Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.403 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Presedintele Horia Teodorescu o recunoaste: Contractele de concesiune ale terenurilor CJ sunt "beton"

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 00:16

Presedintele Horia Teodorescu o recunoaste: Contractele de concesiune ale terenurilor CJ sunt "beton" "Cu unii dintre concesionari s-a reusit renegocierea redeventelor, cu altii nu. Ca un prim bilant, avem aproape un milion de lei in plus obtinuti prin aceste renegocieri.

Sigur au mai fost si concesionari care nu au vrut nicio renegociere, pentru ca au contracte beton", a mai spus seful administratiei judetului

Atins intamplator in sedinta ordinara a Consiliului Judetean de vineri, subiectul concesionarilor a fost un bun prilej de contre la masa rotunda a consilierilor.

Comisia constituita din consilieri judeteni anul trecut si-a incheiat mandatul cu un raport din care solutiile de crestere a redeventelor lipseau, in schimb recomandarile, ca sa nu le spunem sarcini, pentru executivul judetului erau punctate la finalul raportului.

"Propunem totodata ca, la nivelul Consiliului Judetean Tulcea, sa se constituie o comisie formata din reprezentanti ai directiilor si compartimentelor de specialitate, care sa procedeze la renegocierea redeventelor in raport cu propunerile formulate de concesionari, dar si cu interesele concedentului, in calitate de administrator al domeniului public de interes judetean", se arata printre altele la finalul raportului intocmit de Comisia de analiza si verificare a contractelor de concesiune a amenajarilor agricole si piscicole amplasate pe terenurile proprietate publica a judetului Tulcea.

"Eu ma asteptam ca aceasta comisie formata din consilieri sa vina cu solutii concrete prin care sa crestem redeventele si nu cu recomandari sau ...

Personalitati / Horia Teodorescu 11 vizite [ Obiectiv ]

Numar impresionant de vizitatori la cetatile din Dobrogea de Nord

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 00:16

Numar impresionant de vizitatori la cetatile din Dobrogea de Nord Peste 15 mii de persoane au vizitat anul acesta Cetatea Enisala, iar alti 500 Cetatea Halmyris, sit arheologic neinscris deocamdata in niciun circuit turistic, accesul fiind destul de dificil.

Potrivit reprezentantilor Institutului de Cercetari Eco Muzeale Tulcea, numarul foarte mare de vizitatori ai Cetatii Enisala este explicat de infrastructura de acces modernizata.

"Cel mai vizitat monument din judetul Tulcea este Cetatea Enisala, unde avem in jur de 15 mii de vizitatori pe an, in timp ce la Halmyris, unde este primul an cand inregistram efectiv vizitatorii platitori, pana in prezent avem 500 de vizitatori. Este bine de spus acest lucru pentru ca aceeasi situatie am avut-o la Enisala inainte de a fi facut drumul pana la cetate, adica 800 de vizitatori intr-un an, care a crescut apoi la 5 mii dupa realizarea investitiei si a ajuns acum la 15 mii de vizitatori pe an", a declarat director in cadrul ICEM, Cristi Micu.

Acesta a mai precizat ca, deocamdata, cripta unde au fost descoperiti sfintii martiri Epictet si Astion, sfinti ale caror moaste se afla la Manastirea Halmyris, nu poate fi inclusa intr-un circuit turistic religios, pentru ca este in conservare.

"La Halmyris, manastirea s-a construit tocmai datorita descoperirii celor doi sfinti Epictet si Astion, insa deocamdata nu este indicat accesul unui numar foarte mare de oameni in zona sitului arheologic, si ma refer la pelerinii care sosesc la aceasta manastire, pentru ca monumentul se afla intr-o faza de ...

Actualitate / stiri Actualitate 17 vizite [ Obiectiv ]

Festivalul National de Folk "Tulcea FolkEST" la a VII-a editie

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 00:16

Festivalul National de Folk "Tulcea FolkEST" la a VII-a editie In perioada 6-7 septembrie a.c., municipiul nostru va gazdui cea de-a VII-a editie a Festivalului National de Folk "Tulcea FolkEST", eveniment organizat sub egida Consiliului Judetean Tulcea de Centrul Cultural "Jean Bart" Tulcea, in parteneriat cu Primaria Municipiului Tulcea.

Lucrarile festivalului vor avea loc in Sala Mare a Teatrului "Jean Bart", in zilele amintite, cu incepere de la ora 19.00, iar intrarea va fi libera, organizatorii urmarind cresterea nivelului de acces la diversitate culturala pentru locuitorii municipiului, dar si incurajarea libertatii de creatie in randul tinerelor generatii. Festivalul cuprinde doua categorii de participanti - interpreti individuali si formatii artistice, limita de varsta pentru participare fiind de 35 de ani.

La sectiunea interpreti individuali au fost admisi in urma preselectiei sapte concurenti, atat din judetul nostru, cat si din judetele Cluj, Prahova, Iasi, iar la sectiunea formatii artistice, pe langa trupe din judetul nostru vor participa si formatii din Iasi si judetul Neamt, tot in numar de sase.

Premiile festivalului sunt urmatoarele: Marele Premiu al festivalului si trofeul festivalului - 1500 lei, premiul pentru sectiunea grupuri vocal-instrumentale - 1200 lei, premiul pentru sectiunea interpreti individuali- 800 lei, premiul special al juriului - 500 lei, precum si mentiuni - doua mentiuni in valoare de 400 lei fiecare pentru sectiunea grupuri vocal-instrumentale, de asemenea doua mentiuni de 200 de lei ...

Life Show / cultura 10 vizite [ Obiectiv ]

Consilierii judeteni au fost "reetichetati"

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 00:16

Consilierii judeteni tulceni s-au adaptat noilor comandamente politice, iar noile coalitii au fost consfintite si prin etichete.

La inceputul sedintei de joi, sedinta ordinara lunara, fiecare ales al judetului a constatat ca in dreptul sau se afla, dupa caz, pe langa nume si prenume, ori "USL", ori "ACL", cei lipsiti de neclaritati fiind consilierii reprezentand Partidul Poporului - Dan Diaconescu.

Data tot a venit vorba despre PP - DD, sa spunem ca, dupa o tentativa esuata, locul lui Stelian Gavrus a fost luat de urmatorul supleant in gratii, Marin Sima. Secretarul judetului, Constantin Cabuz, a spus ca de la ultima sedinta s-a purtat corespondenta atat cu conducerea partidului, de unde s-a aflat ca Gavrus nu a contestat decizia de excludere a sa, cat si cu Gavrus, care a certificat cele aflate de la Biroul National Permanent al PP - DD.

Si votul consilierilor judeteni a oglindit realitatile politice actuale. Singurul proiect care a fost respins, caci a fost votat de numai cincisprezece alesi, este cel prin care se solicita rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli finantat din venituri proprii al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Tulcea pe anul 2014: cei treisprezece reprezentanti ai ACL s-au abtinut, gest colectiv care fusese anuntat, in prealabil, printr-o conferinta de presa, si care se datoreaza lipsei de informatii.

Sedinta a decurs in limitele obisnuite, uzualele picanterii si tachinari soldandu-se cu vot masiv pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Obiectiv ]

"Pedepsele pentru braconajul forestier ar trebui marite!"

Sambata, 30 August 2014, ora 00:14

"Pedepsele pentru braconajul forestier ar trebui marite!" Trei hectare de padure dispar in fiecare ora din Romania, arata un studiu Greenpeace, cu mentiunea ca aproape jumatate, mai exact 48,95% din suprafetele despadurite se afla in arii protejate.

La Tulcea, intreaga suprafata a fondului forestier national administrat de Directia Silvica - aproximativ 105.000 hectare - este inclusa in situl Natura 2000, iar potrivit directorului Directiei, Paula Enescu, braconajul forestier este la scara foarte mica: "Din fericire, pe raza Directiei Silvice Tulcea nu ne confruntam cu sustrageri la scara mare. Sustrageri minore sunt peste tot, insa cu ajutorul Serviciului de Paza si Protectie si a colaborarilor cu serviciile specializate ale MAI reusim sa tinem fenomenul sub control. Avem nevoie de masura majorarii pedepselor cu privire la agresiuni asupra fondului forestier si asupra personalului silvic aflat in exercitiul functiei".

Agresiuni de acest fel se intampla cu sau fara voia autoritatilor, ultima de acest fel fiind la Niculitel. Cu aproximativ doua saptamani in urma, doi localnici au fost surprinsi in timp ce sustrageau o caruta cu lemne. Desi materialul lemnos a fost confiscat, si cei doi sunt cercetati in prezent de politie, unul dintre angajatii Directiei Silvice a avut nevoie de serioase ingrijiri medicale.

Potrivit datelor statistice ale institutiei, in primul semestru al anului 2014 au fost efectuate in acest sens 1520 actiuni, din care 404 in colaborare cu politia, constatandu-se 124 contraventii si 4 infractiuni. S-au ...

Actualitate / stiri Actualitate 43 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal: Incalzirea pentru campionat incepe cu meciurile de Cupa Romaniei

Sambata, 30 August 2014, ora 00:14

Fotbal: Incalzirea pentru campionat incepe cu meciurile de Cupa Romaniei * Duminica dupa-amiaza, de la ora 17.00, la Tulcea, pe stadionul Bididia, se joaca meciul dintre Delta Stars si Hamangia Baia, iar celelalte meciuri la Somova, Frecatei, Turda, I.C. Bratianu, Niculitel, Luncavita si Enisala

Cu o saptamana inainte de debutul campionatului de fotbal judetean Liga a IV-a, pe opt stadioane din tulcea si din judet se disputa meciuri de Cupa Romaniei, sapte dintre ele contand pentru prima faza a competitiei iar unul pentru faza preliminara.

Astfel, in etapa preliminara, pe unul dintre cele mai moderne stadioane din judet, Stadionul "Gheorghe Popescu" din Luncavita, se va disputa, de la ora 17.00, meciul dintre Partizanul Luncavita si Egreta Sabangia, ambele echipe fiind din Liga a V-a de fotbal, castigatoare urmand sa joace contra celor de la Tractorul Horia in prima faza a Cupei Romaniei.

Tot duminica, de la ora 11.00, pe un alt stadion modern, cel din Niculitel, se va juca meciul dintre Sarica Niculitel si Noua Generatie Macin, tot in devans fata de restul etapei, de la ora 13.00, la I.C. Bratianu fiind programat meciul dintre echipa locala, Dunarea, si Pescarusul Sarichioi.

Incepand cu ora 17.00, tot duminica, sunt programate si meciurile: A.S. National Somova - A.S. Soimii Topolog, A.S. Delta Stars - A.S. Hamangia Baia, A.S. Viitorul Frecatei - A.C.S. Granitul Babadag, A.S. Viitorul Turda - A.S. Triumf Cerna si A.S. Heracleea Enisala - A.S. Luceafarul Slava Cercheza.

Cu amanunte de la aceste meciuri programate duminica ...

Sport / stiri Sport 21 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal: Primul adversar al Deltei Dobrogea a invins Unirea Slobozia

Vineri, 29 August 2014, ora 00:16

Fotbal: Primul adversar al Deltei Dobrogea a invins Unirea Slobozia * Gloria Popesti Leordeni a castigat meciul cu pretendenta la promovarea in Liga I, dupa un meci in care a avut o ocazie din care a marcat

Pentru Delta Dobrogea, noua echipa fanion a Tulcei si sa speram ca pe viitor si a Dobrogei, meciul de debut in Liga a III-a ce se va consuma sambata, de la ora 18.00, pe stadionul Cozma Zait, se anunta unul foarte dificil. Echipa ilfoveana a disputat cu o saptamana in urma, ca si tulcenii de altfel, un meci contra unei echipe de Liga a II-a iar daca echipa antrenata de Constantin Gache a pierdut miercurea trecuta la Braila cu 1-3, cei de la Popesti Leordeni au dat lovitura pe teren propriu cu Unirea Slobozia, una dintre pretendentele la promovarea in Liga I.

Echipa antrenata de Tudor Stanciu si-a pregatit meciul pentru un egal fara goluri si dupa ce a rezistat cu brio atacurilor echipei din Slobozia, la singura ocazie de gol a gazdelor Vlad Paun, fostul coleg al tulcenilor Lisandru si Butucel (ambii de la Cernica), a reusit golul de 1-0 acesta fiind si rezultatul final.

