Plecari in masa din conducerea Twitter

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 11:44
2759 citiri
Plecari in masa din conducerea Twitter
Foto: Twitter

Patru dintre cei noua vicepresedinti ai retelei sociale Twitter vor parasi compania, aceasta fiind cea mai mare schimbare de leadership de la revenirea cofondatorului Jack Dorsey in fruntea firmei.

"Sunt intristat sa anunt ca Alex Roetter, Skip Schipper, Katie Stanton si Kevin Weil au decis sa paraseasca compania", a declarat Jack Dorsey, intr-un anunt publicat duminica seara pe contul sau personal de Twitter, informeaza AFP.

Alex Roetter si Kevin Weil erau responsabili cu ingineria si dezvoltarea de produs, Katie Stanton asigura relatiile cu media, iar Brian Schipper se ocupa de resursele umane.

Separat, Jason Toff, responsabil pentru aplicatia de video streaming Vine, a anuntat si el ca pleaca de la Twitter, pentru a se alatura Google.

De la revenirea lui Jack Dorsey in functia de director general, in luna iulie a anului trecut, actiunile Twitter au scazut cu aproape 50% si in prezent se tranzactioneaza sub pretul de IPO, pe fondul ingrijorarilor ca Twitter nu reuseste sa creasca in mod semnificativ numarul de utilizatori.

La finele lunii septembrie, Twitter avea 320 milioane de utilizatori, cu doar patru milioane mai multi decat in urma cu trei luni, fiind devansata de Instagram, o aplicatie de photo-sharing detinuta de Facebook, care, anul trecut, a trecut pragul de 400 de milioane de utilizatori.

Twitter se prabuseste: Pierderi si actiuni in scadere

Potrivit The Wall Street Journal, una dintre conditiile puse anul trecut de Jack Dorsey pentru revenirea in fruntea Twitter a fost schimbarea in totalitate a Consiliului de Administratie. Jack Dorsey a declarat in mod public ca una dintre prioritatile sale este simplificarea Twitter, pentru a seduce un public mai larg.

Twitter anunta schimbari majore: Vom vedea si mesaje nedorite

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#plecari Twitter, #demisii Twitter , #stiri Twitter