Rezultatele 1 - 30 din 1000 (1.079 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Peste 90 de profesori au obtinut note mai mari de 7 la titularizare

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 11:13

Peste 90 de profesori au obtinut note mai mari de 7 la titularizare Mai mult de jumatate dintre candidatii tulceni la titularizare, 61,74%, au obtinut anul acesta note peste 7 la proba scrisa, nota ce le asigura angajarea pe perioada nedeterminata pe posturile din invatamantul preuniversitar. Doi profesori au obtinut nota 10 la acest examen, 17 au avut lucrari cu note intre 9 si 10, 32 cu note intre 8 si 9 si 41 de cadre didactice au obtinut note intre 7 si 8.

Potrivit declaratiei inspectorului general al ISJ Tulcea, Dumitru Damian, procentul cadrelor didactice care au obtinut note peste 5 este de 83,24%, ceea ce inseamna ca 149 de cadre didactice pot ocupa un post in scolile din judetul Tulcea.

Un numar mare de candidati s-a inregistrat la specializari precum educatoare, invatatori si limba si literatura romana. Concursul de ocupare a posturilor didactice sau catedrelor vacante si rezervate in invatamantul preuniversitar a presupus sustinerea unei probe practice sau inspectii speciale la clasa si a unei probe scrise din didactica specialitatii.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata, titularizare, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la proba practica si inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata, suplinire, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 atat la proba scrisa, cat si la proba practica si inspectia speciala in profilul postului. Repartizarea candidatilor pentru angajare pe perioada nedeterminata se realizeaza in sedinte publice ...

Actualitate / stiri Actualitate 55 vizite [ Obiectiv ]

Camparea turistilor in Delta Dunarii, permisa doar in locurile autorizate

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 00:15

Camparea turistilor in Delta Dunarii, permisa doar in locurile autorizate In Delta Dunarii functioneaza mai multe campinguri turistice, acestea fiind singurele zone autorizate de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. De asemenea, in RBDD nu exista nicio plaja clasificata cu destinatie turistica.

"Turistii care vin in delta pot folosi numai spatiile de cazare autorizate existente in localitatile din Delta Dunarii si din zonele invecinate. Instalarea corturilor, camparea turistilor in perimetrul administrat de ARBDD este permisa numai in zone aprobate, campingurile special amenajate in acest sens, care au autorizatie de mediu de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii pentru a desfasura activitati de turism si agrement", precizeaza reprezentantii ARBDD.

De asemenea, ARBDD informeaza ca in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii nu exista plaje clasificate cu destinatie turistica. "Pe plajele Vadu si Corbu, sunt aplicabile prevederile Ordonantei de urgenta nr. 202 din 2002 privind gospodarirea integrata a zonei costiere care mentioneaza faptul ca aplasarea corturilor se face numai in structuri de primire turistice cu functiuni de cazare clasificate, si ca circulatia si stationarea in afara spatiilor special amenajate a vehiculelor cu motor, inclusiv a motocicletelor si a motoretelor, pe dune si plaje si in zona habitatelor sensibile este interzisa. Accesul sau parcarea autovehiculelor in zona se va face la o distanta de cel putin 150 de metri fata de linia cea mai inaintata a marii", mai precizeaza ARBDD. ...

Business / stiri Business 38 vizite [ Obiectiv ]

Cupa Romaniei: Callatis Mangalia va fi viitorul adversar al Granitului Babadag pe 30 iulie

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 00:15

Cupa Romaniei: Callatis Mangalia va fi viitorul adversar al Granitului Babadag pe 30 iulie * Pentru echipa din Babadag sunt sanse reale de calificare in faza a III-a

Dupa ce a spulberat o echipa de Liga a III-a, Sporting Liesti, cu 6-1 in prima faza a Cupei Romaniei, Granitul Babadag va primi, miercurea viitoare, pe stadionul Nelu Stanescu, vizita echipei Callatis Mangalia.

Clasata pe locul secund in play-out-ul Ligii a III-a, dupa Conpet Ciresu, una dintre posibilele adversare ale castigatoarei jocului din 30 iulie, Callatis Mangalia este una dintre echipele aflate in prag de desfiintare, cu majoritatea fotbalistilor aflati in cautare de alte angajamente pentru urmatorul sezon. In prima faza a cupei, echipa din Mangalia a trecut greu, cu 1-0, de o echipa de Liga a V-a din judetul vecin, detinatoarea trofeului in judetul Constanta, respectiv Dunarea Ostrov.

"Ca si individualitati, jucatorii de la Callatis Mangalia, ar fi peste noi, dar fotbalul este un joc de echipa in care valoarea ti-o da forta grupului. Avem informatii ca jucatorii de la Mangalia isi cauta echipe fiind neplatiti de multa vreme si chiar unii dintre ei sunt monitorizati si de clubul nostru. Poate, cine stie, meciul acesta ar putea fi cel mai bun prilej pentru unii dintre jucatorii de la Mangalia sa ramana la Babadag", a declarat Alempe Pantelie, antrenorul celor de la Granitul Babadag.

Meciul dintre Granitul Babadag si Callatis Mangalia, contand pentru faza a II-a a Cupei Romaniei, este programat miercuri, 30 iulie 2014, de la ora 17.30, pe stadionul Nelu Stanescu. Deci aviz ...

Sport / stiri Sport 22 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal: Amicale de lux pentru Granitul Babadag si Delta Dobrogea Tulcea

Joi, 24 Iulie 2014, ora 00:15

Fotbal: Amicale de lux pentru Granitul Babadag si Delta Dobrogea Tulcea * Duminica, Sageata Navodari si-a testat noile achizitii contra castigatoarei cupei din Tulcea, in fata careia s-a impus cu 4-1

* Vineri, va fi randul celor de la Delta Dobrogea sa joace cu Sageata Navodari

Duminica, antrenorul Catalin Anghel de la Sageata Navodari si-a testat noii elevi cu care va aborda Liga a II-a (dupa o prezenta meteorica pe prima scena a fotbalului romanesc) contra detinatoarei Cupei Romaniei din judetul Tulcea, Granitul Babadag. Meciul s-a disputat pe stadionul Flacara si, conform intelegerii dintre cele doua echipe, in prima repriza au fost folositi jucatori cu precadere noi sau aflati in teste la cele doua echipe.