De asemenea, in a doua etapa a Ligii a III-a tulcenii vor face o deplasare la Bucuresti pentru a juca impotriva celor de la Juventus, o echipa de traditie a fotbalului romanesc, antrenata acum de Eugen Trica.

Iata si programul complet al turului seriei 2 a Ligii 3:

Etapa I - 30.08.2014

Metalosport Galati - Callatis 2012 Mangalia

Delta Dobrogea - Gloria Popesti Leordeni

Otelul II Galati - Juventus Bucuresti

CS Tunari - Metaloglobus

Viitorul ...

Sport / stiri Sport 34 vizite [ Obiectiv ]

De miercuri, Noul prefect tulcean e Marin Badita *Fostul prefect, Lucian Simion, a fost numit guvernator al RBDD

Joi, 28 August 2014, ora 00:16

De miercuri, Noul prefect tulcean e Marin Badita *Fostul prefect, Lucian Simion, a fost numit guvernator al RBDD In Monitorul Oficial nr. 629 de miercuri, 27 august, au fost publicate mai multe hotarari de Guvern si decizii ale premierului .

Prin HG nr. 712, lui Lucian - Eduard Simion, prefect al judetului Tulcea, ii inceteaza raportul de serviciu. HG nr. 713 prevede exercitarea, cu caracter temporar, prin detasare in conditiile legii, a functiei publice de prefect al judetului Tulcea de catre Marin Badita.

De asemenea, Decizia nr. 256 a prim - ministrului Victor - Viorel Ponta priveste revocarea lui Edward Bratfanof din functia de guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", ca prin Decizia nr. 257 sa fie numit in functia proaspat vacantata fostul prefect, Lucian - Eduard Simion.

Actualitate / prefectura 115 vizite [ Obiectiv ]

Marin Badita, nominalizat pentru functia de prefect

Miercuri, 27 August 2014, ora 11:14

Marin Badita, nominalizat pentru functia de prefect Fost director al Casei Judetene de Pensii, economistul Marin Badita ocupa in prezent functia de coordonator compartiment stabiliri prestatii si pensii internationale in cadrul Casei Judetene de Pensii.

Nominalizarea a fost validata oficial in cadrul organizatiei PSD Tulcea iar numirea oficiala se va face probabil in aceasta saptamana.

Actualitate / prefectura 166 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal, ultimul amical inaintea debutului in Liga a III-a: Delta Dobrogea Tulcea - Farul Constanta 0-0

Miercuri, 27 August 2014, ora 00:15

Fotbal, ultimul amical inaintea debutului in Liga a III-a: Delta Dobrogea Tulcea - Farul Constanta 0-0 * Dupa o prima repriza dominata de oaspeti, tulcenii au trecut pe langa o victorie de palmares dupa pauza

Sambata, de la ora 11.00, dupa doua jocuri amicale de copii disputate intre juniorii mici de la Delta Dobrogea si Noua Generatie Macin, nou promovata in Liga a III-a, FC Delta Dobrogea Tulcea a jucat ultimul amical contra celor de la Farul Constanta, echipa fanion a Dobrogei. Ca si la meciurile de copii, incheiate la egalitate, 1-1 si respectiv 2-2, si meciul seniorilor a fost unul, dupa rezultat, amical, incheiat cu acelasi scor de la inceputul jocului: 0-0.

Mai bine asezati in teren si mai "in vana" dupa zece zile de cantonament, marinarii au dominat prima jumatate de ora in care Igirosanu a irosit cea mai mare ocazie cu un sut care a nimerit bara. Oaspetii au reclamat si un penalty in minutul 31, atunci cand o deposedare a fundasului stanga Ciurea la Carstoiu la limita suprafetei de pedeapsa a fost considerata regulamentara de asistentul Radu Lacatus, foarte aproape de faza. Intrat in locul accidentatului V. Ion, care ar fi trebuit eliminat in minutul 25 pentru o lovitura fara minge aplicata lui Butoi, tanarul Paslaru avea sa fie cel mai periculos om al oaspetilor, de doua ori fiind aproape de gol. Mai intai in minutul 35, cand portarul Olaru a respins in extremis sutul sub transversala si apoi in minutul 40, cand bara s-a opus golului la un sut din unghi expediat de acelasi Paslaru.

Dupa reluare, intrarea lui Boariu pentru repriza secunda, a adus un plus de ...

Sport / stiri Sport 26 vizite [ Obiectiv ]

Dezbateri pentru rezervatia naturala Dealurile Bestepe

Marti, 26 August 2014, ora 23:15

Dezbateri pentru rezervatia naturala Dealurile Bestepe In cursul zilei de maine are loc la Bestepe prima consultare publica privind Planul de Management Integrat pentru situl Natura 2000 Bestepe-Mahmudia, din Rezervatia naturala Dealurile Bestepe. Evenimentul este organizat de Agentia pentru Protectia Mediului Tulcea.

"Planul de management reprezinta documentul de baza pentru administrarea sitului Natura 2000 Bestepe-Mahmudia din rezervatia naturala Dealurile Bestepe, iar scopul

intalnirii consta in posibilitatea consultarii opiniilor tuturor factorilor implicati: autoritati publice locale, agenti economici, ONG-uri de mediu, cetateni", a precizat directorul APM Tulcea, Adriana Popescu.

Business / stiri Business 20 vizite [ Obiectiv ]

Astazi are loc proba scrisa la Limba si literatura romana din cadrul examenului de bacalaureat

Luni, 25 August 2014, ora 11:15

Astazi are loc proba scrisa la Limba si literatura romana din cadrul examenului de bacalaureat Astazi are loc prima proba scrisa din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea august - septembrie, cea la Limba si literatura romana. La examen s-au inscris 597 de absolventi ai clasei a XII-a, iar la proba de astazi au fost absenti 58 de elevi.

Aceasta sesiune a examenului va continua miercuri, cu proba obligatorie a profilului, la matematica sau istorie. Ultima proba scrisa se va desfasura pe data de 29 august, iar elevii vor opta, in conformitate cu filiera, profilul si specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse in urmatoarele doua grupe: fizica, chimie, biologie sau informatica, pentru profilul real din filiera teoretica, pentru profilul tehnic si profilul resurse naturale si protectia mediului din filiera tehnologica si pentru profilul militar din filiera vocationala; geografie, filosofie, logica si argumentare, economie, psihologie si, dupa caz, sociologie, pentru profilul umanist din filiera teoretica, pentru profilul servicii din filiera tehnologica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala.

Afisarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, pana la ora 12, urmand ca, in aceeasi zi, sa fie depuse contestatiile, in intervalul orar 12.00 - 16.00. Solutionarea contestatiilor se va realiza intre 2 si 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi facute publice pe 4 septembrie.

Actualitate / elevi 25 vizite [ Obiectiv ]

Primarii din judetul Tulcea au primit cheile microbuzelor scolare de la premierul Ponta

Sambata, 23 August 2014, ora 06:15

Primarii din judetul Tulcea au primit cheile microbuzelor scolare de la premierul Ponta In total, 11 primarii din judetul nostru au beneficiat de microbuze scolare achizitionate din fonduri guvernamentale (de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice).

La evenimentul care a avut loc vineri, de la ora 9.30, in parcarea Salii Polivalente din municipiul Tulcea, au participat, alaturi de presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu si de primarii din comunele beneficiare, premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea (ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice).

Microbuzele scolare 16+1 locuri vor asigura transportul scolar al elevilor din comunitatile rurale. In etapa I de repartizare (iulie-septembrie) judetului Tulcea i-au fost repartizate 11 microbuze, care vor fi folosite de elevii din localitatile C.A. Rosetti, Cerna, Jijila, Luncavita, Mihai Bravu, Mihail Kogalniceanu, Nalbant, Sarichioi, Topolog, Casimcea, Jurilovca.

"Am fost acuzati ca dam microbuze pe criteriu politic si m-am uitat acum la situatia de la Tulcea: din 11 primarii beneficiare, numai patru sunt la PSD. Pe mine ma intereseaza sa aiba copiii cu ce sa mearga la scoala", a declarat Victor Ponta in cadrul unei intalniri cu primarii.

Actualitate / stiri Actualitate 124 vizite [ Obiectiv ]

Nu e gluma: Accident rutier in Sulina

Sambata, 23 August 2014, ora 06:15

Nu e gluma: Accident rutier in Sulina Un minor accident rutier s-a petrecut recent la Sulina. Pe strada a II - a, in drumul spre plaja, aproape de o curba mai stransa, doua taximetre s-au tamponat usor. Accident minor, fara victime, rezolvat prompt si eficient de un politist calificat.

Accidentul a capatat insa pe o retea de socializare o amploare invers proportionala cu efectele sale. Originea tevaturii... "virtuale" este, fara doar si poate, contestata legenda potrivit careia, acum cateva zeci bune de ani, in cel mai estic oras al tarii s-ar fi tamponat singurele doua masini din localitate!

S-au vehiculat mai multe versiuni. Dupa una, coliziunea s-ar fi produs acum vreo cincizeci de ani, cand masina de paine s-a tamponat de autobuzul care transporta turisti la plaja. Dupa alta, hazlie, accidentul a avut loc intre Ambulanta si masina Militiei. O alta varianta ofera ca sigur un accident antre doua autovehicule ale primariei. O sulineanca asigura ca nu e poveste, ci un fapt real: o basculanta si o "Salvare" s-au ciocnit pe plaja, dar a fost "un incident si atat". Un utilizator umblat pe la Sulina sustine ca s-a documentat in arhiva Politiei Sulina, dar nu a gasit nimic, ceea ce-l incredinteaza ca este "o poveste hazlie, dar inventata", in timp ce un alt utilizator, mai in varsta, certifica versiunea cu masina primariei si autobuzul.

Ce stim noi sigur e ca miercuri, 20 august, pe strada a II - a s-au ciocnit doua taximetre. Ramane ca istoricii sa demonstreze daca accidentul din anii '60 s-a intamplat sau ...

Actualitate / stiri Actualitate 134 vizite [ Obiectiv ]

Presedintele PSD Victor Ponta, la Tulcea: "Romania are nevoie de un presedinte al tuturor romanilor, nu numai al unui partid politic sau al unui grup de interese"

Sambata, 23 August 2014, ora 00:16

Presedintele PSD Victor Ponta, la Tulcea: "Romania are nevoie de un presedinte al tuturor romanilor, nu numai al unui partid politic sau al unui grup de interese" Vineri, de la ora 15.00, la sala de conferinte a hotelului Esplanada din Tulcea, presedintele social - democratilor din Romania, Victor Ponta, a participat, alaturi de presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea si de presedintele Organizatiei Judetene PSD Tulcea, Horia Teodorescu, la o conferinta de presa.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a facut o scurta trecere in revista a problemelor pe care le-a discutat la Tulcea: chestiuni administrative (iar aici accentul a fost pus pe modalitatea in care va fi gandit si gestionat bugetul), problematici legate de viitoarea sesiune parlamentara (despre o majoritate care ar urma intarita), respectiv strategia pentru campania electorala care urmeaza.

"Vreau sa fiu un presedinte al tuturor romanilor, cu o alta agenda (...) Dupa 16 noiembrie, Romania are nevoie de un presedinte al romanilor, nu al unui partid politic sau al unui grup de interese", a declarat premierul Ponta, referindu-se la alegerile de la inceputul lunii noiembrie.

In aceasta ordine de idei, presedintele PSD a catalogat alegerile prezidentiale din 2014 drept unele "decisive pentru directia Romaniei in urmatorii ani" . A amintit, de asemenea, faptul ca, incepand cu 2012, a incercat sa schimbe regimul Traian Basescu si, cu toate ca USL nu mai exista la momentul de fata in forma asumata initial, proiectele propuse in urma cu doi ani raman valabile.

In ceea ce priveste calendarul alegerilor, reprezentantii social democratilor au precizat faptul ca, cel mai ...

Actualitate / stiri Actualitate 94 vizite [ Obiectiv ]

Statistica: Salariul mediu din Romania a crescut cu aproape 25% in ultimii ani

Vineri, 22 August 2014, ora 00:16

Statistica: Salariul mediu din Romania a crescut cu aproape 25% in ultimii ani Presedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu: "Inca de la preluarea mandatului, actuala guvernare a actionat in scopul cresterii nivelului de trai.

Datele statistice stau marturie faptului ca social-democratii isi indreapta atentia, mai mult decat oricine, asupra problemelor apasatoare ale romanilor".

Datele Eurostat arata faptul ca nivelul de trai din Romania a crescut. Mai exact,Romania si-a imbunatatit indicatorul de nivel de trai de la 49% din media UE la54% din aceasta medie. Avansul de cinci procente ne plaseaza din aceasta perspectiva pe locul sase, la egalitate cu Austria.

In plus, veniturile reduse ale lucratorilor la stat in 2010 au fost recuperate intretimp. Mai mult, cresterea salariilor bugetarilor este mai mare decat avansulsalariului mediu pe economie, arata datele Institutului National de Statistica (INS). Din iulie 2010 pana in luna iunie 2014, salariul mediu net pe tara a crescut cu 24,5%, in timp ce veniturile salariale din sectorulbugetar depasesc aceasta cifra: salariile din invatamant au avansat cu aproape33%, cele din administratie publica si aparare, cu 40,5%, iar cele din sanatate siasistenta sociala, cu 42,6%.

"Social-democratii si-au construit agenda administrativa in functie de problemele oamenilor. In acest sens, actuala guvernare, condusa de premierulVictor Ponta, actionat in scopul cresterii nivelului de trai", a precizatpresedintele Organizatiei Judetene a PSD Tulcea, Horia Teodorescu.

Business / stiri Business 35 vizite [ Obiectiv ]

Vineri, Se reinaugureaza Templul Israelit

Joi, 21 August 2014, ora 00:13

Vineri, Se reinaugureaza Templul Israelit Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER), Primaria Municipiului Tulcea, Comunitatea Evreilor din Tulcea si American Jewish Joint Distribution Committee anunta ca vineri, 22 august, incepand cu ora 11.00, va fi reinaugurat Templul Israelit situat in municipiu, pe str. Babadag, nr. 71 - 73. Cu aceeasi ocazie, de la ora 10.00, in incinta Templului va fi inaugurat Muzeul de Istorie a Evreilor din Dobrogea de Nord.

La ora 11.00 va incepe ceremonia de reinaugurare a Templului Israelit, serviciul religios urmand sa fie savarsit de rabinul Rafael Shaffer si de prim - cantorul Iosef Adler. Vor rosti apoi alocutiuni Aurel Vainer, presedintele FCER, Constantin Hogea, primarul municipiului, Horia Teodorescu, presedintele Consiliului Judetean, Solomon Faimblat, presedintele Comunitatii Evreilor din Tulcea, si scriitorul Carol Feldman.

Sambata, 23 august, de la ora 11.00, in Sala "Mihail Kogalniceanu" a Consiliului Judetean, va fi lansata cartea "Romanul unui Evreu", de Carol Feldman, eveniment la care vor vorbi atat presedintele FCER, cat si autorul; tot in sala de conferinte a CJ este programat sa se desfasoare, de la ora 12.00, Simpozionul "Evreii din Dobrogea de Nord".

De la ora 14.00, la Teatrul "Jean Bart" incepe concertul formatiilor artistice ale Comunitatii Evreilor Bucuresti si Centrului Comunitar Evreiesc - Corul "Hazamir" si "Bucharest Klezmer Band"; de la ora 15.00 - cocktail (Teatrul "Jean Bart"); ora 19.00 - Kabbalat Shabbat (Templul Israelit); ora 20.00 ..

Actualitate / stiri Actualitate 120 vizite [ Obiectiv ]

Cercetat penal pentru ca a tras cu o arma letala adusa ilegal in Romania

Miercuri, 20 August 2014, ora 16:14

Cercetat penal pentru ca a tras cu o arma letala adusa ilegal in Romania Barbatul de 31 de ani a fost identificat, marti, de politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase.

C. Marian, de 31 ani, din Carcaliu, ceste acuzat ca a introdus pe teritoriul Romaniei (fara indeplinirea formalitatilor legale) o arma letala de vanatoare si un numar de cinci cartuse aferente. Mai mult, oamenii legii spun ca Marian a facut uz de aceasta arma, tragand doua focuri in aer in plan vertical pentru a-i verifica starea de functionare.

Din verificari a rezultat ca arma a fost achizitionata din strainatate si introdusa in Romania in cursul lunii august 2014.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma letala, fara drept.

Actualitate / stiri Actualitate 51 vizite [ Obiectiv ]

18 ani de inchisoare pentru femeia care si-a ucis nou-nascutul

Miercuri, 20 August 2014, ora 08:14

18 ani de inchisoare pentru femeia care si-a ucis nou-nascutul Este vorba despre Ana Maria Ifrim, de 40 de ani, tulceanca acuzata de omor deosebit de grav dupa ce, la finalul anului trecut, si-a ucis nou-nascutul si l-a ascuns in boxa blocului in care locuia (din cartierul Dallas din municipiu).

Fapta s-a petrecut in seara zilei de 24 noiembrie 2013: simtind ca intra in travaliu, dupa ce a ascuns pe toata perioada sarcina ce o purta, femeia a mers in baia locuintei si, dupa ce a nascut natural, singura, un copil viu, l-a ucis, introducandu-l intr-un sac din material plastic. A ascuns nou nascutul in nisa de la cada, iar apoi in boxa de la subsolul locuintei.

Datorita faptului ca inculpata a mai fost condamnata anterior pentru comiterea unei infractiuni de omor calificat (si-a ispasit pedeapsa primita pentru o fapta similara), a fost internata si expertizata psihiatric, constatandu-se ca a avut discernamantul faptei sale.

Marti, Tribunalul a dat o prima solutie in acest dosar: 18 ani de puscarie. Conform solutiei facute publice de instanta tulceana, Tribunalul "condamna pe inculpata Ifrim Ana Maria la o pedeapsa principala de 18 ani inchisoare. (...) Revoca beneficiul liberarii conditionate pentru restul de 593 zile ramas neexecutat din pedeapsa de 5 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala 10 din 13 ianuarie 2009, pronuntata de Tribunalul Tulcea, rest pe care il contopeste cu pedeapsa de 18 ani inchisoare aplicata prin prezenta hotarare in pedeapsa cea mai grea de 18 ani inchisoare".

Tribunalul mentine masura arestarii ...

Actualitate / stiri Actualitate 85 vizite [ Obiectiv ]

In week-end: opt soferi s-au ales cu dosare penale dupa ce au fost trasi pe dreapta de politistii tulceni

Luni, 18 August 2014, ora 15:12

In week-end: opt soferi s-au ales cu dosare penale dupa ce au fost trasi pe dreapta de politistii tulceni Cei mai multi sunt cercetati penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Duminica seara, politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Tulcea l-au depistat pe A. Doru, de 27 ani, din Tulcea, care conducea un autoturism marca Fiat pe strada Elena Doamna , fara a poseda permis de conducere.

Tot duminica, politistii Postului de Politie Mihail Kogalniceanu l-au depistat pe D. Viorel, de 42 ani, din Randunica, aflat pe un moped marca Peugeot. Barbatul avea o concentratie de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Sambata, politistii Serviciului Rutier l-au depistat pe G. Costica, de 56 ani, din Tulcea, care conducea un Opel pe E87, avand o concentratie de 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Cinci dosare penale in noaptea de dupa Sf. Maria

In noaptea de vineri spre sambata, politistii Biroului Rutier l-au depistat pe S. Tiberiu, de 41 ani, din Tulcea, care conducea un auto marca Opel pe strada Isaccei , avand o concentratie de 0,49 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In aceeasi noapte, politistii Postului de Politie Greci l-au depistat pe O. Bogdan, de 40 ani, din localitate, care conducea, in Greci, un autoturism marca Ford, avand o concentratie de 0,98 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducatorul auto a refuzat preleverea de mostre biologice, motiv pentru care a fost intocmit dosar penal.

Tot vineri noapte, politistii din cadrul Sectiei de politie Rurala Baia l-au depistat pe S. Marian, de 31 ani, din Babadag, care conducea un ...

Actualitate / stiri Actualitate 96 vizite [ Obiectiv ]

Investitie in generatiile viitoare la Valea Nucarilor si Iazurile: Pentru copii, mare bucurie de la Primarie

Luni, 18 August 2014, ora 10:14

Investitie in generatiile viitoare la Valea Nucarilor si Iazurile: Pentru copii, mare bucurie de la Primarie Copiii de la Valea Nucarilor si Iazurile s-au adunat ca la inceput de an scolar in centrul celor doua localitati; foarte multi copii, mamici, oficiali locali si de la judet.

Evenimentul ce se producea, pe o caldura de foc, era dedicat exclusiv celor mici. S-au inaugurat, asadar, doua locuri de joaca pentru cei mici, doua locatii "gemene" amenajate si dotate "ca la carte" din fonduri proprii ale Primariei Valea Nucarilor. Au costat, ambele, 2 miliarde lei vechi, dar investitia in generatiile viitoare de la Valea Nucarilor chiar se merita, tinand seama ca prea multe alternative de joaca si educatie, copiii de la tara nu au.

Demn de retinut este si faptul ca spatiile de joaca de la Valea Nucarilor si Iazurile s-au amenajat in doar un an si jumatate de la momentul aprobarii lor in Consiliul local, si nu in ultimul rand, calitatea lucrarilor efectuate de un constructor din Babadag. Au fost de fata la taierea panglicii, deputatul Marian Avram, administratorul public al judetului Liliana Marinescu, primarita Maria Lenta, preotii de la Valea Nucarilor si Iazurile si, evident, beneficiarii acestor locuri de joaca, copiii. Mesajul a fost unul direct si firesc: parintii le-au facut, copiii sa le pastreze.

Pentru generatia de astazi, la Valea Nucarilor

Pentru generatia din prezent, primaria are in lucru, desigur, si treburi mai "serioase". Pe agenda primaritei Maria Lenta stau pietruirea a circa 7 km de drumuri in localitatile Valea Nucarilor, Iazurile si Agighiol, reparatii ..

Actualitate / stiri Actualitate 63 vizite [ Obiectiv ]

Cardurile de sanatate vor fi distribuite din octombrie

Luni, 18 August 2014, ora 10:14

Cardurile de sanatate vor fi distribuite din octombrie Cardul national de sanatate va putea fi distribuit cel mai probabil incepand cu luna octombrie a acestui an.

Potrivit unei note informative a CNAS, distributia cardurilor se va realiza prin servicii postale, numarul total estimat fiind de 13.663.941 carduri. Estimarile iau in calcul persoanele asigurate care vor implini varsta de 18 ani pana in septembrie 2018.

Plata serviciilor de distributie va fi suportata din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS) si se estimeaza ca incepand cu luna octombrie va putea demara distribuirea la nivel national a cardurilor de sanatate.

Procedura de distribuire este simpla: cardul va fi adus de operatorul postal la domiciliul asiguratului si predat titularului pe baza actului de identitate. Dupa doua prezentari la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza de document justificativ, operatorul de servicii postale va preda cardul national casei de asigurari de sanatate in raza careia se afla domiciliul asiguratului. Potrivit CNAS, pana in prezent au fost tiparite 11.534.000 de carduri.

Procesul de tiparire va continua in urmatorii patru ani. Aproximativ 952.488 carduri vor fi tiparite pentru tinerii care vor implini varsta de 18 ani si pentru persoanele care vor dobandi calitatea de asigurat in aceasta perioada.

"In trimestrul patru al acestui an vom testa modul de functionare al cardului, astfel incat incepand cu anul 2015 decontarea serviciilor medicale sa se realizeze doar pe baza cardului ...

Business / stiri Business 34 vizite [ Obiectiv ]

16 ani de cooperare transfrontaliera in cadrul Euroregiunii "Dunarea de Jos"

Vineri, 15 August 2014, ora 10:14

16 ani de cooperare transfrontaliera in cadrul Euroregiunii "Dunarea de Jos" Ziua Euroregiunii Dunarea de Jos a fost organizata la Galati, iar la eveniment a participat si Horia Teodorescu, presedinte al Consiliului Judetean Tulcea si al Asociatiei de Cooperare Transfrontaliera Euroregiunea Dunarea de Jos, alaturi de partenerii din Ucraina si Republica Moldova.

Printre invitatii la sedinta festiva de joi, 14 august, se numara Avram Micinschi - Presedinte al raionului Cahul, Andrei Malasevschi - Presedinte al Consiliului Raional Cantemir, Mihaylo Kuchuk - Vice-guvernator Administratia Regionala de Stat Odessa, Valentin Stroya - consilier juridic in cadrul Agentiei de dezvoltare durabila si integrare europeana, Nicula Vitalii - sef al Cancelariei Raionului Reni, Dorin Otrocol, Prefect de Galati, Marian Vicleanu, Vicepresedinte al Consiliului Judetului Galati, Ovidiu Nechita, Vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila.

"Suntem, astazi, la un moment aniversar, la un moment de bilant al reusitelor, iar eu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Tulcea si al Asociatiei, pot sa va spun cu mana pe inima ca structura creata in urma cu 16 ani este un real succes. De-a lungul timpului Asociatia a gandit si implementat proiecte deosebit de importante pentru judetele din Romania, dar si pentru partenerii din Ucraina si din Republica Moldova", a spus presedintele Horia Teodorescu.

Conventia a fost semnata pe data de 14 august 1998

Asociatia de Cooperare Transfrontaliera si-a propus, inca de la momentul infiintarii, dezvoltarea durabila a ...

Business / stiri Business 34 vizite [ Obiectiv ]

Scandal pe strada Plugarilor: un barbat si-a injunghiat fratele

Joi, 14 August 2014, ora 08:14

Scandal pe strada Plugarilor: un barbat si-a injunghiat fratele S-a intamplat joi seara, pe strada Plugarilor din municipiul Tulcea.

Un barbat in varsta de 47 de ani a ajuns, joi, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean, cu o plaga injunghiata la nivelul gatului. Tulceanul a fost preluat de medicii din spital si a intrat imediat in operatie. Victima este, la momentul de fata, stabila.

Pe fir au intrat oamenii legii, care au deschis o ancheta pentru a afla care sunt circumstantele in care s-a petrecut incidentul. Din primele informatii, barbatul de 47 de ani s-a certat cu fratele mai mare care, dupa scandal, a scos un cutit si l-a injunghiat.

Cel mai probabil, fapta va fi incadrata drept tentativa de omor, astfel ca barbatul care a pus mana pe cutit ar putea ajunge in arest preventiv.

Actualitate / stiri Actualitate 126 vizite [ Obiectiv ]

Festivalul International "Pestisorul de Aur", la final

Joi, 14 August 2014, ora 00:14

Festivalul International "Pestisorul de Aur", la final Luni, incepand cu ora 10.00, la sala Mihail Kogalniceanu din Tulcea a avut loc o intalnire intre reprezentantii ansamblurilor care au intrat in concurs, autoritatile locale si organizatorii evenimenteului.

La sedinta de la inceputul acestei saptamani au participat vicepresedintele Consiliului Judetean Tulcea, Vasile Strat, primarul municipiului, Constantin Hogea, inspectorul general Dumitru Damian, maestrul Stefan Coman (organizator), membri ai juriului, delegati din tarile participante.

"Ceea ce am vazut in acest an a fost mai mult decat un festival, a fost un adevarat regal de costume, dans, traditii. Vreau sa ii felicit pe toti participantii la acest concurs si sa ii asigur ca, din punctul nostrum de vedere, sunt cu totii castigatori prin faptul ca au luat parte la acest festival ", le-a transmis vicepresedintele Vasile Strat celor prezenti la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean.

Primarul municipiului, Constantin Hogea, a vorbit despre amploarea acestui festival si despre cei care s-au implicat pentru ca Pestisorul de Aur sa devina ceea ce este astazi: "Vreau sa remarc, inca o data, faptul ca Primaria si Consiliul Judetean au facut echipa pentru sustinerea celei de-a XXII-a editii a Festivalului Pestisorul de Aur".

In continuarea acestor idei, inspectorul Damian a multumit atat tinerilor, profesorilor, dar si parintilor celor care i-au sustinut pe cei care au intrat in aceasta frumoasa competitie a traditiilor.

Vor un festival mondial

Dupa ce ...

Life Show / cultura 62 vizite [ Obiectiv ]

Tulceni citati cu mandat de aducere intr-un dosar de evaziune fiscala

Joi, 14 August 2014, ora 00:13

Tulceni citati cu mandat de aducere intr-un dosar de evaziune fiscala La termenul de marti, Tribunalul a dat un nou termen de judecata, pentru data de 9 septembrie, atunci cand inculpatii Ionut si Ciprian Stoica vor fi citati cu mandat de aducere.

Conform procurorilor tulceni, in perioada septembrie aEuro" noiembrie 2012, in baza aceleasi rezolutii infractionale, cei doi au detinut, comercializat si fabricat, in mod clandestin, produse accizabile ce intra sub incidenta regimului de antrepozitare, respectiv tigarete marca CLUB. La perchezitie au fost gasite in posesia acestora un numar de 3 dispozitive manuale de fabricat tigari, 13.555 bucati tigarete marca CLUB fabricate, aflate atat vrac cat si in cutii de circa 200 tigarete/cutie, 4586 tuburi pentru fabricat tigari marca CLUB, iar intr-un sac de rafie cantitatea de 2,380 kilograme de vegetatie uscata maruntita cu aspect de tutun. Aceste bunuri erau detinute de catre invinuiti in afara antrepozitului fiscal si comercializate fara a fi marcate corespunzator, spun procurorii. Mai mult, activitatea acestora (cantitatea de tigari rezultata in urma procesului de productie, celelalte materiale folosite la fabricarea tigarilor) nu a fost inregistrata in evidenta contabila a vreunei societati comerciale, modalitate prin care s-a ascuns sursa impozabila sau taxabila pentru a nu se achita de obligatiile datorate bugetului de stat.

Prin acest mod de lucru s-a cauzat de catre inculpatii Ionut Stoica si Ciprian Stoica bugetului de stat un prejudiciu de 7.540 lei, se arata in comunicatul Parchetului ...

Actualitate / stiri Actualitate 130 vizite [ Obiectiv ]

O suta de politisti in strada de Ziua Marinei. Sfaturi pentru tulceni

Miercuri, 13 August 2014, ora 00:12

O suta de politisti in strada de Ziua Marinei. Sfaturi pentru tulceni Aproape 100 de politisti vor asigura ordinea publica in perioada Zilelor Municipiului Tulcea

Crestinii sarbatoresc la 15 august Sfanta Maria - Adormirea Maicii Domnului, fiind organizate manifestari religioase si culturale, inclusiv in aer liber, cu participarea unui public numeros si un aflux important de persoane spre localitatile si zonele turistice si de agrement.

Inspectoratul de Politie isi va concentra actiunile pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta. In derularea activitatilor din aceasta perioada vor fi implicati zilnic aproape 100 politisti de la ordine publica, investigatii criminale, investigarea fraudelor, actiuni speciale, politie rutiera, arme, explozivi, substante periculoase.

Masuri:

- Intensificarea actiunilor in locurile aglomerate (lacase de cult, piete, targuri, oboare etc.) unde exista riscul de a fi afectat climatul de ordine si siguranta publica.

- Intensificarea actiunilor si cresterea numarului de patrule de ordine publica in zonele aglomerate, in vederea prevenirii si combaterii infractionalitatii stradale.

- Intensificarea activitatilor de prevenire si combatere a infractiunilor cu violenta si monitorizarea starilor conflictuale.

- Realizarea unei prezente active pe caile de acces ce converg spre lacasurile de cult si statiunile turistice, pe principalele drumuri nationale, in punctele de risc de accidente si la orele cu trafic intens, in vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere. ...

Life Show / cultura 92 vizite [ Obiectiv ]

Prefectul Lucian Simion vrea sa atace pe contencios Regulamentul debransarilor

Miercuri, 13 August 2014, ora 00:12

Prefectul Lucian Simion vrea sa atace pe contencios Regulamentul debransarilor Hotararea de Consiliu local prin care a fost aprobat noul Regulament privind debransarea de la sistemul centralizat de termoficare din Tulcea va fi atacata pe contencios administrativ.

Aceasta a fost solutia aleasa dupa o intalnire publica in care au fost prezenti majoritatea presedintilor de asociatii de proprietari din Tulcea si care a fost convocata de catre Prefectul Lucian Simion.

"Este un regulament care afecteaza nu doar asociatiile de proprietari ci si cetatenii de la blocuri. Am avut un regulament de debransare aprobat anul trecut, anul acesta a mai aparut un regulament care nu face decat sa ingreuneze procedura de debransare si, in plus, sa stabileasca unele taxe si tarife suplimentare. Am considerat ca este necesar sa am o intalnire informala cu presedintii de asociatii de proprietari pentru a vedea daca mai sunt si alte probleme decat cele constatate de noi si in momentul de fata, dupa centralizarea lor, suntem aproape de final cu lucrarea privind atacarea regulamentului pe contencios administrativ", a declarat prefectul Lucian Simion.

Trebuie subliniat faptul ca din momentul in care hotararea privind aprobarea regulamentului de debransare de la sistemul centralizat de termoficare este atacata pe contencios administrativ toate prevederile acestui regulament sunt suspendate.

Tocmai din acest motiv, conducerea Energoterm SA, principalul furnizor de agent termic in municipiul Tulcea, va sustine joi o conferinta de presa in care va explica de ce a fost ...

Actualitate / stiri Actualitate 131 vizite [ Obiectiv ]

La Niculitel s-a aprobat construirea unui nou cimitir

Miercuri, 13 August 2014, ora 00:12

La Niculitel s-a aprobat construirea unui nou cimitir Valoarea investitiei este de peste un milion de lei iar termenul de realizare este de maxim trei ani

Dupa mai bine de zece ani in care contrele consilierilor eparhiali au amanat nejustificat constructia unui nou cimitir la Niculitel, la sfarsitul saptamanii trecute, proiectul de hotarare initiat de primarul Florin Pascale a fost aprobat. Potrivit proiectului, locul viitorului cimitir va fi la mai putin de un kilometru de actualul, insa pe un hectar de teren in rampa ce va necesita lucrari de sistematizare.

"Este singura locatie disponibila in comuna si chiar daca a existat o adversitate pentru acest amplasament la nivelul consilierilor bisericii, lucrarile de sistematizare vor rezolva problema terenului care, intr-adevar, este in rampa. Poate si de aceea valoarea investitiei este de peste un milion de lei iar finalizarea lucrarilor nu are cu sa se realizeze mai devreme de 2016 sau 2017. Cu toate acestea, sper sa gasim resursele necesare ca din vara anului viitor sa avem deschis macar si partial acest cimitir", a declarat primarul comunei Niculitel.

Potrivit proiectului aprobat in Consiliul local, perioada de functionare a viitorului cimitir este de 20-25 de ani pentru 1300-1400 de locuri de veci.

Pentru realizarea acestei investitii, Comuna Niculitel a cerut in trecut chiar si sprijinul Guvernului pentru a aloca sumele necesare din Fondul de rezerva, insa o astfel de investitie nu se poate finanta de la bugetul de stat cum nici fonduri europene nu pot fi atrase ...

Actualitate / stiri Actualitate 67 vizite [ Obiectiv ]

Granitul Babadag la un pas de ... Liga a II-a

Miercuri, 13 August 2014, ora 00:12

Granitul Babadag la un pas de ... Liga a II-a Dupa ce a eliminat doua echipe din esalonul trei, Granitul are miercuri, 13 august 2014, meci decisiv cu Dunarea Calarasi pentru a aduce la Babadag o echipa de Liga a II-a

Cu un lot de jucatori care a demonstrat in doua randuri ca nu este cu nimic mai prejos decat cele ale echipelor de Liga a III-a, ba dimpotriva, Granitul Babadag are miercuri marea sansa de a se califica in faza a patra a Cupei Romaniei. Astfel, daca va invinge echipa de Liga a III-a Dunarea Calarasi, pe 27 august la Babadag va juca garantat o echipa din Liga a II-a de fotbal, cel mai probabil (si de preferat pentru suporterii locali) Farul Constanta - echipa de traditie a Dobrogei.

"Nu stiu daca echipa de acum e mai buna ca cea in care jucam eu in 1988. Fotbalul s-a schimbat mult de atunci, dar la nivelul de acum eu am incredere ca se poate repeta performanta de atunci. Ar fi extraordinar daca am aduce la Babadag o echipa de Liga I pe 24 septembrie, dar cred ca si un meci cu o echipa din Liga a II-a ar fi un obiectiv atins. Dunarea Calarasi este o echipa buna, va fi cel mai puternic adversar de pana acum, dar daca vom gresi mai putin si cu putin noroc poate ca vom castiga", a declarat Alempe Pantelie, antrenorul celor de la Granitul Babadag.

Meciul dintre Granitul Babadag si Dunarea Calarasi este programat miercuri, 13 august de la ora 17.30 pe stadionul Nelu Stanescu din Babadag.

Sport / stiri Sport 48 vizite [ Obiectiv ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima