Declaratii false pentru a primi subventia la caldura

   

Numarul persoanelor din municipiul Tulcea care au incercat in acest an sa fraudeze legea in vederea primirii subventiei la caldura pe perioada rece, a crescut cu aproape 20% fata de cel de anul trecut. Directoarea Directiei de Asistenta Sociala si Protectie (DASP) din Primaria municipiului Tulcea, Stefania Zibileanu, a declarat ca a primit pana in prezent zeci de cereri false pentru acordarea subventiei la caldura, unele persoane depunand cereri duble pentru a primi acest ajutor din partea statului. 'Se vor face sesizari penale pentru fals in declaratii, atat pentru cei care au depus cererile, cat si pentru presedintii de asociatii care au eliberat adeverinte.

De exemplu, avem un presedinte care a acceptat atat cererea in vederea acordarii subventiei pentru caldura furnizata in sistem centralizat, dar a eliberat si o adeverinta potrivit careia aceeasi familie este debransata de la sistemul centralizat de incalzire si poate beneficia de ajutorul de incalzire cu lemne, acest ajutor insemnand de fapt bani', a declarat directoarea Zibileanu.

Ea a mai spus ca s-au inregistrat si declaratii pe propria raspundere potrivit carora semnatarii acestora nu au venituri, dar, in unele cazuri, anchetele sociale si colaborarea cu alte institutii ale statului au dovedit ca aceste declaratii sunt false. 'La o ancheta sociala nu am putut afla foarte multe informatii privind veniturile unei familii. Sotia primea indemnizatia de 600 de lei pe luna pentru cresterea copilului, un alt copil al aceleeasi familii primea alocatia de 200 de lei, iar sotul, fara venituri, fara loc de munca, declara pe propria raspundere ca nu are nici un venit, si isi intretine masinile foarte scumpe si luxul din apartament din indemnizatia pentru cresterea copilului.

Din corespondenta cu Oficiul Registrului Comertului a reiesit insa ca el este administrator al unei firme private; in aceste conditii, cererea sa a fost respinsa si vom sesiza parchetul pentru declaratie falsa', a mentionat directoarea DASP. De asemenea, potrivit sursei, s-au primit si copii false ale actelor de identitate, iar unele familii isi inregistreaza copiii pentru a beneficia de doua ori de subventia la caldura. 'Am avut un caz in care codul numeric personal al unui copil a fost identificat la doua cereri pentru acordarea subventiei - acolo unde statea cu parintii, dar si unde locuia bunica.

Am intrebat bunica, iar ea a recunoscut ca acel copil nu sta acolo, spunandu-ne in schimb ca va veni un alt nepot', a mai spus directoarea Stefania Zibileanu. Ca si anul trecut, DASP a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Tulcea si Inspectoratul de Politie al Judetului cu privire la falsurile inregistrate, insa, in nici una din sesizarile de gen inregistrate in 2007 si solutionate pana acum, nu s-a inceput urmarirea penala. Mentionam ca la nivelul municipiului Tulcea, peste 3.500 de persoane au depus cereri in vederea acordarii subventiei la caldura pentru aceasta iarna, la nivelul judetului numarul total al solicitarilor fiind de peste 25.000.
Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 13:02
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 465 ori

Cele mai citite stiri
Focare noi de pesta porcina africana!
Geronimo Raducu Branescu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta ...
Pesta porcina africana izolata in patru comune si in municipiu!
Geronimo Raducu Branescu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta ...
Strada care duce la cer...
Fotografie actuala cu strada 9 mai, fosta Paul Statescu... o strada care duce la cer Misterele ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor