De la ministrul Mediului citire, Liber la vanatoarea de mistreti si sacali!

   

Prezenta in judetul Tulcea pentru a participa la ecologizarea Saraturilor de la Murighiol si pentru a petrece sarbatorile pascale in Delta Dunarii cu familia, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb si-a exprimat acordul extragerii din teritoriu a animalelor daunatoare care provoaca nu doar dezechilibre ecologice, ci si pagube economice locuitorilor deltei.

Cum vanatoarea in Delta Dunarii este interzisa iar vanatorii s-au cam saturat sa stea cu arma la picior si sa-si amageasca de fiecare data cainii de vanatoare, ar exista totusi o portita sau mai bine zis o oportunitate pentru vanatori din cauza cresterii numarul mare al sacalilor si mistretilor ce afecteaza culturile agricole si animalele domestice din gospodariile private. Tocmai pentru ca aceste pagube au fost reclamate in repetate randuri de autoritatile administrative din Delta Dunarii atat autoritatilor centrale, cat si Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii, s-a luat decizia realizarii unui studiu care sa exprime cotele de extractie a daunatorilor din teritoriu. Acest studiu, evident, si costa si dureaza asa ca la Murighiol, ministrul Rovana Plumb a fost foarte, chiar poate prea, transanta:

"Nu putem astepta doi sau trei ani sa se incheie studiul, iar oamenii sa sufere. Pana se finalizeaza studiul prin care se evalueaza efectivele de sacali din Delta Dunarii si alti daunatori, ii rog pe localnicii prejudiciati sa transmita notificari direct Ministerului Mediului, la Serviciul de Biodiversitate, pentru a lua masuri in consecinta. Noi trebuie sa asiguram un echilibru intre ceea ce inseamna comunitatile locale si protectia mediului, inclusiv a faunei, dar nu in detrimentul oamenilor", a declarat ministrul Mediului.

De altfel, declaratia ministrului Mediului de la Murighiol nu este cu nimic diferita de o alta declaratie facuta in urma cu un an de zile si in care, cu alte cuvinte, a spus acelasi lucru:

"Dunarea si Delta sunt mai mult decat spatii geografice sau preocupari de mediu, sunt spatii ale traditiei, adevarate comori culturale. Pentru a proteja biodiversitatea extraordinara a Deltei am pregatit un Ordin de Ministru (...) care prevede interzicerea vanatorii in Delta Dunarii, cu exceptia acelor animale daunatoare, care prin inmultire excesiva pot duce la dezechilibre ecologice majore. Si ma refer la speciile sacal, lup, vulpe etc., care vor putea fi vanate doar prin vanatoarea de extractie, in cantitatile stabilite prin ordin al ministrului Mediului si Padurilor".

Si atunci la ce bun un studiu de specialitate costisitor si care dureaza?
Vineri, 10 Mai 2013, ora 00:17
Sursa: Obiectiv

Articol citit de 229 ori

Cele mai citite stiri
A.L.D.E. Tulcea despre primele masuri ale Guvernului Grindeanu
Co - presedintii tulceni ai Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor din Romania (A.L.D.E.) au ...
Nu e ca la drumurile nationale sau judetene: Luptam cu gheata de pe Dunare doar cu un spargator si un remorcher fluvial
Daca pentru deblocarea drumurilor, in ultima saptamana, au actionat in judetul Tulcea peste o suta ...
Anisoara Radu (P.S.D.) ajunge deputat
Pe 16 ianuarie, Camera Deputatilor a adoptat Hotararea nr. 4 privind validarea unor mandate de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor