea, Delta Dobrogea va avea din nou o deplasare foarte dificila pe terenul liderului la zi al seriei, Dunarea Calarasi.

Sport / stiri Sport 48 vizite [ Obiectiv ]

Din 23 septembrie, Incepe Distributia cardurilor de sanatate * Pregatirile pentru cadorisirea romanilor cotizanti la fondul public de sanatate cu carduri sunt in toi

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 00:16

Din 23 septembrie, Incepe Distributia cardurilor de sanatate * Pregatirile pentru cadorisirea romanilor cotizanti la fondul public de sanatate cu carduri sunt in toi Pregatirile pentru cadorisirea romanilor cotizanti la fondul public de sanatate cu carduri sunt in toi, primul lot urmand sa ajunga la Tulcea pe 23 septembrie.

Potrivit conducerii Casei Judetene de Sanatate, numarul de carduri la nivelul judetului va fi de 152.405 bucati si vor sosi, pe o perioada de o luna, in cinci etape: 23, 30 septembrie, 7, 14 si 21 octombrie. "Compania Nationala Posta Romana are obligatia sa le distribuie la domiciliul asiguratului prin doua prezentari la domiciliu, la o ora rezonabila si pe baza legitimarii asiguratului, iar daca nu s-a efectuat livrarea, cardurile vor fi aduse la CAS, de unde vor fi distribuite la cererea asiguratilor", a declarat presedintele director general Eugenia Vasile, cu precizarea ca pe avizul de instiintare, lasat in caz de lipsa de la domiciliu, va fi precizat clar ca este vorba despre cardul national de sanatate "sa nu creada persoanele ca iar a venit vreo amenda de la Fisc sau ca cine stie ce decizie de impunere i-a mai trimis cineva ca sa-i mai ia niste bani".

Cu o distributie aparent aleatorie, asiguratii au fost impartiti si de acesta data pe criteriul apartenentei la medicul de familie.

"Este un nou proiect care vine sa imbunatateasca serviciile medicale si este o veriga importanta a platformei asigurarilor de sanatate. Cu ajutorul acestui card se vor monitoriza mai bine serviciile medicale, se vor gestiona informatiile din istoricul asiguratului, va fi o transparenta a fondului si se vor elimina eventualele ...

Actualitate / stiri Actualitate 69 vizite [ Obiectiv ]

In luna concediilor, Niciun caz de munca la negru in judetul Tulcea

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 00:16

In luna concediilor, Niciun caz de munca la negru in judetul Tulcea Cele peste saptezeci de controale desfasurate de la tot atatia agenti economici tulceni in luna august nu au descoperit nici macar un singur caz de munca fara forme legale. Poate si justificat din moment ce luna august este de regula o luna a concediilor. Chiar si fara niciun caz de munca fara forme legale, numarul sanctiunilor constatate a fost de 26 dintre care 18 cu avertisment si 8 amenzi contraventionale in valoare de 15.500 lei.

Pe linie de sanatate si securitate in munca numarul controalelor a fost si mai mare iar cel al sanctiunilor chiar impresionant, respectiv 96, cu agenti economici care au primit si mai mult de o sanctiune.

"Am avut si un eveniment deosebit in luna august care se afla inca in ancheta pentru a fi incadrat, dar ca si nivel foarte ridicat al sanctiunilor se poate aminti aici faptul ca inspectorii nostri au constatat ca nu sunt evaluate riscurile pentru securitatea angajatilor, nu era intocmit planul de prevenire si protectie, nu erau verificate periodic echipamentele de munca si nu se supraveghea starea de sanatate a angajatilor", a declarat Ali Izet, inspector sef al ITM Tulcea.

Business / stiri Business 17 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal Delta Stars Tulcea si National Somova deschid sambata Liga a V-a

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 00:15

Fotbal Delta Stars Tulcea si National Somova deschid sambata Liga a V-a * Cele doua echipe vor juca in deschiderea meciului de Liga a III-a dintre Delta Dobrogea si Metaloglobus, dar pe stadionul Bididia

La o saptamana distanta de meciurile inaugurale ale Ligii a IV-a, sambata va debuta si Liga a V-a de fotbal tulceana in care participa zece echipe. Primul meci al etapei se va disputa sambata dupa-amiaza, de la ora 14.30 pe stadionul Cozma Zait intre Delta Stars Tulcea si National Somova. Pentru amatorii de fotbal meciul poate fi considerat deschiderea jocului de Liga a III-a dintre Delta Dobrogea Tulcea si Metaloglobus Bucuresti care se va disputa insa pe un stadion apropiat, Cozma Zait (fostul stadion Sindicatelor).

