De la ministrul Mediului citire, Liber la vanatoarea de mistreti si sacali!

   

Prezenta in judetul Tulcea pentru a participa la ecologizarea Saraturilor de la Murighiol si pentru a petrece sarbatorile pascale in Delta Dunarii cu familia, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb si-a exprimat acordul extragerii din teritoriu a animalelor daunatoare care provoaca nu doar dezechilibre ecologice, ci si pagube economice locuitorilor deltei.

Cum vanatoarea in Delta Dunarii este interzisa iar vanatorii s-au cam saturat sa stea cu arma la picior si sa-si amageasca de fiecare data cainii de vanatoare, ar exista totusi o portita sau mai bine zis o oportunitate pentru vanatori din cauza cresterii numarul mare al sacalilor si mistretilor ce afecteaza culturile agricole si animalele domestice din gospodariile private. Tocmai pentru ca aceste pagube au fost reclamate in repetate randuri de autoritatile administrative din Delta Dunarii atat autoritatilor centrale, cat si Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii, s-a luat decizia realizarii unui studiu care sa exprime cotele de extractie a daunatorilor din teritoriu. Acest studiu, evident, si costa si dureaza asa ca la Murighiol, ministrul Rovana Plumb a fost foarte, chiar poate prea, transanta:

"Nu putem astepta doi sau trei ani sa se incheie studiul, iar oamenii sa sufere. Pana se finalizeaza studiul prin care se evalueaza efectivele de sacali din Delta Dunarii si alti daunatori, ii rog pe localnicii prejudiciati sa transmita notificari direct Ministerului Mediului, la Serviciul de Biodiversitate, pentru a lua masuri in consecinta. Noi trebuie sa asiguram un echilibru intre ceea ce inseamna comunitatile locale si protectia mediului, inclusiv a faunei, dar nu in detrimentul oamenilor", a declarat ministrul Mediului.

De altfel, declaratia ministrului Mediului de la Murighiol nu este cu nimic diferita de o alta declaratie facuta in urma cu un an de zile si in care, cu alte cuvinte, a spus acelasi lucru:

"Dunarea si Delta sunt mai mult decat spatii geografice sau preocupari de mediu, sunt spatii ale traditiei, adevarate comori culturale. Pentru a proteja biodiversitatea extraordinara a Deltei am pregatit un Ordin de Ministru (...) care prevede interzicerea vanatorii in Delta Dunarii, cu exceptia acelor animale daunatoare, care prin inmultire excesiva pot duce la dezechilibre ecologice majore. Si ma refer la speciile sacal, lup, vulpe etc., care vor putea fi vanate doar prin vanatoarea de extractie, in cantitatile stabilite prin ordin al ministrului Mediului si Padurilor".

Si atunci la ce bun un studiu de specialitate costisitor si care dureaza?
Vineri, 10 Mai 2013, ora 00:17
Sursa: Obiectiv

Articol citit de 251 ori

Cele mai citite stiri
Primarul Hogea,secretarul Brudiu si fostul arhitect sef, trimisi in judecata de DNA!
16 octombrie 2017 Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial ...
Mihai Stroe ramane, pentru moment, profesor! Cererea sa de anulare a ordinului prin care a fost demis de la conducerea ISJ a fost respinsa
Curtea de Apel Constanta a respins la termenul de ieri, 16 octombrie 2016, cererea fostului sef al ...
Hogea acuzat pentru 5 locuri de parcare aprobate de 14 consilieri locali
Procurorii din cadrul Direc tiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta au dispus ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor