Rezultatele 31 - 60 din 1000 (0.373 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

PDL si PNL intra in calendarul fuziunii

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 00:12

PDL si PNL intra in calendarul fuziunii In plan judetean, comisiile celor doua partide se vor intalni saptamanal.

Consilierii penelisti si pedelisti au inceput procesul de coordonare decizionala

In urma sedintei din 1 iulie a echipei de negociere a fuziunii dintre Partidul National Liberal si Partidul Democrat Liberal, organizatiile judetene ale celor doua partide au primit calendarul convenit.

Liderul liberal Octavian - Marius Popa a facut vinerea trecuta cateva precizari prin care sa infirme ca uniunea celor doua formatiuni politice ar intampina dificultati: "Procesul merge inainte, exista o majoritate zdrobitoare, aproape o unanimitate care a votat pentru fuziune. In Congresul PNL, cu doar cateva voturi impotriva, asta s-a vrut".

Interpretarea pleaca de la faptul ca acest proces de fuziune, din punct de vedere juridic, dureaza. De aceea, este foarte probabil - estimeaza Popa - ca el sa nu poata fi finalizat pana la alegerile prezidentiale, in care cele doua partide vor fi reprezentate de catre un singur candidat. S-ar putea ca, procedural, acest candidat sa candideze din partea unei aliante electorale.

Acum o saptamana, echipele de negociere, alaturi de reprezentantii comisiei de comunicare, au perfectat atat calendarul procesului de fuziune, cat si pe cel pentru anuntarea si lansarea candidatului unic pentru alegerile prezidentiale. Sunt activate, in acelasi timp, comisiile care intocmesc forma fuziunii, programul politic al noii formatiuni si protocolul de functionare a acesteia.

Cat priveste ..

Actualitate / stiri Actualitate 49 vizite [ Obiectiv ]

Cum va avea hartia la mana, Gavrus contesta excluderea sa din PP-DD

Marti, 08 Iulie 2014, ora 00:12

Cum va avea hartia la mana, Gavrus contesta excluderea sa din PP-DD Cum am consemnat, consilierul judetean Stelian Gavrus a fost exclus din Organizatia Judeteana a Partidului Poporului - Dan Diaconescu.

Faptul s-a petrecut la finalul lunii trecute, conducerea tulceana trimitand Bucurestiului decizia.

Gavrus este determinat sa conteste hotararea: "Pentru motive imaginare, am primit cea mai severa sanctiune - excluderea. Nu avertisment, nu suspendare, nu suspendare din functie, ci excludere. Voi contesta, fara doar si poate, masura. Nu de dragul functiei de consilier judetean tulcean, nu de dragul indemnizatiei aferente acestei demnitati. Ci pentru ca sunt victima unei nedreptati. De indata ce mi se va comunica oficial decizia, o voi ataca".

Potrivit prevederilor statutare, decizia sau hotararea de sanctionare se comunica persoanei in cauza, in scris, dupa cel mult cinci zile de la adoptare; persoane poate contesta, tot in termen de cinci zile, decizia/hotararea la Comisia Judeteana pentru Statut, Etica si Litigii, organism care are la dispozitie 15 zile pentru a se pronunta. In fine, hotararea Comisiei poate fi atacata, prin recurs, in cel mult cinci zile de la comunicare, Comsiei Nationale pentru Statut, Etica si Litigii. Hotararea forului national se adopta in cel mult 20 de zile de la inregistrare si are caracter definitiv.

Stelian Gavrus, acuzat de "inactiune" (termen statutar), sustine ca membrii conducerii judetene a PP-DD ii retrasesera de ceva vreme functia de prim - vicepresedinte judetean, deci nu mai avea obligatia de a ..

Actualitate / stiri Actualitate 35 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal pe teren sintetic: Car Serv, deja campioana turului in Cupa Impact

Marti, 08 Iulie 2014, ora 00:12

Fotbal pe teren sintetic: Car Serv, deja campioana turului in Cupa Impact Campioana de la fotbal in sala a castigat la scor derby-ul cu Allstars (9-3)

Desi mai are de jucat patru meciuri pana la sfarsitul turului de campionat in Cupa Impact, Car Serv se poate spune ca este deja campioana turului dupa victoria contra liderului Allstars. Meciul, inceput sub semnul echilibrului, a avut in prima sa parte doua reusite personale ale lui Cosmin Marginean care au facut diferenta de doua goluri la pauza. Partea a doua a jocului a adus in prim plan un meci personal intre Liviu Mihailov de la Car Serv si Ionut Oprina de la Allstars, autori a cate unui hattrick fiecare, pe lista marcatorilor de la Car Serv fiind trecuti si Plugaru dar si Pascale, eliminat pentru cumul de cartonase galbene pe final de meci.

Pentru Car Serv jocurile cu Viitorul E3, Fan Courier si Nautic Parking vor fi doar bune oportunitati de a face golaveraj, ultimul meci al turului cu Samuel Prest fiind mai echilibrat. La fel de echilibrat ca si meciul din penultima etapa dintre Allstars si Legend E3, al carui rezultat va decide podiumul turului de campionat.

Sport / stiri Sport 13 vizite [ Obiectiv ]

Tulcea, la mijlocul clasamentului national la bacalaureat

Luni, 07 Iulie 2014, ora 13:13

Tulcea, la mijlocul clasamentului national la bacalaureat Maria Viviana Munteanu, eleva de nota 10 la examenul de bacalaureat. Cei mai multi elevi sunt nemultumiti de notele de la limba si literatura romana, matematica si informatica

Judetul Tulcea a avut un procent de promovare la Bacalaureat de 58,85%, aproape la fel ca si anul trecut cand 58,52% dintre elevi au promovat acest examen.Pe plan national, media de promovare a bacalaureatului a fost de 59,18%, Tulcea clasandu-se astfel la mijlocul listei.

In ceea ce priveste procentele pe licee, pe primele trei locuri se afla Liceul "Grigore Moisil", unde procentul de promovabilitate a fost de 95,38%, Colegiul Dobrogean "Spiru C. Haret", cu un procent de promovabilitate de 80,98% si Colegiul Economic "Delta Dunarii", unde 80% dintre elevi au promovat acest examen. Rezultate slabe la bacalaureat au obtinut elevii liceelor tehnologice din Macin, Topolog si Luncavita, unde procentul de promovabilitate a fost sub 10%.

"Noi inregistram un procent de 58,85% luand in calcul ambele serii, curente si precedente, insa, la seria curenta pentru ca asta se ia in considerare in statistici, procentul la Tulcea a fost de 65,75% pentru seria curenta. Ne declaram multumiti si vom vedea ce rezultate vor aduce contestatiile. Urmeaza si sesiunea a doua, fireste", a declarat Dumitru Damian, inspectorul general al ISJ Tulcea.

Spre deosebire de anul anterior, cand doi elevi au obtinut media generala 10 la examenul de bacalaureat, de aceasta data doar o singura eleva, a Liceului "Grigore Moisil", ...

Actualitate / stiri Actualitate 79 vizite [ Obiectiv ]

Corina Elena Badea a lansat al doilea album: "Casa noastra armaneasca"

Luni, 07 Iulie 2014, ora 13:13

Corina Elena Badea a lansat al doilea album: "Casa noastra armaneasca" Printr-un spectacol deosebit, cantareata si compozitoarea Corina Elena Badea a sarbatorit aparitia celui de-al doilea sau album, intitulat "Casa noastra armaneasca".

"Desi am mai lansat un album, pot spune ca ma aflu la primul eveniment de acest gen pe care-l organizez, nefiind profesionista in acest domeniu. Dar am auzit pareri, de la cunoscatori, ca a fost vazut ca un eveniment profesionist, organizat cursiv. Ii multumesc lui Dumnezeu ca asa a fost sa fie, multumesc celor care indragesc muzica armaneasca.

Albumul se numeste *Casa noastra armaneasca*, iar ideea este de promovare a valorilor morale, a culturii, a obiceiurilor. Respectul fata de batrani si promovarea tinerelor vlastare, fara de care o padure s-ar ofili. Nu am incaput toate compozitiile, sunt doar 21 de cantece. Pe primul album au fost 15... Pana la 100 mai avem! Mai am in proiect un album cu colinde, pe care as vrea sa-l fac bilingv: in romana si in armaneste, pentru ca sunt cuvinte deosebite, spun eu. Dar toate la timpul lor: daca e sa fie, va fi!", a declarat la final, emotionata, Corina Elena Badea.

Spectacolul a beneficiat de sprijinul Farei Armanesti din Romania - Falcarea Tulcea, al Centrului comunitar roman din Canada, al Litoral TV si al Filialei Constanta a Crucii Rosii.

Life Show / cultura 28 vizite [ Obiectiv ]

Disponibilizarile de la CFR Marfa nu afecteaza Tulcea

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 00:15

Disponibilizarile de la CFR Marfa nu afecteaza Tulcea * Doar un singur angajat de la Gara CFR Marfa pe lista disponibilizatilor, dar nu e sigur ca pleaca acasa

Un numar de 2500 de angajati, considerati personal excedentar, vor fi disponibilizati de CFR Marfa, ca urmare a inceperii programului de restructurare si reorganizare. In functie de vechimea in munca, persoanele disponibilizate vor beneficia de 12-14 salarii compensatorii, in valoare maxima de 1625 de lei pe luna. De asemenea, asa cum prevede acordul cu sindicatele, cei disponibilizati prin restructurare vor primi sase salarii brute echivalente cu clasa 10 de salarizare, adica 900 de lei.

Banii pentru aceste disponibilizari au fost alocati de la bugetul asigurarilor pentru somaj, printr-o hotarare de Guvern emisa in ultima sedinta a Executivului.

Din fericire, din cei 15 angajati de la Gara CFR Marfa Tulcea doar unul singur este pe lista disponibilizatilor si nu este cert ca pleaca acasa. Si asta pentru ca la Tulcea miscarea comerciala este una intensa, nu de putine ori fiind nevoie de personal detasat de la regionala sau de la alte regionale CFR Marfa.

"Imi este teama ca dupa aceste disponibilizari sa nu pierdem unele contracte deoarece in ultima vreme CFR Marfa se afla pe un trend ascendent. Sa nu ne trezim ca nu mai putem sa ne onoram contractele incheiate! De altfel este si un studiu al conducerii care spune acest lucru: 2500 de posturi e prea mult si poate ca 700-800 de posturi nu ar fi afectat prea mult activitatea. In ce priveste Regionala Constanta, ...

Business / stiri Business 41 vizite [ Obiectiv ]

La primul termen de judecata: Cei trei examinatori auto judecati pentru coruptie, pusi in libertate

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 00:15

La primul termen de judecata: Cei trei examinatori auto judecati pentru coruptie, pusi in libertate * Olaras, Constantin si Strainu sunt arestati la domiciliu

Miercuri, la primul termen de judecata in dosarul de infractiuni de coruptie in care sunt judecati trei examinatori auto din judetul Tulcea, Tribunalul Tulcea a verificat masura dispusa si a decis sa ii scoata pe Florea Strainu, Ionel Olaras si Gheorghe Constantin din inchisoare.

Conform solutiei facute publice de instanta tulceana, magistratii au admis cererile formulate de inculpatii Constantin Gheorghe, Strainu Florea si Olaras Ionel (de inlocuire a masurii arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu, incepand cu data punerii in libertate).

Tribunalul "dispune inlocuirea masurii arestarii preventive luate fata de inculpatii Constantin Gheorghe, Strainu Florea si Olaras Ionel cu masura arestului la domiciliu. Impune inculpatului Constantin Gheorghe obligatia de a nu parasi imobilul din sat Zebil (...) fara permisiunea judecatorului de camera preliminara sau a instantei in fata careia se afla cauza. Impune inculpatului Strainu Florea obligatia de a nu parasi imobilul din Tulcea (...) fara permisiunea judecatorului de camera preliminara sau a instantei in fata careia se afla cauza Impune inculpatului Olaras Ionel obligatia de a nu parasi imobilul din sat Mihail Kogalniceanu (...) fara permisiunea judecatorului de camera preliminara sau a instantei in fata careia se afla cauza".

Pe durata arestului la domiciliu inculpatii Constantin Gheorghe, Strainu Florea si Olaras Ionel vor avea urmatoarele ...

Actualitate / stiri Actualitate 176 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal Cupa Impact: Samuel Prest si Legend E3 isi disputa podiumul de la egal la egal

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 23:15

Fotbal Cupa Impact: Samuel Prest si Legend E3 isi disputa podiumul de la egal la egal Cupa Impact de pe arena Goldengoal din Tulcea a ajuns la cea de-a sase etapa si deja doua dintre echipe s-au detasat in fruntea clasamentului, pentru moment cu victorii pe linie.

Car Serv si Allstars au bifat si cel de-al cincilea joc cu victorie, aseara de la ora 20.00, in nocturna, fiind meciul lor direct. Indiferent de meciul dintre cele doua echipe, al treilea loc pe podium este disputat azi intre echipele Samuel Prest si Legend E3, fiecare dintre cele doua echipe avand adversare modeste cu care pot face scor: Samuel Prest joaca prima de la ora 18.20 cu Sport Club iar Legend E3 urmeaza de la 19.20, in meciul cu ultima clasata Telena.

Ultimul meci al zilei, de la ora 20.20, va fi intre Fan Courier si Viitorul E3, un meci echilibrat cu ambele echipe hotarate sa-si adjudece cele trei puncte puse in joc.

Clasament, etapa a V-a

1. Allstars 5 5 0 0 58-8 15p +9

2. Car Serv 5 5 0 0 51-14 15p +6

3. Samuel Pres 4 3 0 1 35-18 9p 0

4. Legend E3 4 3 0 1 23-9 9p +3

5. Vointa 5 3 0 2 16-22 9p +3

6. Viitorul E3 5 2 0 3 31-28 6p -3

7. Nautic Park 5 1 1 3 18-27 4p -5

8. Sport Club 4 1 1 2 15-31 4p +1

9. Fan Courier 5 1 0 4 17-46 3p -3

10. Atomic 4 0 0 4 12-27 0p -6

11. Telena 4 0 0 4 6-52 0p -6

Sport / stiri Sport 11 vizite [ Obiectiv ]

Incepe prima etapa de admitere a elevilor la liceu

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 00:17

Incepe prima etapa de admitere a elevilor la liceu Maine are loc afisarea in fiecare unitate de invatamant gimnazial, a listei candidatilor, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere.

Potrivit Ministerului Educatiei, media de admitere la liceu se calculeaza diferit anul acesta fata de anii anteriori. Astfel, "media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 25% in calculul mediei de admitere".

In perioada 4 - 8 iulie are loc completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, dupa care urmeaza introducerea in baza de date computerizata a datelor din fisele de inscriere. Potrivit calendarului de admitere, in perioada 5-9 iulie se desfasoara verificarea, de catre parinti si candidati, a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator.

Data de 10 iunie este termenul limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul judetean de admitere, precum si a listei absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata. Pe data de 11 iulie are loc transmiterea bazei de date, de la centrele de admitere judetean la ...

Actualitate / stiri Actualitate 32 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal: Inca doua saptamani de vacanta pentru Delta Dobrogea

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 00:17

Fotbal: Inca doua saptamani de vacanta pentru Delta Dobrogea Presedintele clubului, Florentin Manolache, isi doreste reconfirmarea bancii tehnice si o primenire a lotului de jucatori

Dupa castigarea meciului de baraj contra campioanei judetului Constanta, CFR, cu un scor categoric, 6-0, FC Delta Dobrogea Tulcea a intrat intr-o binemeritata vacanta care se va incheia dupa data de 15 iulie. Chiar daca sezonul transferurilor s-a deschis din prima zi a lunii, pana la momentul actual nu s-a parafat niciun contract cu vreun jucator care sa aduca un plus de valoare lotului in vederea participarii in Liga a III-a. "Preocuparea principala in aceste zile este pentru reconfirmarea bancii tehnice. Ne dorim si in Liga a III-a sa colaboram atat cu domnul Constantin Gache cat si cu domnul Daniel Iftodi, insa depinde si de ei daca vor sa continuie in acest proiect.

Despre jucatori pot spune ca avem unele discutii incepute chiar de dupa castigarea meciului de baraj, dar nu s-a concretizat nimic pana acum poate si datorita faptului ca majoritatea celor cu care am vorbit au avut contracte pana la sfarsitul lunii iunie. Ar fi unele nume, unele de jucatori cu care domnul Gache a mai colaborat la Tulcea, dar si jucatori tineri monitorizati de noi inca din iarna. Sper ca o parte din discutiile cu ei sa se concretizeze pana pe 15 iulie, astfel incat de a doua zi sa ii avem la pregatire", a declarat Florentin Manolache, presedintele FC Delta Dobrogea Tulcea.

Sport / stiri Sport 24 vizite [ Obiectiv ]

Politistii de la Permise Auto arestati pentru spaga, trimisi in judecata * Ionel Olaras, subcomisar, Florea Strainu, inspector principal si Gheorghe Constantin, agent sef principal, au fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv, pentru infracti

Joi, 03 Iulie 2014, ora 23:20

Politistii de la Permise Auto arestati pentru spaga, trimisi in judecata * Ionel Olaras, subcomisar, Florea Strainu, inspector principal si Gheorghe Constantin, agent sef principal, au fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv, pentru infracti Ionel Olaras, subcomisar, Florea Strainu, inspector principal si Gheorghe Constantin, agent sef principal, au fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv pentru infractiunea de luare de mita.

Din rechizitoriul DNA-ului. La data de 16 ianuarie 2014, inculpatii, in calitate de politisti in cadrul SPRCPCIV Tulcea, au primit de la o persoana suma totala de 2.800 lei precum si alte foloase (produse alimentare si bauturi alcoolice) pentru a favoriza mai multi candidati la examenul de obtinere a permisului de conducere, organizat in orasul Macin. In contextul in care exista suspiciuni potrivit carora, in perioada 2013-2014, la nivelul judetului Tulcea s-au savarsit numeroase infractiuni de coruptie, de catre reprezentanti ai unor scoli de soferi sau ai altor agenti economici, de catre agenti si ofiteri din cadrul SPCRPCIV Tulcea, dar si de catre functionari din cadrul Autoritatii Rutiere Romane, in legatura cu examenul de obtinere a permiselor de conducere si a atestatelor profesionale, din dosarul cauzei rezulta ca modul de operare pentru obtinerea in mod fraudulos a permiselor de conducere pentru diferite categorii era urmatorul. Cursantii erau abordati de catre instructorii auto sau de catre reprezentantii scolilor de soferi care, afirmand ca au influenta asupra politistilor examinatori, pretindeau sume cuprinse intre 150 si 300 de euro, promitand in schimbul acestora promovarea probei practice.

Spaga de la Macin.In acest context, in data de 16 ianuarie 2014, in ...

Actualitate / stiri Actualitate 153 vizite [ Obiectiv ]

CNANDR a preluat doua strazi din Orasul Babadag pentru reabilitarea E87

Joi, 03 Iulie 2014, ora 09:15

CNANDR a preluat doua strazi din Orasul Babadag pentru reabilitarea E87 Guvernul a aprobat saptamana trecuta "Hotararea privind preluarea si darea in administrarea Departamentului pentru

Proiecte de Infrastructura, Investitii Straine, Parteneriat Public-Privat si Promovarea Exporturilor a unor sectoare de drum de interes local, situate in orasul Babadag, trecute in domeniul public al statului, precum si incadrarea acestora in categoria functionala a drumurilor de interes national, in vederea realizarii de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, a activitatilor de interes national in domeniul administrarii drumurilor

nationale".

Hotararea, cu un nume foarte lung, se refera la transferul celor doua strazi din orasul Babadag, cunoscute drept varianta ocolitoare, si anume strada Macin, cu 0,85 km, si strada Nucilor, cu 0,74 km, au fost preluate de la administratia locala pentru a fi incluse in traseul Drumului European 87.

Pana la aprobarea acestei hotarari, Drumul European 87 traversa centrul orasului, pe strada Republicii, si astfel, pentru a fluidiza traficul rutier, a fost aleasa fosta varianta ocolitoare, pentru a fi inclusa in traseul Drumului European 87, a carui reabilitare pe sectorul 2 Cantoane - Tulcea a fost aprobata.

"Transferul celor doua strazi la CNADNR este un proiect aprobat in Guvern, cu sprijinul presedintelui CJT, Horia Teodorescu. Prin acest proiect se obtin doua beneficii. Primul este acela ca ne revine strada Republicii din centrul orasului, strada traversata pana acum de ...

Business / stiri Business 48 vizite [ Obiectiv ]

Candidand pentru o functie de vicepresedinte al PNL, Senatorul Motoc a facut "un exercitiu de democratie"

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 00:17

Candidand pentru o functie de vicepresedinte al PNL, Senatorul Motoc a facut "un exercitiu de democratie" La finalul exercitiului, liberalul tulcean a obtinut 331 de voturi

Unul dintre cei 57 de candidati pentru cele 31 de posturi de vicepresedinte al Partidului National Liberal a fost si senatorul Octavian Motoc. Parlamentarul tulcean s-a decis in ultima clipa statutara sa-si incerce fortele cu contracandidati daca nu mult mai titrati, cu siguranta mai cunoscuti in randurile partidului.

Senatorul a luat cuvantul ultimul in cadrul Congresului, inainte de anuntarea rezolutiilor de catre presedintele Klaus Iohannis, mentionand faptul ca Tulcea este obligata sa-si prezinte pozitia, dupa o perioada in care aceasta parte periferica si marginalizata a tarii nu prea a fost luata in seama de catre cei care o conduc. Motoc a mai spus ca este normal ca tulcenii sa fie consultati atunci cand se iau decizii politice in partid, pentru ca ei sunt cei care au dat presedintele partidului cu cele mai bune rezultate de dupa 1989.

"Farmecul si forta acestui partid sunt date de faptul ca poate candida orice membru, din interiorul acestei sali sau de aiurea, pentru oricare dintre aceste functii. Crin Antonescu a pornit de aici, de la Tulcea, si a ajuns pe propriile merite in postura de presedinte al partidului. Sunt extrem de onorat de candidatura depusa pentru o functie de vicepresedinte si, indiferent daca voi face parte sau nu din echipa deconducere viitoare, voi fi unul dintre cei care vor ramane dedicati partidului. Trebuie, in acelasi timp, sa nu uitam sa pretuim individul, pe fiecare ...

Actualitate / stiri Actualitate 49 vizite [ Obiectiv ]

Barbatul acuzat ca a lovit cu ciocanul un copil, mentinut in arest preventiv

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 00:17

Barbatul acuzat ca a lovit cu ciocanul un copil, mentinut in arest preventiv Tribunalul Tulcea a decis ca Amet Iasar, din Babadag, va ramane dupa gratii

La sfarsitul saptamanii trecute, instanta tulceana a admis propunerea procurorilor si a dispus prelungirea masurii arestarii preventive a inculpatului Amet Iasar, incepand cu 3 iulie 2014. Amet Iasar poate contesta aceasta decizie la Curtea de Apel Constanta.

Este vorba despre cazul copilului din Babadag, care a cazut victima unei rafuieli dintre familiile de etnici romi din Babadag.

In dupa-amiaza zilei de 1 iunie 2014, in jurul orelor 18.00, Amet Iasar, un minor de 17 ani si Amet Lilian au patruns fara drept in curtea locuintei vecinilor sai. Pe fondul unui conflict mai vechi, intre suspecti si proprietara imobilului a avut loc o altercatie. In acest scandal, nepotul acesteia din urma, un copil de 1 an si 6 luni, a fost lovit cu un ciocan in zona capului. Datorita loviturii aplicate, minorul a suferit un traumatism cranio - cerebral cu fractura de craniu si evisceratie de substanta cerebrala. Victima a fost operata de urgenta, viata fiindu-i pusa in primejdie.

Amet Iasar a ajuns in arest preventiv doua zile mai tarziu, iar la sfarsitul saptamanii trecute magistratii tulceni au decis ca se impune continuarea cercetarilor cu localnicul din Babadag in stare de arest preventiv.

Actualitate / stiri Actualitate 43 vizite [ Obiectiv ]

Ca si la prima editie, Primarul Hogea a premiat castigatoarea Cupei Viitorul

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 00:13

Ca si la prima editie, Primarul Hogea a premiat castigatoarea Cupei Viitorul BGV Tulcea si-a adjudecat titlul dupa un egal fara miza in ultimul meci cu pompierii

Sambata dupa-amiaza, pe Arena Viitorul din Tulcea, s-au disputat ultimele meciuri ale celei de-a doua editii a Cupei Viitorul si, ca la prima editie, primarul Constantin Hogea a oficiat festivitatea de premiere, alaturi de organizatorul competitiei, Cristian Anghel.

Cel mai bun jucator al turneului a fost desemnat Cosmin Marginean de la BGV Tulcea, in timp ce titul de golgeter a revenit altui fost fotbalist titrat al Tulcei, Daniel Iftodi. Premiile pentru fair-play au fost decernate echipelor Ned Roof si respectiv Penitenciarul Tulcea, acestea fiind cele mai disciplinate echipe din competitie cu cele mai putine cartonase primite. Premii au primit si marile invinse ale editiei, Domserv si Cartier Vest (vicecampioana de anul trecut), echipele care au ratat in ultimele doua etape podiumul pe a carei a treia treapta s-au clasat la egalitate de puncte Ambulanta si Sageata Stejaru.

Sub un nou brand, echipa Inter de anul trecut, acum BGV Tulcea si-a adjudecat si al doilea trofeu pe teren sintetic dupa ce tot in aceeasi formula dar cu numele de Car Serv, Marginean si compania si-au adjudecat si titul de la sala.

"Iata ca si competitii fotbalistice intre amatori, pentru ca nu vorbim aici de profesionisti, au succes la public. Mai mult, faptul ca sunt angrenati peste o suta de practicanti in aceasta Cupa Viitorul poate fi un semnal ca de astfel de facilitati este nevoie in Tulcea si nu ...

Sport / stiri Sport 26 vizite [ Obiectiv ]

Inca zece contracte semnate, la Tulcea, pe FLAG * In prezenta directorului general AM POP, Cicerone Cumpanasoiu, vineri s-au semnat, la Tulcea, cele mai noi contracte de finantare

Marti, 01 Iulie 2014, ora 00:14

Inca zece contracte semnate, la Tulcea, pe FLAG * In prezenta directorului general AM POP, Cicerone Cumpanasoiu, vineri s-au semnat, la Tulcea, cele mai noi contracte de finantare In prezenta directorului general AM POP, Cicerone Cumpanasoiu si presedintelui FLAG Delta, Daniel Buhai, alti zece beneficiari ai Fisheries Local Action Group (FLAG) Delta Dunarii au semnat, in Sala Dobrogea a Consiliului Judetean, contractele de finantare pentru proiectele depuse.

Proiectele depuse vizeaza (in cazul primariilor) amenajarea unor zone de acostare, in timp ce in cazul pescarilor este vorba despre achizitionarea unor ambarcatiuni.

Presedintele Consiliului Judetean, Horia Teodorescu, si-a exprimat satisfactia ca dupa un start ce parea ratat finantarile pe FLAG se misca bine si ca finantarea FLAG cu 20,5 milioane euro reprezinta un ajutor extraordinar pentru dezvoltarea judetului si a Deltei Dunarii si de asemenea, un sprijin pentru pescari. Presedintele Teodorescu a felicitat beneficiarii pentru proiectele realizate, iar la final a transmis un mesaj de felicitare pentru toti pescarii din judet, cu ocazia Zilei Internationale a Pescarului.

Business / afaceri 50 vizite [ Obiectiv ]

Festivalul "Natalia Serbanescu" si-a desemnat castigatorii

Marti, 01 Iulie 2014, ora 00:12

Festivalul "Natalia Serbanescu" si-a desemnat castigatorii In perioda 24-26 iunie s-a desfasurat la Tulcea cea de-a V-a editie a Festivalului-concurs de Interpretare a Muzicii Populare "Natalia Serbanescu", eveniment organizat de Primaria municipiului Tulcea si Ansamblul Artistic "Baladele Deltei".

Au participat 34 de concurenti din toate zonele folclorice ale tarii, judetul Tulcea fiind reprezentat de patru concurenti, membri ai Ansamblului "Baladele Deltei". Comisia de jurizare a fost formata din Elise Stan, Florentina Szathmary-Danciu, Adriana-Florentina Mihai, Mihai Hagiu, Cristian Obrejan, Dorin Grama, Aurelian Croitoru, Stefan Coman si Aurel Ifrim, secretarul comisiei de jurizare.

In urma dezbaterilor membrilor comisiei de jurizare au fost stabilite mai multe premii, pe categorii de varsta. Astfel, marele premiu si trofeul festivalului a fost acordat concurentei Andreea Ioana Chisalita din Suceava, care a fost timp de patru editii prezentatoarea acestui festival.

Premiul I a fost acordat, pe sectiunea de varste 9-16 ani concurentelor Andra Fusaru din Braila si Steluta Ciobanu din Tulcea, iar la categoria de varste 16-40 de ani, Laurei Mocanita, tot din Tulcea.

Premiul II la categoria 9-16 ani a fost obtinut de Antonia Stoian, din Gorj, iar la categoria 16-40 ani de Cristian Tomoni din Timisoara. Premiul III a fost obtinut de concurenta Georgiana Emilia Tanasa, din judetul Neamt, la categoria 9-16 ani, si de Ana Tonegaru, Suceava si Silvia Mihaela Bordeianu, Bacau, la categoria 16-40 de ani.

Mentiunile au fost ...

Life Show / cultura 50 vizite [ Obiectiv ]

Legea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, in curs de modificare

Luni, 30 Iunie 2014, ora 00:14

Legea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, in curs de modificare Camera Deputatilor a aprobat marti, cu majoritate de voturi, poiectul de modificare a Legii 82/ 1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Modificarile vizeaza trei articole ale acestei legi, respectiv articolele 10, 12 si 13, articole ce prevad in esenta statutul unor suprafete agricole si pisciole din perimetrul rezervatiei, precum si sanctiunile si contraventiile care se aplica in cazul incalcarii anumitor articole din aceasta lege organica a Deltei.

Potrivit documentului aprobat de deputati, "pe intreg teritoriul rezervatiei, schimbarea destinatiei terenurilor utilizate ca amenajari agricole sau piscicole este interzisa, cu exceptia celor incluse in planul de renaturare", fiind eliminate punctele care prevad ca "in termen de trei ani de la publicarea prezentei legi, terenurile agricole situate pe suprafata fostelor amenajari piscicole trebuie readuse la destinatia lor initiala, pe cheltuiala proprietarilor, arendasilor sau concesionarilor care le-au schimbat destinatia, dupa caz, sau trebuiesc renaturate".

In ceea ce priveste regimul contraventiilor, sunt introduse doua puncte noi. Astfel, potrivit proiectului de modificare a Legii Rezervatiei, "constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa constituie infractiuni: schimbarea destinatiei terenurilor utilizate ca amenajari agricole sau piscicole cu exceptia celor incluse in planul de renaturare, precum si nerespectarea de ...

Business / afaceri 39 vizite [ Obiectiv ]

Gospodaria taraneasca de la Enisala, deschisa vizitatorilor

Luni, 30 Iunie 2014, ora 00:13

Gospodaria taraneasca de la Enisala, deschisa vizitatorilor In aceasta saptamana a fost redeschisa Gospodaria taraneasca conservata in situ din satul Enisala, un complex muzeal care prezinta un model de constructii specifice Dobrogei de Nord.

"Gospodaria taraneasca conservata in situ din satul Enisala reprezinta sinteza arhitecturii traditionale din nordul Dobrogei la inceputul secolului al XX-lea. Ansamblul arhitectural cuprinde casa cu chiler si cateva din anexele tipice pentru o gospodarie din aceasta zona: grajdul pentru animale, soproanele, bucataria si cuptorul de vara, porumbarul sau fantana. Planimetria casei este cea traditionala: cu tinda centrala si doua camere, bucatarie de iarna si magazie, avand la fatada si pe latura dinspre strada, prispa cu balustrada si stalpi. Pe latura din spate, spre nord, pe aproape toata lungimea casei, se afla chilerul, spatiul pentru depozitare. Anexele au fost reconstruite si aveau, in viata satului, o functionalitate adecvata la practicarea ocupatiilor si mestesugurilor. Ele erau adapost pentru animale, loc de depozitare a cerealelor sau a nutretului pentru vite, a atelajelor si uneltelor. Aceste anexe au devenit acum spatii de reprezentare a colectiilor. Pot fi vazute in aceste spatii: instrumentar agricol, carute pictate, tipic dobrogene, unelte pescaresti, scule si produse de dogarie, fierarie, albinarit, olarit sau instrumentar pentru industria casnica", spun specialistii ICEM.

Gospodaria este amplasata in centrul satului, pe partea dreapta a soselei ce leaga orasul Babadag de ...

Life Show / cultura 94 vizite [ Obiectiv ]

Transportatorii - in atentia Politiei Rutiere

Luni, 30 Iunie 2014, ora 00:13

Transportatorii - in atentia Politiei Rutiere Marti Politia Rutiera a desfasurat pe raza judetului Tulcea o actiune pe linie de trasporturi vizand verificarea respectarii perioadelor de conducere sau de odihna, verificarea legalitatii desfasurarii acestor transporturi, precum si gradul de siguranta rutiera pe care il prezinta aceste autovehicule.

Actiunea s-a desfasurat impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier Tulcea.

La nivelul judetului Tulcea, politistii au controlat 63 autovehicule de transport si au aplicat 53 sanctiuni contraventionale in valoare de 30.000 lei la legislatia nationala aplicabila autovehiculelor destinate transportului public de marfa si transportului public de persoane.

In cadrul actiunii a fost constatata 1 infractiune la regimul circulatiei rutiere si au fost retrase 4 certificate de inmatriculare.

Astfel de actiuni vor fi desfasurate si in perioada urmatoare.

Actualitate / stiri Actualitate 67 vizite [ Obiectiv ]

In prezenta presedintelui CJT, Primul imobil destinat medicilor a fost inaugurat

Sambata, 28 Iunie 2014, ora 00:13

In prezenta presedintelui CJT, Primul imobil destinat medicilor a fost inaugurat Dupa semnarea, in cursul lunii trecute, a contractului pentru constructia unui bloc de locuinte in cadrul unui subprogram destinat medicilor si specialistilor din Sanatate, din Programul ANL Tineret - Inchiriere, ieri a avut loc inaugurarea primului imobil.

Este vorba despre complexul de sase apartamente destinate medicilor tulceni, complex situat pe strada I.L.Caragiale, inaugurat de catre conducerea Consiliului Judetean, in prezenta sefilor Sanatatii tulcene si a unui sobor de preoti.

Reabilitarea imobilului, "dedicat sanatatii tulcene prin crearea unor conditii decente pentru cei aflati in slujba sanatatii", potrivit presedintelui CJ, Horia Teodorescu, a fost realizata din fondurile Consiliului Judetean si are ca urmatoare etapa transferarea acestuia catre Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea.

"Este primul proiect pe care l-am promis si pe care l-am dus la bun sfarsit, iar el va fi urmat de alte doua proiecte dedicate tot medicilor tulceni, pentru ca sanatatea este prioritatea zero", a declarat presedintele Consiliului Judetean.

Potrivit declaratiei presedintelui Horia Teodorescu, pana la finele acestui an vor fi date in folosinta alte 12 unitati locative aflate in imediata vecinatate a Spitalului Judetean de Urgenta, la care se vor adauga alte 60 apartamente, realizate prin ANL, pana la sfarsitul anului 2015.

La inaugurare au fost prezenti, alaturi de presedintele CJ, Horia Teodorescu, presedintele Colegiului Medicilor, dr. Emilia Stamate, managerul SJUT, ...

Actualitate / stiri Actualitate 154 vizite [ Obiectiv ]

Festivalul C'Arte Danubius: "Daca nu apartii unui loc, nu poti fi universal"

Sambata, 28 Iunie 2014, ora 00:13

Festivalul C'Arte Danubius: "Daca nu apartii unui loc, nu poti fi universal" Unul dintre acele momente (dese, condensate) de neratat, de la Festivalul de C'Arte Danubius (editia a II - a), a fost prestatia poetica a lui Florin Iaru. Mai devreme, in aceeasi zi, am apucat sa stam de vorba. La niste vorbe. Florin Iaru e acel om care apare exact asa cum pare. In cazul sau, degraba ganditor, cu un umor calibrat de cultura si cu o cultura sub sloganul - parerea noastra... - "Cu cat citesti mai mult, cu atat esti mai tu".

Reporter: Domnule Iaru, a cata vizita la Tulcea, mai tineti minte...

Florin Iaru: Ha, ha, ha, ha...

Rep.: ... ca scriitor?

F. I.: Aa, ca scriitor e prima. Dar ca om... Aici am rude. Familia Iaru s-a stabilit aici: un unchi de-al meu, am doi verisori. Deci, Tulcea e cunoscuta. Am mai fost in Tulcea, ca am facut o petrecere cu prietenii, am fost in Delta, la o casatorie. Am venit in spinare cu o masina de facut paine si cu inca ceva, da' nu mai stiu ce.

Rep.: Pe vremea "aceea" sau "pe nou"?

F. I.: Nu pe vremea "aceea". Ce, puteai sa aduci masina de facut paine?

Rep.: Ce si cat stiti despre mediul literar tulcean?

F. I.: Nu stiu nimic. Nimic, nimic, nimic. Dar daca mai stau o zi, doua, o sa stiu totul.

Rep.: Atunci, suntem nevoiti sa va retinem. Cum vedeti, in mare, poezia de azi? Poezia din Romania.

F. I.: Am sa-ti spun un secret. Se vede foarte clar, dupa poezia romaneasca, si faptul ca ea, cultura romana, e o cultura tanara, inca necoapta. Avem un numar formidabil de poeti, pe cap de locuitor, si un numar ...

Life Show / cultura 14 vizite [ Obiectiv ]

Fotbal pe teren sintetic: Doar doua echipe imbatabile in Cupa Impact

Sambata, 28 Iunie 2014, ora 00:13

Fotbal pe teren sintetic: Doar doua echipe imbatabile in Cupa Impact * Car Serv si All Stars domina competitia de pe terenul Goldengoal

Dupa patru etape disputate in prima editie a Cupei Impact, doar doua echipe au punctaj maxim fiind astfel favoritele la castigarea trofeului. Echipa lui Teodor Chiper, All Stars, conduce in clasament la golaveraj, locul secund fiind ocupat de Car Serv, lipsita la ultimul meci de aportul lui Petrica Baciu. Contra unei echipe de mijlocul clasamentului, Atomic, Car Serv a avut ceva emotii si scorul a fost unul strans, doar 7-4 dupa o a doua repriza sub semnul echilibrului incheiata 3-3. Pe de alta parte, All Stars a defilat contra celor de la Fan Courier si chiar daca dupa prima repriza scorul a fost acelasi ca la pauza meciului Car Serv - Atomic (4-1), in partea a doua a jocului "starurile" au inscris nu mai putin de 11 goluri primind doar unul.

In derby-ul pentru locurile 3-4, Legend E3 s-a impus contra celor de la Samuel Prest Mobila in ambele reprize cu acelasi scor la limita, 2-1, dar victoria cu 4-2 nu a fost suficienta pentru a detrona adversara de pe al treilea loc al podiumului. In fine, cel mai echilibrat meci al celei de-a patra etape a fost cel dintre Vointa si Viitorul E3, fara gol in prima repriza si decis de Mircea Ene de la Vointa. A fost 3-2 pentru Vointa cu o serie de goluri inscrise in ultimele zece minute dupa o prea lunga perioada de tatonare intre cele doua echipe.

Dupa patru etape, in Cupa Impact au cate patru victorii din patru meciuri All Stars si Car Serv, Samuel Prest Mobila, ...

Sport / stiri Sport 21 vizite [ Obiectiv ]

Regal folcloric la Tulcea

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 15:13

Regal folcloric la Tulcea Presedintele Horia Teodorescu, alaturi de marile sperante ale folclorului romanesc

In perioada 25-26 iunie 2014, s-a desfasurat la Tulcea cea de-a V-a editie a Festivalului-concurs de Interpretare a Muzicii Populare "Natalia Serbanescu".

Presedintele Consiliului Judetean Tulcea, domnul Horia Teodorescu a acordat premiul "Natalia Serbanescu", pentru cea mai buna interpretare a unui cantec din repertoriul marii artiste, concurentelor Georgiana Larisa Piroiu din Prahova si Marta Oprea din Braila, care au obtinut un punctaj egal din partea membrilor juriului.

"Multumim celor care au facut posibila organizarea unui eveniment de marca la Tulcea, si in special maestrului Stefan Coman, sufletul acestui festival. Natalia Serbanescu a fost unul dintre cei mai mari artisti ai Dobrogei si Romaniei iar astazi suntem onorati sa o omagiem. Vom sustine intotdeauna manifestari ce promoveaza traditiile judetului nostru si pe oamenii care fac cinste acestor locuri", a declarant Presedintele CJT Horia Teodorescu, prezent pe scena in seara de gala.

Anul acesta au urcat pe scena 34 de interpreti, majoritatea proveniti din mediul rural, din judetele : Tulcea, Arges, Giurgiu, Prahova, Bucuresti, Dolj, Gorj, Constanta, Suceava, Olt, Braila, Bacau, Botosani, Neamt, Timis.

In cadrul Festivalului au sustinut recitaluri mari artisti ai cantecului popular: Matilda Pascal Cojocarita si Stefan Cigu, Ionut si Doinita Dolanescu, Ion Ghitulescu, Ion Paladi.

Nascuta in satul Plopu din comuna ...

Life Show / festival 86 vizite [ Obiectiv ]

64% dintre elevi au obtinut medii peste 5 la Evaluarea Nationala

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 13:12

64% dintre elevi au obtinut medii peste 5 la Evaluarea Nationala Urmeaza admiterea la liceu

64% dintre elevii care au sustinut examenul de Evaluare Nationala au obtinut note peste cinci la cele doua discipline, limba romana si matematica, cu patru procente mai putin fata de anul anterior.

"Este un procent mediu in clasamentul national, iar la Tulcea, fata de anul anterior, este cu patru procente mai scazut. Probabil subiectele concepute la limba romana au fost un pic prea elaborate, vom vedea insa daca aceasta a fost problema dupa ce vom avea procentele pe cele doua discipline de examen. Atunci vom face si o analiza a rezultatelor la acest examen. Toti elevii, indiferent de notele obtinute, se vor putea inscrie la liceu sau la scolile profesionale", a declarat inspectorul general al ISJ Tulcea, Dumitru Damian.

Cele mai bune note au obtinut elevii scolilor "Alexandru Ciucurencu", Scoala nr. 12 si elevii absolventi de gimnaziu care invata in liceele "Grigore Moisil" si Colegiul "Spiru C. Haret". Note mai mici au obtinut elevii scolilor din Delta Dunarii sau din alte localitati mai izolate ale judetului, unde numarul cadrelor didactice calificate este mai mic.

Procentul de promovare la examenul de evaluare nationala este foarte bun in comparatie cu notele obtinute de elevi la simularile desfasurate in luna februarie a acestui an. Atunci doar 31% dintre elevi ar fi obtinut medii de trecere la acest examen, dintre acestia, 23% au primit note peste 5 la Matematica si 53% la Limba si literatura romana.

Urmeaza admiterea la liceu ...

Actualitate / stiri Actualitate 168 vizite [ Obiectiv ]

Cea de-a 13-a reuniune a Comitetului de Monitorizare a POP 2007-2013, la Tulcea

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 00:14

Cea de-a 13-a reuniune a Comitetului de Monitorizare a POP 2007-2013, la Tulcea Presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu , a participat azi 26 iunie 2014, la cea de-a 13-a reuniune a Comitetului de Monitorizare a POP 2007-2013. La acest eveniment a participat si directorului general al Autoritatii de Monitorizare a Programului Operational pentru Pescuit, domnul Ciceronis Cumpanasoiu.

In judetul Tulcea, cu sprijinul POP 2007-2013 Axa 4 - Dezvoltarea Durabila a zonelor Pescaresti se finanteaza Asociatia de Pescarie Durabila cu 20,5 milioane euro, asociatie public privata din care face parte Consiliul Judetean, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii precum si alti parteneri privati.

Un alt proiect de anvergura realizat de CJ Tulcea in parteneriat cu ANPA si ARBDD a fost initiat in februarie 2013. Este vorba despre Bursa de peste, investitie de 6,4 milioane euro (inclusiv TVA), un proiect major finantat prin Masura 3. Protejarea, conservarea si valorificarea patrimoniului natural si cultural al zonei. O alta autoritate publica, Primaria Sf. Gheorghe a initiat proiectul Constructia portului pescaresc Sf. Gheorghe in valoare de 3.746.756 euro, din care valoare nerambursabila 3.039.674 euro. De asemenea, au fost finantate si alte proiecte cu beneficiari privati, majoritatea in domeniul acvacultura, prelucrarea pestelui si nu numai.

Actualitate / stiri Actualitate 48 vizite [ Obiectiv ]

Festivalul C'Arte Danubius: Caramitru, Malaele si Naidin, in seara magica

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 00:14

Festivalul C'Arte Danubius: Caramitru, Malaele si Naidin, in seara magica Si tulcenii au avut privilegiul, multumita organizatorilor Festivalului de C'Arte Danubius, sa fie participanti la un spectacol de zile mari, unice: "Cate-n luna si in stele, Caramitru - Malaele". Caramitru, Malaele si Adrian Naidin, violoncelistul de exceptie.

Spectacol itinerant, nu stim cat a fost improvizatie si cat a fost scenariu, dar este cel mai neimportant dubiu. Certitudinea certitudinilor, pentru cei care au intesat sala Teatrului "Jean Bart", e un succes total, urmarit cu sufletele la guri si cu emotii in diferite registre.

Harjonindu-se actoriceste, Ion Caramitru si Horatiu Malaele si-au ales pe parcurs armele: de la poezie "disidenta", de dinainte de 1989, la clasici, apoi de la elogiul femeii la desfiintarea clasei politice romanesti contemporane. Maestrii, ca toti maestrii, au stiu sa se repartizeze emotional in fiecare registru, tabloul final fiind unul complet: umor, sentiment, satira, iubire de tara, duiosie si... cate-n luna si in stele. Incercam sa redam repertoriul "tulcean" al celor doi, adaugand (degeaba, cu siguranta!) ca numai ca martor al zecilor de minute poti sa intrevezi dimensiunea stelara a talentului celor trei.

Caramitru: Examenul de calitati iti cere sa vorbesti coerent, sa gandesti simplu, sa canti, sa dansezi, sa spui fabule... Sunt foarte multe probe, dupa care sa intri la examinarea propriu - zisa. Eu am intrat din prima, el - din a opta. Totusi, e un raport valoric destul de mare intre 1 si 8.

Atunci, ne-am amintit cu ce am ...

Life Show / festival 32 vizite [ Obiectiv ]

Performanta notabila la Danube Delta Cup: Nu mai putin de 28 de medalii de aur pentru karatistii tulceni

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 00:14

Performanta notabila la Danube Delta Cup: Nu mai putin de 28 de medalii de aur pentru karatistii tulceni Sportivii tulceni de la Nippon Budo Sport au castigat la cea de-a IV-a editie a competitiei de arte martiale Danube Delta Cup nu mai putin de 28 de medalii de aur, din care 10 cu sportivii de la sectiile din judet respectiv Sulina, Babadag, Isaccea, Sarichioi si Luncavita.

"A fost o competitie de un nivel ridicat, prinsa in calendarul european si national si de asemenea spectaculoasa, potrivit oficialilor federatiei prin cele 16 knockdown-uri numai la seniori. Trebuie remarcat faptul ca anul acesta am avut cea mai numeroasa participare, la eveniment fiind prezenti 265 de sportivi de la 25 de cluburi din 20 de judete. Puteau fi si mai multi participanti dar au fost si examenele scolare iar multi copii nu au putut ajunge aici", a spus la conferinta de presa de final, Nicolaie Panuta, presedintele clubului Nippon Budo Sport Tulcea.

Ca in fiecare an, partenerul oficial al competitiei si principalul finantator a fost Primaria Tulcea care, prin primarul Constantin Hogea, a tinut sa aprecieze organizarea si mai ales tinuta de mare gala sportiva a celei de-a patra editii a Danube Delta Cup. "A fost si in acest an o mandrie pentru noi, tulcenii, sa gazduim un eveniment de o asemenea tinuta si, iata, o competitie sportiva prinsa in calendarul national si chiar european. A fost o competitie care a angrenat foarte multa pasiune, tenacitate si dorinta de a invinge, iar sportivii domnului Nicolaie Panuta nu sunt la prima performanta in artele martiale. Proiectele sale au fost ...

Sport / sportivi 21 vizite [ Obiectiv ]

Patru ministri deschid oficial Programul de tabere "ARC" de la Sulina: ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru invatamant superior si Ga

Joi, 26 Iunie 2014, ora 15:14

Patru ministri deschid oficial Programul de tabere "ARC" de la Sulina: ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru invatamant superior si Ga Demarat inca de luni cu prima serie de aproape doua sute de copii si tineri din diaspora, Programul de tabere "ARC" de la Sulina va fi deschis oficial astazi, la ora 15.00, in prezenta a nu mai putin de patru ministri.

Astfel, la eveniment vor participa ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru invatamant superior, cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica si Gabriela Szabo, ministrul tineretului si sportului, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor judetene din Tulcea.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, organizeaza cea de-a VI-a editie a Programului ARC.

Programul de tabere de vara "ARC" se adreseaza copiilor si tinerilor romani de peste hotare, care isi asuma in mod liber identitatea culturala romaneasca - persoane de origine romana si cele apartinand filonului lingvistic si cultural romanesc, care locuiesc in afara frontierelor Romaniei.

Aflat la cea de-a VI-a editie, acest program a reusit sa marcheze interesul special pe care Romania il acorda promovarii in randul tinerilor romani din afara granitelor a constiintei nationale romanesti si a unei relatii apropiate a acestora cu statul roman.

In acest an, la Centrul de Agrement pentru Tineret Sulina sunt asteptati aproape doua mii de elevi, tineri, studenti si profesori insotitori romani din tarile aflate in jurul ...

Actualitate / stiri Actualitate 68 vizite [ Obiectiv ]

Printr-o hotarare a Curtii de Apel Bucuresti, Maidanezii din Tulcea au scapat de eutanasiere

Joi, 26 Iunie 2014, ora 15:14

Printr-o hotarare a Curtii de Apel Bucuresti, Maidanezii din Tulcea au scapat de eutanasiere SC Servicii Publice SA Tulcea, obligata sa cazeze si hraneasca 60 de caini fara stapan

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat normele de aplicare a legii pentru gestionarea cainilor fara stapan dupa ce a admis cererea Asociatiei Vier Pfoten.

Este vorba despre Hotararea de Guvern nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, modificata si completata prin Legea nr. 258/2013.

"Efectul imediat a deciziei date de instanta este acela ca legea uciderii nu mai dispune de norme de aplicare si, drept consecinta, nu mai exista un cadrul legal pentru reglementarea capturarii si uciderii cainilor fara stapan", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Vier Pfoten.

Pe plan local, efectul imediat al hotararii instantei bucurestene este acela ca maidanezii din Tulcea au scapat si ei de eutanasiere.

"Ne supunem si noi deciziei instantei si prin urmare nu mai eutanasiem niciun patruped din adapost. Avem la momentul de fata in jur de 60 de caini fara stapan, care vor fi cazati si hraniti la adapostul din Tulcea, insa cum capacitatea de cazare si posibilitatile de hrana sunt limitate pentru moment, nu vom mai captura niciun caine de pe strada. In primele cinci luni pot spune ca media lunara a cainilor fara stapan capturati de pe strazile municipiului era de peste o suta", a declarat Cezar Jipa, directorul S.C. Servicii Publice S.A.

Actualitate / stiri Actualitate 33 vizite [ Obiectiv ]


Prima   1   2   3   4   5   6   7   >>   Ultima