Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Twitter a scos doi studenti din inchisoare

Vineri, 11 Iulie 2008, ora 15:55
1600 citiri
Twitter a scos doi studenti din inchisoare

Un student american si unul egiptean au fost eliberati dintr-o inchisoare egipteana dupa ce primul a postat cuvantul "arestat" pe blog, cu ajutorul site-ului social-network Twitter.

Dupa ce a auntat ca a fost retinut de politia egipteana, cateva sute de activisti au militat ca studentul sa fie pus in libertate, informeaza BBC.

James Karl Buck, absolvent al Universitatii Berkley din California, a plecat in Egipt pentru a-si finaliza un proiect fotografic pentru licenta, perioada in care l-a cunoscut pe Mohammed Maree, student egiptean din Mahalla.

Maree s-a oferit sa-l ajute pe Buck din postura de translator, in demersul lui de a fotografia protestele anti-guvernamentale ale egiptenilor, din aprilie, vizavi de salariile mici si cresterea preturilor la alimentele de baza.

Atat Buck, cat si Maree au fost arestati in timpul protestelor, insa studentul american a reusit sa trimita un mesaj via Twitter, si astfel, universitatea unde invata, i-a angajat un avocat care l-a eliberat a doua zi.

Buck a fost eliberat a doua zi, insa Maree a mai fost retinut inca trei luni. Americanul a contactat autoritatile egiptene, organizatiile militand pentru drepturile omului, a povestit intamplarea nefericita pe bloguri si a reusit sa stranga 900 de semnaturi de sustinere, adunate intr-o petitie electronica.

Twitter, un site tip social-network pe care userii isi pot face microbloguri, permite utilizatorilor sa tasteze 140 de caractere odata.

Mesajul postat este ulterior transmis celor care aleg sa fie instiintati pe telefonul mobil in acest sens. Cu toate ca sms-urile sunt gratis, exista o limita lunara a acestora.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#blog, #student, #Egipt, #american, #mesaj, #elibera, #aresta, #Twitter , #stiri Twitter