Mai mult, de la gazde au fost trimisi in echipa adversa trei-patru jucatori pentru a prinde mai multe minute de joc, astfel incat primele 45 de minute au fost mai degraba un meci intre Sageata Navodari si combinata Sageata-Granitul, pentru care au jucat dintre titularii echipei din Babadag doar Bangheorghe, Suta, Lupu, Dogaru si Zaharia, iar dintre jucatorii cu care negociaza Granitul fundasul Ravoiu si mijlocasul Ghenciu. Scorul primei reprize a fost 1-0 pentru Sageata Navodari prin golul inscris de Constantin in min. 30.

In partea a doua a jocului, pentru Granitul Babadag au jucat Neamu, Ciobanu, C. Petre, Bangheorghe, Sisu, Oprea, Banioti, Sicu si Crecan, echipa completata cu Novac si Soldat.

Scorul final a fost 4-1 pentru Sageata Navodari, Ciochina cu o dubla si brazilianul Gallego reusind sa marcheze pentru gazde, in ...

Sport / stiri Sport 23 vizite [ Obiectiv ]

O femeie din Babadag si-a abandonat nou-nascutul in spital

Joi, 24 Iulie 2014, ora 00:15

O femeie din Babadag si-a abandonat nou-nascutul in spital * Politia locala a reusit identificarea femeii, care se afla pe raza municipiului

Luni, reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Tulcea au anuntat oamenii legii ca Lilica, o femeie de 33 de ani din Babadag, si-a abandonat nou-nascutul in sectia de Neonatologie. Conform specialistilor, acest fapt a afectat starea de sanatate a bebelusului si evolutia lui. Femeia in cauza figura cu domiciliul in localitatea Babadag, spun politistii tulceni. S-au facut cercetari, astfel ca s-a constatat ca Lilica locuia fara forme legale pe strada Tunsului din municipiu (la mai multe numere).

"Cu toate ca in mod repetat rudele au incercat sa induca in eroare echipa Politiei Locale Tulcea, declarand ca lauza fie se afla la o inmormantare in Babadag, fie se afla la Serviciul Pasapoarte din municipiu, in cele din urma, ca urmare a prioritatii cazului, prin metode specifice, sus-numita a fost identificata la un cabinet notarial din zona centrala, unde intocmea acte specifice pentru ca unul din copiii sai sa poata calatori in strainatate", spun reprezentantii Politiei Locale.

Astfel, dupa cateva ore, M. Lilica a fost predata personalului medical abilitat din cadrul S.J.U., in scopul indeplinirii obligatiilor parintesti.

Actualitate / stiri Actualitate 33 vizite [ Obiectiv ]

Scoasa la licitatie pe Bursa Romana de Marfuri, Inchirierea caii ferate Tulcea Oras-Medgidia, inca neatractiva

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 00:13

Scoasa la licitatie pe Bursa Romana de Marfuri, Inchirierea caii ferate Tulcea Oras-Medgidia, inca neatractiva * Singurele oferte depuse sunt cele pentru sectii de circulatie din judetul Timis

* Cel mai lung tronson, Medgidia-Tulcea Oras (143,8 kilometri), pare sa nu aiba mare cautare

Ieri, pe Bursa Romana de Marfuri s-a organizat licitatia prin care Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA, in conformitate cu prevederile Legii nr.357/2005 privind bursele de marfuri, a Regulamentului BR si a HG 643/2011 modificata cu HG nr.177/2014, a oferit "preluarea prin inchiriere a sectiilor de circulatie neinteroperabile, individual sau grupate, in scopul realizarii activitatilor de gestionare a infrastructurii feroviare neinteroperabile si asigurarii serviciilor de transport feroviar public de calatori si/sau de marfa".

Potrivit unui comunicat al Bursei Romane de Marfuri, singurele oferte depuse au fost pentru lotul 6, ce cuprinde sectii de circulatie neinteroperabile din judetul Timis.

Anul acesta, in luna martie, a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei Hotararea de Guvern nr. 177 privind modificarea Anexelor 2 si 3 din HG 643/2011 pentru aprobarea conditiilor de de inchiriere de catre CFR SA a unor parti din infrastructura feroviara neinteroperabila precum si gestionarea acestora.

Potrivit acestei hotarari in ceea ce priveste sectiile de circulatie neinteroperabile, dintre toate sectiile din tara ce insumeaza 3754,1 kilometri, tronsonul Medgidia-Tulcea Oras este cel mai lung, avand 143,8 kilometri.

Business / stiri Business 15 vizite [ Obiectiv ]

Documentar. Tulcea, calatorie prin cer si timp: 1944-2014

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 00:12

Documentar. Tulcea, calatorie prin cer si timp: 1944-2014 Istoria Tulcei se poate studia in foarte multe moduri. Aceasta este posibil chiar si de la inaltime, la figurat dar si la propriu. Am descoperit acest lucru, dupa ce am primit un e-mail de la domnul Lucian Oancea, pe care il lasam sa ne explice chiar dansul cum e cu tehnica respectiva.

*

Ma numesc Lucian, sunt constantean, dar am legaturi adanci cu Tulcea, fiind nascut in Babadag. Sunt pasionat de istoria Dobrogei, in special de istoria relativ recenta, ceea care inca ne modeleaza prezentul. Am publicat recent un articol dedicat Tulcei, in care am suprapus cu exactitate, fotografii aeriene ale Luftwaffe, la rezolutie foarte mare, realizate acum 70 de ani, peste imaginea Tulcei actuale. Apoi le-am contrapus intr-o ipostaza then & now, trecut vs. prezent. Am fost placut surprins sa observ cat de multe case s-au pastrat, Tulcea are o puternica identitate. Recunosc ca nu sunt un bun cunoscator al orasului, dar am considerat ca, odata aflat in posesia unui astfel de document, e de datoria mea sa-l impartasesc celor interesati. Ceea ce am publicat eu se doreste a fi o platforma pentru articole mult mai bine documentate, ale unor oameni care cunosc Tulcea si istoria orasului intr-o masura superioara mie, ca urmare as fi incantat ca materialul de pe Aedificum sa va fie de folos.

*

Odata accesat site-ul domnului Lucian Oancea, http://aedificium.rockhall.ro, am descoperit cu uimire si placere o adevarata magie imagistica. Doua fotografii alaturate, cu o vedere generala ...

Life Show / cultura 43 vizite [ Obiectiv ]

A traversat neregulamentar si a fost lovit de masina

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 00:12

A traversat neregulamentar si a fost lovit de masina * Pietonul, un barbat de 26 de ani, a refuzat transportul la spital * Acesta consumase alcool

S-a intamplat la finalul saptamanii trecute, in municipiul Tulcea. R. Danut, de 29 ani, din municipiu, in timp ce conducea un Opel pe strada Isaccei, l-a acrosat pe M. Gelu de 26 ani, din Isaccea. Conform politistilor care au ajuns la fata locului, pietonul s-a angajat in traversarea strazii in mod neregulamentar.

In urma accidentului a rezultat ranirea pietonului, care a refuzat transportul la spital. In urma testarii cu aparatul Drager, politistii au aflat ca soferul nu se afla sub influenta alcoolului, iar pietonul avea o concentratie de 0,21 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducatorul auto poseda permis de conducere conform categoriei.

Actualitate / stiri Actualitate 52 vizite [ Obiectiv ]

Pe Facebook, Colectie de masini parcate pe treceri de pietoni si in intersectii

Marti, 22 Iulie 2014, ora 06:16

Pe Facebook, Colectie de masini parcate pe treceri de pietoni si in intersectii * Dupa un model patentat in alte judete ale tarii, si la Tulcea exista un grup denumit "Ai parcat ca un bou"

* Politia Locala posteaza, de asemenea, poze cu masini parcate neregulamentar pe raza municipiului Tulcea

Daca amenzile nu ii mai sperie, expunerea pe retele de socializare ar putea sa determine soferii sa incerce sa opteze pentru spatii special amenajate pentru parcare.

"L-ai prins ca a parcat ca un bou?

Arata-ne!", acesta este mesajul transmis de cei care au creat grupul in cauza pentru Tulcea.

De asemenea, pe contul Politiei Locale Tulcea (de pe reteaua de socializare) apar poze cu masini parcate neregulamentar: pe treceri de pietoni sau in intersectii.

Atentie, asadar, atunci cand iti alegi "locul de parcare": oricand masina ta poate deveni virala pe internet.

Actualitate / stiri Actualitate 101 vizite [ Obiectiv ]

In cele patru zile de sarbatoare de la mijlocul lunii august, Voltaj, Antonia&Vunk si Elena Gheorghe, in concert, de Zilele Municipiului

Marti, 22 Iulie 2014, ora 00:16

In cele patru zile de sarbatoare de la mijlocul lunii august, Voltaj, Antonia&Vunk si Elena Gheorghe, in concert, de Zilele Municipiului * Spectacolele de pe faleza municipiului vor fi prezentate de actorul Cosmin Selesi

Si in acest an, cu sprijinul unor sponsori generosi, Primaria Municipiului a pregatit tulcenilor patru seri de sarbatoare la mijlocul lunii august, seri in care vor concerta pe faleza municipiului nume importante ale muzicii romanesti.

Deschiderea Zilelor Municipiului Tulcea va fi facuta, ca de obicei in ultimii ani, in Piata Civica, anul acesta pe 14 august, de la ora 20.00, cu un concert Tierra Sin Pan.

Pe 15 august, de la ora 10.00, Piata Civica va fi luata cu asalt de mesterii populari, in timp ce concertele se vor muta pe faleza municipiului. Astfel, prima seara (vineri) cu spectacole pe faleza va fi incheiata de trupa Voltaj, a doua seara (sambata) va fi randul Antoniei si trupei Vunk sa inchida spectacolul, pentru ca in ultima seara (duminica) inaintea focului de artificii, sa urce pe scena Elena Gheorghe.

Programul complet al Zilelor Municipiului Tulcea, 14-17 august 2014, care mai poate suferi unele mici modificari si completari: 14 august 2014 - Piata Civica (ora 20.00 - Concert Tierra Sin Pan) 15 august 2014 - Piata Civica (ora 10.00 - Deschiderea Targului de Mestesugari); 15 august 2014 - Faleza Dunarii (ora 21.00 - Zona Zero; ora 22.00 - Lora; ora 22.45 - Voltaj); 16 august 2014 - Faleza Dunarii (ora 21.00 - Aegyssus Aeternum; ora 22.00 - Antonia; ora 22.45 - Vunk); 17 august 2014 - Faleza Dunarii (ora 20.45 -The Dada; ora 21.45 - Proconsul; ora 22.45 - Elena Gheorghe; ..

Life Show / spectacol 111 vizite [ Obiectiv ]

Atribuirea contractului pentru Polderul Zaghen, amanata pentru saptamana aceasta

Marti, 22 Iulie 2014, ora 00:16

Atribuirea contractului pentru Polderul Zaghen, amanata pentru saptamana aceasta Desi a primit de mai bine de doua saptamani ofertele din partea celor doua consortii care au ofertat lucrarea de ecologizare a Polderului Zaghen, cu titulari ai asocierilor Coral Tulcea si Metaltrade Galati, comisia de analiza a ofertelor a intarziat sa atribuie contractul.

Potrivit viceprimarului municipiului Tulcea, Stere Sacu, saptamana trecuta au fost solicitate unele clarificari cu privire la ofertele depuse astfel incat, foarte probabil saptamana aceasta, se va face comunicarea castigatorului.

Reluata de cateva ori, licitatia pentru ecologizarea Polderului Zaghen a fost organizata pentru ultima data pe data de 3 iulie si, daca vor fi iar contestatii care sa duca la anularea atribuirii, mai mult ca sigur Primaria Tulcea va cere rezilierea contractului pentru ca nu va mai exista timpul fizic pentru a se implementa proiectul in termen si anume pana la sfarsitul anului viitor.

Contractul de finantare pentru ecologizarea Polderului Zaghen are valoarea totala estimata la 18 milioane de euro, cea mai mare parte a finantarii fiind prin POS Mediu, iar pentru acest proiect Primaria Tulcea a fost premiata de doua ori, din pacate fara sa apuce sa implementeze real acest proiect, de altfel unul apreciat de organismele de mediu.

Business / stiri Business 39 vizite [ Obiectiv ]

Locuri suficiente pentru copii in gradinitele tulcene

Marti, 22 Iulie 2014, ora 00:16

Locuri suficiente pentru copii in gradinitele tulcene Peste sase mii de copii vor merge la gradinita la toamna, peste trei mii dintre acestia in municipiul Tulcea.

Potrivit declaratiei inspectorului general al Inspectoratului Scolar Judetean, Dumitru Damian, nu sunt probleme cu repartitia copiilor in gradinite, atat in judet, cat si in municipiu fiind locuri suficiente.

"Singura problema de spatiu, in ceea ce priveste gradinitele, este la Lotizare, aici functionand si grupele de la Gradinita Step by Step din centrul municipiului care este in reparatii. Credem insa ca cele cinci grupe se vor muta la sediul lor din aceasta toamna pentru ca lucrarile vor fi finalizate pana la inceperea anului scolar. In rest nu avem probleme nici cu spatiile, nici cu autorizatiile sanitare de functionare. De exemplu, la Gradinita nr. 16 Neptun avem destul locuri", a declarat inspectorul general al ISJ Tulcea.

Acesta a mai spus ca probleme s-ar putea aparea in localitatile din judet, unde sunt foarte putini copii de gradinita, acestia urmand sa fie transportati cu microbuzele scolare in localitatile invecinate.

"Avem localitati unde functioneaza numai o singura grupa de gradinita, cum este la Altan Tepe, iar pe cei de la Lastuni este posibil sa ii transportam la Nalbant, la o distanta de trei kilometri. Vom vedea ce vom hotari in vara aceasta. Deci problema cea mai mare este ca avem foarte putini copii de gradinita, iar natalitatea este in continuare foarte scazuta. In unele sate s-au nascut trei, patru sau cinci copii intr-un an de zile ..

Actualitate / stiri Actualitate 23 vizite [ Obiectiv ]

Dublu premiu pentru Ansamblul tulcean "Doruletul"!

Luni, 21 Iulie 2014, ora 16:13

Dublu premiu pentru Ansamblul tulcean "Doruletul"! In perioada 15 - 17 iulie, la Vatra Dornei, in spendidul Parc Central - Izvorul Sentinela s-a desfasurat cea de a VII - a editie a Festivalului National al Ansamblurilor Folclorice ale copiilor si tinerilor "Dorna, plai de joc si cantec". Dedicat memoriei prof. Gavril Morosan, festivalul a facut parte din manifestarile "Zilelor Municipiului Vatra Dornei".

Asa cum prezinta gazda, Ansamblul Folcloric "Plaiurile Dornelor", la festival au participat Ansamblul "Zarandul" din Arad, "Cununa" din Olt, "Crai Nou" din Brasov, "Ciobanasul" din Radauti, "Doruletul" din Tulcea, "Nadiia Zamku" din Siret, "Ciobanasul" din Radauti, "Raraul" din Campulung Moldovenesc, "Plai Bucovinean" din Dorna Candreni. Invitati speciali ai festivalului au fost Ansamblul "Radost" din Slovacia, Ansamblul "Busuiocul" din Chisinau si Fanfara "Armonia" din Targu Mures.

Prezent la competitia culturala cu un grup nou (din cei 200 membri), format din copii avand varste cuprinse intre 7 si 14 ani, Ansamblul tulcean "Doruletul" a impus si aici folclorul nord - dobrogean, juriul - avandu-l ca presedinte pe prof.univ. dr. Doru Albu, prorector al Universitatii de Arte "George Enescu" din Iasi - acordand tulcenilor "Locul I"! Spre bucuria micilor artisti tulceni, juriul a mai onorat cu inca un "Loc I" duetul vocal format din Steluta Ciobanu si Ana Gheba.

Felicitari artistilor si maestrului lor, profesorul de coregrafie Stefan Coman!

Life Show / cultura 26 vizite [ Obiectiv ]

Amicale de lux pentru Granitul Babadag si Delta Dobrogea Tulcea

Luni, 21 Iulie 2014, ora 16:13

Amicale de lux pentru Granitul Babadag si Delta Dobrogea Tulcea l duminica, Sageata Navodari si-a testat noile achizitii contra castigatoarei cupei din Tulcea in fata careia s-a impus cu 4-1

l vineri, va fi randul celor de la Delta Dobrogea sa joace cu Sageata Navodari

Duminica, antrenorul Catalin Anghel de la Sageata Navodari si-a testat noii elevi cu care va aborda Liga a II-a (dupa o prezenta meteorica pe prima scena a fotbalului romanesc) contra detinatoarei Cupei Romaniei din judetul Tulcea, Granitul Babadag. Meciul s-a disputat pe stadionul Flacara si conform intelegerii dintre cele doua echipe, in prima repriza au fost folositi jucatori cu precadere noi sau aflati in teste la cele doua echipe.

Mai mult, de la gazde au fost trimisi in echipa adversa trei-patru jucatori pentru a prinde mai multe minute de joc astfel incat primele 45 de minute au fost mai degraba un meci intre Sageata Navodari si combinata Sageata-Granitul pentru care au jucat dintre titularii echipei din Babadag doar Bangheorghe, Suta, Lupu, Dogaru si Zaharia, iar dintre jucatorii cu care negociaza Granitul fundasul Ravoiu si mijlocasul Ghenciu. Scorul primei reprize a fost 1-0 pentru Sageata Navodari prin golul inscris de Constantin in min. 30.

In partea a doua a jocului pentru Granitul Babadag au jucat Neamu, Ciobanu, C. Petre, Bangheorghe, Sisu, Oprea, Banioti, Sicu si Crecan, echipa completata cu Novac si Soldat.

Scorul final a fost 4-1 pentru Sageata Navodari, Ciochina cu o dubla si brazilianul Gallego reusind sa marcheze pentru gazde, in timp ce ...

Sport / stiri Sport 19 vizite [ Obiectiv ]

Prioritate zero pentru alimentarea cu apa: Apa potabila, inca o legenda pentru multi tulceni

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 16:14

Prioritate zero pentru alimentarea cu apa: Apa potabila, inca o legenda pentru multi tulceni * 23 de localitati tulcene nu au inca sistem de alimentare cu apa, iar in alte trei reteaua de apa este nefunctionala

* "In momentul de fata, la nivelul Deltei Dunarii exista o finantare, acel FLAG de care s-a auzit, in valoare de 20 de milioane de euro. Am inceput sa facem pasi in acest sens", declara in legatura cu acest subiect Horia Teodorescu, presedintele Consiliului Judetean

Legenda spune ca odata, demult, oamenii si-ar fi propus sa renunte la obiceiul arhaic de a bea apa direct din Dunare si de a-si aduce apa prin conducte tocmai in casa. Si cand au fost aproape de a-si realiza visul s-a intamplat cate ceva: ba au ramas fara bani, ba au ingropat tevile, ba pur si simplu s-au razgandit. Cert este ca la aceasta ora, in 23 de localitati de pe intreg teritoriul judetului oamenii traiesc ca acum cateva sute de ani.

In C.A. Rosetti, de pilda, a existat un proiect de infiintare a unui sistem de alimentare cu apa potabila, au existat si oarece investitii, dar toate au sucombat pe motivul lipsei de interes. Aceeasi legenda povesteste ca mai marele comunei la acea vreme, primarul Antonel Pocora, in iminenta sosirii in zona a prim-ministrului din acea vreme (C.P. Tariceanu, pentru amatorii de amanunte) a ingropat conductele de aductiune care-si asteptau cuminti randul pe marginea drumului. Poate le-o dezgropa noua primarita care a depus un nou proiect pe aceeasi tema.

Intre timp, cele patru localitati ale comunei Rosetti totalizeaza opt fantani, toate cu apa ...

Actualitate / stiri Actualitate 47 vizite [ Obiectiv ]

Week-end la Tulcea

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 16:14

Week-end la Tulcea Cinematograful Cityplex de la Coral Plaza Mall va asteapta cu o noi productii:

- Planes: Fire And Rescue - Avioane: Echipa de interventii 3D - Premiera - Dublat - astazi, ora 15.45, sambata, duminica, orele 13.15, 17.15

Cand marele campion la curse aeriene Dusty Crophopper afla ca motorul sau a suferit daune grave si ca nu va ma putea concura, lumea pare ca s-a sfarsit. Dar inimosul Dusty isi da seama curand ca nu are niciun rost sa dispere, pentru ca initiativa, curajul sau si exemplul pozitiv dat celor din jur pot in continuare schimba lumea! Impreuna cu o trupa de trasniti, eroul se arunca intr-o periculoasa lupta cu incendiile izbucnite in jurul regiunii unde a copilarit.

- Cuban Fury - Cucereste-o cu salsa - astazi, ora 16.00, sambata, duminica, ora 18.30

In spatele aspectului de supraponderal timid al lui Bruce Garrett (Nick Frost) se ascunde un suflet pasionat de salsa. Acum, o femeie e pe cale sa-i reaprinda flacara latino. Se aprind reflectoarele, iar Nick e obligat sa-si spuna Cucereste-o cu salsa!

E anul 1987: un adolescent de 13 ani e hotarat sa primul la Campionatul Britanic de Salsa. Numele lui e Bruce Garrett si are foc la calcaie si lumea la picioare, dar numai pana intr-o seara cand un incident il face sa-si piarda increderea in sine si-i deturneaza viata pe alte cai. 25 de ani mai tarziu, visul sau e bine pus sub cheie. Bruce e acum iesti din forma, singur si neiubit de nimeni si bine resemnat cu zona lui de confort. E nevoie de sosirea Juliei ..

Life Show / stiri Life Show 22 vizite [ Obiectiv ]

Stelian Gavrus, exclus din PP-DD cu acte!

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 16:14

Organizatia Judeteana a Partidului Poporului - Dan Diaconescu a primit de curand si hartia oficiala prin care Biroul National de Coordonare a hotarat excluderea din partid a lui Stelian Gavrus.

Prin Hotararea nr. 127/30 iunie 2014, conducerea a aplicat sanctiunea prevazuta la art. 17, lit. f, din Statutul PP - DD.

Detalii, in editia viitoare.

Actualitate / stiri Actualitate 19 vizite [ Obiectiv ]

Dupa ce a stat ani de zile la sertar, Bursa de peste scoasa, in sfarsit, la licitatie * Estimata la numai 18 milioane de lei, realizarea investitiei are deadline decembrie 2015

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 00:15

Dupa ce a stat ani de zile la sertar, Bursa de peste scoasa, in sfarsit, la licitatie * Estimata la numai 18 milioane de lei, realizarea investitiei are deadline decembrie 2015 Dupa ce in toamna anului trecut Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura semna contractul de finantare cu autoritatea de management a Programului Operational de Pescuit pentru realizarea Bursei de Peste Tulcea, iata ca aceasta investitie incepe sa prinda contur prin anuntul de licitatie facut marti.

"Dupa semnarea contractului de finantare, prin care s-a alocat suma de 5 milioane de euro pentru proiectul Bursa de Peste Tulcea, Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura, care este beneficiarul principal al investitiei, alaturi de Consiliul Judetean, va avea de implementat acest proiect pana cel tarziu in decembrie 2015. Sper sa o faca mai repede", declara Ciceronis Cumpanasoiu, director general al Programului Operational de Pescuit, dupa ultima sa vizita la Tulcea, cu ocazia semnarii unor contracte pe FLAG.

Proiectul unei Burse de peste la Tulcea a fost scris inca din anul 2006, insa acesta a fost initial respins, ca urmare a sumei solicitate (nejustificat de mare), si anume 17 milioane de euro, care ar fi presupus o suprastructura peste cea existenta, a cherhanalelor din Delta Dunarii.

"Noul proiect prevede ca se va infiinta o bursa de peste electronica prin intermediul careia sa fie licitata si comercializata productia piscicola din aria Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Pestele va fi adus de catre pescar la punctul de colectare cel mai

apropiat, cu mijloacele proprii de transport. In punctele de colectare, pestele va fi sortat, cantarit si inregistrat, ...

Business / afaceri 45 vizite [ Obiectiv ]

Nava-restaurant, distrusa de flacari

Joi, 17 Iulie 2014, ora 15:12

Nava-restaurant, distrusa de flacari *Nava era pe uscat - incepusera lucrarile de modernizare a ambarcatiunii

Conform celor de la Capitania Zonala Tulcea, incidentul a fost anuntat in jurul orelor 21.40: la bordul pontonului restaurant 1795, pavilion roman, a izbucnit un incendiu. Nava (fara echipaj) era ridicata pe uscat in incinta Santierului Naval Siaj Tulcea, pentru reparatii la opera vie (lucrari cu flacara deschisa pentru inlocuire tabla corp).

La fata locului au ajuns doua echipaje de pompieri militari din cadrul Detasamentului Tulcea din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Delta".

In urma incendiului a fost distrus aproape integral nava - restaurant. Din fericire, nu au existat victime ale incidentului petrecut in noaptea de miercuri spre joi. Au fost afectate interioarele navei, nu au fost semnalate victime sau poluare a apei.

O echipa de ofiteri din cadrul Capitaniei Zonale Tulcea s-a deplasat la fata locului pentru evaluarea situatiei, masuri si primele constatari, se arata in comunicatul trimis de Capitania Tulcea.

Intrucat nava este pe uscat, scoasa din exploatare si se afla in responsabilitatea santierului, cercetarile vor fi efectuate de pompieri si politie. Oamenii legii au demarat o ancheta pentru a stabili care au fost circumstantele in care a izbucnit incendiul.

Cauza probabila a izbucnirii incendiului a constituit-o o scanteie generata de folosirea necorespunzatoare, conform normelor de lucru, a unui aparat de sudura.

Avand in vedere ca acest incendiu a ...

Actualitate / stiri Actualitate 137 vizite [ Obiectiv ]

Primarul Eugen Matei despre Peceneaga: In ultimii opt ani, timpul a ramas in loc

Joi, 17 Iulie 2014, ora 00:15

Primarul Eugen Matei despre Peceneaga: In ultimii opt ani, timpul a ramas in loc * Principala sa grija bugetara a fost plata datoriilor

Dupa cum afirma, primarul comunei Peceneaga s-a ocupat in ultimii doi ani cu achitarea datoriilor din urma. Conservatorul Eugen Matei spune ca banii de la investitii s-au dus pe plata acestor datorii, iar comuna reuseste ca, incepand cu acest an, sa depuna proiecte. Intr-o recenta intalnire, la Bucuresti, cu liderii Partidului Conservator, alesul le-a inaintat acestora un memoriu cuprinzand intentiile edilitare ale autoritatilor publice locale.

"Am reluat anul acesta toate proiectele in care s-au investit bani mandatele trecute, depuse pe la ministere si pe care s-a depus praful. Tot timpul am fost adeptul economisirii banului public. Asteptam sa semnam, si din partea localitatii, contractul de finantare pentru investitia *Modernizarea drum comunal*. Pentru modernizarea Caminului Cultural, din anul 2011 a fost depus un proiect la CNI (Compania Nationala de Investitii), dar a fost uitat si acesta; am facut demersuri pentru completarea cu documente la zi a proiectului, iar acum asteptam sa intram la Comisia Tehnica de la Ministerul Dezvoltarii. Vrem sa reusim macar sa nu dezamagim increderea in care si-au pus-o in noi locuitorii comunei", a prezentat Matei.

Politic, primarul din Peceneaga regreta intens ce s-a intamplat cu Uniunea Social Liberala, formatiune care nu a reusit sa se ridice la dorintele electoratului.

Cu toate ca s-a bucurat de un Guvern "prietenos" in prima jumatate a mandatului, iar PC exercita ...

Business / afaceri 33 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal, Cupa Romaniei: Granitul Babadag vrea sa depaseasca performanta din 1988

Joi, 17 Iulie 2014, ora 00:15

Fotbal, Cupa Romaniei: Granitul Babadag vrea sa depaseasca performanta din 1988 * In urma cu mai bine de un sfert de secol, Granitul Babadag ajungea in 16-imile cupei

Astazi, de la ora 17.30, pe stadionul care poarta numele unui mare fotbalist care a debutat la Granitul Babadag si care a jucat o semifinala de Cupa Campionilor Europeni - regretatul Nelu Stanescu, va avea loc meciul din prima faza a Cupei Romaniei editia 2014-2015.

Pentru a ajunge aici, echipa din Babadag a jucat contra celor de la Pescarusul Sarichioi, cu care a castigat greu cu 3-2, apoi a obtinut calificarea in semifinale prin forfaitul echipei Troesmis Turcoaia, pentru ca luna trecuta, in interval de o saptamana, sa invinga cu 4-2 Luceafarul Slava Cercheza si apoi in finala, cu 3-2, Noua Generatie Macin.

"In sezonul 1987-1988, cred ca am jucat mai bine de zece meciuri pentru a ajunge sa aducem la Babadag o echipa de Divizia A. Dupa faza judeteana imi aduc aminte ca am eliminat Portul Constanta in primul meci apoi am mai avut vreo trei jocuri, printre care si cu Delta Tulcea, pana la meciul cu Unirea Slobozia, care s-a jucat chiar de ziua mea, pe 2 decembrie 1987. Conduceam cu 2-0 si ne-au egalat. Abia in prelungiri, Paraschiv a dat golul victoriei si asa am ajuns sa jucam in februarie 1988 cu o echipa de Divizia A, Dinamo Pitesti. Am pierdut onorabil cu 1-2, cu toate ca am fi meritat poate sa castigam acel meci daca nu ar fi fost emotiile intalnirii cu unii dintre cei mai mari fotbalisti ai vremii. Acum, ca si atunci, tot o echipa de judet suntem si cred ca avem sansa noastra ...

Sport / stiri Sport 27 vizite [ Obiectiv ]

Brailean cu peste 1 la mie: Beat, a intrat cu masina in gard si a plecat de la locul accidentului

Joi, 17 Iulie 2014, ora 00:15

Brailean cu peste 1 la mie: Beat, a intrat cu masina in gard si a plecat de la locul accidentului A fost tras pe dreapta in cursul zilei de luni

C. Marian, de 39 ani, din Gropeni, in timp ce conducea o autoutilitara marca MAN cu semiremorca pe strada Prislav din municipiu, la efectuarea manevrei de mers inapoi, a intrat in coliziune cu un gard.

Dupa producerea accidentului, soferul a plecat de la fata locului, ulterior fiind identificat de politisti in apropierea localitatii Niculitel.

C. Marian se afla sub influenta bauturilor alcoolice, avand o concentratie de 1,10 mg /l alcool pur in aerul expirat.

Barbatul s-a ales cu dosar penal, spune Daniela Condrea, purtator de cuvant al Inspectotratului Judetean de Politie.

Actualitate / stiri Actualitate 51 vizite [ Obiectiv ]

Senatorul Octavian Motoc contesta modificarile aduse Legii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 00:15

Senatorul Octavian Motoc contesta modificarile aduse Legii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii Senatorul Octavian Motoc a solicitat presedintelui Romaniei sa reexamineze noua Lege a Rezervatiei, lege modificata de Camera Deputatilor in ultima sedinta din aceasta sesiune. Potrivit declaratiei senatorului tulcean, legea este neconstitutionala incalcand anumite drepturi pe care proprietarii sau concesionarii de terenuri din Delta Dunarii le au.

"La solicitarea unor societati comerciale din aceasta zona, am facut demersuri la Administratia Prezindentiala de a reexamina aceasta lege in asa fel incat aceasta sa fie cel putin modificata, daca nu respinsa in totalitate. Este vorba despre o initiativa legislativa care a fost inaintata de cativa parlamentari care apartin mai multor grupuri parlamentare, parlamentari care insa sunt straini de realitatile Deltei Dunarii si care, poate, unii dintre ei au semnat poate intr-un mod fortat de imprejurari.

In prima instanta, Guvernul a dat un aviz negativ, deci ca nu sprijina aceasta initiativa legislativa, considerand ca anumite puncte sunt neconstitutionale, dupa care a revenit cu un aviz favorabil, fara sa se stie de ce. In Senat ea a fost respinsa, numai ca intre timp a aparut Comisia de protectie a mediului care are un cuvant de spus in ceea ce priveste aceasta lege. I-am intrebat pe colegii mei din aceasta comisie de ce s-a intamplat asa ceva. Si mi-au spus ca nu stie nimic despre aceasta initiativa legislativa si ca nici colegii sai nu stiu nimic. Am aflat apoi ca s-au exercitat presiuni imense asupra unei persoane ca ...

Actualitate / stiri Actualitate 91 vizite [ Obiectiv ]

Granitul Babadag a picat cu Sporting Liesti in Cupa Romaniei

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 00:15

Granitul Babadag a picat cu Sporting Liesti in Cupa Romaniei Castigatoarea trofeului Cupa Romaniei la nivel de judet Tulcea, Granitul Babadag, va debuta in competitia nationala miercuri, 16 iulie 2014, de la ora 17.30, contra uneia dintre echipele de Liga a III-a din judetul Galati si anume CS Sporting Liesti. Din pacate, campioana judetului Tulcea nu s-a numarat printre cele opt norocoase ale primului tur care fara sa joace se vor califica in al doilea tur preliminar, pentru ca au fost programate contra unor echipe retrase sau desfiintate.

Meciul se va disputa pe Stadionul "Nelu Stanescu" din Babadag, unul care este corespunzator pentru astfel de jocuri, anul trecut castigatoarea Cupei, Izbanda M. Kogalniceanu, fiind nevoita sa joace la Tulcea.

In ceea ce priveste echipa din Babadag, performanta acesteia in Cupa Romaniei

in sezonul 1987-1988 a fost calificarea in 16-imile competitiei, acolo unde a intalnit Dinamo Pitesti, echipa de prima divizie, in fata careia a pierdut mai mult decat onorabil cu 1-2.

Sport / stiri Sport 25 vizite [ Obiectiv ]

Presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu: "Cautam solutii pentru obiective de investitii de protectie a localitatilor impotriva inundatiilor"

Marti, 15 Iulie 2014, ora 00:15

Presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu: "Cautam solutii pentru obiective de investitii de protectie a localitatilor impotriva inundatiilor" Conducerea Consiliului Judetean Tulcea face eforturi pentru a obtine, in perioada de programare 2014-2020, fonduri suficiente pentru obiectivele de investitii gandite la momentul de fata pentru protectia localitatilor din judetul Tulcea.

In acest context, seful Executivului judetean, presedintele Horia Teodorescu, a precizat ca una dintre prioritatile sale se refera la garantarea celor mai bune conditii pentru cetatenii acestui judet, securitatea lor si a bunurilor ce le apartin fiind una dintre principalele preocupari ale administratiei publice. Astfel, la momentul de fata sunt analizate solutiile de finantare pentru realizarea unor investitii in protectia impotriva inundatiilor.

Investitii la Greci

Avand in vedere ca in prezent albia paraului Greci prezinta zone puternic colmatate, care diminueaza capacitatea de transport al albiei, se ajunge la cresterea coeficientului de risc privind pagubele potentiale ce se pot produce in viitor. Inundatiile au luat amploare incepand din anii '93-'94, cele mai grave inregistrandu-se in 2001, cand au fost inundate 102 locuinte, nivelul apei atingand pe unele strazi la 2 metri, in 2003, cand, datorita revarsarii apelor au fost afectate bunuri din anexe, fantani si gradini ale populatiei limitrofe cursului de apa si in 2010 cand, ca urmare a precipitatiilor abundente (100 litri pe metru patrat) si a revarsarii paraului, au fost distruse doua case, 22 au fost avariate, 25 locuinte si 125 gospodarii au fost inundate, 3000 metri ...

Business / afaceri 15 vizite [ Obiectiv ]

Chiar daca nu a oficializat niciun transfer, Delta Dobrogea si-a reconfirmat banca tehnica

Luni, 14 Iulie 2014, ora 11:12

Chiar daca nu a oficializat niciun transfer, Delta Dobrogea si-a reconfirmat banca tehnica Tulcenii de la Delta Dobrogea mai au putine zile de vacanta pana la reunirea lotului programata marti, 15 iulie, la stadionul Cozma Zait.

Chiar daca la acest moment inca nu s-au confirmat oficial nume noi pentru echipa care va activa din toamna in Liga a III-a, macar un lucru e clar: jucatorii vor fi asteptati la stadion de catre directorul tehnic Constantin Gache si de antrenorul Daniel Iftodi.

"Au fost in ultimele doua saptamani mai multe discutii cu jucatori de la echipe de Liga a II-a si Liga a III-a, care de la sfarsitul lunii iunie si-au incheiat raporturile de contractuale. Sigur, nu am semnat cu niciunul desi discutii avansate au fost si de aceea lucrurile se vor concretiza abia in momentul in care acestia vor alege sa vina pe 15 iunie la reunirea lotului nostru. Este primul pas spre o intelegere contractuala si sunt sigur ca si alti jucatori cu care am discutat si care inclina spre alte echipe sunt sanse sa ajunga la noi, daca nu din prima zi, cel tarziu de la inceputul lunii august", a declarat presedintele FC Delta Dobrogea Tulcea, Florentin Manolache. Unul dintre jucatorii cu care s-au purtat discutii avansate si este asteptat la reunirea lotului este Emil Nanu, fostul jucator al Deltei Tulcea, in sezonul trecut golgeter al echipei Unirea Slobozia si foarte aproape de un transfer la Iasi in iarna acestui an.

Sport / stiri Sport 36 vizite [ Obiectiv ]

Cinci tineri, acuzati ca vindeau cannabis

Luni, 14 Iulie 2014, ora 11:11

Cinci tineri, acuzati ca vindeau cannabis Maxim Alexandru Gabriel, de 25 ani, din Tulcea, Ciresescu Alexandru Ionel, de 26 ani, din Tulcea, un minor de 17 ani din Niculitel, si alti doi, de 17 ani, din Nalbant sunt cercetati pentru trafic de droguri de risc

Conform politistilor, in perioada iunie 2013 - martie 2014, cei cinci au procurat, detinut si distribuit droguri de risc (cannabis), pe raza municipiului Tulcea.

In urma perchezitiilor au fost identificate si ridicate in vederea confiscarii 114,11 grame de cannabis vegetal, doua cantare electronice, doua grindere si ustensile pentru consumul drogurilor.

La finalul lunii aprilie, judecatorii tulceni au emis mandate de arestare preventiva pentru cei doi inculpati majori (Maxim si Ciresescu). Astfel, cei doi tulceni din municipiu au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv, ceilalti fiind cercetati in stare de libertate.

"Pentru instrumentarea dosarului, politistii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Tulcea au beneficiat de sprijinul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta, Inspectoratului de Politie, Inspectoratului Judetean de Jandarmi si suportul tehnic al S.R.I.", spune Daniela Condrea, purtator de cuvant al Politiei Tulcea.

In prima instanta, Maxim a primit trei ani cu suspendare, iar Ciresescu a primit patru ani si doua luni cu executare.

Actualitate / politie 68 vizite [ Obiectiv ]

Incep examenele profesorilor

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 00:14

Incep examenele profesorilor Aproape 80 de cadre didactice vor sustine luni proba scrisa a examenul de definitivare in invatamantul preuniversitar.

Prima proba, care s-a desfasurat in perioada ianuarie - iunie, a constat in sustinerea a doua inspectii speciale la clasa si a avut caracter eliminatoriu.

Potrivit calendarului examenului, rezultatele pentru proba scrisa vor fi afisate pe data de 19 iulie, inainte de rezolvarea contestatiilor, urmand ca cele finale sa se afiseze pe data de 24 iulie.

Incepand de anul trecut, Ministerul Educatiei Nationale a decis ca nota minima de promovare a examenului national de definitivare in invatamant sa fie 8 si nu 7. De asemenea, MEN a fost acordat dreptul de a participa la acest examen si debutantilor cu un an vechime la catedra.

Urmatorul examen al profesorilor este cel de titularizare, acesta fiind programat pe data de 21 iulie, dupa care in cadrul Inspectoratului Scolar Tulcea vor avea loc sedintele publice pentru locurile ramase vacante. Tot prin sedinta publica vor fi repartizate si cadrele didactice calificate si necalificate. In perioada 28-29 august va avea loc repartizarea candidatilor care au obtinut cel putin media 5, ramasi nerepartizati dupa concursul din sesiunea 2014, precum si a candidatilor care au obtinut cel putin media de repartizare 5 si care solicita angajare pe perioada determinata in baza mediilor de repartizare de la concursul din sesiunea 2013 sau sesiunea 2012.

In judetul Tulcea, cel mai mare deficit de cadre didactice este ...

Actualitate / stiri Actualitate 58 vizite [ Obiectiv ]

Chiar daca nu a oficializat niciun transfer, Delta Dobrogea si-a reconfirmat banca tehnica

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 00:14

Chiar daca nu a oficializat niciun transfer, Delta Dobrogea si-a reconfirmat banca tehnica Tulcenii de la Delta Dobrogea mai au putine zile de vacanta pana la reunirea lotului programata marti, 15 iulie, la stadionul Cozma Zait. Chiar daca la acest moment inca nu s-au confirmat oficial nume noi pentru echipa care va activa din toamna in Liga a III-a, macar un lucru e clar: jucatorii vor fi asteptati la stadion de catre directorul tehnic Constantin Gache si de antrenorul Daniel Iftodi.

"Au fost in ultimele doua saptamani mai multe discutii cu jucatori de la echipe de Liga a II-a si Liga a III-a, care de la sfarsitul lunii iunie si-au incheiat raporturile de contractuale. Sigur, nu am semnat cu niciunul desi discutii avansate au fost si de aceea lucrurile se vor concretiza abia in momentul in care acestia vor alege sa vina pe 15 iunie la reunirea lotului nostru. Este primul pas spre o intelegere contractuala si sunt sigur ca si alti jucatori cu care am discutat si care inclina spre alte echipe sunt sanse sa ajunga la noi, daca nu din prima zi, cel tarziu de la inceputul lunii august", a declarat presedintele FC Delta Dobrogea Tulcea, Florentin Manolache. Unul dintre jucatorii cu care s-au purtat discutii avansate si este asteptat la reunirea lotului este Emil Nanu, fostul jucator al Deltei Tulcea, in sezonul trecut golgeter al echipei Unirea Slobozia si foarte aproape de un transfer la Iasi in iarna acestui an.

Sport / stiri Sport 44 vizite [ Obiectiv ]

Week-end la Tulcea

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 16:14

Week-end la Tulcea * Cinematograful Cityplex de la Coral Plaza Mall va asteapta cu o noi productii:

- Begin Again - New York Melody - Premiera - astazi, ora 20.00, sambata, duminica, ora 18.00

Cel mai recent film al regizorului si scenaristului John Carney (ONCE), BEGIN AGAIN este o comedie sentimentala despre ceea ce se intampla atunci cand doua suflete ranite se intalnesc, reusind sa creeze impreuna o muzica frumoasa. Gretta (Keira Knightley) si vechiul sau prieten, Dave (Adam Levine) se iubesc din anii de liceu si compun muzica impreuna. Ei se hotarasc sa plece la New York atunci cand el primeste o oferta din partea unei case renumite de discuri. Dar tentatiile pe care le aduce faima il determina pe Dave sa se instraineze de Gretta, care ramane singura si trista. Viata ei nu se transforma in bine decat cand Dan (Mark Ruffalo), care lucreaza - cam fara succes in ultima vreme - la o casa de inregistrari, o aude cantand pe o scena din East Village. El este cucerit pe loc de talentul ei neslefuit, dar veritabil. Din aceasta intalnire intamplatoare izvoraste un portret incantator al unei colaborari ce le va schimba amandurora viata, pe fundalul unei coloane sonore si a unei veri petrecute in New York City. Filmul este produs de catre Anthony Bregman de la Likely Story, Tobin Armbrust de la Exclusive Media si Judd Apatow, prin Apatow Productions.

- Cuban Fury - Cucereste-o cu salsa - Premiera - astazi, sambata, duminica, ora 18.30

In spatele aspectului de supraponderal timid al lui ...

Life Show / cultura 67 vizite [ Obiectiv ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima