Twitter ar putea lansa in premiera un serviciu de socializare pe baza de abonament

Vineri, 24 Martie 2017, ora 15:57
1882 citiri
Twitter ar putea lansa in premiera un serviciu de socializare pe baza de abonament
Foto: Twitter/Twitter

Twitter analizeaza oportunitatea lansarii unei versiuni premium a platformei Tweetdeck, destinata profesionistilor, ceea ce creste probabilitatea perceperii in premiera a unei taxe de abonament pentru utilizatori.

Ca majoritatea companiilor din media sociala, Twitter s-a concentrat inca de la infiintare, in urma cu 11 ani, pe construirea unei baze uriase de utilizatori pentru un serviciu gratuit, sustinut de publicitate.

In februarie, Twitter a raportat ca are 319 milioane de utilizatori la nivel mondial.

Spre deosebire de Facebook, Twiter nu a reusit sa atraga venituri suficiente din publicitate pentru a obtine profit, chiar daca popularitatea lui Donald Trump si a altor celebritati fac ca reteaua de socializare sa fie in mod constant in centrul atentiei.

Abonamentele ar putea proveni de la o versiune a Tweetdeck, o interfata existenta care ajuta utilizatorii sa navigheze pe Twitter, transmite Reuters.

Compania efectueaza un studiu pentru a evalua interesul pentru o versiune mai noua si imbunatatita a Tweetdeck, a declarat un purtator de cuvant al Twitter, Brielle Villablanca.

Ea a spus ca Twitter face periodic sondaje pentru a afla parerea oamenilor despre experientele pe Twitter si pentru a se informa in legatura cu deciziile legate de produse.

Nu exista niciun indiciu ca Twitter analizeaza introducerea de taxe pentru abonamente pentru toti utilizatorii.

Versiunea premium ar putea include instrumente mai puternice pentru a ajuta promoterii, jurnalistii, profesionistii si altii din comunitatea Twitter sa afle mai repede ce se intampla in lume, fara reclame, potrivit companiei.

Si alte companii de media, precum divizia LinkedIn a Microsoft, au pus la dispozitia utilizatorilor versiuni pe baza de abonament ale platformelor de socializare, pentru a oferi un acces mai mare si date.

In trimestrul patru din 2016, Twitter a raportat cea mai lenta crestere a veniturilor de la oferta publica initiala de acum patru ani, iar veniturile din publicitate au scazut in termeni anuali.

Compania a avertizat ca cresterea veniturilor din publicitate va continua sa fie sub cea a numarului de utilizatori, in 2017.

In 2016, pe pietele financiare au aparut zvonuri ca Twitter ar putea fi vanduta, dar nu au fost facute oferte concrete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Twitter abonamente, #Twitter contracost, #servicii Twitter platite, #Tweetdeck abonamente , #stiri Twitter