Tot in prima etapa a Ligii a V-a de fotbal, duminica de la ora 11.00, la Niculitel este programat meciul dintre Sarica din localitate si Heracleea Enisala, urmat de la ora 14.30 de meciul dintre Viitorul Frecatei si Dunarea I.C. Bratianu.

Tot duminica, de la ora 15.30, la Turda in comuna M. Bravu este programat meciul dintre Viitorul Turda si Partizanul Luncavita, iar ultimul meci al etapei inaugurale este programat de la ora 16.00, la Sabangia, intre Egreta din localitate si Gloria Agighiol.

Sport / stiri Sport 61 vizite [ Obiectiv ]

S-a atribuit contractul: Un singur ofertant pentru Bursa de peste de la Tulcea * Constructia Bursei de Peste a fost atribuita unui consortiu format din asocierea a patru firme tulcene

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 00:13

S-a atribuit contractul: Un singur ofertant pentru Bursa de peste de la Tulcea * Constructia Bursei de Peste a fost atribuita unui consortiu format din asocierea a patru firme tulcene Este vorba despre Fil Construct Sarichioi, pe partea de constructii, Concept Structure Tulcea, pe partea de proiectare, Moa Boats Tulcea, pe partea de livrare nave, si Naval total Management Tulcea, pe partea de proiectare de nave

Dupa termenul limita fixat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura la 28 iulie 2014 doar o singura oferta s-a calificat pentru faza a doua privind atribuirea contractului proiectare si executie lucrari la sediul central, punct de colectare fix, pontoane, pentru proiectul "BURSA DE PESTE" Tulcea.

Este vorba despre o oferta a unei asocieri intre patru firme cu antreprenor general Fil Construct Sarichioi, care a obtinut recent atribuirea contractului de finantare la o valoare inferioara pragului maxim de 18 milioane de lei fixat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.

Noul proiect prevede ca se va infiinta o bursa de peste electronica prin intermediul careia sa fie licitata si comercializata productia piscicola din aria Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Pestele va fi adus de catre pescar la punctul de colectare cel mai apropiat, cu mijloacele proprii de transport. In punctele de colectare, pestele va fi sortat, cantarit si inregistrat, apoi conditionat cu gheata si incarcat in mijloacele de transport, cu destinatia Bursa de Peste. Realizarea obiectivului Bursa de Peste consta in proiectarea si executia sediului central, realizarea unui punct de colectare fix in zona Chilia, a pontoanelor, precum si achizitionarea unor ..

Business / stiri Business 73 vizite [ Obiectiv ]

Box, de azi la Sulina: Trei tulceni se lupta pentru titlu national de cadeti

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 00:13

Box, de azi la Sulina: Trei tulceni se lupta pentru titlu national de cadeti Vlad Preda, Adelin Platica si Robert Alexe sunt pariurile antrenorului Stefan Simion

De azi si pana duminica, la Sulina, Federatia Romana de Box organizeaza, cu sprijinul Consiliului Judetean, Campionatul national de box rezervat cadetilor, copii nascuti in anii 2000 si 2001, fiind puse in joc nu mai putin de 18 centuri de campioni. Este vorba despre categoriile 38,5 kg, 40 kg, 41,5 kg, 43 kg, 44,5 kg, 46 kg, 48 kg, 50 kg, 52 kg, 54 kg, 56 kg, 59 kg, 62 kg, 65 kg, 68 kg, 72 kg, 76kg si +76 kg, la trei din cele mai "grele" categorii Tulcea avand sportivi calificati. Astfel, la cat. 68 kg va boxa Vlad Preda, o categorie a carei medalie de bronz inca o detine un sportiv din Tulcea si anume Adelin Platica, finalist anul acest la categoria 72 kg. In fine, la cat. +76 kg va boxa pentru medalie Robert Alexe, un pugilist care va avea probabil cea mai grea misiune.

"Noi am realizat doua stagii de pregatire la Braila cu lotul olimpic de juniori si aceste doua stagii ne-au prins foarte bine. Atat mie, ca experienta, cat mai ales sportivilor, care sunt pregatiti sa castige o medalie la acest campionat. Sigur, imi doresc de la toti cea mai stralucitoare medalie, cea de aur, dar daca vor avea si alta culoare nu ma supar", a declarat antrenorul celor trei pugilisti legitimati la CSM Danubiu.

Finala Campionatului National de Box pentru cadeti a fost programata in judetul Tulcea si orasul Sulina la solicitarea presedintelui executiv al Asociatiei Judetene de Box Tulcea, Ionel ...

