Minora din Nifon spune ca era violata de aproape un an de tatal ei

   

*Maria, fata de 11 din satul Nifon, violata de tatal ei, a povestit unei colege ceea ce i se intampla

In prima zi de scoala dupa vacanta fata nu a ajuns la ore. Familia spunea ca ar fi pierdut microbuzul. Copila a apucat sa ii povesteasca unei colege de clasa cosmarul prin care trecea de aproape un an si nu mai avea curaj sa dea ochii cu colegii.

"Fata i-a zis unei colege de clasa, aceasta a povestit si altor fete. In aceeasi clasa este si fiica invatatoarei, care ne-a anuntat si pe noi si am decis sa anuntam politia", explica directoarea scolii din Hamcearca, Lenuta Mihail.

Cadrul didactic a mai povestit ca tatal fetei, Constantin Chiaburu, de 47 de ani, este foarte agresiv, iar acesta este motivul pentru care pana si ei i-ar fi fost frica sa mearga singura la ei acasa.

"O bate si pe mama copiilor, este foarte violent. Tot satul stie despre el", mai spune directoarea scolii.

S-au dus cu politia la ei acasa si au chemat si asistentii sociali. Barbatul a fost retinut imediat pentru 24 de ore, iar a doua zi a ajuns in arest preventiv. Copila a ajuns la centrul de plasament, urmand ca medicul legist sa emita un certificat medico-legal in urma examinarii.

Mama minorei: "Ma ruga sa plece la Isaccea, la bunici, dar nu aveam bani"

Desi fetita le-ar fi povestit cadrelor didactice si asistentilor sociali ca mama ei l-ar fi surprins la un moment dat pe tatal abuziv in flagrant, femeia spune ca nu a stiut niciodata ce se intampla in casa.

"Pe mine ma trimitea la padure, sa nu vad, si el isi batea joc de fata. Nu am stiut nimic, pana marti nici nu am banuit nimic", spune mama minorei.

Aceasta a mai povestit ca era batuta constant de Constantin, din cauza caruia dormea, de multe ori, printre coceni, intr-o magazie a unui vecin.

Barbatul nu producea nimic, ba chiar lua din alocatiile copiilor pentru a se imbata.

Cei doi nu sunt casatoriti, dar au impreuna sapte copii de 1 - 16 ani. Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului spun ca Maria, fata abuzata, a ajuns intr-un centru de plasament, urmand ca o astfel de masura sa fie luata si pentru alti minori.

"Si ceilalti sase copii sunt intr-o situatie vulnerabila. Va trebui sa gasim o solutie pentru a ii ajuta si pe ceilalti copii, macar pe cei de 1 - 10 ani", a spus Gabriel Marinov, directorul DGASPC Tulcea.
Luni, 22 Aprilie 2013, ora 16:15
Sursa: Obiectiv

Articol citit de 423 ori

Cele mai citite stiri
Saru' mana: Peste 9 milioane de lei de la Guvern pentru Aeroport
Printr-o hotarare adoptata ieri de Guvern, pentru trei judete din tara, printre care si Tulcea, au ...
Parintele Bogdan Herta si cucernicia binelui
Preotul Bogdan Herta, parohul Catedralei Episcopale "Sf. Nicolae", nu vorbeste despre sine, iar ...
Tulcea ONG Fest
Samb ata, 19 mai, intre orele 10.00-12.00, in Piata Civica din municipiul nostru se desfasoara ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor