Alerta terorista la Bruxelles: De ce au invadat pisicile jihadiste Internetul

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 10:54
8434 citiri
Alerta terorista la Bruxelles: De ce au invadat pisicile jihadiste Internetul
Foto: Twitter/Geysar Gurbanov

Belgienii au raspuns duminica seara cu un acut simt al umorului la cererea autoritatilor de a nu divulga pe retelele de socializare informatii despre operatiunile antiteroriste ale politiei, asa ca au umplut Internetul cu imagini cu pisici.

Ideea a venit de la site-ul satiric NordPresse, de acelasi tip ca Le Gorafi francez, care, la mijlocul saptamanii, a creat personajul "Abu Miau", o pisica purtand o centura exploziva, prezentata ca un veritabil instigator al atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, relateaza luni France Presse.

Cand autoritatile au cerut duminica seara atat presei, cat si utilizatorilor retelelor sociale sa se abtina de la schimbul de informatii cu privire la aproximativ 20 de operatiuni in curs de desfasurare in mai multe localitati din zona Bruxelles si Charleroi (sudul Belgiei), "twittosfera" si numerosi utilizatori de Facebook s-au conformat cu placere cerintei, folosind hashtag-ul #BrusselsLockdown.

In loc sa descrie ce vedeau de la ferestre, locuitorii Bruxelles-ului au publicat poze cu pisoi in toate pozitiile: o felina prezentand un jurnal de stiri televizat, doi motani "cavaleri Jedi" luptandu-se cu sabiile, un pisoi atacand un dulau si asa mai departe.

"Cred ca intr-o ora am vazut mai multe #lolcats decat in tot restul vietii mele", a marturisit pe contul sau de Twitter @mateusz un specialist al retelelor sociale, Mateusz Kukulka.

Potrivit acestuia, primul care a postat imaginea unei pisici a fost un cameraman de la televiziunea olandeza NOS, @Hoguhugo.

"In loc de tweet-uri despre actiunile politiei la Bruxelles, iata o fotografie a pisicii noastre Mozart", a scris acest reporter, al carui nume real este Hugo Janssen, la ora locala 21:04.

A urmat rapid un adevarat "potop" de postari si in afara tarii. "Imi place la nebunie hashtag-ul #BrusselsLockdown! Belgia este fantastica", a scris din Irlanda @SvenjaLiv.

La sfarsitul conferintei sale de presa din timpul noptii, in care a anuntat 19 perchezitii si 16 arestari, purtatorul de cuvant al parchetului federal a tinut sa "multumeasca utilizatorilor de retele sociale ca au tinut cont de necesitatile operatiunilor in curs". Fara sa faca nicio aluzie la micile feline.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#pisici Internet Belgia, #antitero Bruxelles pisici , #stiri Twitter