Sport / stiri Sport 118 vizite [ Obiectiv ]

A fumat tigari etnobotanice si a condus

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 00:13

A fumat tigari etnobotanice si a condus A fost prins in trafic la finalul saptamanii trecute

Joi, in jurul orei 9.40, in urma unei actiuni desfasurate de catre politistii orasului Macin, a fost identificat in trafic un autoturism marca Peugeot, condus de catre S. Stefan, in varsta de 25 ani, din judetul Galati. In timpul controlului efectuat de politisti, soferul a declarat faptul ca miercuri seara a consumat tigari etnobotanice, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orasenesc Macin, unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii consumului de droguri sau a altor substante interzise.

La controlul autoturismului, politistii au identificat un plic din material plastic ce continea resturi vegetale de culoare galben-verzui, despre care S. Stefan a declarat ca-i apartin si ca le-a achizitionat pentru consum propriu, cu o zi inainte, din judetul Galati.

"Politistii au ridicat plicul in cauza in vederea continuarii cercetarilor si i-au intocmit celui in cauza dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta substantelor psihoactive", se arata intr-un comunicat de presa emis de Inspectoratului Judetean de Politie.

Actualitate / stiri Actualitate 90 vizite [ Obiectiv ]

La "Casa Avramide", Expozitie cu pictori dobrogeni

Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 00:17

La "Casa Avramide", Expozitie cu pictori dobrogeni Un interesant eveniment a avut loc miercuri dupa - amiaza la demisolul si in curtea "Casei Avramide". Facultatea de Arte, din cadrul Universitatii constantene "Ovidius", in parteneriat cu Institutul de Cercetari Eco - Muzeale si cu Centrul Cultural "Jean Bart", au vernisat expozitia absolventilor cursurilor de master si de licenta, organizate de institutia de invatamant superior.

In deschidere au vorbit Gheorghe Carutiu, lect. univ. drd. titular la Facultatea de Arte, Specializarea Pedagogie - Arte Plastice si Decorative, din cadrul Universitatii "Ovidius" Constanta, cel care i-a indrumat pe proaspetii absolventi, si Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea.

Cadrul universitar a vorbit in parte, dar pe scurt, despre evolutia fiecarui fost elev, accentuand aptutudinile personale. Primarul Hogea, ca gazda, a preferat sa duca discutia in plan general: "Ati spus, domnule profesor, si stiu aceasta vorba, ca linia ferata se opreste la Tulcea. Eu spun ca, in plan cultural, linia ferata... incepe la Tulcea; sunt convins ca sunteti la curent cu multitudinea de manifestari artistice de la noi, din nordul Dobrogei. Acum, revenind la momentul de astazi, ii cunosc bine pe tulcenii care expun aici, am lucrari ale domniilor lor. Le urez mult succes in cariera!".

Expozitia "Metamorfoze" este formata din 55 de lucrari de pictura, "ce penduleaza de la figurativ la abstract, de la momente de acumulare, la clipe de gratie, de la pictura adresata strict privirii, la idei ...

Life Show / stiri Life Show 49 vizite [ Obiectiv ]

Ecoturismul si activitatile traditionale, in politica noului guvernator al Deltei Dunarii

Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 00:17

Ecoturismul si activitatile traditionale, in politica noului guvernator al Deltei Dunarii Noul guvernator al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Lucian Simion, a declarat ieri in cadrul unei reuniuni, ca singura forma de turism care va fi agreata in aceasta zona va fi turismul ecologic. De asemenea, acesta a precizat ca planurile de dezvoltare economica in Delta Dunarii vor fi acceptate doar daca vor respecta normele de protectie a mediului.

"Eu cred ca va trebui sa ne aplecam cu mai multa atentie asupra relatiilor pe care le are structura institutionala, respectiv ARBDD, cu operatorii din turism, cu cetatenii si locuitorii din zona Deltei Dunarii si sa venim efectiv in sprijinul lor si sa sprijinam in primul rand activitatile traditionale, in special ecoturismul pe care sa-l promovam in Delta Dunarii", a spus guvernatorul Lucian Simion.

Acesta a mai spus ca Administratia Rezervatiei este beneficiara unui proiect cu finantare europeana, Planul de management al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, un proiect initiat in urma cu doi ani, dar care nu a fost inca aprobat de Guvern.

"Un astfel de plan cuprinde totalitatea activitatilor care pot fi realizate in zona RBDD, astfel incat sa pastram biodiversitatea si sa pastram aceasta delta neafectata de impactul antropic. Planul de management al Deltei a fost initiat in 2012 si de atunci s-au parcurs anumite etape. Stim foarte bine ca instrumentul investitional de care beneficiaza in momentul de fata judetul Tulcea va impune anumite directii de finantare in urma finalizarii studiului facut de Banca Mondiala. Cu ...

Actualitate / stiri Actualitate 107 vizite [ Obiectiv ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima